Kvitová je po 5 letech v semifinále grandslamu a může být světovou jedničkou

22. 1. 2019, 08:55
Aktuality 233
AUSTRALIAN OPEN - Petra Kvitová v Austrálii znovu po deseti dnech porazila domácí Ashleigh Bartyovou. Dnes v Melbourne česká tenistka zvítězila bez ztráty podání hladce ve dvou setech a postupem do semifinále na Australian Open vyrovnala své maximum z roku 2012, což ji může stačit k posunu na post světové jedničky. V boji o třetí grandslamové finále bude ve čtvrtek favoritkou proti Američance Danielle Collinsové.
Petra Kvitová

Petra Kvitová vstupovala do Australian Open pouhé dva dny po triumfu v Sydney, únavu ze sebe ale rychle setřásla a v Melbourne síly neztrácí. V pěti zápasech neztratila ani set, v žádném duelu neprohrála víc jak pět gamů.

Po Slovence Rybárikové, Rumunc Beguové, Švýcarce Bencicové a Američance Anisimovové nedala šanci ani domácí Ashleigh Bartyové, jež hrála čtvrtfinále grandslamu poprvé v kariéře. O šest let mladší Australanku, kterou před deseti dny zdolala ve vyčerpávajícím finále v Sydney, dnes přehrála snadno 6-1 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-0

Kvitová v úvodním setu naprosto dominovala a získala ho za 28 minut. "Začala jsem rozhodně lépe než ve finále v Sydney," připomněla Kvitová, že v Sydney úvodní set prohrála 1-6.

Druhá sada byla výrazně vyrovnanější, ale častěji chybující česká tenistka tlaku Bartyové odolala. V druhém a čtvrtém gamu odvrátila po jednom brejkbolu, v deváté hře sama udeřila a získala brejk. Ten vzápětí při svém servisu potvrdila a svou vítěznou sérii prodloužila na deset zápasů.



"Ve druhém setu se dokázala vrátit zpátky, ale nakonec jsem to dotáhla. Mým úkolem bylo nedat jí šanci, aby hrála svoji hru, a to se nakonec povedlo," pochvalovala si Kvitová, jež sice v zápase udělala 24 nevynucených chyb, soupeřku ale přestřílela na vítězné údery drtivým rozdílem 25-8.

Do semifinále grandslamu osmadvacetiletá Kvitová postoupila pošesté v kariéře a poprvé od triumfu ve Wimbledonu 2014. Od to doby si prošla také velmi těžkým obdobím, neboť v prosinci 2016 ji útočník během přepadení v jejím vlastním bytu ošklivě pořezal levou ruku, v níž drží raketu. 

Když reportér Jim Courier při rozhovoru na kurtu naznačil, čím si Kvitová od posledního grandslamového semifinále prošla, diváci se roztleskali a česká tenistka se rozplakala dojetím. "Opravdu jsem si nepředstavovala, že budu moci znovu hrát takové zápasy na takovém stadionu," hlesla s uslzenýma očima.



Až do finále se Kvitová zatím dostala dvakrát - ve Wimbledonu v letech 2011 a 2014 pak nakonec slavila grandslamový titul.

V boji o první melbournské finále bude Kvitová favoritkou proti Danielle Collinsové ze Spojených států, s níž jediný vzájemný duel absolvovala hned na začátku letošní sezony. V Brisbane česká tenistka vyhrála tříhodinovou bitvu, v níž se čtyřikrát ocitla dva míčky od porážky.

"Byla to obrovská bitva, hrálo se přes tři hodiny. Sice nemá zkušenosti, ale hraje velmi agresivně, velmi odvážně," řekla aktuální světová šestka na adresu své příští soupeřky.

Pětadvacetiletá Collinsová v prvním čtvrtfinále zdolala Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a pokračuje v životním grandslamu. Až do letoška na nich nevyhrála jediný zápas a v 1. kole málem vypadla i pošesté, v Melbourne ale otočila zápas proti Němce Julii Görgesové, vyřadila i bývalou šampionku Angelique Kerberovou a nyní má na kontě už pět výher v řadě.

Kvitová se díky postupu do semifinále stala virtuální světovou jedničkou. Tou se po Australian Open může stát vůbec poprvé v kariéře a teoreticky už nemusí vyhrát ani zápas. V tom případě ale bude potřebovat zaváhání soupeřek: zítřejší čtvrtfinálovou porážku Naomi Ósakaové s Elinou Svitolinovou, následný Ukrajinčin neúspěch v semifinále a titul by nesměla získat Karolína Plíšková.

Právě Plíšková bude o semifinále bojovat ve středu od 3:00 SEČ proti sedminásobné šampionce Sereně Williamsové. Vítězka si o finále zahraje už ve čtvrtek proti lepší z dvojice Ósakaová-Svitolinová.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
úterní výsledky (22. 01. 2019)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Kvitová (8-ČR) - Bartyová (15-Austr.) 6-1 6-4
Collinsová (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 2-6 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

233
Přidat komentář
fretek
Jestli to Petra vyhraje, Žondrův advokát bude logicky požadovat menší trest.
Reagovat
lvicek
Proč? Já bych rekla spíš větší...
Reagovat
slacker
vetsi trest pro Petru?
Reagovat
lvicek
Nevim, jak to myslel fretek. Ale vidim logiku takto - kdyz to Peta vyhraje ted, po operaci ruky, tak to klidne mohla vyhrat tehdy v lednu se zdravou rukou, jeste kdyz mela predtim tak vyborny zaver sezony. Tudiz on ji pripravil o jeste vic penez, titulu atd. a zpusobil vetsi skodu.
Reagovat
slacker
Proc by advokat mel na "spolecenskou objednavku" jednat v neprospech sveho klienta?
Reagovat
Kojinho
Ehm, kdo tady říkal, že na AO po titulu v Sydney hnedka vyletí?
Reagovat
Krisboy
Nevím, ale ať si dá facku a jde se stydět do kouta.
Reagovat
vendulkabendulka
Nejlepší jsou ti diskutéři, co mají neodbytně vtíravou potřebu diskutovat o jiných diskutérech.
Reagovat
Ereinion
No tak vzhledem k posledním letům to byla ta pravděpodobnější možnost...je dobře, že po dlouhé době zase předvádí ten GS válec
Reagovat
Herbert_Hoover
Měl by si zrušit hned účet na všech tenisových forech protože tohle se nikdy nikomu nestalo, že by po vyhraném turnaji před majorem následně brzy vypadl :)
Reagovat
mahycek
Tady v TP vpravo v aktuálních turnajích je napsané , že Nadal
s Tsitsipasem budou hrát v pátek v 5.00. To je špatně.
Snad ve čtvrtek 24.1. by měli hrát. Kdy by pak hráli
postupující dva čtvrfinalisté, kteří hrají až zítra ?
V sobotu ?? To je blbost. Nadal - Tsitsi musí hrát ve čtvrtek !!
Opravte to.
Reagovat
PetaM
Podle mě je to automatické nastavení. To je stejné, jako se zápasy. Než byl vydán hrací plán na první den AO, všichni měli nastavený čas na 1:00 v noci, protože v tu dobu začínají první zápasy. Po vydání plánu se časy změní. Teď je to asi podobné.

Každopádně, SF mužů (Nadal-Tsitsipas) začíná ve čtvrtek ne před 19:30.
Reagovat
Fandina
Jj a druhé SF mužů je napsané na pátek ne dříve než v 19:30.

https://ausopen.com/tournament-schedule
Reagovat
SpacialRecognition
7-6(4) 3-6 7-6(6) vyhraje
Reagovat
bIbec
Jestli to Petra pohnojí s Collins, tak se vyseru na tenis a budu sledovat už jenom curling.
Reagovat
Krisboy
Tak to bys byl pěknej blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
A mi přijdeme o jednoho blbce :( ...
Reagovat
Jan
O dva :) mi - my :)
Reagovat
smazaný uživatel
taki pravda
Reagovat
smazaný uživatel
kdys teda odchasis jane, kvuli mimy, tak to preju vsechno nej :)
Reagovat
Liska-Brno
no pdole tohoco jsem videl tak colinsdostane vyprasky 6"1 6"1 hraje otresne nechapu jak se nekdo muze dostat s takovym tenisem do SF hruza petro jdeme si pro titul.....
Reagovat
Holahej
Kvitová se omlouvala divákům. Pak slzela. Ale štěstím! tvrdila

https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-tenis-australian-open-melbourne-rozhovor-postup-do-semifinale.A190122_132541_tenis_tof
Reagovat
PetaM
Gratulace! V prvním setu válec, ve druhém boj a navíc se šťastným koncem :) Petra opět po 7 letech virtuální jednička. Chtělo by to posunout laťku trošku výše ;)

Každopádně, když si představím, že Petra do Austrálie nemusela vůbec odletět, pokud by jí to soud nepovolil ... Možná i proto hraje takhle :D

A jestli se Petra opravdu stane světovou jedničkou, bude to trochu paradox před tím soudem. Světová tenisová jednička bude muset vypovídat, že jí to opravdu udělalo tamto individuum a ještě se bude muset pomalu bránit, že si tu ruku nepořezala sama ... :D

No a co s Collins. Petra na ní může klidně skončit, pokud jí nebude přát počasí, což zřejmě nebude. Na druhou stranu jsem viděl pár míčku z toho zápasu a Nasťa si to prostě prohrála sama ... Pokud Petra pojede v tom, co předvádí doteď, Collins se nechytne, v Brisbane hrála Petra fakt blbě :D No, tak snad to sluníčko bude hodné (nebo aspoň ta střecha :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Skutečně byla Petra před těmi 7 lety virtuální 1?
Reagovat
PetaM
Pokud si dobře pamatuju na nějaké fotky žebříčků z té doby, tak byla :D
Reagovat
Fandina
Jak to bylo tenkrát v souvislostech, jestli byla jako teď je virtuálně, to si už nepamatuji, ale vím, že na AO 2012 jí k jedničce chyběl jeden zápas, vyhrát SF se Sharapovou. To se nestalo a potom si to ve finále o jedničku rozdala Mária s Vikou a Azarenka vyhrála jak GS, tak byla jedničkou.

A Petra mohla být jedničkou i na konci roku 2011, někdy na nebo před TM. To si přesně nepamatuji, ale tam jí také asi chyběl jeden nebo dva zápasy.
Reagovat
PetaM
Na TM to myslím bylo tak, že Petra musela vyhrát bez prohry TM (což se stalo), ale Wozniacká musela o jeden zápas více ve skupině prohrát (tuším, že s Radwanskou) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže jo,https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/kvitova-vstupuje-do-australian-open-jako-virtualni-jednicka/5be002330d663b6fe814d328
Reagovat
Fandina
Aha, tak asi to nějak tak bylo, našla jsem k tomu starý článek na TP z toho roku a tam je to také tak nějak rozebírané a našla jsem tam i mnohé nicky, které tu stále píší. Minimálně VlS a já :-)).

https://www.tenisportal.cz/zpravy/skvely-zacatek-kvitova-na-uvod-turnaje-mistryn-porazila-zvonarevovou-8956/
Reagovat
PetaM
Jo, tehdy to neměla plně ve svých rukou. Nakonec udělala vše dobře, vyhrála TM bez prohry. Bohužel, Caro jednou vyhrála ...

Já to beru tak, že tehdy prostě nenazrál ten správný čas. Věřím, že teď přišel. I kdyby jen na týden.
Reagovat
janek_da
bych rekl, ze prvni byla i zpocatku roku, jak ji stacilo postopuit do F Sydney a prohrala s LiNa
Reagovat
Fandina
Asi ano, před turnajem se psalo, že když ho vyhraje, bude jedničkou.

https://www.tenisportal.cz/zpravy/preview-kvitova-v-sydney-o-post-svetove-jednicky-9282/
Reagovat
peggy
Doufam,ze slecnu Kvitovou spouperka proveri.Vidi se ji vysoko.
Reagovat
Krisboy
Tak to ses moc nepředvedla. Asi už jsi taky za zenitem, jako pan Frder.
Reagovat
Jan
Velká gratulace Petře. Collinsová v semifinále bude ošidná. Pozor na ni.
Reagovat
Andrew89
já si teda finále Petra - Karolína nepřeju. Popravdě doufám v tento průběh - Karolína vypadne ted, ve CF vypadne osaka - V semi Serena vymlátí Svitolinu a tradáááá máme no.1 Petru - výhra GS bude jen třešnička na dortu:)
Reagovat
Torn
A důvod proč si ho nepřeješ? :D A výhra na GS je třešnička na dortu? Snad světová jednička je třešnička na dortu. :D
Reagovat
Andrew89
beru to obráceně, GS už má, světová jednička ještě nebyla. Doufám, že vyhraje a získá oboje ;)

Proč si to nepřeju? Protože jsem vždycky chtěl to, aby Petra porazila Serenu ve finále GS , větší TOP není.
Reagovat
vendulkabendulka
Souhlasím. Porazit Serenu je paráda. Ve finále GS je to nejvíc.
Reagovat
Jan
A to já bych raději aby bylo české finále. I když spíš počítám, že Serena Káju porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Splněnej sen by to byl!!!
Reagovat
lvicek
Ja si taky preju radsi ceske finale, ale pokud by bylo finale Kvita - Serena, tak taky budu spokojena, protoze Peta uz bude urcite jednickou. A proste je to neco jineho, kdyz uz bude naporad byvala svetova dvojka nebo svetova jednicka. A k Pete ta jednicka patri, za vsechny svoje uspechy, za skvelou hru, za srdcovou reprezentaci, za to, jak se vyrovnala s takovou otresnou udalosti. Proste myslim, ze by mela svetovou jednickou byt :). A protoze ma z lonska mraky obhajob uz za chvili, v prvni polovine roku, tak ted je ten nejlepsi moment!
Reagovat
Blondie
To jsme dva! Moc bych si to tak přála, taky nechci české finále. Ale Kája Serenu porazí... :(
Reagovat
horska.kraslice
Tři. :-)
Reagovat
Blondie
A je nám to všem nanic :D já Karolíně na Serenu fakt věřím... je teď hodně v pohodě, s trenérkamai jí to sedlo, s Michalem je šťastná... klapne jí to.
Reagovat
bIbec
Neblbni. Serena se ani nezapotí. Možná tak tu svou zadnici si trošku zapaří, jinak nic.
Reagovat
bIbec
jinak teda je hezké, že tu půl TP přeje Sereně výhru nad Karolínou. Přát je hezké, ale je to zřejmě ta nejtěžší možní soupeřka pro Petru v PŘÍPADNÉM finále. Osaka taky nemusí být zrovna čaj.

Já kdybych hrozně chtěl, aby Petra vyhrála AO, tak bych si proti ní přál tu Karolínu.

Já budu tlačit tradičně obě holky. Ale Karolína to zítra dá jen těžko. Podle mě sci-fi. Serena je moc dobrá.
Reagovat
FerrariF50
Já to taky nechápu. 2 češky ve finále by byla právě že naprostá bomba a bylo by vlastně jedno která z nich vyhraje, akorát krásný no stress zápas. Karolína může ten defekt porazit, já v tom problém nevidim. Většinou ji nevěřim, protože má kolísavé výkony a u Káji člověk nikdy neví, ale tady na mě působí opravdu dobře. Budu ji fandit moc.
Reagovat
cabuna
Souhlasím a Káje moc přeji aby to dnes dala .
Reagovat
Jan
Já také.
Reagovat
HayashiM
Amen.
Reagovat
bIbec
ještě bych podotknul, že Petra toho vyhrála už tolik (mimo ty grand slamy), že už nemusí nikomu nic moc dokazovat. Hafo PM/P5, poráží pravidelně top hráčky... jako i bych řek, že ona si trošku toho štěstíčka na los zaslouží.. a hrát ve finále se Serenou Williams rozhodně štěstí není.
A takový to.. jó, to by bylo super, kdyby dala ve finále Serenu!.. ale houby, je to jedno. GS je GS a je úplně jedno, koho tam porazí.
Všecko lepší než ta Williamska.
Reagovat
Jan
Jistě by bylo hezké, kdyby porazila ve finále Serenu, byla by to taková třešnička na druhou, ale když je tam ta Karolína, dávám přednost českému finále.
Reagovat
jirkaS
to by byl další dort na třešničce :-D
Reagovat
PetaM
Tak ono porazit jednu z nejlepších hráček historie, hráčku, která přepisuje rekordy a to především na GS, a právě v tom finále, je prostě sen a zážitek.

Kdo by stál o finále třeba s Lisickou (jen tak mě napadlo to finále Wimbledonu proti Bartoli)? To prostě nemá náboj :D :D

Nebo porazit jinou legendu, třeba Navrátilovou, ve finále GS, no kdo by to nebral že? :D
Reagovat
Jan
My si tady malujeme plány a není jisté jestli se Petra do finále dostane :)
Reagovat
blixa
Jistá je jen SMRT. Takže plánuj ;-) :D
Reagovat
Torn
Postoupila, snad jí Kája napodobí. Asi nejzajímavější a zároveň pro mě nějhorší možný scénář, že se holky potkají ve finále. Nicméně, jestli chtějí být jedničkou, je tohle asi nejlepší způsob, jak prostě říct, která má na to nárok, zkrátka vítězka GS, potom nebude pochyb. Karolíně osobně asi úplně na to finále nevěřím, jelikož i kdyby dala Serenu, tak pak čeká jedná z dvojice Osaka/Svitolina. A i kdyby se dostala do finále, obávám se, a to velmi, že by to dopadlo jako v Madridu, jedině by si Karolína představovala, že furt hraje s Muguruzou všechny 3 zápasy, což nevim, zda je vůbec možný. :D Každopádně Petře gratuluju, i když nemám rád její skalní fanoušky, co mi hejtujou Karolínu. :D
Reagovat
Fandina
Poslední zápas, vloni na TM, ale vyhrála Kája. Petra sice nebyla v zoně, jako tady, nicméně, prohra to byla. Tak bych to viděla opravdu na tom, jaká bude momentální situace, protože klidně může Kája Petru zase porazit. Když se dostanou do finále. Což si moc přeji.
Reagovat
vendulkabendulka
Petra celý loňský TM hrála velmi špatně, to není vhodné srovnání. Dneska má Petra zas nad Karolínou výrazně navrch, imho.
Reagovat
Torn
Tohle bych netvrdil, Petra měla čas na přípravu na TM, že ten zápas jí nevyšel a vyšel Karolíně je věc druhá. To stjený by šlo říct opačně o Madridu, kdy Karolína měla zápas z počátku ve svých rukou a pak začala blbnout a první set Petře doslova darovala dvojchybou v tiebreaku a pak odpadla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro ty co neměli možnost LIVE,a teď už pěkně v klidu.https://www.youtube.com/watch?v=wur71fg094M
Reagovat
Blondie
Jsem Vám vděčná, děkuju!
Reagovat
Chrenda
Petra versus Kája.
Reagovat
annah
Dvojnásobná radost dnes! Petra úžasná a navrch vypadla Ruska. Senzace!!!
Reagovat
EllNino
ježiš ... zrovna Nasťa je fakt Ruska jenom nádorností
Reagovat
SpacialRecognition
úžasný překlep :D
Reagovat
bIbec
všechny Rusky na mě působí jako v poho baby. Třeba Vesnina nebo Kasatkina sou vyloženě na pohodu. Včetně té Nasti samozřejmě.
Reagovat
ludmilaosfka
Péťa skvěle, co dodat, vše tu již bylo řečeno. Nebude to lehké, ale pro Petru jsou všechny soupeřky nyní hratelné. Všechny. Hlavně aby vydrželo zdraví, koncentrace a zdravá sebedůvěra. Pojď si pro to!!!
Reagovat
Franky
Boze ten ho dnes roztrha na kusky...Tiafoe uplne sterilny zufaly herny prejav zatial
Reagovat
EllNino
Mám radost, slza ukápla při tom pozápasovém rozhovoru :))

První sadu zvládla velmi dobře, Ash tam neměla na nic čas, Petra ji nepodcenila a šla do ní hned z prvního míče :) Ale ve druhém se to trochu zamotalo, Petra byla naštěstí na těch bigpointech velmi silná, odvracena brejkboly přímými míči nebo si to dohrávala na síti :) Za stavu 4:4 jsem přesně říkal, když ztratila ten první míček na returnu ... Moc s ní pinkáš, trochu přitlač, rázem švihla z bekhendu víc a trochu tím Ash vystašila, ta se z toho nevzpamatovala a ten náběhovej míč na brejkbol ukázkově vyhodila, trochu ji vyburcovali diváci, nezvládla to ... a za stavu 5:4 teda až na tu výměnu, kdy byla Ash na síti, zkušené dopodávání :)

Z Danielle bych asi neměl takový strach, kdyby nehlásili na čtvrtek to děsný horko, skoro o 10-12 stupňů víc než dneska, a Petra bude určitě hrát to první semifinále, neboť v horní půlce jsou samé hvězdy :) Uvidíme, třeba fakt zathnou tu střechu ... když ne, bude to bolet, ale věříme :)
Reagovat
mendrit
Fanoušci na stadonionu Peťce pěkně gratulovali.

V pátek má hrát mezi 3-5 kdy je největší vedro co jest asi 33°-37°C.
V pátek má být ve stejný čas i přes 40° ale pro Petru nad 30° je už nepříjemný faktor.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tohle se hezky dívá!!!!!https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking
Reagovat
vrabejka
Radši to české finále :)
Reagovat
mendrit
A pěkně to vypadá i v doublu kde máme první 3 místa.
Reagovat
Herbert_Hoover
V noci kolektivně tlačit Elinu? :)
Reagovat
janek_da
gratuluju k zive jednicce, zapas jsem sledoval na radiozurnalu
Reagovat
Pavlis
První set výtečný, druhý již vyrovnaný. Petra si ale uvědomila, že neustále přistupovat na hru Barty je nesmysl, proto ji v závěru zápasu brejkla a zabrala. Nemělo cenu dále hrát delší výměny. Barty hrála lépe o zápas dříve. Petra celkově ztratila v každém dosavadním zápase na AO 2019 maximálně pět gamů, potvrdila to i dnes. Postup do semifinále je neuvěřitelný a zasloužený úspěch, který Peře fakt přeji, gratuluji jí k prezentované hře a vystupování na letošním prvním grandslamu sezóny. V semifinále houževnatá a Američanka, s níž už má Kvítí naštěstí jeden zápas za sebou, jelikož se utkaly v Brisbane. No, fakt, musím to nějak oslavit. Hlava mi to nebere. Jooo!
Reagovat
Krisboy
Kdy přijdou s gratulací com a peggy?
Reagovat
Andrew89
:D com nikdy...dovedu si představit, že bude brečet, že měla lehkej los...
Reagovat
tommr
com je sice fanoušek Karolíny, ale není to žádnej hater Petry ...
Reagovat
EllNino
to teda je :D
Reagovat
Krisboy
Jeden z největších, řekl bych.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Krisboy
Takže závod od trůn už se smrskl jenom na tři jména? Petra, Kája a Naomi?
Reagovat
R01316
a co Svitolina?
Reagovat
ludmilaosfka
A Svitolina
Reagovat
Krisboy
Jj, tak čtyři.
Reagovat
EllNino
Elina
Reagovat
George_Renel
Druhý set jsem musel odšlapat na rotopedu. Jinak to nešlo rozchodit. :-D
Reagovat
EllNino
taky taky ... jsem tu ujel pár kiláčků :D
Reagovat
tommr
já si ten rotoped asi budu muset taky pořídit ... :)
Reagovat
Dobry-den
Gratuluji k postupu do semifinále GS po téměř pěti letech.
Jestli dobře počítám, tak se jí to podařilo pošesté v kariéře, ale poprvé bez ztráty setu! Petra hraje bez větších výkyvů, to je u ní opravdu nevídané. Collinsová je do SF ideální soupeřka. Tohle Petra musí zvládnout!

Kéž by ještě zítra Kája porazila tu mambu...ale i kdyby ne, tak Petra na ni má!

POJĎ!
Reagovat
tommr
Collinsovou bych nepodcenoval. Hraje tady ve skvělý formě a Petra jí v Brisbane porazila jen s vypětím všech sil ...
Reagovat
EllNino
navíc má bejt 40 a udou hrát ten první zápas odpoledne, takže to bude peklo, ale myslím, že tam je nějaký pravidlo, že když bude moc velký vedro, zatáhnou střechu
Reagovat
tommr
jj střecha je Petřina jediná naděje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad zatáhnou!
Reagovat
bIbec
snad jo. I kvůli divákům ty jo. Dyť to musí bejt nebezpečný i vůči nim. Sedět v takovým pařáku, to není žádná sranda.
Reagovat
freeteepek
Jo, také jsem si myslel, že to s Bartyovou bude bitva...Collinsový se rozklepou kolena zatímco Petra byla dnes skoro nehratelná:-)
Reagovat
moser
Žádná procházka růžovým sadem, zvláště v té druhé sadě, ale o to bylo krásnější se na Tebe dívat. Věřili jsme, nezklamala jsi. Ještě jednou díky!
Reagovat
Blondie
Nebudu lhat. Brecim uprosted ulice, tak strasne to ty holce preju!
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsi neslysela ten pozápasový rozhovor!
Reagovat
Carloss
co tam říkala? je to někde k nalezení?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitovu uz moze zastavit len Tsitsipas..
Reagovat
PetaM
Tak to jsme rádi, že je v odlišném pavouku :D :D
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Může mě někdo ze zdejších angličtinářů prozradit na co se v závěru pozápasovýho interwiew ptal ten borec??Petru to normálně rozplakalo..
Reagovat
PetaM
Nebudu doslovný, ale bylo to o tom, jak se vracela po tom strašném zážitku z přepadení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..dík
Reagovat
HayashiM
Konkrétně to rozplakání - jestli při to všem, čím si prošla, měla někdy pochyby, že se zase vrátí takhle vysoko. Po tom pláči Petra odpověděla, že už tomu nevěřila.
Reagovat
Michaelus
pláču :D
Reagovat
HayashiM
Propočty jsou teď velmi jednoduché - pokud Svitolina vypadne v semifinále, nová n°1 bude naše :) A moc si přeju, aby to byla Petra.
Reagovat
PetaM
Nooo, v tom SF musí Svitolina vypadnout se Serenou. (pokud už by teda Petra měla skončit v SF)
Reagovat
HayashiM
A pokud by to měla být Petra :) Pokud by v semi vyhrála Kája nad Svitolinou, pořád budeme mít českou jedničku, jen by se nevědělo, která to bude :)
Reagovat
PetaM
Jo, já myslel, že se bavíme o Petře. :D :D

Tak to jo, Kája potřebuje myslím titul, aby předstihla Petru.

Takže pokud Petra skončí v SF, Osaka teď nesmí postoupit a Svitolina nesmí vyhrát titul :D Pak máme českou světovou jedničku Káju nebo Petru. Záleží, co Serena :D :D :D
Reagovat
Fandina
Pokud teď už Petra na AO nepostoupí dál, tak se stane světovou jedničkou, když Osaka nepostoupí do SF, Svitolina do finále a Kája nevyhraje titul.

Pokud Petra a Kája postoupí do finále, rozdají si to o titul i světovou jedničku.
Reagovat
jirkaS
b) je správně ;-)
Reagovat
Jan
A o českou jedničku :)
Reagovat
Fandina
To už jsme si zvykli, že se poslední dobou na tom postu Petra s Kájou střídají. Ale o světovou se přetahují teď.
Reagovat
tommr
má to dobře napsaný. Když Svitolina postoupí do semifinále (a tím eliminuje Osakaovou) a tam vypadne tak bude novou světovou jedničkou bud Petra nebo Karolína ...
Reagovat
Fandina
To ano, ale Kája musí předtím porazit Serenu.
Reagovat
tommr
první set exhibice, ve druhým taktickej majstrštyk ... :)
Bartyová se ve druhým setu hodně zlepšila a těma otravnejma slajzama Petře pěkně ztrpčovala život. Jsem rád, že to Petra ustála a zápas ukončila ve dvou setech. Třetí set by asi nebyl hezkej ...
Reagovat
Fransoas
Perfektní a stabilní výkon Petry .Gratulace k postupu.První set super.Druhý set hodně vyrovnaný.od roku 2014 další semifinále.Bomba.
Reagovat
Nenela
Ja jsem plakala spolecne s Petrou pri jejim interview. Brutalne emotivni! Presto, ze porazila domaci hvezdu, ziskala si publikum neskutecnym zpusobem.
Reagovat
Jabadu
Petra se právě stala virtuální No.1!
Reagovat
tommr
ale zatím jenom podmínečně do zítřka ...
Reagovat
kohlik
Tak a v live rankingu máme novou světovou jedničku.
Reagovat
jirkaS
https://screenshot.net/cz/3pnvksp
Reagovat
Andrew89
zavřela hubu všem, kteří jí věčně hejtujou. Jsi zlato Petro!!! Hraješ neskutečně. Zasloužís si nejen vyhrát GS, ale být i novou světovou jedničkou!
Reagovat
tommr
snad to nedopadne jako v roce 2011 kdy byla v semifinále AO proti Sharapce v podobný situaci ...
Reagovat
darek.vrana
2012
Reagovat
darek.vrana
Ale věřím, že Collinsovou dá!
Reagovat
tommr
jj máš pravdu bylo to na začátku roku 2012 a pokud si pamatuju dobře tak Petře stačilo tenkrát porazit v semifinále Sharapku aby byla světovou jedničkou. Jenže v tom zápase Petra neproměnila mraky brejkbolů a k jedničce se už nikdy tak blízko nedostala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně!!!
Reagovat
Krisboy
Spletl jsem se o game :)))))))
Petra úžasná, co dodat. Nejlepší z nejlepších.
Reagovat
smazaný uživatel
Fantazie!!Ja mám takovou radost!!:))
Reagovat
Nancy_z
Hurá!!!!
Reagovat
Michaelus
oooooooooooo ano.

We´ll take it
Reagovat
Fandina
Je to táááááááááááám. To byla jízda, ani jsem v prvním setu nedutala a připojuji se ke všem nervozam tady. Byla jsem před zápasem a ve druhém setu nervozní jako pes. Nakazili jste mě. :D

Petře gratulka, fakt, ví, kdy má zabrat a ve druhém setu zvládla ty dva poslední game, nádhera!!!
Reagovat
Fandina
A také, do zápasu Osaky je to virtuální jednička.
Reagovat
Jabadu
NEBÝT MÉHO VČASNÉHO ZÁSAHU ...
:-)
Reagovat
tommr
děkuju ti, že jsi to za mě vzal. Já na to dneska neměl sílu ... :)
Reagovat
rybicka
...jsem si říkala, že nic pesimistického. :-)))
Reagovat
FerrariF50
Super :)
Reagovat
jirkomar
Juché!!!!
Reagovat
mahycek
Je to tam !!!!!!!!!
Reagovat
SpacialRecognition
Ten výkřik :D :D: D: Gratulace
Reagovat
Andrew89
MP
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová jasne lepsia...

Barty prehypovaná, nepredvadza ani top50 tenis, slabota.
Reagovat
tommr
tos trochu přehnal. Ve druhým setu byla Bartyová hodně nebezpečná ...
Reagovat
Michaelus
Prostředí zatím prospívá víc Petře
Reagovat
Nenela
Uzlicky nervu tady... a Petra si zatim v klidku cekala na spravny okamzik. Zna zakladni pravidlo dobreho trhaku - vytvorit napeti!
Reagovat
tommr
jj po taktický stránce to Petra zvládla přímo učebnicově ... :)
Reagovat
PetaM
Rozhodčí Petru pěkně nabudila :D Od warningu si Barty uhrála jediný míček :D
Reagovat
Nenela
Zaco dostala warning? Ja se divam je urzkovite pri praci. Dik!
Reagovat
PetaM
Překročila čas na servisu :D
Reagovat
spaniel
Koukam ze Petra z vas za ty roky udelala uzlicky nervu.
Reagovat
lexikon
Blazni no... Je to jenom sport cvoci
Reagovat
PetraFans..
Tohle nemůže dopadnout dobře...
Reagovat
jirkaS
to odporuje tvému nicku
Reagovat
Carloss
těžké to bude. barty se rozehrála a petra chybuje na returnu.
Reagovat
Krisboy
Čas na brejk.
Reagovat
Blondie
Prosim, Peto, nelekni se ty sance... Chjo...
Reagovat
hippos
ona si to tady neprecte, ty hlavo!
Reagovat
Blondie
Fakt, hrochu? Nekecej.
Reagovat
Michaelus
Jako ona Barty zas není taková puťka, v posledních 2 týdnech porazila jména jako Halep,Sharapova,Bertens...

Takže klid. Musela přijít chvíle v zápase, kdy se tyhle schopnosti projeví.
Reagovat
ludmilaosfka
Přesně :-)
Reagovat
ludmilaosfka
Klid, když je první set tak snadný, druhý bývá často náročnější. Barty je nebezpečná soupeřka a bez boje neodejde. Já Petře věřím!!!
Reagovat
dadaft
jo jo
Reagovat
Jabadu
Začíná docházet na nejděsivější scénář.
Reagovat
EllNino
pan sýček nesmí chybět
Reagovat
dadaft
preventivní panika je ok ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Bárty umí otáčet zápasy.
Reagovat
PetaM
No, máme tady na chvíli běžnou Petru. Snad za chvíli zase odejde :D
Reagovat
EllNino
return někam zmizel
Reagovat
Andrew89
no ona i Ash začla hodně dobře servírovat
Reagovat
smazaný uživatel
Bárty 90% prvního servisu v druhém setu.
Reagovat
rybicka
Auuu, Petra vyhazuje a teď jsem už naprosto nervózní i já.
Reagovat
dadaft
začíná nějak divně popadat dech nebo se mi to jenom zdá?
Reagovat
dadaft
zadarmo to nebude
Reagovat
smazaný uživatel
To ani náhodou!
Reagovat
Mayo
Mohla by to byt dráma :D
Reagovat
mahycek
Teď hodně předběhnu, ale napadlo mně československé finále,
tady na AO 1989 I. Lendl- M. Mečíř, nebo na US -Open 1986 , také
finále těchto dvou. Vždy zvítězil Lendl ve třech.
Tady by to mohlo být české finále Kvitová - Plíšková. Z
výtezstvím Petry!!!
Reagovat
vojta91
Z historie českého tenisu- 1
Z diktátu z českého jazyka- 5
Reagovat
smazaný uživatel
Bárty do toho teď půjde!
Reagovat
Jabadu
A kurwa. Už se to zaseklo.
Reagovat
Michaelus
tvl :DD a co měla dělat když ji tam Ash dala skoro 3 esa
Reagovat
Krisboy
Ona si prostě dělá, co chce :)
Reagovat
ivecka
Bravo Petro! Petra vlétla do zápasu jako dynamit a i nadále hraje bombastisky! Doufám, že druhý set bude hodně podobný...
Reagovat
Oin
HEAR ME ROAR!
Reagovat
spaniel
Petra trefuje ciste jak chirurg. Nejprirozenejsi rany v zenskem tenise. Radost se divat, kdyz ji to jde.
Reagovat
EllNino
a to si vem, že hraje s rukou, která už nebude nikdy 100% zdravá
Reagovat
ttopi
Mám pocit, že trochu udělali z komára velblouda tenkrát :-)
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze to ma ok.
Reagovat
petrulinka
Petra už ruku nebude mít nikdy ok. Má necitlivé dva prsty a to už prý lepší nebude
Reagovat
Andrew89
ufff 6:1 ...druhý set bude vyrovnanější si myslím..
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si může Petra prohrát jen sama, dokonalost. Barty ji přitom v předešlém zápase dokázala přehrávat, dneska je absolutně bez šance. Myslím si, že reálnou soupeřkou tady je pro Petru jen Serena
Reagovat
mahycek
Zatím výbornej tenis od Petry. Nezakřiknout to.
Druhý set ať vyhraje jakkoliv a bude to vynikající. Hlavně
nejít do třetího.
Reagovat
Krisboy
Chudák Ash :(
Reagovat
rybicka
No, neradi bychom viděli chudáka Petru... ;-)
Reagovat
Jabadu
Lvice utekla z klece.
Reagovat
EllNino
neskutečný tenis
Reagovat
dadaft
vypadá to, že Petra hraje to, co chce hrát, a funguje to. ))
((( pojď )))
Reagovat
Mayo
Péťa konečne prekročí svoj tieň a okrem Wimby uhra výborný výsledok na GS :O
Reagovat
PetaM
To by musela být minimálně ve finále :) SF na AO už má, takže nic extra :D :D
Reagovat
Mayo
Veď vo finále bude :D :D :D :D :D :)
Reagovat
PetaM
No to se uvidí :) Ještě není ani v SF :D
Reagovat
jirkaS
;-)
http://leteckaposta.cz/597228417
Reagovat
smazaný uživatel
Ta je hotová ta Barty, absolutně bez šance.
Reagovat
Michaelus
Prosím nezakřikovat, jsem z toho ješště víc nervozni pak :DD
Reagovat
Andrew89
dejte mi nitrák :D
Reagovat
Jabadu
Tvl ... třetí beakball.
Reagovat
Krisboy
Hmm, všechno na backhand? Snad to zafunguje :)
Reagovat
Andrew89
Reagovat
Jabadu
Reagovat
Mayo
Držím palce Péťa
Reagovat
EllNino
Oni uváděj do síně slávy no, ještě si počkáme ...
Reagovat
jirkaS
ještě že jsem v práci a nevidim to ;-)
Reagovat
Andrew89
já jsem nerzovnější než samožná Petra:D...věřím, že tam nechá všechno. tipuju 6:2 , 6:2
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si říkám, že Peťa vůbec nemusí být nervózní, všechnu nervozitu jsem vzala na sebe! :)
Reagovat
PetaM
Tak jestli máš všechnu nervozitu ty, nevím, proč jsem taky nervózní! :D :D
Reagovat
EllNino
v pohodě, já taky :D
Reagovat
Andrew89
:D je mi zle od žaludku :D
Reagovat
Nancy_z
I já, nervozitu beru na sebe :)))
Reagovat
Nenela
Vy jste vsichni hodni, ze nervozitu berete na sebe :-). Ja se tedy take pridam a jsem nervozni!
A zatim to funguje krasne :-)
Reagovat
marcel19752
tak to zase natahují 9:10 se rozhodně nezačne
Reagovat
ttopi
Kvitová 6:3 6:3
Reagovat
Krisboy
62 64
Reagovat
Nancy_z
7:6 6:1
Reagovat
jirkaS
prostě musíš! POJĎ!
Reagovat
Krisboy
Tak Peti, ani nedutám a fandím a věřím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist