Kvitová je v semifinále Turnaje mistryň! Čeká ji kamarádka Na Li

25. 10. 2013, 20:03
Aktuality 254
TURNAJ MISTRYŇ - Petra Kvitová proměnila svůj třetí start na Turnaji mistryň v druhý postup ze skupiny. Dnes šampionka z roku 2011 zdolala v přímém souboji o semifinále v rekordním 37. třísetovém zápase sezony Němku Angelique Kerberovou a s Číňankou Na Li se zítra utká o finále.
Petra Kvitová

Petra Kvitová letos v Istanbulu porazila Agnieszku Radwaňskou, ale prohrála se Serenou Williamsovou, a tak se dnes s Angelique Kerberovou utkala v přímém souboji o postup semifinále.

Česká tenistka získala v úvodní sadě první brejk, ale o vedení 4-1 po chybách přišla. Za stavu 4-3 ještě neproměnila dva brejkboly a set pak ztratila v tie-breaku. Na začátku druhého dějství Kvitová zvládla kritickou situaci, když za stavu 0-1 odvrátila dva brejkboly. Zbytku sady dominovala a vynutila si třetí set. 

Ve hře obou tenistek bylo cítit napětí a důležitost utkání, i proto občas dělaly lehké chyby. Kvitová se snažila hrát agresivně, Němka dobře běhala a vracela míče. 

´Úvod rozhodující sady byl nervózní. První brejk přesnější Kvitová ještě nepotvrdila, druhý po odvrácení brejkbolů už však ano a do konce zápasu hrála lépe. Duel ukončila už při podání Kerberové a nemusela tak jít do těžkého gamu, v němž by podávala na vítězství. 

"V prvním setu jsem nehrála moc dobře, ale věděla jsem, že mám stále šanci. Bojovala jsem až do konce a vyplatilo se. Jsem ráda," řekla světová šestka. 

Statistika zápasu Petra Kvitová - Angelique Kerberová"Cítím se skvěle, jsem sice unavená, protože to byl hodně těžký zápas. Jsem teď šťastná, že si zase zahraju semifinále," řekla Kvitová, jež si k výhře pomohla téměř padesáti vítěznými údery (47) a také výborným returnem.
"Byl to její nejlepší výkon na turnaji," řekl trenér David Kotyza iDnes a Radiožurnálu.

Dnes Kvitová odehrála již 37. třísetový zápas sezony, čímž překonala maximum Švýcarky Patty Schnyderové ze sezony 2005. Rodačka z Fulneku je navíc v třísetových utkáních velmi úspěšná, letos jich vyhrála už 25, což je v této statistice vedené od roku 2000 jasně nejlepší výkon.

Na Turnaji mistryň Kvitová debutovala v roce 2011 a tehdy soutěží prošla bez porážky. Loni po prvním prohraném duelu kvůli nemoci odstoupila, letos si tak v semifinále zahraje podruhé.

Soupeřkou třiadvacetileté Češky v sobotním semifinále bude turnajová čtyřka Na Li. Číňanka dnes porazila zraněnou Bělorusku Viktorii Azarenkovou 6-2 6-1 a s třemi výhrami ovládla Bílou skupinu.

S Na Li se Kvitová střetla v minulosti šestkrát a bilance je vyrovnaná 3-3. "Jsme kamarádky, ráda s ní hraju a bude to boj jako vždycky. Těším se na zápas, i když to bude náročné," řekla svěřenkyně kouče Davida Kotyzy, která poslední vzájemný zápas začátkem října v Pekingu vyhrála.

"Mentálně to je perfektní, postup do semifinále je úspěch. Spíš bude otázka, jak se bude cítit fyzicky, ten zápas ji stál hodně sil. Ale teď může hlava donést nohy leckam. Semifinále je otevřené," dodal Kotyza.

V druhém semifinále se Srbka Jelena Jankovičová pokusí zaskočit světovou jedničku a obhájkyni titulu Američanku Serenu Williamsovou.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL 2013 -
(Turecko, tv. povrch / hala, 6.000.000 dolarů)
páteční výsledky (25. 10. 2013)

Červená skupina:
Kvitová (5-ČR) - Kerberová (8-Něm.) 6-7(4) 6-2 6-3

Konečná tabulka:

1. S. Williamsová 3 3 0 6:0 6
2. Kvitová 3 2 1 4:3 4
3. Kerberová 3 1 2 3:4 2
4. A. Radwaňská 3 0 3 0:6 0

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

254
Přidat komentář
tommr
a po zásluze prohrála. Zejména na servisu to byla strašná bída - Petra dokázala dneska vyhrát pouze tři svoje podání z devíti a s tím se prostě zápasy vyhrávat nedají ... :(
Ted nezbývá než doufat, aby Serena vyhrála svoje zbývající zápasy, aby si tak Petra udržela šestý místo a přijatelnou ztrátu na Li Na na třetím místě ...
Reagovat
Mayo
Na Li ide na 3. miesto rebríka ? ci pana pekne:O
Reagovat
Lina
I když to dnes nevyšlo, tak Petře gratuluji k semifinále na TM a přeji vyrovnanější příští sezónu. Chtělo by to víc šetřit i nervy fanoušků. :)
Reagovat
Jan
Pokud chce Petra pomýšlet na větší úspěchy, musí ještě vylepšit fyzičku. Únava po včerejšku byla patrná a Petra byla poloviční. Aby vydržela hrát dobře víc vyčerpávajících zápasů po sobě. A pak ty chyby. Ale to by asi nebyla Petra. Kdyby byla fyzicky v pohodě, mohla i s těmi chybami Li Na přehrát, ale na Serenu by to nestačilo ani omylem. Na tu by musela předvést výkon bez chyb a pak by teprve mohla pomýšlet na lepší výsledek s ní. U Petry je to tak zatím vždycky. Záleží na ní jestli chybuje a vyháže se, pak prohraje i s 90. hráčkou žebříčku nebo hraje bez chyb a pak je schopná porazit téměř kohokoliv (asi až na Serenu, ale pokud by hrála s ní bez chyb, tak by možná nějakou šanci měla).
Reagovat
misa
Turnaje mistryň je po jarní beznaději víc než slušné ukončení sezony. Věřím, že Petra si díky tomuto roku ujasnila mnohé okolnosti a příští sezona bude ještě lepší. Petruško, díky za letošní představení na kurtech celého světa!
Reagovat
freeteepek
Petra ztratila pevní set po rozpačitém začátku. To bych jí určitě vyčetl. Jakoby nebyla dobře připravená. Li Na vlétla do zápasu jako uragán...
Pro další vývoj bylo rozhodující, že Číňanka hrála v psychické výhodě. Výborně returnovala a taky na síti byla neprůstřelná.
Rozhodlo podle mě to, že Li Na včera odehrála velice lehký zápas s Azarenkovou zatímco Petra těžký s Kerberovou. Únava se dnes projevila.
Takže klíčovým faktorem pro tenhle zápas bylo to, že Li Na je ve formě a dobře připravená. Petra rovněž ve formě, ale zdaleka ne v tak dobré kondici jak by potřebovala v téhle chvíli být. Povrch v Istanbulu je středně rychlý. Petra by potřebovala rychlejší.
Petra se opět ukázala jako velmi psychicky silná, což by se mělo projevit pozitivně už v lednu v Austrálii!
Do konce roku si jednak odpočine mentálně od tenisu, jednak zlepší fyzičku a po Novém roce na to vlítne a se všemi zamete. Nebude obhajovat žádné body, v žebříčku pojede nahoru.
Je třeba nezapomínat, že dnes prohrála po urputné boji s aktuálně třetí hráčkou světa. A to rozhodně není žádná ostuda!!!
Reagovat
EllNino
Pokud jste to nezaregistrovali, tak dneska se na kurty vrátila Jarka Gajdošová v kvaldě na WTA challenger Nanjing :D a úspěšně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Mrzí hlavně závěr prvního setu, kde Petra byla lepší a měla si ho uhrát, jenže Li měla větší štěstí. V druhém setu už na Petře byla viditelná únava, navíc v obou setech šla podávat až po Li, takže na servisu byla utahanější.
Mrzí to především z toho důvodu, že Petra měla pasáže, kdy Li jednoznačně přehrávala, hlavně závěr první sady, ale i pasáže, kde vršila chybu za chybou, Li k poražení jednoznačně byla.
Jinak dneska bohužel nebyl k vidění ani z jedné strany moc kvalitní tenis, co Li předvedla proti Petře, to jí zítra na Serenu nebude stačit ani omylem.
Reagovat
freeteepek
První set začínala Petra na servisu. Jenomže ho hned projela:-((
Reagovat
freeteepek
Tak i kdyby Li Na předvedla svůj nejlepší výkon, na Serenu by to nestačilo. To je snad jasný. Na ve formě hrající Serenu prostě nemá nikdo:-)
Reagovat
Mayo
prečo by mala predvádzať to čo dneska ? proti Petre stačí aj priemerný výkon tak čo
Reagovat
slacker
"Expert" a "Faktar" uz zase publikuje lehce overitelne nepravdy
Reagovat
smazaný uživatel
Během setu, prvního i druhého, to byla Li, co šla na servis po pauze, ne Petra. A to je to, o čem mluvím.
Nejen že jí to nebude stačit na Serenu, ono by jí to nestačilo ani na odpočatou Petru..
Reagovat
a.magerova
Mám ten dojem, že oba sety Petra začala podávat jako první a v obou případech o podání přišla.

Ale i tak..... nakonec pěkný úspěch na závěr sezóny.
Reagovat
Mr.Pink
:D
Reagovat
Mr.Pink
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem vysvětloval výše - set na podání začínala, ale v jeho průběhu to bylo tak, že pauzu před servisem měla Li, a to je to, oč tu běží. ;-)
Reagovat
a.magerova
Nesouhlasím s Tebou, kdyby Petra nepřišla hned o svá úvodní podání v obou setech (to byla v té chvíli přece nejodpočatější dle Tvého výkladu), tak mohla mít výhodu průběžného vedení a dotahovat by musela Li a byla by tím pádem pod větším psychickým tlakem. Celkově mi to Tvé zdůvodnění "utahanosti" na servisu přijde dost přitažené za vlasy :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si nesouhlasit. Že hráč/ka začínající na returnu je pod větším psychickým tlakem, protože musí dotahovat, to považuji já za věc dost přitaženou za vlasy - vždyť oni jsou v té situaci téměř pořád a jsou na ní tudíž zvyklí.
Servis je fyzicky a psychicky nejnáročnější úder v tenise, takže i zdánlivě nepodstatný detail, tedy kdo má před svým servisem kratičkou pauzu na odpočinek, může rozhodnout. A u hráček, jejichž hra je na kvalitním servisu postavená, tedy i Petry, to platí dvojnásob. V zápase Petry se Sarou letos v Pekingu to bylo krásně vidět.
Reagovat
a.magerova
Nesouhlasím, ale je to jedno, Ty si stejně furt pomeleš svou jako vždy :-/
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí, Petra už neměla sílu,mlela z posledního. Myslím, že nám v poslední době dělala velkou radost, se kterou jsme už ani nepočítali...aspoň já ne. Bojovala jak jen mohla. Gratulace!
Reagovat
petrulinka
Tak dnes to nevyšlo, nicméně si myslím, že Petřin závěr sezony byl úžasný a možná je i dobře, že letos nehrají holky FC. Alespoň si Petra více odpočine, i když ji ještě čeká ta exhibice, ale to bude mít určitě spíše jako relax. Doufám, že načerpá spoustu sil do další sezony a je mi moc líto, že teď Petru delší dobu neuvidíme na kurtech. Petro děkuji ti za celou sezonu, byly s tebou vždy nervy, ale nevadí, mám tě ráda a vždy budu tvoje věrná fanynka
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda,ale život jde dál.Třeba bude příší rok lepší,i když tento zas nebyl tak nejhorší.Pořád je to naše nejlepší z děvčat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak holt budeme ve finále koukat na rákosníky a černý huby -_-
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na rasistické výroky ! ! !
Reagovat
smazaný uživatel
Nová posila zdejších diskusí? Z jaký žumpy jsi přilezl? Sport.cz?
Reagovat
vendulkabendulka
Myslim ze Petra hrala s horeckou. Pocitam ze se to brzy dozvime. Hodne slaboucke to dneska bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat, ale stejně výrazně zlepšený konec sezony. Šesté místo v žebříčku, SF turnaje mistryň. Těším se na další sezonu a přeju Petře ať se na ni dobře připraví.
Reagovat
slacker
Do haje zeleneho poslat všechny dnesni outy pasky dvojchyby a UE
Reagovat
dadaft
bída, děs, utrpení, povodeň, kalamita, hrůza...............................................
........................... ........................
..................... ....................
................ ..............
........................
..............
......
Reagovat
freeteepek
Petře prostě docházejí síly. Její údery nemají dostatečnou razanci a Li Na nechybuje...:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, posim tě .....
Reagovat
PetaM
Docházejí síly a proto to lítá 3 metry do outu? To mám myslím síly dost :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo k dadaft
Reagovat
PetaM
*má
Reagovat
Michaelus
Volby :(
Reagovat
Michaelus
Petra vedla hodněkrát 40 : 30 ale nevyuzila to.
Reagovat
slacker
Na co je dobra levacka zatáčka když druhy uder jde 50 centimttru vedle
Reagovat
slacker
Dneska dvojchyb jak maku vic nez za všechny předchozí zapasy dohromady
Reagovat
Lina
Petra se ke všemu moc rozčiluje
Reagovat
petrulinka
No podle mě to bude souviset s tím, že Petra moc chce, ale nejde jí to, síly ubývají a potom už se začíná rozčilovat.
Reagovat
slacker
Ty outy znici me a Petru :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Li nehraje nic moc, ale na Petru to zatím bohužel stačí :-(
Reagovat
PetaM
Li hraje skvěle.
Reagovat
freeteepek
Promiň, ale jsi mimo. Li Na hraje skvěle. Ty returny! Esa, moc nechybuje...:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí Štěpánek, Li tady má manžílka, který ji podle potřeby opečuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro tebe platí totéž, co pro PetaM. Li dneska nehraje nic moc. Petra jí to odevzdává svýma chybama.
Reagovat
PetaM
No ale Petra drtivé většině hráček odevzdává zápasy chybama :D
Reagovat
freeteepek
A to tě nenapadlo, že jí to Petra odevzdává v dlouhých výměnách právě proto, že Li Na všechno vrací? Tohle není hra Petry. Li Na jí prostě nedá nic zadarmo a proto Petra tolik chybuje. Taky musí víc riskovat. To je snad jasný, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Li nebyla výrazně lepší ani v těch dlouhých výměnách.
Reagovat
freeteepek
Bez urážky, ale dneska jsi fakt mimo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem.
Reagovat
Mr.Pink
mimo jako vzdy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to jsi. ;-)
Reagovat
Mr.Pink
stesti, kdyby nebyla unavena...to jsou blaboly

nedivim se, ze se ti vsichni smejou
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys věděl, jakým dnes významným historickým osobám se stádo ve své době vysmívalo.. Tedy ne, že bych se považoval za historicky významnou osobu, jen poukazuji na chování davu. ;-)
Reagovat
Mr.Pink
to uz ani neni k smichu
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jedinej, komu by ses měl smát, jsi ty sám.
Reagovat
Mr.Pink
Totalni blazen.

Kdybys respektoval Petriny souperky, tak je mi to jedno
Reagovat
smazaný uživatel
Já je respektuju.
Reagovat
slacker
Pepek Vyskoc pokud vim taky ještě nebyl docenen. Třeba 22. stoleti dojde jeho genia
Reagovat
petrulinka
No tak jednou si vzala brejk zpátky, ale jestli to zvládne i podruhé, tak to teda nevím.
Reagovat
freeteepek
Li Na hraje bohužel stále výborně. Především skvěle returnuje. Petry servis už není tak účinný. Zřejmě se na ní podepisuje včerejší náročný zápas:-(
Reagovat
petrulinka
Taky si myslím, že už je fakt unavená. Ale musím říct, že mně moc nebude vadit, když vyhraje Li, protože ji mám taky ráda a kromě toho stejně nebudu mít čas zítřejší finále sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
3 : 2 ! Do prčic !
Reagovat
slacker
Do haje blbe streamy, brejkbol a vidim jen slideshow ukončenou reklamou :-((
Reagovat
slacker
KOnecne nejaky pekny a vydareny lob od Petry.
Reagovat
slacker
Zase takova UE na zabiti
Reagovat
misa
prosím, udržet podání!!!
Reagovat
PetaM
Petra neumí základní údery. Nějaký slajz, kraťas, udržovací úder ... To jí nic neříká a když to použije, je to neuvěřitelně špatně. A na druhé straně na to příšerně reaguje. Někdo jí dá slajz a ona ho střelí do sítě, protože na něho neumí zaregovat. Chtělo by to někdy si zatrénovat s Agou a něco se přiučit ...
Reagovat
petrulinka
Už i ty takový kritik? No teda, nějak přiostřuješ :-)
Reagovat
PetaM
To ani není kritika, to je zhodnocení hry :D Petra z 10 slajzů zahraje dobře asi 2 nebo 3. :D O kraťasech vůbec nemluvím :D
Reagovat
misa
Omlouvá tě jen tvoje mládí :-)
Reagovat
PetaM
Co? Proč? :D :D :D
Reagovat
misa
Kdyby Petra neuměla základní údery, tak by se těžko dostala do desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM smajlů král :D :D :D :D :D :D
Reagovat
PetaM
Nech toho :D No a co, že je moc používám :D Aspoň jde poznat, že nejsem naštvaný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle smajly nesnáším :-D je mnohem hezčí!
Reagovat
smazaný uživatel
To Petra ještě otočí, zdá se mi, že je mírně lepší hráčkou.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nerýsuje se to zatím příliš nadějně. Kéž by to Petra otočila....
Reagovat
petrulinka
Tak jasně, musíme věřit až do konce. Jenže Petra bude určitě po tom náročném včerejšku hodně unavená a nevím, jestli by dnes zvládla třísetový zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
V Asii jich zvládla několik za sebou. ;-) A Li hraje čtvrtý zápas v kuse, Petra "jen" třetí. Takže ani Li asi nebude mít síly na rozdávání.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, čistá hra !
Reagovat
smazaný uživatel
tak teraz malo byť 5:5 ale zbytočna chyba z 2 podania
Reagovat
PetaM
Jako by to bylo nějaké překvapení :D
Reagovat
slacker
Ty velke auty z druhých podani me fakt vytaceji
Reagovat
misa
Dvojchyby, velký počet UE, Petře už prostě docházejí síly. Po třísetové sezoně a včerejším boji se ani nedivím. Že i s tím hraje Petra s Na Li vyrovnaně svědčí o tom, jak dobrá by Petra mohla být...
Reagovat
freeteepek
Ještě ne. Ty chyby jsou zezačátku setu. Chybělo málo. Při podání Petry za stavu 4:4, měla maličko smůlu. No nic. Petra bojuje dál! COme on!!!!!!!!!!!
Reagovat
Lina
Souhlasím, opravdu to vypadá, že je unavená, vůbec není v pohodě.
Reagovat
freeteepek
Tak bohužel. Nejdřív přišla dvojchyba, potom málo riskovala při následné výměně, kdy nehrála dost rychle a pak to blbě zahrála Li Na přímo na raketu, ta zariskovala a hned zrychlila úder. Na co už Petra nedokázala adekvátně zareagovat. Trochu taktická chyba. Škoda. Klíčový game pro vývoj první sady:-((
Reagovat
Mayo
Petra už hrá ? :O no pome teda aj keď neviem neviem
Reagovat
freeteepek
Zrychlilaaaaaaaa!
Reagovat
slacker
Zase metrovy out na prijem druhého podani, tohle by chtelo eliminovat Petre a Davide
Reagovat
petrulinka
Taky vám někomu vypadl obraz?
Reagovat
freeteepek
Servis funguje, ale Petra je bohužel stále trochu zpomalená. Potřebuje zlepšit zahájení výměn. A hru na síti.
Reagovat
PetaM
Tak zatím s kondičním nepracuje tak dlouho, aby se to extra projevilo. Jo, v prvních kolech jo, ale na ta poslední je ještě čas :D
Reagovat
Nancy_z
Petra si i Kotyzovi stěžovala, že je pomalá... Snad se postupem boje z toho dostane.
Reagovat
petrulinka
Víte lidi, nám se to tady kecá od obrazovky. Ale na kurtu to musí být hrozně těžké. Určitě se těšila a připravovala a taky určitě není se svým výkonem spokojená. Jenže někdy člověk na ten kurt vejde a najednou se třeba necítí tak dobře a nejde mu to tak, jak by chtěl. Takže realita je potom nakonec jiná, než si člověk představuje.
Reagovat
freeteepek
2 esa v jednom gamu na podání Li Na. To je tragédie...:-(
Reagovat
Lina
To chce trochu času, zabojuje a bude dobře :)
Reagovat
freeteepek
4 přímé body na podání řadě! Pojď! Pojd! Pojď!
Reagovat
slacker
Ten servis je zatím tragedie
Reagovat
freeteepek
Čí servis je tragédie? Číňanky?
Reagovat
slacker
Petra is Little Dog for her noise :-)) Ja nemuzu :-)
Reagovat
PetaM
Kdybych nevěděl, že je to Pojď, tak by to někdy znělo jako Haf :D :D
Reagovat
slacker
Taky neverim ze říká Pojd :-) Ja to nikdy neslysel a to jsme "native speaker" :-))
Reagovat
Nancy_z
Je to teprve začátek, Petra to určitě nezabalí...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to asi vypnu. Tohle trápení vidět nemusím... :/
Reagovat
freeteepek
Už to otáčí!
Reagovat
freeteepek
Petra zkvalitnila servis. Bohužel za cenu většího rizika, kterou s sebou přineslo dvojchyby. Navíc se jí nedaří trefovat dobře první míč po returnu soupeřky. Petra si věří, bojuje. Nezbývá doufat, že to ještě otočí.
Reagovat
freeteepek
Číňance tam bohužel zatím všechno padá:-(
Reagovat
slacker
Co to je za blabol ze kvalitni servise je za cenu dvojchyb? Dvojchyba není kvalitni service.
Reagovat
smazaný uživatel
Li pomlčka Na? Jaký to má smysl? Tohle někdo další kromě freeteepka píše?
Reagovat
PetaM
On to myslí tak, že druhý servis neuvěřitelně riskuje, a z toho pramení dvojchyby :D
Reagovat
slacker
Kvalita je ze pise první servise a nechodi se přes druhé posdani a tedy nehrozi riziko dvojchyby
Reagovat
slacker
A kvalita druhého podani je zase v rotaci a umisteni a ne v razanci
Reagovat
freeteepek
Li-Na hraje perfektně, všechno vrací. Vypadá to s Petrou špatně.
Reagovat
petrulinka
Já jsem začátek neviděla, ale Li taky mívá výpadky. Tak uvidíme. Každopádně dnes nejsem tak nervozní, samozřejmě věříme, že Petra postoupí, a i kdyby ne, tak dnes mně to vadit nebude.
Reagovat
petrulinka
Nicméně to vypadá, že je Petra trošku nervozní, protože hned na začátku má dvojchyby, nejde jí moc servis a dělá chyby. Tak snad se uklidní a začne hrát lépe a hlavně lépe podávat. Uvidíme
Reagovat
PetaM
Jestli Petra hodlá hrát takhle, tak ať jí radši Na Li porazí 2x 6:0. Serena by to udělala. Hraje příšerně.
Reagovat
VlS
tak zápas mé 3. a 2. nejoblíbenější hráčky. Doufám, že bude Peťka zdravotně a kondičně OK, Na se zatím moc nenadřela, takže ta určitě bude. Těším se na zápas dvou agresorek, to bude asi dobrá palba. Tak Peťko, ať ti to padá do kurtu, držím palec, jen mě je líto, že nemohou vyhrát obě dvě, postup na wrld No. 3 bych Na moc přál, ale Peťce přece jen fandím o trochu víc.
Reagovat
Nancy_z
Na Li mám taky ráda, nejen pro skvělý, útočný tenis, ale i pro její povahu. Alespoň z toho mála, co má člověk možnost vidět v médiích, si myslím, že má skvělý nadhled a smysl pro humor... Takže jestli se to Petře dnes nepovede, nebudu tak smutná a ve finále budu fandit Na Li :-)
Reagovat
Nancy_z
Na Li mám taky ráda, nejen pro skvělý, útočný tenis, ale i pro její povahu. Alespoň z toho mála, co má člověk možnost vidět v médiích, si myslím, že má skvělý nadhled a smysl pro humor... Takže jestli se to Petře dnes nepovede, nebudu tak smutná a ve finále budu fandit Na Li :-)
Reagovat
rib
I z Petřína výrazu na fb je znát radost!!! Podle mě předvedla úžasný výkon. Makala soustředěně naplno. Výkyvy k její hře patří. A jako její fanoušek jsem si to užila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě byl 1. set až moc hyperagresivní ze strany Petry, kdy přepalila do volného prostoru pár namazaných balonů. Chyběla tam trpělivost. 2 a 3 set pak už bylo krásné pokoukání a vzpomínka na její spanilou jízdu v roce 2011. Pokud bude mít dost sil, vyvaruje se chyb v 1. setu, myslím že Li Na dá ....:-)
Reagovat
PetaM
Přesně tak, byla moc hyperaktivní a nešla vůbec do míčů. Sice ten rozdíl je málo viditelný, ale když jde člověk prostě do míčů, tak je to trochu jiný pohyb. Prostě dala do míče ránu a ten letěl směr Asie ... :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petre. Super tenis hrala v prvni polovine prvniho setu a v druhe polovine tretiho setu. Mezi tim delala obcasne chyby (misty i hodne chyb) ale po cely zapas si udrzovala velkou uroven hry. Zapas s LiNa bohuzel neuvidim ale urcite to bude jeden z nejlepsich zapasu turnaje vzhledem k formam obou tenistek.

Ted jsem si take uvedomil, ze moje oblibene tenistky Petra s Agou se uz tri roky po sobe potkavaly v zakladni skupine TM :-) a ta ktera vyhrala se dostala ze skupiny dale a ta druha ne :-D
Reagovat
lars
Skoda , ze Peta nevyhrala dobre rozehrany 1.set. Mohla usetrit sily na zitra.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po všech odehraných zápasech ve skupinách na TM.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka na TM postoupila do semifinále a může ještě získat další body (za postup do finále 360 bodů a za výhru ve finále 450 bodů):

1. Williams, S. 12450 (+7675) *
2. Azarenka 8046 (+3271)
3. Sharapova 5891 (+1116)
4. Radwanska, A. 5875 (+1100)
5. Li 5685 (+910) *
------------------------------
6. Kvitová 4775 *
------------------------------
7. Errani 4435 (-340)
8. Jankovic 4170 (-605) *
9. Kerber 3965 (-810)
10. Wozniacki 3520 (-1255)
11. Stephens 3185 (-1590)
12. Bartoli 3172 (-1603)
13. Vinci 3170 (1605)
14. Halep 3085 (-1690)
15. Lisicki 2920 (-1855)
16. Ivanovic 2765 (-2010)
17. Suarez Navarro 2735 (-2040)
18. Kirilenko 2640 (-2135)
19. Stosur 2580 (-2195)
20. Flipkens 2495 (-2280)
...

Petra definitivně uhájila šestý místo před Erraniovou a Kerberovou. Jankovicová by jí ještě mohla teoreticky předstihnout, ale k tomu by potřebovala získat titul a současně by Petra nesměla postoupit do finále. Vzhledem k tomu, že Jankovicovou čeká v semifinále Serena je tahle varianta naštěstí dost nepravděpodobná ...
Li Na má už pátý místo jistý a v případě postupu do finále se dokonce posune na třetí místo. Petra jí už nemůže předstihnout ani teoreticky ...
Reagovat
Jan
Zase kdyby Jankovič porazila Serenu a Petra ji pak porazila ve finále, bylo by to hezké ne ? :) Potom čert vem žebříček :)
Reagovat
LukasH
Ano, suverénní Jankovičová si vypracovala hned tři mečboly, Serena se ještě snaží bojovat.....ale Jankovičová dává eso a......crrrrr.....zasranej budík.:-):-)
Reagovat
Jan
Jo, jo, budík je sviňa :) A nejenom, když kvůli němu musíme vstávat :)
Reagovat
tommr
kdyby byla Jankovicová schopná porazit Serenu tak by to znamenalo, že je v tak dobrý formě, že by proti ní neměla šanci ani Petra. A pokud by měla Petra ve finále s někým prohrát tak to at radši prohraje se Serenou ... :)
O soupeřce pro finále ale zatím nemá cenu spekulovat - Petra se tam musí nejdřív dostat a to nebude vůbec lehký. Li Na je ve skvělý formě, postup ze skupiny bez porážky jí určitě zved sebevědomí a bude mít výhodu i v tom, že nebude tak unavená, protože dneska proti Azarenkový nemusela hrát naplno ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi vzal, že by Radwańska ztratila 15 bodů, vždyť má 5890 a neztratila ani nezískala ani jeden bod. Záleží ovšem, odkud to máš ten žebříček. Ale ve většině "LIVE Rankings" je už Na Li na třetím místě z důvodu, že Sharapova nehrála TM a Radwańska, jak už jsem říkal, nezískala ani jeden bod. Na Li jich získala 1110, a tudíž už má 6230 bodů, což ji udrží na třetím místě úplně v pohodě.
Záleží, ale záleží na tom, kdo to i počítá nebo odkud čerpají. Jen můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi vzal, že by Radwańska ztratila 15 bodů, vždyť má 5890 a neztratila ani nezískala ani jeden bod. Záleží ovšem, odkud to máš ten žebříček. Ale ve většině "LIVE Rankings" je už Na Li na třetím místě z důvodu, že Sharapova nehrála TM a Radwańska, jak už jsem říkal, nezískala ani jeden bod. Na Li jich získala 1110, a tudíž už má 6230 bodů, což ji udrží na třetím místě úplně v pohodě.
Záleží ale na tom, kdo to počítá nebo odkud se čerpá. Jen můj názor. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se za dva komenty :))
Reagovat
smazaný uživatel
ale Aga má body za prohry :D 210...
a psali to oficiálních stránkách wta, že li musí dojít do finále
Reagovat
smazaný uživatel
ale Aga má body za prohry :D 210...
a psali to oficiálních stránkách wta, že li musí dojít do finále
Reagovat
tommr
Radwanská jako jediná hráčka přišla na TM o body do žebříčku. Před TM měla nejhorší započítaný výsledek 225 bodů a na TM získala za tři prohry v základní skupině jen 210 bodů. A protože se výsledek z TM každý hráčce započítává přišla tak o 15 bodů ... :)
Reagovat
tommr
co se týče Li Na tak vůbec nechápu kde si ty tvoje čísla vzal? Před TM měla nejhorší započítaný výsledek 125 bodů a na TM získala za tři výhry v základní skupině celkem 690 bodů. Do žebříčku se jí tudíž zatím přičetlo 690-125=565 bodů a má jich tedy momentálně na kontě celkem 5685. Na třetí místo by se dostala jedině kdyby vyhrála v semifinále a získala tak dalších 360 bodů ... :)
Reagovat
Mayo
Serena vs Jankovič 7-4 :O to kde zobrala tie 4 výhry kks...každopádne 8-4 sa blíži
Reagovat
Jan
Serena nebyla vždycky tak dobrá a Jankovič byla světová 1.
Reagovat
LukasH
Tak hlavně Serena má dost málo vyhraných turnajů (mimo GS), vzhledem k tomu, jaká to je hráčka a jak dlouho hraje. A to jich hodně teď hodně přidala. Je známý, že na ty běžný turnaje i s Venus dost kašlaly, hodně vynechávaly...
Na GS uměla Serena vždycky vytáhnout svůj nejlepší tenis, ale jinak to nebylo kolikrát nic moc. To se teď změnilo a porážet jí budou hráčky jen náhodou, když ona nebude mít svůj den.
Reagovat
Mayo
máš pravdu ja som sa tiež čudoval, že akoto, že nemá ešte ani 60 titulov...kašlala nato čo je určite škoda ale tak má veľa tých hlavných titulov...
Reagovat
Mayo
výborne Kvitka...nooo ale Na Li bude veľká prekážka neviem neviem
Reagovat
Jan
V Pekingu Petra Li Na porazila, tak se jí to snad povede zase.
Reagovat
PetaM
Zápasy Petry a Na Li jsou velice vyrovnané a pokaždé vyhraje někdo jiný :D Jedna je excelentní v jednom setu, druhá je zase excelentní v druhém setu, a třetí set je takový vlej-vylej .. :D Skoro každé zápasy jsou takové. Čekám tříseťák a uvidí se, kdo postoupí .. :D Bude to HARD :D
Reagovat
LukasH
Samozřejmě bych byl rád kdyby Petra postoupila, ale nebude mě nijak extra mrzet, pokud se tak nestane. Už tohle je mimořádnej úspěch, navíc bylo dneska vidět, že ve třetím setu měla dost, ale ubojovala to. Jedna věc je kritizovat její tenis - že dělá zbytečný chyby atd., ale přijde mi, že získává ohromnou mentální sílu.
Stejně se teď jedná o to, jestli semi nebo finále. Ale zas by bylo dobrý, kdyby Petra hrála se Serenou častějc. Pro Viku to mělo přínos, jak sama potvrdila.
Reagovat
Jan
Vypadalo to, že Petra měla potíže s dýcháním, když používala ten inhalátor. A byla červená v obličeji, že vypadala, jako by ji mělo klepnout. Jestli ji to teď limituje. Zatímco Kerber vypadala fyzicky v pohodě. Asi by Petře pomohlo si ještě vylepšit fyzičku, ale pokud ji limituje i to dýchání, je to asi těžké.
Reagovat
blixa
V tříseťáku je Li Na bez šance :D
Reagovat
LukasH
Petra má v poslední době fyzičku víc než dobrou. V podstatě všechno dobíhá, v Asii vydržela neskutečnou nálož zápasů. Ale zdravotně limitovaná vždycky bude, nevím moc pokročilý to astma má.
Reagovat
Jan
Ale během zápasu vypadala Petra často na umření. Jaký podíl na tom měly potíže s dýcháním, nejsem schopný posoudit.
Reagovat
LukasH
Nevypadala vůbec dobře, ale ubojovala to a to se mi moc líbilo. To přesně, co dneska předvedla, jsem u ní postrádal letos na jaře.
Reagovat
Jan
Ale takhle na umření během zápasu vypadala Petra často letos, i třeba při Fedcupu s Itálií, za což ji kritizovala i komentátorka, že vypadá na infarkt a že nemá dobrou fyzičku a kladla to na vinu Kotyzovi a jejímu týmu, že jsou neprofesionálové a neumí ji pořádně připravit. Tenkrát snad byla bez trenéra přes fyzičku.
Reagovat
petrulinka
Ráda bych vám trošku řekla něco k nemoci zvané "astma". Nejsem žádný odborník, nicméně tím procházel můj syn, když hrával závodně squash. Ono totiž nemusí být velká vlhkost, aby člověk měl problémy, stačí trošku více nervozity a problém je na světě. Nervozita a stres mohou dokonce vyvolat i astmatický záchvat. Taky stačí, když je člověk nachlazený, a pak mu je od lékaře doporučováno inhalátor při zápase používat, dokonce jsou při nachlazení zvýšené denní dávky použití inhalátoru. Jiný s jinou látkou se používá pro denní použití a jiný se používá při zápasech nebo náhlém záchvatu. Mám vypozorováno, že to celkem u zápasů nejde moc ovlivnit, jestli se to zhorší nebo ne. Ale tak zase Petra má určitě větší a lepší péči, tak třeba to má nastaveno jinak. To jen tak moje zkušenost.
Reagovat
dadaft
no, zkrátka to astma Petru jistým způsobem limituje a bylo by lepší, kdyby ho neměla.
jenže na kdyby se ani ve sportu, ani v životě nehraje.
přeju jí, ať se se vším co nejlíp (zdravotně) srovná - psychicky je myslím Petra velice silná, v tom souhlasím s mnohými hlasy tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Tadle hráčka mě tudle sezónu vážně udivuje. Dostane se do finále v Pekingu, porazí Viku, ale není schopná porazit pinkálistku jako Sara.
Jako sorry, tadle sezóna je pro Jelena fakt náhoda, do SF nepatří, ale je z těch tří (Vika, Sara, Jankovic) nejlepší.
Serena ji setře jak nic.
Reagovat
Titan
Sára a pinkálistka? To si pleteš s Karolajn, ne? Sára sice díky vrozené antuce dokáže držet déle výměny, ale jinak hraje vítězný tenis. Bohužel ji dost limituje výška, takže holt musí hrát více vysokých míčů, což soupeřky zpravidla doběhnou, ale pinkálistka to není. Dnes dala Sára tolik winnerů, že by se pinkálistka nestačila divit...
Reagovat
Jan
Jankovič se asi šetřila na Serenu. Třeba ji porazí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych vidět, kdybyste se proti těm "pinkálistkám" postavili vy... Caro i Sara jsou skvělé tenistky a rozhodně umí mnohem víc než "pinkat".
Reagovat
r176
nemá někdo odkaz na netu ze zápasu petry s angelikou?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
r176
děkuju
Reagovat
smazaný uživatel
hmm dobře Sara!! :D
Reagovat
Padme
to dneska zdárně ubojoval, snad mu to psychicky pomůže. Pozitivní bylo aspoň to, že dokázal odvrátit tolik breakballů.
Reagovat
kada.tom
Dneska jsem fandil Sáře, jsem rád, že ten zápas vyhrála - je vidět, že jí to mooc potěšilo, že ví, že i někoho ze špičky může porazit :-)
Reagovat
PetaM
Tak ona to určitě ví, ale na antuce by měla větší šanci ... :)
Reagovat
blixa
Dobře Sára. Překvapila. Aspoň neodejde se třema porážkama.
Reagovat
Bob
Errani hustě! :D
Reagovat
dadaft
gratulace Sáře k vítězství.
gratulace Jeleně k semifinále TM - hezké zakončení roku.
Reagovat
Titan
Co se týče oblečení hráček na WTA letos, tak bych zhodnotil:
1) Lotto Fashion (Aga)
2) Adidas
3) Nike
4) Fila (ta by měla, soudě dle Jankovič, dělat lepší křusky, páč moc nesedí a podrážku mají natřenou vazelínou...:-)))¨))
Reagovat
petrulinka
No tak podle mě má nejhorší oblečení za všech okolností Adidas, to je naprostá katastrofa. Nejhezčí bývá Nike
Reagovat
smazaný uživatel
mně se letos nejvíc líbilo Lacoste, pak to, co nosila Venus, a od Nike outdity ze začátku sezony.. a zrovna Adidas mi letos přišel lepší, než Nike celý zbytek sezony.. některý outfity sice trochu praštěný, ale nápaditý, narozdíl od Nike..
Reagovat
VlS
Oblečení Agy se mi nelíbí ani trochu
Reagovat
Titan
Přesně to myslím. Začal jsem se o tuhle okrajovou kravinu zabývat až letos, kdy zápasy Adidas vs. Nike jasně vedl Adidas. Nike letos nudný a šedý. Lotto je můj objev, od začátku mě zaujímá řešením i barvami...:-)
Reagovat
dadaft
také poděkování tureckým divákům a pořadatelům za tři skvostné ročníky Turnaje mistryň.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě není konec :D!
Reagovat
dadaft
gratulace Petro!

takže zítra
Li Na
broušená jako břitva.
držím palec
parádní to bude bitva.

c´mon girls.
Reagovat
petrulinka
Jako možná, že je to blbost a moje fantasmagorie, což teda asi je. Ale umíte si představit, že by zítra Jelena porazila Serenu a Petra Li Na a Petra by hrála finále s Jelenou? To by bylo lepší, ne? Tak ne, no :-(
Reagovat
PetaM
A jak by to bylo ponižující, kdyby po náročném zápase s Angi a Na Li prohrála finále s Jelenou ... To radši Serenu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena vítězkou TM? :DD néé:D
Reagovat
Titan
Pokud zítra Serena nastoupí s oběma rukama i nohama, tak má Jankovič smůlu...:-)
Reagovat
tommr
tahle varianta by se mi taky líbila i když je to spíš sci-fi ... :)
Reagovat
misa
Jako vtip dobré :-)
Reagovat
PetaM
Koho porazí Errani, ta nemá právo vyhrát TM :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale Sara ještě nevyhrála
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena se asi šetřila :)
Reagovat
Titan
Dnes jsem očekával největší bitvu TM, Petra a Angelika, nezklamaly holky...:-)
Druhou bitvu čekám od Sáry, která určitě předvádí to, proč je na TM...
Takže za mě spokojenost. Zítřejší Petra a Na Li bude taky na krev, sice v blbý čas, ale diváci určitě nebudou litovat...
Reagovat
Titan
Jinak totálně OT. Kdo má rád hezké holky:
http://sport.ihned.cz/ostatni-sporty/c1-61074690-kiki-a-maki-konci-rok-ve-skvele-forme-na-grandslamu-v-cine-drti-souperky
Reagovat
PetaM
Kristýna s Markétou jsou super! Je jenom dobře, že se jim daří :) :)
Reagovat
Titan
Moje řeč...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tomhle se výjimečně shodnu i s Titanem... Kiki a Maki moc držím palce! Ostatně ne každý se může pochlubit, že se s holkama vzájemně sleduje na Twitteru (já jo a stačilo k tomu napsat holkám jenom jeden vzkaz - jsou fakt super). :) Jenom doufám, že tentokrát holky po vítězství ve skupině neskončí v osmifinále. Zatím se jim to letos stalo snad pokaždé, když vyhrály základní skupinu... Tak snad jim to teď vyjde a postoupí dál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel se stalo, o čem jsem psal a holky prohrály v osmifinále... Fakt je lepší, když jsou ve skupině druhé a hrajou ještě to předkolo. Vyhrát čtyři zápasy po sobě je asi dost těžké... Navíc jestli holky hrály v takových podmínkách (viz video), tak to byla pořádná loterie.
http://www.youtube.com/watch?v=TmpqNQ5bzW8
Reagovat
Nancy_z
Petra bude hrát první semi od dvou...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě? Bylo by to super, ale normálně tady na TM je napsáno že od 16..:/
Reagovat
pepin
Blbej čas, teda aspon pro mě.
Reagovat
Nancy_z
Jj, potvrdil mi to na Twitteru Neil Harman a teď to tam doplnil i Jaroch ze Sportu...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje druhy zapas dne podle twittru WTA a melo by to byt od 16:00... ;)
Reagovat
Nancy_z
Nic takového tam nevidím... Neil Harman je novinář z The Times a je na místě. Psal, že začíná Petra od tří místního času a potom bude Serena. Tak to snad musí vědět ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nechapu... i na TP je od 16:00.. uvidime. Cas si udelam tak jako tak.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://mobile.twitter.com/WTA/status/393813062781636608
Reagovat
smazaný uživatel
No.. ale není tam psané v kolik se začíná...:/
Reagovat
Nancy_z
@NeilHarmanTimes: @z_perin @WTA Singles at 3pm Turkish time [2 hours ahead of UK]. Li v Kvitova f/b Williams v Jankovic
Reagovat
VlS
15 kontra 16 - slyšeli jste, že na zeměkouli existuje něco, čemu se říká časové pásmo?
Reagovat
Nancy_z
A když je to v 15h tureckého času, tak to znamená u nás ve dvě, ne?
Reagovat
VlS
a odkdy chodí sluníčko od západu na východ ?
Reagovat
VlS
pardon, máš pravdu, jsem blb. Je tam not before 15:00 což je 14:00 našeho. jen nevím, jakej čas používají na live scores, jestli tureckej nebo 0 poledník.
Reagovat
LukasH
Velká gratulace. Ale byl to nervák jak hrom. Po prvním setu jsem moc dobrej pocit neměl. Petra ho prokaučovala úplně zbytečně. Ani se mi nezdálo, že by Kerbrovka nějak zapnula, prostě zbytečný chyby a zbytečná komplikace. A to je přesně věc, která by se Sereně nestala. Na začátku druhýho setu byla Němka rozjetá a nevypadalo to vůbec dobře. Petru podržel servis.
Ve třetím setu mi Petra přišla, že mele z posledního a když použila inhalátor, bál jsem se, aby to byla schopná dohrát. Ovšem Kerber taky nepůsobila zrovna nejlíp a Petře hodně pomohla chybama.
Petra to zvládla a to se musí ocenit. Na druhou stranu je vidět, proč je Serena úplně někde jinde. Semifinále je úspěch, finále by byl megaúspěch.
Reagovat
misa
Serena má hlavně fenomenální servis, určitě nejlepší v historii ženského tenisu. Pokud se s ní Petra bude chtít v budoucnosti měřit, musí hlavně zapracovat na svém podání.

Inhalátor v hale není dobré znamení. Mám takový pocit, že Petra s tou nemocí zápasí stále víc. Třeba letos v Austrálii to bylo dost blbé.
Reagovat
freeteepek
Ta hala je na jihu a navíc plná lidí. Hlavně, že zabírá. Je jasný, že kdyby Petra měla lepší kondici, dělala by míň chyb. Ale už na tom pracuje:-)
Reagovat
smazaný uživatel
v Tokiu to byl kanár, tady tajbrejk :D
Reagovat
pepin
Tak nevím proč, ale od samého začátku jsem měl pocit, že ta Petra nemůže prohrát. Jen mě v tom utvrdilo to, že po chvilce vedla 4-1. Ten dojem ve mně zůstal i když se na chvilku vrátila ke svému bum bum a vše lítalo za lajny. I po prohraném TB jsem byl relativně v klidu, přesvědčen, že to Petra zvládne. A nemýlil jsem se. Bylo na ní vidět, že si věří, působila velice soustředěným dojmem a v klidu. Je tam vidět prostě změna po které jsme volali. A je to dobře. A velká změna je i v postavě, to musí vidět každý a to i Jirka. Jinak pánové Tommr a spol až si přečte policajt Monty Vaše povidání o Azar. tak to asi slíznete. Já jen dovětek, najednou neřvala, to je zajímavé.
Reagovat
Bob
Policajt :D
Reagovat
Michaelus
Tady je jasně vidět,že nemusí řvát. možná ji to udává tempo, ale ať mi nikdo nevykládá, že to není byť malinko účelové :///
Reagovat
LukasH
Jinak Vika s Petrou to prostě nemají souzený. Myslíte, že se potkají příští rok aspoň jednou?
Reagovat
smazaný uživatel
ja doufam, ze ji Petra porazi v nejakem GS finale ;)
Reagovat
Luky99
I když jsem zápas Viky neviděl, tak i jako její fanoušek musím ze sestřihů uznat, že to měla vzdát, určitě sama věděla, že to nemá smysl. A k tvýmu dovětku, když ti něco je, tak asi nemůžeš hekat.
Reagovat
pepin
Právě naopak, když mi něco je tak hekám, ale ona to dělá opačně a to co vypouští není hekání.
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš se do mě pořád navážet? Pak se nediv, že tě občas někam pošlu... Diskuzi při zápase Viky jsem tady sledoval a moc se mi nelíbily komentáře Freedoma, ale jinak mě tady nic nepohoršilo. Vedle jsem napsal svůj názor, kde jsem to tak nějak všechno shrnul... Jinak mně vůbec nepřijde divné, že Vika byla dneska potichu. K tomu hekání (říkej si tomu, jak chceš) potřebuje taky nějakou energii a když ji nemá, tak je holt potichu. Už jsem viděl dost jejích zápasů a když Vika neheká, tak vždycky vím, že je něco špatně a většinou se jedná o zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Luky99: Pepinovi je těžké něco vysvětlovat... Jinak podrobnosti o zápase Viky jsem napsal vedle v článku, takže jako jejího fanouška tě to možná bude zajímat. :)

anajma: Já zase doufám, že Vika porazí Petru v nějakém GS finále. :) Petra už porazila Viku ve finále TM...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem vedel ze moje komentare te nepotesej ale vazne me nastvala tim pristupem. Uz jsem ti to take zhodnotil vedle. Poprvy me nastvala proti Age v (Myslim ze to bylo v Dauha), kdy tam kulhala mezi vymenama a Aga se pak i premahala ji vubec podat ruku. Ale nebudeme to tady resit. Me se proste takovy pristup nelibi. Pokud jsi zranen a nejsi schopen hrat vyrovnane se souperem tak to je duvod ke skreci a ne se tam takhle trapit. Navic ty sam si to muzes jeste zhorsit. Pouzil jsem mozna nejake slova, ktere nevyznivaji dobre ale rozhodne jsem nebyl sprostej. S tvyma holkama nemam moc problem, ikdyz 2 znich moc nemusim ale neresim je jako spousta lidi tady, ale pokud jedna znich udela takovyto theater, tak si rozhodne servitky nebudu brat...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem ti odpověděl vedle: Vice bylo řečeno (asi během toho ošetřování v šatně), že nemá žádné strukturální poškození zad, takže pokračovala s tím, že jí to bude bolet, ale zároveň to není tak vážné, aby se jí to nějak zhoršilo. V opačném případě by Vika nejspíš nepokračovala a kdyby jo, tak potom by teprve tvoje kritika byla na místě.

Jinak co se týče toho zápasu s Agou v Dauhá, tak Vika neměla opravdu žádný důvod něco předstírat. V tom zápase byla jasně lepší, před zranění i po něm. Aga měla spíš řešit, proč hrála celou dobu tak špatně... Vím, že fandíš Agnieszce. Já proti ní taky nic nemám, ale ona si hrála na mravokárce (že k Vice ztratila respekt apod.) a potom zanedlouho jela do Malajsie odstoupit po dvou zápasech, což spoustu lidí považovalo za předem naplánované a spekulovalo se o tom už před turnajem... Takže ani já si v některých ohledech neberu servítky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me moje kritika byla namiste ikdyby si to nemohla ani zhorsit, protoze tim zpusobem jak hrala proste nemela sanci. Pro NaLi to byl jen trenink jak davat udery podel lajn. Jak rikam, kdybych tam sedel v hledisti tak bych po prvym setu odesel, protoze pro me jako fanouska, ten zapas nemel vubec koukatelny parametry. A ver mi ze souperka nikdy neni rada za vyhru, kdyz na druhe strane je zranena protihracka, ktera se nemuze ani hybat.

Ja jsem nikdy nerekl ze vtom zapase v Dauha nebyla Vika lepsi. Samozrejme ze byla lepsi a zaslouzene vyhrala a to jsem ji samozrejme nevycital. Ale Agy mi bylo lito ze stejneho duvodu jako vcera NaLi. Vika ve vymenach normalne behala ze strany na stranu a mezi vymenama kulhala. To Age proste nemuze byt prijemny ale jak rikam. Je to uz davno a tento zapas uz se resil dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ktomu odstoupeni v Malajsii. Pokud to vazne bylo na planovane, tak toto udelalo uz spoustu tenistu a tenistek, kteri byli nekdy v TOP. Je to proste pro ten turnaj mnohem vetsi reklama, ikdyz se douhodnou treba pouze na 2 zapasy. Samozrejme, ze se mi takovy zpusob nelibi ale tohle je bussines a hlavne to take nemame nicim podlozene. :-)

Jinak nevis prosimte jestli nekde budou vysilat turnaj sampionek? Na Anu se dost tesim :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, zase už jsem ti odepsal vedle... :)

Jinak na Aničku se taky těším, ale nevím, kde to budou vysílat. Tipnul bych si, že to bude asi podobné jako TM (tzn. Slovak Sport a italský Super Tennis). Já se budu dívat na streamy. :)
Reagovat
freeteepek
Dnes to byl skvělý boj. Opět jsi prokázala mentální sílu. Na fyzičce musíš ještě zapracovat, ale jinak výborný výkon. Dobrý poměr W/UE, slušně fungující servis (tady je taky na čem pracovat), dobrá hra na síti. A taky kraťasy budeš muset ještě vylepšit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra znovu ukázala, že je mentálně a psychicky zase nahoře. V prvním setu se nevyhnula slabší chvilce, když měla brejk k dobru, Angelika zabojovala a dokázala set v němž tahala za kratší konec urvat pro sebe. Od druhého setu byla Petra lepší, a i když Angelika lítala jako hadr na holi a vracela nemožné, tak to nestačilo. Jiná hráčka by po 1. setu o sobě a své hře možná začala pochybovat, týkalo by se to většiny českých hráček, a nejen českých, ale Petře se to nestalo. Jsem strašně rád, že po nekonečné řadě labilních českých šampionek (Vaidišová, Novotná, Šafářová) se můžu podívat na tenistku, která se neposere, když jí teče do bot. Je zase nahoře a s Li Na může uspět. Se S.Williams se může měřit také, pokud nebude podávat tak jako včera, v ostatních herních činnostech se s ní může měřit. Až ji porazí, tak se to může zlomit. Tenis a zvláště ten ženský vyhrává tenistka s lepší hlavou. A Petra navíc hraje úžasný, nekompromisní útočný tenis. Těším se na semifinále.
Reagovat
misa
Já mám obavu, že pokud se Petra dostane do finále, bude už se silami u konce. Velký problém Petry je, že má zbytečné výpadky (asi koncentrace) - viz. 1. set a vedení 4-1 - a zápasy pak musí složitě vyhrávat ve třech setech. Když to tak jde celý rok, stojí ji to obrovské množství sil.
Reagovat
blixa
Ty dvě utkání už vydrží ! Teda doufám, že dvě :D
Reagovat
smazaný uživatel
paráda,zase se ukázalo,že Péťa umí!a byl to těžkej zápas,pač Němka hrála dobře.tak zítra a zase věřím!!!
Reagovat
misa
za tvoji obrovskou vůli, bojovnost a za to, že i když jsi zdravotně oproti soupeřkám znevýhodněná, tak se tím nenecháš zlomit.

Statistika 30/38 na síti je skvělá. Jsem rád, že tak útočná tenistka slaví úspěch.
Reagovat
Bob
Jooooooooooooooo!!
Reagovat
Jan
Po prvním setu jsem si říkal, že se Petra složí a Angie ji dorazí, ale nestalo se. Petra se ukázala, velký obdiv, jak to dokázala otočit. Bylo vidět, jak si pomáhá inhalátorem mezi gamy a jak často byla červená, že vypadala fyzicky na odpis.
Reagovat
Pe3k
Pěkný zápas, řekl bych, že těžký, Němka hrála dobře...
Reagovat
Nancy_z
Ještě teď se klepu, potřebuju panáka :-) Ale Petra dnes skvěle bojovala, postup si zaslouží. Je to paráda a určitě jí to povzbudí do přípravy na další sezónu. Ještě ale není konec, tak to, Péťo, zítra dej, ať to můžeš Sereně oplatit!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný tenis, pěknej nervák, ale dopadlo to. Každopádně Petra musí zapracovat na dlouhých výměnách to jí moc nešlo a Kerberka hrála opravdu dobře. Petra se ale nevzdává takže semifinále je doma, moc jí to přeju
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to jasný,když nemůže hrát s Vikou :D
Reagovat
tommr
na tom už něco bude. Ty dvě se prostě nemůžou potkat. Kdyby dneska Azarenková nedejbože postoupila tak by asi Petra musela chtě nechtě prohrát ... :)
Reagovat
Elisabeth
Bezva! Uplně suprový obrat a krásný zápas :) Teď si odpočnout a zítra na Li!
GRATULACE, Petro!!! :)
Reagovat
Lina
Pusinky byly, tak ještě i zítra a po zápase se Serenou taky, to se neomrzí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
paráda!!
Reagovat
petrulinka
Já teda nevím, ale nepíšou tady v expres zprávách nesmysly? Mají tam napsáno, že postupují Li Na a Jankovič, ale Jankovič přece ještě není jasnou semifinalistkou nebo je?
Reagovat
LubosZabloudil
Nesmysl to není, viz http://www.wtatennis.com/news/article/3509927/title/friday-in-istanbul-semifinal-scenarios ;)
Reagovat
Elisabeth
Asi je jistou semifinalistkou, protože ted bude hrát se Sarou a i kdyby prohrála, tak JJ zůstane na 2. místě :)
Reagovat
Nancy_z
Je to potvrzené i na oficiálních stránkách WTA. http://www.wtatennis.com/news/article/3510735/title/li-jankovic-qualify-for-semifinals
Reagovat
smazaný uživatel
kolik by mela dostat bodu do zebricku wta kdyz je v SF?? a jak si prilepsi financne??
Reagovat
petrulinka
Neboj, věřím, že Tommr nám sem co nejdříve dá tabulku s body po posledním odehraném zápase. Na něj je spolehnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
jj dekuju tak y doufam
Reagovat
Fandina
Petře k postupu do semifinále. Byl to úžasný boj a vyhrála ta lepší. Super gratulace Petře a v semi držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
kada.tom
Paráda!!!
Reagovat
PetaM
Nádherná fotka :D Gratulace Peťo, zítra budu tlačit zase, ale už jsem pomalu psychicky vyčerpaný :D :D :D Semi je skvělý výsledek, kdo by to řekl po tak "bídném" roce .. Hodně štěstí a síly do dalších zápasů!! Bojím se ale, že zítra bude zase tříseťák :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem taky vystavena, ale ta radost to vsechno vyvazi ;)
A zitra holt kdyz bude trisetak, tak bude, ona je umi a hlavne ze posledni set vyhraje ona ;).
Reagovat
rychlej
jooo petra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist