Kvitová na French Open prošla do druhého kola. Obhájkyně titulu Krejčíková a debutantka Noskovou vypadly

23. 5. 2022, 12:39
Aktuality 219
FRENCH OPEN - Petra Kvitová jako čtvrtá Češka zvládla vstup do French Open, když po obratu v úvodní sadě zdolala Annu Bondárovou. Naopak hned po prvním zápase skončila obhájkyně titulu Barbora Krejčíková, která v prvním duelu po dlouhé pauze nestačila na domácí Diane Parryovou. Po neúspěšném boji s favorizovanou Emmou Raducanuovou skončila grandslamová premiéra pro Lindu Noskovou.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová se ani na jedné ze tří antukových generálek nedočkala vítězství, do Paříže přijela s mizernou letošní bilancí 9-11 a sérií čtyř porážek. Přesto už pojedenácté v řadě v areálu Rolanda Garrose zvládla úvodní zápas hlavní soutěže, letos si v něm poradila 7-6(0) 6-1 s debutantkou Annou Bondárovou.

Ve francouzské metropoli silně pršelo už dopoledne, ale zápasy začaly podle plánu a dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová na zvlhlé antuce zpočátku chybovala. "Nebylo to moc příjemný, počasí nešlo na moji stranu. Ona má antuku ráda a bylo to vidět. Dobře se hýbala, když jsem nezahrála úhel, byla skoro všude. A její forhend byl docela nepříjemný. Opravdu to ze začátku nešlo na moji stranu, ani podáním jsem si nepomáhala," komentovala Kvitová začátek.

Se semifinalistkou turnaje v Rabatu v šesté hře i kvůli dvěma dvojchybám přišla o servis a prohrávala 2-4. "A pak se to zlomilo. A musím říct, že mi hrozně pomohli lidi. Atmosféra i na takovém malém kurtu byla neuvěřitelná, fakt moc dobrý," děkovala Kvitová.

Za stavu 3-5 odvrátila setbol, poté co soupeřka poslala míč do sítě, a sama křížným bekhendem proměnila brejkbol na 4-5. Od stavu 5-5 se rozjela, vyhrála sedmnáct míčů v řadě, což znamenalo zisk tie-breaku v poměru 7-0 a rychlé vedení ve druhé sadě, ve které už dominovala. Jen poslední hru si zkomplikovala a proměnila až pátý mečbol svým sedmým esem v utkání.

"Poslední game byl hrozně náročný na psychiku. Lidi mi hrozně fandili, ale já byla najednou ztuhlá. Až se mi udělalo špatně. Když začalo pršet a ona měla brejkbol, byla jsem na sebe naštvaná, že už dávno mohl být konec. Ale naštěstí jsem to dohrála," oddechla si 32letá Češka po jubilejní 30. pařížské výhře, díky níž může dál útočit na svou první účast ve druhém týdnu grandslamů od sezony 2020.

Ve svém 13. startu na turnaji bude dvojnásobná semifinalistka pokračovat proti divoké kartě Darje Savilleové, s ruskou rodačkou reprezentující Austrálii může srovnat vzájemnou bilanci. Loni k utkání druhého kola kvůli nešťastnému pádu na tiskové konferenci, kde si zranila kotník, nenastoupila.

Barbora Krejčíková prohrála jako třetí obhájkyně titulu na antukovém Roland Garros v prvním kole. Světová dvojka, která se vrací po zranění, dnes v Paříži podlehla pod zataženou střechou centrálního dvorce někdejší juniorské světové jedničce domácí Diane Parryové po setech 6-1 2-6 a 3-6, ztratí post české jedničky a vypadne z Top 10.

Krejčíková, která loni vyhrála v Paříži i čtyřhru, před Roland Garros nehrála kvůli zranění lokte tři měsíce. Před turnajem říkala, že se cítí dobře, ale ruku měla v utkání zatejpovanou a herní výpadek se projevil na podání a v časování úderů, z čehož pramenilo 45 nevynucených chyb.

Zápas začala dvojchybou, ale pak profitovala z velké nervozity 97. hráčky světa Parryové. K prvnímu fiftýnu Krejčíkové pomohlo "prasátko" a pak přidala dalších 14 výměn v řadě. Za stavu 4-0 si prohrála podání, ale úvodní sadu získala bez větších problémů. Devatenáctiletá soupeřka s jednoručným bekhendem se postupně uvolnila. Krejčíková sice vedla ve druhém setu 2-0, ale čím dál více chybovala a prohrála šest gamů po sobě.

Podle svého zvyku se česká hráčka došla před třetím setem převléknout. V útrobách stadionu si vzala i legíny a při návratu slyšela z hlediště i bučení a pískot. Také v rozhodující sadě vedla 2-0, náskok ale znovu neudržela a rozhodující brejk přišel na 3-5. Při brejkbolu vyhodila daleko za čáru forhend hraný ze vzduchu a na kurtu se rozléhalo skandování jména Parryové. Krejčíková ještě v posledním gamu utkání vedla při podání Francouzky 30-0, ale víc už nedokázala. Při prvním mečbolu poslala bekhend do sítě.

"Čekala jsem, že to bude těžké, což taky bylo. Myslím, že po tenisové stránce to nebylo tak špatné. Fyzicky už to bylo trochu horší, ale musela jsem někde začít. Samozřejmě je škoda, že to muselo být tady a neměla jsem žádné zápasy, ale myslím, že to je dobrá cesta, jak se posunout dál," řekla Krejčíková novinářům se slzami v očích. Tiskovou konferenci musela i přerušit.

"Set a půl jsem byla lepší hráčkou, ale pak jsem narazila (fyzicky) do zdi. Byla jsem u míčů pozdě a ona mě přehrávala. Nedokázala jsem ji dostat pod tlak. Začala hrát lépe a já byla horší," komentovala rodačka z Ivančic.

V open éře před Krejčíkovou nezvládly první kolo turnaje dvě obhájkyně. Ruska Anastasija Myskinová neuspěla v roce 2005 a Jelena Ostapenková z Lotyšska před čtyřmi lety.

Sedmnáctiletá kvalifikantka Linda Nosková, jež loni v Paříži vyhrála juniorku, při své grandslamové premiéře podlehla britské vítězce loňského US Open Emmě Raducanuové po 2 hodinách a 40 minutách boje 7-6 5-7 1-6.

První set rozhodla Nosková ziskem tie-breaku poměrem 7-4. Ve druhém setu šla po vítězných ranách do brejku na 4-3, ale vzápětí po chybách přišla o servis a set ztratila ve dvanácté hře po zdařilém zkrácení hry Britky. V rozhodujícím setu už mladá Češka neměla dostatek sil.

"Byl to urputný boj. Linda hrála neuvěřitelně a odehrála skvělé utkání," chválila ji Raducanuová.

Včera postoupily Kateřina Siniaková, Karolína Muchová i Marie Bouzková.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 43.600.000 eur
pondělní výsledky (23. 5. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (32-ČR) - Bondárová (Maď.) 7-6(0) 6-1
Parryová (Fr.) - Krejčíková (2-ČR) 1-6 6-2 6-3
Raducanuová (12-Brit.) - Nosková (ČR) 6-7(4) 7-5 6-1
Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.) 6-2 6-0
Tomljanovicová (Austr.) - Kontaveitová (5-Est.) 7-6(5) 7-5
Azarenková (15-) - A. Bogdanová (Rum.) 6-7(7) 7-6(1) 6-2
Kerberová (21-Něm.) - Frechová (Pol.) 2-6 6-3 7-5
Koviničová (Č. Hora) - Samsonovová (25) 2-6 6-2 6-1
Anisimovová (27-USA) - Ósakaová (Jap.) 7-5 6-4
Kuděrmětovová (29) - Lin Zhu (Čína) 6-4 3-6 6-3
Petkovicová (Něm.) - Dodinová (Fr.) 6-4 6-2
Trevisanová (It.) - Dartová (Brit.) 6-0 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Zaněvská (Belg.) 6-3 6-1
Savilleová (Austr.) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-1 6-2
Andreescuová (Kan.) - Bonaventureová (Belg.) 3-6 7-5 6-0
Riskeová (USA) - Jastremská (Ukr.) 6-3 6-3
Riskeová (USA) - Jastremská (Ukr.) 6-3 6-3
Jeanjeanová (Fr.) - Párrizasová (Šp.) 6-4 6-3
Jacquemotová (Fr.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-3
Schmiedlová (SR) - Kučová (SR) 4-6 7-6(1) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

219
Přidat komentář
misa
Linda hrála dva sety skvělý tenis a soupeřku ve výměnách přehrávala. Hezký herní progres bez přívalu volných karet :)
Reagovat
brixner
Příjde mi, že ta loňská jízda byla taková náhoda, něco, jako kdysi Chang nebo Gaudio, prostě se "utrhli" a vyšlo jim to. Parry fakt nehrála kdoví co, navíc byla velmi nervózní z Chartriera, proti obhájkyni...Jasně, Bára měla zdr. potíže, ale některé auty nebo servis metr mimo - todle snad neumí ani Petrasmile
Reagovat
JohnB
uprimne? souhlasim s tebou, pujde hodne dolu... spis neco jak Bouchard, ale ve vyssim veku... Genie ale je hezka a uzivi se jinak, Bara za chozeni na hajzl po setech asi prachy nedostane
Reagovat
makro99
Určitě ne Chang, kterej vyhrál v 17ti, a pak byl roky hráčem absolutní světové špičky.. akorát tam bylo kolem pár legendárních týpků jako Sampras nebo Agassi, kteří už mu další titul nepovolili.
A určitě ne něco jako Bouchard :)
Já bych zatím uvažoval možná o Jeleně Ostapenko... ale každopádně je to předčasné, pže Báře fakticky teprve včerejškem začala "ta druhá" sezóna.
Reagovat
brixner
Jasně, zrovna ten Chang se ve špičce držel dlouho, vím. Spíš mě to napadlo proto, že on, Gaudio, nebo Ostapka, titul získali, aniž by to kdokoli čekal! Úplné náhody to asi fakt nebyly, ti hráči něco museli umět, ale těžko by na ně před turnajem někdo vsázel - takhle nějak jsem to myslel. Loňská jízda Báry tady byla pro mě obrovský šok, prostě proto, že jsem to já ani nikdo jiný nečekalsmile
Reagovat
lars
Spis nikdo necekal titul na USO2021 u Raducanu
B. K. pred RG vyhrala Strasburg
Reagovat
makro99
Jj, já rozumím. Ale ty příměry budou vždycky kulhat, pže aby hráčka v 25ti ustřelila takto z nuly (dá se říct z druhé stovky) na GS titul, to se těžko hledá.. buď to byly super-mladé talenty jako Chang, Raducanu, Becker.. a pak jsou překvapivé tituly ve vyšším věku, ale to zas byly dlouholeté hráčky na úrovni Top 20, Top 30, jako Stosur, Bartoli, Penetta...
Reagovat
lars
U antukarky B.K. to nebylo z nuly. Na RG2020 zadrbala OF, vyhrala Strasburg, vyhrala RG v deblu pred 2021
Reagovat
turista
Nerozehranost Báry to je celý problém. Nic víc bych v tom nehledal. Vyhučet v prvním kole s no name hráčkou je ale nepříjemné.
Reagovat
brixner
Vosace by se todlencto stát nemohlo, rozumíš!
smilesmilesmile
Reagovat
makro99
Tak pozor, Gaston, vyhrál rok na to kromě Viňa del mar a Buenos Aires i třeba Estoril, Gstaad nebo Kitzbuehel!
Reagovat
Newcombe
Gaston byla taková šťastná pinkající antuková figurka
Reagovat
makro99
Přesně, semifinále! Nejlepší z těch 6 Argentinců a Chilanů, co tam ten rok hráli!
Reagovat
brixner
Jo jo, myslím, že byl ve své době dost oblíbený, finále s Coriou bylo tenkrát fakt masakr, stejně tak Lendl-McEnroe nebo Agassi-Medveděvsmile
Reagovat
makro99
Gaston je moje citovka :) Celý to jeho nejlepší léto sem byl v Argentině, a koukával v TV na ty jeho finále v Evropě.. Coria byl z té špičky nejmíň sympatickej. Každopádně Paříž 2004 - 3 semifinalisti z ARG, Masters 2005 - 4 Argentinci + Gonzalez.. a titul Davida navrch. Zlatá éra..
Reagovat
JohnB
Krejcikova si stezuje a divi se, ze na ni buceli, kdyz si zcela vyjimecne dneska vzala pauzu. Jako sorry, ale ta holka nema soudnost. Neda se ji fandit.

Krasne se naopak koukalo na Lindu Noskovou. Za me vetsi talent jak Fruhvirtovky.
Reagovat
paddy
v diskuzi na YT ji nedávno označovali Krejcheatkova, to není náhoda, už se to s ní povleče
Reagovat
JohnB
ale uprimne? uznavam jejich uspechy, ale tohle nam nedela dobrou reklamu, stydim se za ni a uprimne mam radost, ze dneska dostala facku... dela tohle furt
Reagovat
misa
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-roland-garros/414485/horky-navrat-krejcikove-proc-jste-na-me-buceli-vycetla-francouzum.html
Reagovat
George_Renel
Nikdy ne pochopím, jak se může někdo stydět za zcela cizího člověka.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ho nech, třeba mu to dělá dobřesmilesmile
Reagovat
Newcombe
stejně jako ty okaté medikl tajmy. Viděli jste to třeba u Federera?
Reagovat
Fransoas
První dva sety byla favoritce vyrovnanou soupeřkou.V některých momentech měla navrch.Je velký rozdíl kdy hrajou juniorky GS a GS dospělých.Nicméně Linda na svoji premiéru předvedla velice solidní hru.CHyběly samozřejmě zkušenosti a v některých důležitých momentech více rozvahy.Bohužel je škoda,že kvůli věku nemůže hrát více turnajů.Určitě to je velký příslib do budoucna.
Reagovat
tommr
Lindě už je 17 let takže těch omezení kvůli věku už moc nemá. Ona ted potřebuje sbírat body aby mohla hrát i na větších turnajích bez nutnosti kvalifikace ...
Reagovat
brixner
Nevíte, jak hrála Endží? Nemůžu to najít qurva!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
2:6 6:3 7:5smile
Reagovat
brixner
Máš štěstí!smile
Dík!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dneska mic štěstí nemám - Linda prohrála a Hejkal vyhrál, takže nic moc...
Reagovat
brixner
No, VVV mě taky sere! Ale ona jí brzo nějaká vyndá, vo to strah nemamsmile
Reagovat
tommr
co to vlastně znamená ta zkratka VVV? smile
Reagovat
brixner
Myslím, že to vymyslel Krisboy - pro Hejkalasmile
Reagovat
lars
souperka Frech nepromenila 2 MB :(
Reagovat
Fransoas
Německá potvora hrála na doraz - sotva popadala dech a proto hrála v závěru kopce - ty se ale obtížně vrací.Nakonec s vypětím všech sil postup urvala.
Reagovat
brixner
No jo, už není tak rychlá...Ale mam jí ze všech nejradši!
A na to se napijemsmile
Reagovat
lars
libi se ti tenis od Kerber ? :)
Reagovat
brixner
No, po pravdě - asi jenom forhend, hlavně po čáře! Ale vona se mi prostě líbí jako ženská, nemam moc rád ty tenký párátka, co tam běhaj vokolosmilesmile
Reagovat
lars
to by se ti mohlo libit tohle neparatko :))
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/43/Townsend_RG15_%285%29_%2819120333829%29.jpg/220px-Townsend_RG15_%285%29_%2819120333829%29.jpg
Reagovat
brixner
Fotka zkresluje a zeštíhluje - vodjakživasmilesmile
Reagovat
Newcombe
po ní zametat kurt musí být dost fuška :)
Reagovat
bardunek666
Linda předvedla solidní tenis. Šance sice byly, ale holt ještě nemá tolik zkušeností a nervozita se projevila.
Rozhodně ale povedený turnaj a příslib do budoucna. Snad dostane šanci hrát na lepších turnajích jako Linda F.
Držím palce do budoucna smile
Reagovat
tommr
ta dnešní prohra bude asi Lindu ještě dlouho strašit - k výhře bylo ve druhým setu hodně blízko. Do poloviny zápasu byla Linda lepší, pak se začaly projevovat větší zkušenosti u Raducanu a možná že Lindě i začaly docházet síly ...
Škoda že na další turnaje s Lindou si budeme muset počkat až na pozdní léto, protože travnatá sezona bude letos ze známých důvodů stát za kulový ...
Reagovat
Marduch
Tobe v hlavě straší.
Reagovat
hanz
No nic, pro dnešek dobrou noc, dneska už mi naštvaly až až. smile
Reagovat
hanz
V příštím kole tu míšenku vyučí Sasnovich, protože té to myslí...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
seš taky míšenec, teda možná si to neuvědomuješsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Sasnovich to myslí asi jako tobě, trolle. V 28 letech bez titulu z WTA.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
brixner
Copa vo to, ale ta Anisimová má teda pěkný asi kozysmilesmile
Reagovat
hanz
Zítra tipuju OUT Martincové, u tý Francouzky záleží jak umí vracet a hýbat se, jestli jo, tak má Plíškovic pořádný problém.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
velká škoda koncovky 2.setu. Tam kromě trocha smůly při těsných autech a naopak chyběla zkušenost - zahrála několik míčů způsobem, kterým se prostě v takto důležitých chvílích nehraje. Třeba i v poolu nebo snookeru se většina strků hraje v podstatě na jistotu, protože jedna chyba tam znamená obrovskou ztrátu.
Nicméně nevadí, Linda předvedla z našich hráček nejlepší výkon a za první dva sety by se myslím holky nemusely stydět ani v SF.
Velká zkušenost pro Lindu, určitě to s koučem rozeberou a pozitiva i negativa si řeknou.
Jen tak dál, příště určitě s výhrou!smile
Reagovat
Mony
Nedáš.. Dostaneš! Platí i v tenise. Příležitosti na rozhodnutí ve 2.setu bylo dost, ale Emma se už víc rozehrála a Linda pri svých výhodách nebyla tak nahecovana, jako při nevyhodach. To ale není jen u ní. Snad ale plodná zkušenost a takové zápasy ji nakopnousmile jako druhou Lindu. 96
Reagovat
hanz
Přesně, její hra byla efektivnější, té míšence stačilo jen vracet a čekat na výhozy.
Reagovat
zfloyd
velice důstojná premiéra na GS , pěkná hra , velký příslib do brzké budoucnosti , škoda že měla tak dobrou soupeřku smilesmilesmile
Reagovat
Esgalnor
Neuvěřitelný boj od Lindy, to, že neudržela vedení ve druhém setu je vzhledem k okolnostem úplně pochopitelné. Třetí set rozhodl asi třetí game, od toho bodu byla už byla Linda mnohem pasivnější. I tak ale úžasná premiéra na hlavním okruhu a doufám, že si tím vyslouží pár divokých karet na větší turnaje. Hru na to rozhodně má.
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
EllNino
Zatím pěkné, škoda, že Linda s Bárou neudržely vedení o set a o brejk, mohlo to být zatím stoprocentní ...

Zítra myslím, že Karolína další překvapení nedopustí a Tereza po vyrovnané bitvě zase prohraje
Reagovat
Dobry-den
Ve druhém setu už jsem chvíli věřil, že to Linda fakt dotáhne. Bohužel neměla téměř žádnou oporu v podání, takže nepotvrdila brejk a nakonec převážily chyby...
Přesto, doufal jsem v důstojný výsledek, což Linda bohatě předčila, takže může být spokojená. smile Ale prohra dost mrzí, protože k výhře opravdu nechybělo mnoho... smile
Reagovat
EllNino
Top 10 na baterky bohužel
Reagovat
hanz
Celý wta je na baterky, žádná dominance... Polanda se směje pod vousy, že zrovínka usedla na místo, kde setrvá dlouho, díky neschopnosti konkurence udržet level na víc než jeden turnaj.smile
Reagovat
misa
A díky odchodu Barty.
Reagovat
elsky
Tak ted jsem si na Lindu vsadil na tipáči smile
Reagovat
hanz
Prohra bude rychlá.
Reagovat
elsky
Neva
Reagovat
elsky
Exhibice..
Reagovat
hanz
Kdyby zkusila něco jinýho nez bekhend po čáře, tak by už dávno slavila. Po taktický stránce silný zklamání....
Reagovat
milanspring
nesouhlasím, velmi dobrý výkon, vyhrála zkušenost a menší množství chyb.
Velký příslib do budoucnosti. Škoda, že došly síly. Už jsem věřil, že ji Linda dá
Reagovat
hanz
Přetlačovala jí, ale místo kraťasu do toho bušila jak zběsilá a akorát se vyhazovala. smile Taktika na baterky!
Reagovat
vergus
Meleš blbosti, ty kraťasy hrála a skoro vždycky jí je stihla doběhnout
Reagovat
milanspring
Hanzi, Hanzi, co takhle někdy něco pozitivního. vždyŤ Linda hrála na prvním velkém turnaji vyrovnanou partii s hvězdou. Byla herně lepší, bohužel udělala víc chyb. Dokonce vyhrála tvůj oblíbeně kritizovanej "českej" tiebreak
Reagovat
smazaný uživatel
Hanz je troll. Píše záměrně jen negativně.
Reagovat
milanspring
právě ho nechápu, vždyť Linda zahrála velmi dobře. Prohrála jen proto, že je mlaďoučká a nezkušená. Kdo čekal, že to bude taková bitva? A byl to nádhernej tenis, krásný výměny. Bohužel ten return a servis ....
Reagovat
hanz
zapomněl jsi forhend, jakmile to ta míšenka odhalila, bylo po utkání...
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky to vidím tak, že na ni padla ,,deka" ze stresu, fandění diváků, očekávání. Ty zkažené údery u sítě, těsně auty atd. smile Vždyť je to ještě dítě a první zkušenost s tolika diváky. První set byl parádní! Užila jsem si ho!
Reagovat
hanz
Nosková
Hra sympatická, ale projela si to sama, absolutní zmar ve druhým setu na servisu, forhendy ímrvére do autu a při důležitých momentech abosultně nezvládnutá taktika. Má se co učit.smile
Reagovat
zfloyd
vypadá , že došel benzín , ale i tak klobouk dolů
Reagovat
Dobry-den
Tak bohužel, teď už tahá Linda za kratší konec, trochu polevila v agresivitě, možná už docházejí síly.
Reagovat
com
Ale uz to je celkem nuda, hraji 2 a pul hodiny a nic z toho smilesmile
Reagovat
elsky
To vypni smile
Reagovat
com
kdyz ono se na Raducanu tak pekne diva smilesmile
Reagovat
elsky
A ona možná i vyhraje.
Reagovat
Rafanbest
tak tak taksmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Mony
Ach josmile... Nepust ji na sedlo.. Do ní! To dáš!
Reagovat
dadaft
tak jo,
pojďme do třetího,
takový zápas si dám líbit...

A ať to dopadne jakkoliv, tohle je premiéra na velké scéně JAKO HROM.
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
EllNino
Emma ani neví, jak ten zápas vyhrála ... hraje ustrašený bezkrevný tenis ...

Lindo zkus ještě :)
Reagovat
elsky
Si ten set uhrála sama, Linda jí to nedarovala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, kombinace kliky (i nezkušenosti Lindy) a zkušenosti Emě vyhrála 2.set. jinak byla po většinu času Linda lepší hráčkou, která útočila a tvořila hru. To dokládal i poměr winnerů.
Škoda, zlomilo to pár vyhozených míčů.
Reagovat
Dobry-den
Teď už to tak dobře nevypadá. smile Ale naděje pořád žije. Lindo, pojď! smile
Reagovat
Drzymalski
Kolík roků má Linda? Má dost starý obličej.
Reagovat
elsky
37
Reagovat
Drzymalski
Vtipálku. 17... vypadá tak o 10 roků starší.
Reagovat
com
si to pletes s vekem Kvitove smilesmile
Reagovat
dadaft
tvl, chlupy mi stojí v pozoru
Reagovat
zfloyd
připadá mi , že hraje čím dál lépe
Reagovat
elsky
Teď to byla střelba smile
Reagovat
lxr
Taky, teď je neskutečná .smile
Reagovat
Dobry-den
Spíš má vlny nahoru, dolů. Teď by to zase chtělo nahoru. smile
Reagovat
elsky
Ladí riziko
Reagovat
George_Renel
Komentátor Eurosportu je hluchý nebo bez ruchových mikrofonů?
Jak může tvrdit, že Raducanu má více příznivců?
Reagovat
jirkaS
mám ES stream a určitě nemásmile
Reagovat
Mony
Ještě ten return a může se bát i Igasmile
Reagovat
SwissMaestro
Zbytečné haló, Kvitka vypadne hned v dalším kole.
Reagovat
Mony
Linda N.
Reagovat
SwissMaestro
Hm, to klidně :-)
Reagovat
lars
spis zlepsit servis
Reagovat
SwissMaestro
No.....Murray, Wawrinka, Tsonga se z toho marastu po zranění už nedostali ani jeden jak tak koukám. O to obdivuhodnější jsou návraty Nadala a Federera - nejen ty v roce 2017. Hlavně Nadal se po zranění prakticky hned vrátí do své top formy, jak to ten kluk dělá :-)
Reagovat
elsky
Uvidíme jak je na tom s fyzičkou, to bude dlouhej mač smile
Reagovat
zfloyd
Kdy už konečně v tý Paříži zavedou jestřába těch spornej míčů je mraky
Reagovat
lxr
Myslím že ma jeste vetsi talent než Linda F. Má skvělé rány, ale i technické údery, dobrou ofenzívu a defenzívu a z ní dokáže udělat skvělý protiútok. Ze by budoucí jednička? smile
Reagovat
lxr
A navíc je i psychicky zatím dost stabilní.
Reagovat
jirkaS
tipuju že se objeví v tisku aj tlačismile
Reagovat
elsky
A překvapený anglický komentátor se v průběhu utkání učí vyslovovat její příjmení. "Noskuóva" smile
Reagovat
Rafanbest
italsky: NoskOOOva smile
Reagovat
elsky
Ten na freestreams to zatím ladí, pokaždé mu to vyjde trochu jinak smile
Reagovat
lxr
Bravo! Jen tak dál!smile
Reagovat
Rafanbest
Působí hodně dospěle, 17 let bych jí nehádal. Tak 27. Ale tenis je svěží :-) Raducanu nestíhá a to je skvělé.
Reagovat
jirkaS
co slyšim, tak i Lindě docela fandějsmile
Reagovat
Ela-fon-isi
To je parádní zápas! smile Někdo tu o Lindě psal, že má ,,rybí krev.'' Ještě, že tak! Moc jí ( i nám ) přeju vítězství! Lindó!smile
Reagovat
zfloyd
bomba!!!
má velkou výhodu , že nemá co ztratit Ema je nervózní jako prase , jen aby na Lindu nedolehl strach z vítězství , což je možné
Reagovat
Dobry-den
Lindo. smile
Škoda, že to můj stream v koncovce nezvlád, na rozdíl od Lindy. smile

Pojď, Emma není moc silná v otáčení zápasů. smile
Reagovat
com
taky mi to na setpoint spadlo smilesmile
Reagovat
bardunek666
Pojď do ní!
Reagovat
elsky
TB luxus. smile
Reagovat
George_Renel
A z toho co herně předvádí a co předvádí její jmenovkyně F. mám takový pocit, že by Lindy mohly nahradit duo Petra-Lucka.smilesmile
Reagovat
George_Renel
A, mimochodem, před tolika diváky ještě určitě nehrála. A získala si je.smile
Reagovat
lxr
Tím podle mě ziskala set! Diváci ji dávají energii a Emma z toho musí být psychicky dole.
Reagovat
dadaft
............... jsem nadšený.

Bude to perfektní No.1.
Reagovat
lxr
Škoda, teď byla šance na brejk nebýt těch chyb. Noskova je ale lepší.smile
Reagovat
zfloyd
nejdřív jsem si říkal ať nějak čestně prohraje ,ale ona hraje naprosto vyrovnanou partii a není bez šance , bude záležet hodně na hlavě
Reagovat
elsky
Vypadá hodně soustředěně, jakoby starší..
Reagovat
peggy
VAMOS RAFA,i Českým ženám blahopřeji.Krejcikovou jsi již její hru přečetli a dopadlo jak jsem tušila.
Reagovat
bardunek666
Hraje velmi dobře. Rány jsou to jako z dela. A pokud to tam padá, dívá se na to velmi hezky, stejně jako u Petry :)
Reagovat
Pesek12
Taky se mi hodně líbí jak Linda hraje. Bohužel zatím nemá takovou podporu (IMG) jako druhá Linda Fruhvirtová. Na žebříčku je výše Nosková, ale nominaci na BJKC a důležitý zápas proti Dartové hraje Fruhvirtová. Něco mi říká, že se nakonec lépe prosadí přirozenější cestou přes kvalifikace a postupný vývoj Linda Nosková.
Reagovat
bardunek666
Taky si myslím, že Linda N bude lepší. Vše si poctivě uhraje bez protekce. Bude zajímavé je sledovat
Reagovat
miraben99
Fruhvirtová byla v tom týdnu před BJKC na žebříčku o 18 míst výš než Nosková.
Reagovat
makro99
to jednak; a hlavně na dvou velkých turnajích těsně před porazila 4 hráčky mezi 15. a 65. místem + skvělý zápas s Benčič... Linda N. zatím na výhru nad hráčkou Top 100 stále čeká... bohužel i po dnešku;
Reagovat
Pesek12
Pálova změna nominace na BJKC s Bouzkovou a Fruhvirtovou, kvůli zraněné Siniakové, byla oznámena 7.4. V tu dobu (žebříček ze dne 4.4.) byla v žebříčku výše Nosková (184) než Fruhvirtová (188). Jediný týden v letošním roce až do současnosti byla výše Fruhvirtová před Noskovou pouze v žebříčku vydaném ke dni 11.4. Jinak byla na žebříčku vždy výše Nosková.
Za co by se měla tedy dávat pozvánka do JBKC? Podle mě za dlouhodobější lepší pozici na žebříčku.
Reagovat
makro99
:D moh tam nominovat Kristýnu Plíškovou, ta měla dlouhodobě výrazně lepší pozici, než obě Lindy...:)
Reagovat
Pesek12
Když někdo uvádí na podporu svého tvrzení, jeden výjimečný týden v roce, kdy byla na žebříčku výše Fruhvirtová než Nosková, tak to jsem potom musel reagovat a uvést věc na pravou míru.
Jinak s Kristýnou P. je to dobrý fór, to oceňuji.
Reagovat
miraben99
Ok, já to beru. Kdy přesně Pála nominoval jsem nedohledával. Nicméně i tak bych tu nominaci Lindy F. po úspěšným Miami asi nenazýval protekcí.
Reagovat
Pesek12
Já to nenazýval protekcí, nýbrž podporou. Můžu to též eufemisticky nazvat třeba větší sympatií k Lindě F. Toto jsou však jen spekulace.
Reagovat
miraben99
Však jsem původně reagoval na bardunek666, ten psal o protekci :) A ano, jsou to jen spekulace, z jedné nominace zatím těžko posuzovat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Protekce nebo PR?
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten drive-volley z kleku, co zahrála Linda se jen tak nevidísmilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
elsky
A těch bekhendů po lajně už taky pár bylo..
Reagovat
George_Renel
Vede si zatím skvěle.smile
Reagovat
milanspring
jj, zatím skvělý výkon, Linda je lepší. Občas ztratí nezkušeností
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
elsky
Nosková pěkně, vidím ji poprvé ale umí smile
Reagovat
dadaft
Tak konečně Lindu vidím a je to dobré. smile
Velmi dobré.
Reagovat
Dobry-den
Linda začala docela nervózně, ale snad se rozehraje a aspoň občas ten kurt trefí. smile
Reagovat
zfloyd
hraje docela dobře , nebojácně
Reagovat
Fransoas
Tak u Báry byla slabá aktivita a pohyb.Samozřejmě i přes to,že dlouho nehrála,tak jsem neviděl žádnou bojovnost - tu přenechala domácí hráčce za podpory publika..Jak chybí úderová jistota,trpí tím celková herní pohoda.Protože měla na lokti podpůrnou bandáž - není jasné,zda je zdravotně fit.
Reagovat
Mr.P.Nesss
Je čím dál hezčí. Trenér ji asi pravidelně protahuje. Taky bych profouknul komín
Reagovat
Mony
Tak jako máme Petru1 a Petru2, tak máme sebejistou sviznou Baru 1 a Baru 2 v kreci. Mj. umět vyhrávat, když se nedari, je také doména TOP 10 hraček. A dneska to teda Bára nepotvrdila. Formu jsme moc neočekávali, ale takový bojacny výkon bez odvahy TOP2 hrackysmile, to tedy taky ne.. Skoda, lepší los už mít nemohla
Reagovat
lxr
I přes výpadek Krejcikove musím zatím hodnotit 1. kolo více než kladně. Od Krejcikove nešlo čekat zázraky, ale tak rychlý konec taky ne. Všechny ostatní hračky ale zatím super.

Minimálně KP postoupí snad ještě taky, Noskova může jedině překvapit (moc ji nevěřím), u Martincove vidím šance vyrovnané.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
odporná hérečka Hejkal zápas otočila.smilesmile Doufám, že hned v příštím kole ji někdo rozbrečí a pošle domů.
Reagovat
com
To sem teda tipoval, ze jako prvni vypadne z cesek Kvitovic, nez Krejcikova smile No tak Karoline gratulka k ceske jednicce smilesmile
Reagovat
lxr
Největší parodie je že výkonnostně je jedničkou Bouzková, protože jako jediná nebyla zraněná.
Reagovat
misa
Být dlouhodobě zdravý je ve sportu taky umění. Navíc se Bouzková oproti loňskému roku výrazně zlepšila.
Reagovat
hanz
Krejčíková:
To, co dnes předvedla (a tenis to určitě nebyl!), byl vrchol amatérismu nehodný ani do kvalifikace GS. Příšerný výkon, za tento ,,výkon" by měla lézt kanálama. Ta francouzská nicka, co vyletí v příštím kole jako namydlenej blesk, se nemusela ani moc snažit. Hnus hnusů!
Reagovat
milik254
Zdroj, broučku?
Reagovat
smazaný uživatel
Hnůj hnojů tady kydáš ty, nicko.
Reagovat
Drzymalski
Přiznejme si, že Ryba byla tak vysoko dílem své chytrosti,preciznosti úderů a bohužel i shodou šťastných okolností. Věřím že v singlu ještě neřekla poslední slovo a po rozehrání bude lepší. Dnes mi navíc připadala jako by ji chyběla kondice.
Reagovat
lxr
Petra Kvitova: dneska mě mile překvapila, její útočná hra ji zejména od půlky 1. setu skvěle vycházela. Hrála skvěle.
Bára: bohužel se od ní nic moc čekat nedalo ale aspoň to 2. nebo 3. kolo jsem od ní očekával. Nevěřil bych že prohraje s takovou soupeřkou. Teď ji zase dlouho neuvidíme si myslím.
Reagovat
Drzymalski
Špil jsem neviděl. Ovšem soupeřka Maďarka to snad není měřítko.
Reagovat
SpacialRecognition
Norrie - Guinard stav 4-4, hráno 54 minut. No, to se Nosková na kurt jen tak nedostane. smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Loňský rok Báry beru jako zázrak. Léta před tím byla v singlu kolem stovky. Moc bych ji přála, aby zázrak pokračoval a tenhle kiks byl jen kvůli tomu, že měsíce nehrála, ale bohužel se to podobalo její hře z dřívějška. smile
Reagovat
Dobry-den
Konečná. Věřil jsem, že neznámou Parryovou Bára porazí, ale nešlo to. První set možná budil naději, ale tam byla soupeřka v křeči, takže body naskakovaly Báře samy. Potom se však Francouzka probudila a její více méně průměrný výkon na Báru hravě stačil...

Dva tisíce bodů se tedy vypaří z Bářina konta jako pára nad hrncem. Top 10 je minulostí. smile

A po Wimbledonu čeká to stejné Karolínu, aniž by měla možnost s tím cokoliv udělat. smile

Ústup Češek ze světové špičky tím bude završen...smile
Reagovat
Mantra
smilesmile
Reagovat
tommr
Bára příjde dokonce o 2280 bodů protože se jí odečtou i body za lonskej titul ze Strasbourgu. Pád z desítky už je jistej a obávám se že jen u toho nezůstane ... smile
Reagovat
Blondie
Zatím je 12., to je ještě dobrý.
Reagovat
lxr
A za chvíli i dost bodů z wimbledonu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smutné, ale máš pravdusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to otočí Hejkal a budu mít zkaženej densmile
Reagovat
Esgalnor
Myslim, ze nebyt to zrovna RG, tak se takhle brzo Bara nevraci. Na prvni zapas po trech mesicich to spatne nebylo, ale skoda, ze takhle ztratila vedeni. Predpokladam, ze pokud bude Wimbledon vazne bez bodu, tak vynecha celou travu a vrati se az na hardech v lete.
Reagovat
EllNino
Je mi jí líto, teď si to vypije až do dna bohužel :/ V dolní půlce tak končí Mugu, Jabeur a teď i Bára

Nedá se nic dělat, nedaly se čekat zázraky, ale tohle měla vyhrát ... bylo vidět, že není schopná nervozitou trefit kurt
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bára a nervózní?, to jí není vlastní nebo aspoň nebývalo...
Reagovat
EllNino
Nikdy neobhajovala GS titul, to ti snad musí být jasný, že to jsou úplně jiné nervy
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že Bára se zvedne.
Na RG se rozpinkat ve čtyřhře a být hlavně fit na Wimbledon. ;-)smile
Reagovat
misa
2000 bodů smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to byl bohužel hrůzostrašný návrat. Asi neměl přijít přímo na RGsmile
Reagovat
Drzymalski
Vždyť musela. Kvůliva bodům. Stejně o ně přijde...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jasný no, ale jestli by byl jeden turnaj před opravdu takové riziko...smile
Reagovat
Briian
Tohle byla teda ostuda. smile
Reagovat
Jimbo
Snad ty hrůzostrašný chyby při základních úderech pramenily zejména z nerozehranosti - jinak jestli se rychle nevzpamatuje během pár týdnů - může letět zpět do 2. stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos Bára uhrála 900 bodů, takže v top 100 se do AO udrží, i kdyby už nic nevyhrála...
Reagovat
George_Renel
Falešná forma z 1. setu nestačila.smile
Reagovat
SpacialRecognition
dostane jeden z nejlehčích možných losů a předvede tohle.
Reagovat
EllNino
Domácí Francouzka na RG je lehký los?
Reagovat
SpacialRecognition
Parry? Rozhodně. A neříkej, že hraje dobře, to by byla lež.
Reagovat
EllNino
Neříkám :))
Reagovat
bardunek666
To je argument... :D koukáš vůbec na ten zápas?
Reagovat
makro99
Ano, 96. hráčka světa, co ještě letos na WTA nevyhrála ani zápas, je lehký los.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nelži, vyhrálasmile
Reagovat
makro99
no jo no...:/
Reagovat
EllNino
pro nerozehranou Báru je Parry vs celý Chatrier velice ošemetný los, a bohužel se to potvrdilo
Reagovat
JohnB
nesmysl, byl to jeden z nejsnadnejsich losu
Reagovat
vergus
Dokud Bára nezabrzdí to publikum, tak Parry bude pořád nahoře smile
Reagovat
SpacialRecognition
Zřejmě opáčko druhého setu.
Reagovat
tommr
Bára je jako paralyzovaná ... smile
Reagovat
brixner
Parry musí hodně zapracovat na forhendu, občas ho vytahuje tak divně od země jako Errani a většinou to je aut!
Reagovat
zfloyd
já tomu nerozumím , místo aby shodila mikinu , tak si ještě navalí tepláky , to je tam taková kosa??
Reagovat
George_Renel
Začínají aundávat plachty.
Reagovat
SpacialRecognition
nekoukatelný zápas
Reagovat
SpacialRecognition
5 prohraných gemů v řadě proti hráčce úrovně Parry smile
Reagovat
tommr
už 6. To je šílený co tam ta Bára zničehonic začala předvádět za parodii na tenis ... smile
Reagovat
brixner
Jo jo, je to divný...Ale Parry začala aspoň držet míč ve hře, asi z ní pomalu padá ta tréma nebo co!
Reagovat
tommr
a Bára je naopak v křeči ... smile
Reagovat
Nenela
2. set byl opakem prvniho, vubec nechapu, co tam ta Bara zacala blbnout
Reagovat
Holahej
Tak prima Petro, stačí tolik nekazit /zbytečné UE z aktivních pozic/, hrát do kurtu, tvrdé, rychlé údery píší i metr od lajny.. a utkání se převrátilo...na síti úspěšnost 83%! Nedávej to holkám zadarmo!
Reagovat
tommr
Petra příjemně překvapila. Když měla Bondarová v prvním setu setbol tak jsem myslel že už je s Petrou konec. Nečekal jsem že by zápas ještě dokázala otočit ... smile
Reagovat
George_Renel
Stačilo vycenit zuby, zavrčet a Maďarka zalezla do díry.smile
Reagovat
tommr
jj od konce prvního setu byla Bondarová prakticky neškodná ...
Reagovat
Blondie
Po dlouhé době zase zalvicovala :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist