Kvitová otočila zápas s Lisickou, Češky jsou v semifinále

5. 2. 2012, 13:21
Aktuality 80
FED CUP - Petra Kvitová zvítězila v souboji jedniček nad Sabine Lisickou po setech 6-7, 6-4 a 6-1. Světová dvojka tak získala pro Česko rozhodující třetí bod a postup přes Německo mezi nejlepší čtyři týmy Světové skupiny Fed Cupu.
Petra Kvitová

Po vítězství Petry Kvitové tak je jasné, že se české tenistky představí po sérii pěti venkovních utkání také na domácí půdě. Soupeřem týmu Petra Pály bude v dubnu buď Itálie nebo Ukrajina.

"Máme tak výborný tým a jsme rády, že můžeme hrát semifinále, a že budeme hrát doma. Já se na to osobně moc těším a je mi jedno, kdo tam bude," řekla po utkání v televizi Kvitová.

"Vést tři nula v Německu je úžasné, protože všechny zápasy byly vyrovnané," dodal kapitán Pála.

Sabine Lisická dnes hodila za hlavu porážku s Ivetou Benešovou a na rozdíl od včerejšího utkání neměla problém s udržením úvodního servisu. Při prvním podání Petry Kvitové si navíc vypracovala dva brejkboly. Ani jeden však nevyužila a do konce setu se k podobné příležitosti už žádná z tenistek nepropracovala.

Do zkrácené hry vstoupila lépe Němka, která získala bod ze svého servisu a dvěma minibrejky se dostala do vedení 3-0. Za stavu 4-1 Lisická při výměně viděla out Kvitové, přestala hrát a jestřábí oko jí dalo za pravdu. Vedení 5-1 už nepustila a tiebreak vyhrála 7-2.

Obrat Kvitové

Ve druhé sadě se situace z úvodu té první opakovala, akorát v opačném gardu. Česká světová dvojka si při vedení 1-0 vypracovala dva brejkboly, ani jeden ale nevyužila. Tentokrát už sada ale do tiebreaku nedospěla. Jednadvacetiletá česká jednička se postupně zlepšovala a udeřila v desátém gamu: trefila čtyři výborné returny a čistou hrou vzala Lisické podání, čímž druhý set získala poměrem 6-4. Bylo to vůbec poprvé v utkání, kdy jedna z tenistek neudržela vlastní servis.

"Moc mi tady nešel return a trvalo mi set a půl, než jsem se s tím srovnala. Ale aspoň, že někdy to přišlo," dodala s úsměvem Kvitová. 

V rozhodujícím třetím setu Kvitová navázala na úspěšný konec druhé sady. Získala servis Němky, následně se nenechala rozhodit ani ošetřováním diváka v hledišti a šla do vedení 3-0.

"Je to nepříjemný. V tu chvíli sem byla na koni, snažila sem se v tom udržet, ale o nás v tu chvíli vůbec nešlo," okomentovala situaci levoruká Češka.

Testem Kvitová prošla v páté hře. Odvrátila třetí brejkbol Němky v utkání a sedmiminutový game vyhrála. Pak už zápas jistě dovedla do vítězného konce. Sice při prvním mečbolu udělala dvojchybu, při druhém ale donutila německou tenistku k chybě.

Wimbledonská vítězka Kvitová vyhrála ve Fed Cupu osmou dvouhru za sebou a v hale na mezinárodní scéně i s loňským rokem ovládla už 23 zápasů bez klopýtnutí.

Nakonec výhra 4-1

Už za rozhodnutého stavu nastoupila Lucie Hradecká a podlehla v souboji singlových náhradnic Angelique Kerberové dvakrát 4:6. Konečnou podobu výsledku dá čtyřhra.

V závěrečné čtyřhře Barbora Záhlavová-Strýcová s Ivetou Benešovou porazily Julii Görgesovou s Annou-Lenou Grönefeldovou 6-3 7-6 a přidaly na české konto čtvrtý bod.

Nedělní výsledky - Fed Cup:
Německo - Česko 1:4

Lisická - Kvitová 7-6, 4-6, 1-6,
Kerberová - Hradecká 6-4, 6-4.
Görgesová/Grönefeldová - Benešová/Záhlavová-Strýcová 3-6 6-7(4)

 

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
Drobné shrnutí dnešního dne: http://tennisdale.blogspot.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, sympatická Bojana Jovanovski. :) Taky je mi sympatická hlavně od té doby, co si spletla Carlsbad. :D Ale už předtím se mi líbila v loňském Fed Cupu na Slovensku... Jinak si nemůžu pomoct, ale je mi líto německých holek a taky ukrajinských, protože Lesia byla skvělá.
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že o obou v příštích měsících hodně uslyšíme
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím a přál bych jim to. :)
Reagovat
VlS
Ta Curenko sehnala formu někde pod rukou, nebo holky Italky slavily postup předem a přepískly oslavu a ještě nestihly vystřízlivět?
No nakonec to nevyhrály, ale asi je ta holka docela šikovná.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se koukal. Docela jsem to přál Ukrajinkám. Tsurenko byla výborná, její herní projev se mi moc líbil. Nechápu, jak může být 121. v žebříčku, ale je ještě docela mladá. Přál bych jí, aby na takové výkony navázala. Jak píšeš, je to šikovná holka (ve všech směrech). :) Na druhou stranu mám docela rád Flavii, takže mě to až tak nemrzí. Čtyřhru vyhrála zkušenější dvojice, ale před Ukrajinkami opravdu smekám. Tušil jsem, že se Flavia a Roberta po tom druhém setu zvednou. Jsou to hodně kvalitní deblistky a už toho mají spoustu odehráno, i když spolu normálně nehrajou. Jak říkám, rozhodly hlavně zkušenosti a určitě i domácí prostředí. Pro Ukrajinky je taky škoda, že to nedotáhla Kateryna. Vedla 5:1 ve druhém (nakonec 5:7) a 4:2 ve třetím setu (4:6). Ale nemyslím si, že by začala hrát nějak výrazně hůř. To spíš Schiavone začala hrát výborně. Když se Francesca "zblázní" a ještě k tomu před domácím publikem ve Fed Cupu, tak se skoro nedá porazit. :D

Jinak jsem rád, že bude semifinále Rusko - Srbsko. Je možnost, že proti sobě budou hrát Masha s Anou a to by si podle mě každý přišel na své. :) Srbsku sice teď chyběla Ana, ale mám docela rád i Bojanu Jovanovski, která se hodně zasloužila o jejich postup. Pak je taky možnost, že jestli Češky postoupí do finále, tak do Čech (na Moravu) přijede Masha nebo Ana. Rusko by určitě hrálo v ČR, u Srbska si nejsem úplně jistý... Ale bylo by to zajímavé. :)
Reagovat
VlS
Nechci tě otrávit, ale krásky si už olympijský požadavek splnily a pochybuji, že je zase nějak brzo ve Fed Cupu uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš možná taky pravdu. Ale jestli budou zdravé, ve formě a kapitáni je nominujou... Uvidíme, bylo by to krásné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Italie vs. Ukrajina je bitva(podle výsledku zatím) tuhá i ve čtyřhře...Škoda že to na netu nedávaj, docela bych koukal...
Reagovat
smazaný uživatel
to mi povídej...prohrávaj jedna nula na sety, ale vedou pět nula ve třetím...to bude ještě zajímavé:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A právě italky vedou 2:1 a jdou podávat...že by rozhodující moment? Já teda fandím Ukrajině...
Reagovat
smazaný uživatel
jsme na tom stejně...3:1, ale pořád fandím těm slovankám:-) Tsurenko se snaží...
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel už 4:1 z pohledu italek...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
hmm...je to špatný
Reagovat
smazaný uživatel
a je to hotovo...škoda...6:1...tak dostanou na zadek Italky no:-)...ale Ukrainky pěkně překvapily...
Reagovat
smazaný uživatel
tak bohužel... Ale zápas ČR vs. Itálie bude hodně zajímavý... Ale Ukrajina by mohla být v poho kdyby Katarina udržela stav 7:6 a 5:1...
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt...ještě ve třetím setu vedla 4:2...přeci jen je Franciska zkušenější...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ta Lesja nehraje tak dobře pořád? Podle dojmu z FC by mohla patřit mezi širší špičku, výsledky za několik let kariéry jsou ale víc než mizerný.
Reagovat
smazaný uživatel
tkž.. česky výkon výbornýý:) akorát nechápu co tam ta Tsurenko za ukrajinky dělá Ts vs Schiavone 6:1, 6:2 Ts vs Erani 6:1 3:0 Scr.
Reagovat
smazaný uživatel
Správný přepis jména je Curenko. Anglický přepis původní písmeno C komolí na TS !!! Stejně nesmyslné je psát v české větě KuzneTSova.
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný, tak se to Kátě přece jenom podařilo ze stavu 7:6 5:1 dodrbat. A to ještě byla ve 3. setu míč od stavu 5:2 :-)
Reagovat
skott
kde to davaji?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratis satelitní kanál, viz dole.
Reagovat
Hook2424
Zajímalo by mě co říkáte na kvalitu obrazu? Sledoval jsem přes ČT-HD na Skylinku a obraz byl stejně hnusně rozmazaný jako by byl v SD. Pochybuji, že by němci, jejichž sportovní přenosy jsou většinou perfektní, takovou mazanici pouštěli svým německým divákům. Moje otázka tedy spíš směřuje k těm co mají možnost přijímat v HD kvalitě...
Reagovat
smazaný uživatel
Nic zvláštního, běžně se obraz z SD zdroje (mnohdy nevalného) přepočítává. Skutečného nativ HD na programech ČT HD nebo Nova HD zatím moc není. Kdejaký SD program má obraz koukatelnější než byla ta dnešní mazanice.
Německé sportovní pořady mají velmi kvalitní obraz jen na programech Erste HD a ZDF HD (přitom jde jen o 720 řádků). Další gratis HD programy na pozici 19E budou mít až od dubna.
FC na jednom z těch dvou programů nevysílali, na zimní víkendy mají jiné atraktivnější sporty, FC zřejmě šlo na nějakém jejich lokálním kanále. Asi tam vůbec nebyl přenosový vůz pro HD.
Reagovat
Heather_Fedex
takhle maji zcela otevrene brany za triumfem- dyt v semi italie nebo ukrajina- ukrajina to je slabota a hlavni tahoun italie francesca neni v pohode takze finale zcela jiste bude. a ceske holciny finale vyhravat umej, at budou hrat proti belgii, srbsku, nebo rusku :))
Reagovat
smazaný uživatel
absolutně souhlasím...pokud holky budou zdravé, tak nemají žádné soupeřky...Petra ukazuje, že je už světová hráčka, protože ikdyž nemá stoprocentní formu, tak umí vyhrávat těžké zápasy (kdyby formu měla tak to skončilo 6:1 6:3:-)) a jak Ivetka či obě dvě Lucky jí umí výborně sekundovat - tento víkend základní kámen výhry nad Německem Iveta Benešová...jen tak dál a budeme držet palce...velká gratulace...
Reagovat
smazaný uživatel
koukni´se jak hraje Tsurenková kdyby ukrajinky postoupily a ta hrála podobně tak sme v háji,...:D
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 9
Rai Sport 2, frekvence 11804 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je to už stejné,jako na tipivání.cz a dalších šílených forech,kde takový troubové,zničili všechny kvalitní diskuze..proč stím správce neco nedělá???
Reagovat
smazaný uživatel
Pro větnamec:(
Reagovat
smazaný uživatel
Nauč se psát ve větách správně čárky, trumpeto! Navíc opět ty směšný slitky. O mezerách za čárkou a tečkou nevíš nic?
Reagovat
Pe3k
Pravopis řešit nebudu, každopádně nechápu zdejší diskutující, kteří si myslí, že se skutečně jedná o nějaké přistěhovalecké dítě...Je to zcela jasná provokace (nebo něco na ten způsob) od někoho mentálně chorého, který nemá nic lepšího na práci...

Každý kdo uvěřil tomu, že se jedná o nějaké dítě je v mých očích hloupý a najivní trouba. A že takových jedinců je zde až až...
Reagovat
Heather_Fedex
jasne ze tomu nik nemuze verit. za tim zrejme bude jimmy connnors. mne jenom udivuje, jak muze nekdo klesnout tak hluboko a vymyslet si nick, kteryho kazdy 2. napsne slovo nedava zmysl
Reagovat
Pe3k
V tom s tebou nesouhlasím. Je tady několik lidí, kteří tomu věří a ještě jsou schopni se tohoto člověka zastávat...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera v 17:56: "Myslím, že Češky zítra udělají poslední krok hned při první dvouhře. Sabine se určitě bude snažit, ale na Petru to asi stačit nebude."

Tak můj odhad byl celkem přesný. :) Sabine se opravdu snažila, podle mě hrála určitě lépe než včera. Ale byl to tak trochu klasický zápas pro Petru. Nejlepší hráčky žebříčku prostě umí otáčet a vyhrávat vyrovnané zápasy (proto jsou tam, kde jsou) a Petra mezi ně bezesporu patří. Předpokládal jsem, že tento zápas bude šlágrem celého duelu Německo - ČR. Rozhodně mě ten zápas nezklamal, právě naopak. Bylo to zajímavé utkání a pěkný tenis. Ale nakonec byl trochu nečekaně největším šlágrem zápas Petry s Julií. To bylo opravdu velké drama... Jak už jsem psal včera, je to pro Němky kruté. Tři zápasy na tři sety a všechny prohrály. Rozhodně se ale nemusí za nic stydět, protože Julia i Sabine předvedly super výkony. Myslím, že Němky na tom budou možná podobně jako Češky, které taky nějakou dobu nemohly prorazit a teď patří k hlavním favoritkám na vítězství ve Fed Cupu. Český tým je momentálně hodně silný a myslím si, že se to zase rozhodně mezi ČR a Ruskem. Petra byla jasnou tahounkou už loni a teď k tomu přibyla ještě Iveta. Když k tomu připočítám ještě silný debl...
Reagovat
gigin
kdyby na psa zamrkala Julia, to bys teprve koukala !! :-) bez mrknutí by byl hned u ní !!
Reagovat
gigin
pardon, to patří níž. Omluva všem !!
Reagovat
smazaný uživatel
Bych jí nosil míčky i bez nároku na piškot O:-)
Reagovat
gigin
se ti ani nedivím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
byste toho prinesli, ani neumite "reagovat".... Broze na vas!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To odvoláš, nebo vyrážím do Krakonošovo i s parťákama!! :-E :-))

http://setrpes.rajce.idnes.cz/Obrazky#DSCF4184.jpg
Reagovat
gigin
bože si něco pustit na pc !! :-))))) to je fakt !! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)... partaci jsou puvabni, ale konec her a malin nezralych - hned s nima na cupovani!!! Berda ted po neskutecne nalitem a zkazenem voleji pustil gumaka do brejku, tomu rikas nejaka prace? Piskoty jsou znackovy, tak sup sup!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhlížím!! 8-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych ti nepripomnela povinnosti, je Berda v loji...... Inscipientka uz vyrazila! Tak diiiiky.... ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pro samé juliování jsem si vůbec neuvědomil, že chlapi už hrajou, přiznávám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vzdycky, falesna stopa, orlice se v deblu moc nepredvedla... ale mozna se pletu, tady jsem zase ja videla malo.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli se pleteš..sledoval jsem holštýnskou princeznu hlavně v přestávkách mezi hrou :-)))
Reagovat
VlS
Ale no tak, všechny seterky teď budou mít smutný psí oči. To se dělá pse, očuchávat princezny a to ještě holštýnské?
(ne že bych chtěl vyvolávat jakékoliv asociace, ale vím, že holštýnské krávy byly nejlepší dojnice v JZD).
Reagovat
smazaný uživatel
To je čistě platonický VISi O:-)..a vida z jakého produktivního kraje Julia je :-)))
Reagovat
gigin
tak tos mne zklamal !! Myslel jsem, že máš aspoň písemný styk :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravidelný písemný styk provozuju s jinou tenistkou :-)))
Reagovat
gigin
ta není z tak produktivního kraje :-) ale tak zase princezna to je, to zase jo :-)) ne princezna - to je královna !! :-D
Reagovat
Pe3k
Gratulace.
Reagovat
UnrealTom
Petra super jen tak dál doufám že obhájí Paříž :)
Reagovat
smazaný uživatel
Do Parize nejede, je prihlasena v Kataru a Dubaji. V hale ji to jde, tak je treba se zlepsovat venku.
Reagovat
UnrealTom
aha dík za info
Reagovat
rib
je taky dobře, že si dá chvilku pauzu, stejně se zase bude přesouvat do tepla a to je už tak dost náročné. Petro, velká gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já vidím jsko rozhodující včerejší výhru Ivety. Petra potvrdila dobrou formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá někdo statistiky ze zápasu Péti?Dekuju.
Reagovat
freeteepek
http://live.fedcup.com/livescore.aspx?tid=100017588&lang=en
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to bylo dost dobrý. Místy jsme viděli tenis absolutní světové extratřídy. Stejně jako včera, česká lvice v akci. Nejdříve trošku trápení na returnu, ale ve třetím setu už Porsche arenou profrčel Fulnecký expres ve velkém stylu.
Opět díky Petro za skvělou reprezentaci !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to bojovnice:)
Reagovat
smazaný uživatel
VELKÁ GRATULACE holkám.Petro bravo,dnes skvelý výkon a krásný tenis.Uz se tesim na vytoužený domácí semifinále.
Reagovat
VlS
dneska to byl hodně dobrej výkon, gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
zas bych to pozitivisticky neprecenovala, Lisicki je prece jenom neohrabana a technicky nevybavena hracka... ;-)
Ne, vazne, zase "obrat nutny", ale nevim proc, nezapochybovala jsem dneska ani jednou....... pekny zapas, Petro! A souhlas s vami ze vcerejska, opaleni, kontrastni obleceni, uprava oboci: Petra = kocka! Tedy lvice, gratulace !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A kde je Julia? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
....zpevni se po jestrabovitych nepideji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neohrabaná a netechnicky vybavená? Vždyť má jeden z nejlepších drpshotů vůbec na ženském okruhu, chudák Bartoli by mohla po loňském Wimbledonu vyprávět.
Reagovat
smazaný uživatel
mrkam, ne??? To neni z me hlavy, to mi vcera napsal skott.....
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))))
Reagovat
vendulkabendulka
O hodny kuse lepsi nez vcera. I kdyz dost dlouhe nevedela co s podanim Lisicke, celkovy projev byl mnohem lepsi. Jeste to zdaleka neni ono, ale snad se uz zacina zvedat.
Nikde nemuzu najit statistiky, nemate nekdo link? Na fedcup.com nic neni
Reagovat
vendulkabendulka
Pisu jak Madarka, kurnik. To je tim adrenalinem.
Reagovat
freeteepek
http://live.fedcup.com/livescore.aspx?tid=100017588&lang=en
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon průměrný, výsledek skvělý :) Je to bojovnice!
Zato Azarenka radši ani nenastoupí, o tom zranění pochybuju...
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádření Viky na twitteru (překlad), cituji:

"Bohužel nejsem schopna hrát tento víkend ve Fed Cupu. Je to velmi frustrující, že nejsem schopna pomoci svému týmu, velmi jsem se těšila na hru a udělala všechno proto, abych mohla být připravena, ale neměla jsem dost času na zotavení... Stále podporuji naše holky! A budeme bojovat zítra..."
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, Petro, bravo!!! Uz se tesim na semi na domaci pude.
Reagovat
freeteepek
Skvělý výkon a velká gratulace!
Zase to Petra dokázala otočit. A to je víc, než kdyby vyhrála hladce ve dvou setech!
Reagovat
smazaný uživatel
Naše Petra!!! Holky děkujem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist