Kvitová po odvráceném mečbolu dál exceluje, v osmifinále dorazila kanárem světovou pětku Džabúrovou!

18. 8. 2022, 18:59
Aktuality 73
WTA CINCINNATI - Poslední česká zástupkyně Petra Kvitová se v Cincinnati po odvráceném mečbolu v úvodním kole pořádně rozjela. Dvojnásobná semifinalistka v osmifinále dorazila kanárem wimbledonskou finalistku a světovou pětku Ons Džabúrovou, připsala si svůj teprve čtvrtý skalp Top 10 za poslední tři roky a zopakovala loňské čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima v tomto dějišti se utká s Ajlou Tomljanovicovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová se v aktuální sezoně mezi nejlepší osmičku probojovala teprve počtvrté. Až na triumf v Eastbourne totiž prožívá na své poměry podprůměrnou sezonu a do Cincinnati dorazila s nelichotivou letošní bilancí 17-15 a po vyřazení v prvním kole v Torontu s Alison Riskeovou-Amritrajovou.

Dvaatřicetiletá Češka se však v Ohiu po odvráceném mečbolu v úvodním zápase s loňskou finalistkou Jil Teichmannovou pořádně rozjela. Po úspěšném obratu nedala šanci Soraně Cirsteaové a dnes porazila 6-1 4-6 6-0 wimbledonskou finalistku a světovou pětku Ons Džabúrovou. S Tunisankou vyhrála čtyři z pěti soubojů a oplatila jí lednovou porážku ze Sydney.

Na co sáhla, to jí v úvodním dějství spadlo do kurtu. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se velmi rychle i díky vynikající úspěšnosti trefených prvních podání dostala do vedení 5-0 a potíže měla až v sedmém gamu, kdy podávala na zisk setu a musela odvracet dva brejkboly.

Soupeřku mohla hned v úvodu druhé sady definitivně zlomit, brejkbol však nevyužila a sama o servis přišla. Manko brejku sice zlikvidovala, srovnala z 1-4 na 4-4, ale v desáté hře nevyužila čtyři gameboly a Džabúrová v pořadí třetí setbol proměnila. Kvitová se nicméně nenechala rozhodit, také v rozhodujícím dějství si vypracovala rychlý náskok 5-0 a problémy měla znovu až v závěrečném gamu na podání.

"Byl to skvělý boj z obou stran. I když výsledek vypadá jasně, byla tam spousta gamů se shodami, i ten poslední při mém podání byl opravdu těsný. Jsem vážně šťastná, že jsem to nakonec nějak dotáhla," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová, jež sice nasbírala dokonce 43 nevynucených chyb, vyvážila je ale 31 vítěznými míči.

Rodačka z Fulneku, která si připsala svůj teprve čtvrtý skalp Top 10 za poslední tři roky, dnešním postupem zopakovala loňskou čtvrtfinálovou účast. Mezi nejlepší osmičkou Western & Southern Open je počtvrté v kariéře (2-1), loni v této fázi vzdala Angelique Kerberové. O vyrovnání svého maxima na turnaji (semifinále 2012 a 2018) se poslední česká naděje utká s Ajlou Tomljanovicovou.

Devětadvacetiletá chorvatská rodačka reprezentující Austrálii zdolala 3-6 7-6(4) 6-3 Veroniku Kuděrmetovovou, poprvé postoupila do čtvrtfinále podniků WTA 1000 a zahraje si o své největší semifinále v kariéře. Kvitovou vyzve poprvé.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 8. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Kvitová (ČR) - Džabúrová (5-Tun.) 6-1 4-6 6-0
Keysová (USA) - Šwiateková (1-Pol.) 6-3 6-4
Shuai Zhang (Čína) - Kontaveitová (2-Est.) 2-6 6-4 6-4
Sabalenková (6-) - Rogersová (USA) 6-4 6-7(2) 6-4
Pegulaová (7-USA) - Raducanuová (10-Brit.) 7-5 6-4
Rybakinová (Kaz.) - Riskeová-Amritrajová (USA) 6-2 6-4
Garciaová (Fr.) - Mertensová (Belg.) 6-4 7-5
Tomljanovicová (Austr.) - Kuděrmetovová (-) 3-6 7-6(4) 6-3
• Čtyřhra - 2. kolo •
L. Kičenoková/Ostapenková (7-Ukr./Lot.) - Hradecká/Mirzaová (ČR/Indie) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

73
Přidat komentář
misa
Kvitová, která ve 32 letech zápasí s chronicky zraněným zápěstím, bude na konci sezony asi českou jedničkou. Pro ostatní české hráčky to není dobré vysvědčení.
Reagovat
EllNino
Upřímně, Petra i s tím chronickým zánětem má ten herní level tak vysoko, že je schopná si ty body na pár turnajích uhrát tak, aby končila sezónu do třicítky a byla stále nasazená na GS i v brzy 33 letech...

Na obranu holek lze říci, že Plíšková, Krejčíková, Vondroušová a Muchová letos zápasily nebo stále zápasí s vleklými zdravotními problémy, tudíž nemají odehranou kompletní sezónu (náběh na skvělou sezónu měla Markéta, ale bohužel před její nejsilnější částí sezóny musela na operaci, holky po zraněních ruky nejsou na bývalé úrovni, Muška je v rozkladu celá atd.) ... Katka s Terezou mají svoje limity, má je i Maruška, ale ta nebýt nebodovaného Wimbledonu, covidu atd., měla by bodů více, smůla (snad už přestane hrát ty debly proboha :/)

Příští rok už myslím Petra nejlepší Češkou nebude, holky se do boje snad vrátí na plný úvazek
Reagovat
misa
Každý má své limity.

Co se týká Muchové, tak už moc nevěřím, že se ještě vrátí do dvacítky. Příští týden bude ve třetí stovce a s takovým žebříčkem by musela vyhrávat velké množství zápasů na malých turnajích a v kvalifikacích, aby se zase zvedla. Takovou zátěž tělo asi nezvládne.

U Marušky jsem doufal, že už čtyřhry bude hrát jen málo, když se rozešla s Luckou Hradeckou. A místo toho se zraní na tisícovce pár dní před startem US Open :(
Reagovat
EllNino
U Mušky bude podle mě úspěch, když se vrátí do stovky = bude alespoň trochu zdravá

Jsem zvědav i na Markétu, ve 23 má za sebou neskutečné množství zranění :/ Ale to měla Lucka Šafi taky, třeba se z toho k "stáru" dostane

Maruška musí zvolnit, jinak dopadne jako Bára Krejčíková
Reagovat
George_Renel
Třeba ji zpevní manželství.smile
Reagovat
misa
U Petry jsem zvědavý, jak dlouho ještě bude hrát. Aby neskončila jak Serenka až po čtyřicítce :)
Reagovat
tommr
tomu nevěřím. Petra skončí jakmile začne pravidelně vypadávat v prvních kolech a k tomu dojde nejpozději během 2-3 let ...
Reagovat
EllNino
přesně ... motivací může být třeba Paříž 2024, ale tu nemá zdaleka jistou a navíc se hraje na antuce, na druhou stranu účast na 5 OH by se počítala ... ale to už zdaleka nemusí být mezi nejlepšími čtyřmi Češkami na singl
Reagovat
EllNino
Já to vůbec nedokážu odhadnout tyjo ... jako pokud takhle občas vystřelí na nějakém větším turnaji a uhraje aspoň čtvrtfinále (letos překvapivě Miami a Cincinnati) a vyhraje nějakej 500 nebo 250 turnaj (Eastbourne), udrží se cca ve třicítce a bude moct uhrát aspoň 3. kolo na GS, pořád to je důstojné jejího kalibru ... navíc myslím, že ona je přesně ten typ, co dostane WC úplně kamkoli po vzoru Sam Stosur, takže nějaké kvalifikace úplně nehrozí, ale nechci, aby spadla někam ke stému místu, to už je podle mě trochu zbytečné ...

Momentálně asi našla nějaké síly v rezervoáru, nakopl ji ten vyhraný turnaj, takže se uvidí ...
Reagovat
Pavlis
Na YT jsem viděl 17 min. sestřih Petřina včerejšího zápasu. Hrála fakt moc pěkně. I druhý set byl nadějný. Ovšem, ta demolice ve třetím, respekt.
Reagovat
Krisboy
Taky jsem koukal smile
Chvílema jak Wimbledon 2014 smile
Reagovat
lvicek
Peta paradne! Tricitka by ji moc slusela, ale krucek po krucku, nezakriknout ;).
Reagovat
paddy
čas nezastavíš, už jí je 32 smile
Reagovat
lvicek
Toz to ja vim, ona ta tricetdvojka by ji slusela jeste vic! Doufam, ze to letos dozene, aby to odpovidalo ;).
Reagovat
turista
Nadal má 36.
Reagovat
Jan
30 titulů WTA smile
Reagovat
EllNino
Jsou taky jen lidi, letos mají nejkonzistentnější výkony, ale krize přijde zkrátka na každého ...
Reagovat
EllNino
To by se mi hoodně líbilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by!
Reagovat
Liverpool22
smile semifinále bude Petra - Rybka smile
Reagovat
EllNino
Petra vs. kdokoli :) Hlavně aby Petra vyhrála
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sama říkala, že záleží na tom, jak se vyspísmile
Reagovat
EllNino
1. Swiatek
2. Kontaveit
3. Badosa
4. Sakkari
5. Jabeur
8. Muguruza
9. Kasatkina
11. Gauff (zranění)
12. Bencic
13. Fernandez
14. Plíšková
15. Halep (odstoupení)
16. Ostapenko

Dneska ještě vypadne minimálně jedna z dvojice Pegula(7)-Raducanu(10) a 6. Sabalenka nemá proti Rogers nic jisté :))

Nutno říct, že ve čtvrtifnále nejsou nějaké no name hráčky, ale Rybakina (která by měla být za normálních okolností v too 10), Kvitová, Zhang, Keys (bývalá vítězka turnaje) a uvidíme, kdo další :)
Reagovat
Alien
Petra zaslouží za dnešní vítězství nad Ons Jebauer ohromnou gratulaci a velké poděkování za další skvělý tenisový zážitek! Jen tak dál!
Reagovat
hanz
Polanda práci splnila - odstranila úporný Slůně, teď už se může pakovat i ona.smile
Reagovat
tommr
no vypadá to že se v důležitejch momentech nesypou jen naše holky. Keysová mohla Swiatekový ve druhým setu nadělit kanára a místo toho to ještě prohraje ... smile
Reagovat
zfloyd
došel jí benzín
Reagovat
com
uz sem si taky rikal, ze by po tech kanarech co davala, taky Swiatek snad jednoho dostala smile A nakonec byl malem obrat smile
Reagovat
vladka
Žasnu a tleskám, že by za tím stála domácí pohoda?!smile Hra jak za "mlada"smilesmile
Reagovat
zfloyd
dostává na prdel a Kontaveit má velké problémy s číňankou , nad nasazenými se smráká
Reagovat
Liverpool22
Aneta to snad nakonec ubojuje smilesmile
Reagovat
zfloyd
snad ne
Reagovat
tommr
jj za to jak "ukradla" vítězství Tereze jí přeju aby s Čínankou vypadla ... smile
Reagovat
Liverpool22
smilene, ne smile Aneta postoupí - má pěkný šatičky - modrá je dobrásmile
Reagovat
zfloyd
ale za číňankou sedí nějaký černý obr tak bacha
Reagovat
com
Serenka je v hledisti smilesmile
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
EllNino
Cincinnati se pomalu stává Petřiným oblíbeným turnajem :) Dvě semifinále a dvě čtvrtfinále zase na tolika velkých akcích nemá :)

Dneska mi úplně vypadl internet i data, takže jsem její zápas sledoval na teletextu ČT sport :))) Vrátil jsem se tak do roku 2009, kdy jsem sledoval třeba US Open také takhle po nocích smile Jak tam létala čísla nepravidelně podle toho, jak se teletext aktualizoval, byly to docela velké nervy, naštěstí byl 3. set v pohodě :)) Hezký flashback, ČT sport už je asi jediná TV stanice, co teletext udržela smile

Jdu najít nějaký záznam, moc gratuluju a ve čtvrtfinále hlavně mnoho sil, je to hratelné
Reagovat
com
Kvitova dala kanara a Tommra šlehlo? smilesmile Ze nikde nevidim chvalu, nebo spis pokárání za ten druhej set smile
Reagovat
Liverpool22
Hele - TY jsi před zápasem taky kritizoval tenisportál, že je zase Petra tipována za vítězku - no a vidíš zase to vyšlosmile
Reagovat
Blondie
Tommr se koupe v šáňu smile
Reagovat
tommr
ve druhým setu mi lehnul počítač a chvíli trvalo než jsem to dal zase dohomady ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kozoroh ji neskutecne nakopl:)
Reagovat
Blondie
Prej Kozoroh!
Šlapala jsem na rotopedu jako blázen a vždycky, když byl nějaký kritický okamžik, jsem zvýšila otáčky a ve finále už na ni hystericky ječela, že víc už nemůžu. Doservírovala to jen kvůli mně! smile
A mě teď bolí zadnica :D
Reagovat
com
ta te ale neboli z rotopedu smilesmile
Reagovat
Blondie
Proč jsem hned po odeslání věděla, co přijde? XD :D :D
Reagovat
Liverpool22
dnes opět velká pochvala za fantastický výkon.smilesmile
Už při nástupu na kurt + rozpinkávání se Péťa usmívala jak sluníčko smile což byl jasný signál, že dnes vše dobře dopadne.....
Na začátku zápasu hrála velmi intenzivní a agresivní tenis bez chyb což mi připomínalo Rogera Federera v době, kdy ho trénoval Stefan Edberg - prostě začít zápas s velkou intenzitou, zaskočit soupeře a snažit se co nejdéle udržet vysoký level hry.
Petra to vydržela cca 1. set, ale vzhledem k věku Péťi a Rogera je to dobrá taktika.....Takže velká gratulace k postupu a super výkonu.....
Reagovat
lxr
Petra hrála prostě skvěle. Hlavně ale ty returnu ve 3. setu vypadaly jako by snad soupeřce chtěla zlámat nohy. To byla kanonáda. smile
Reagovat
Blondie
smile

Nemám slov.
Jak se Cicak smála těm lajnám smile
Reagovat
hanz
Kde je to vidět? Na záznamu?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že na záznamu, hanzíčku.
Reagovat
hanz
Tak ho sem dej, týmíčku.smile
Reagovat
Jimbo
Také jsem si toho všiml, ale myslím, že s Petrou Cicak mají docela dobrý vztah, protože jsem je někde viděl při docela neformálním rozhovoru.
Reagovat
SydneyOpen
jojo, třeba v Sydney 2019 proti Kerber Petře dokonce zatleskala po tom co vyhrála 1. set smile
Reagovat
EllNino
Cicak Petře nosí štěstí, tam je to jistota úspěchu :)
Reagovat
Blondie
Poslední dobou mi právě nepřišlo :D
Mám ale Cicak ráda, taková stříbrná liška, krásná baba :)
Reagovat
Liverpool22
smile jo Cicak je sympatická rozhodčí....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fransoas
Bylo to sice ve třech setech,ale nebezpečnou Turkyni přehrála aktivnější hrou.Velká gratulace.
Reagovat
annah
Žába je myslím Tunisanka.
Reagovat
Nola
jj, a jej manzel mi prisiel ako Europan, ale asi nie je
Reagovat
annah
Já ani netuším, že má nějakého manžela. :-)
Reagovat
Fransoas
Oprava v textu - Ons je samouřejmě Tunisanka.
Reagovat
Dobry-den
Zvláštní zápas.

Když už kamarádce darovala druhý set, tak ji následně nemusela zesměšňovat kanárem. smile
Reagovat
tommr
myslím že Petra byla ráda že to vůbec dotáhla a na nějaký ohledy vůči soupeřce fakt neměla ani pomyšlení ... smile
Reagovat
George_Renel
Petrasmilesmile.
Kéž jí forma vydrží i na USO.
Reagovat
Mantra
o tom lze směle pochybovat (bohům žel)
Reagovat
Blondie
To je fuk, prostě si užívejme kouzlo okamžiku :D
Reagovat
annah
Tak tak. V dalším kole bude možná (asi) konečná, ale to je fuk. Byla to prostě lahůdka vidět ji zase tak skvěle a s přehledem hrát.
Reagovat
tommr
v dalším kole by měla mít lehčí soupeřku než je Jabeur ...
Reagovat
annah
I tak.
Reagovat
Blondie
A proti silné soupeřce, nikdo nemůže říci ani popel! smile
Reagovat
Alien
V každém dalším kole je možná konečná! A nebo taky postup!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist