Kvitová se z neúspěšné grandslamové sezony nehroutí. Život jde dál, budu makat

4. 9. 2021, 23:24
Aktuality 29
Petře Kvitové se letos na grandslamech nedařilo. Konec ve třetím kole na US Open je nejlepším výsledkem dvojnásobné vítězky Wimbledonu. Podobné výsledky už ale zažila, nehroutí se a věří, že v sobě ještě dokáže najít především mentální síly připravit se na další roky, ale nedokáže odhadnout, kolik jich má ještě před sebou.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

"Po tom všem, čím jsem si prošla v posledních dnech a týdnech, je třetí kolo dobrý," připomněla Kvitová po prohře s Řekyní Marií Sakkariovou nedávné střevní problémy před čtrnácti dny v Cincinnati. "Chtěla jsem víc, nejsem spokojená a vím, že mám na víc. Budu se dál snažit trénovat a makat, abych byla lepší. Nehroutím se, život jde dál," řekla jednatřicetiletá tenistka.

Na nejsledovanějších grandslamech se podobně jako v roce 2018 nedostala přes třetí kolo. Ve druhé kole skončila na Australian Open a z Roland Garros odstoupila před druhým utkáním, jelikož si při mediálních povinnostech zranila kotník. Příprava na trávu proto byla omezená a oblíbený Wimbledon opustila už po prvním kole. Ani na olympiádě v Tokiu se jí nedařilo.

"Není to úplně ideální sezona, ale jsou časový osy, kdy to úplně nejde," řekla Kvitová, jejíž letošním vrcholem byl titul v Dauhá. Její bilance je aktuálně 26 vyhraných a 15 prohraných zápasů. "Ještě není konec, ale někdy takové sezony jsou a na mně je, abych se z toho nesložila a dál našla energii a motivaci. Abych makala hlavně v přípravě a potom to spustila."

Důležité bude podle svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka si odpočinout a načerpat mentální síly. "Ty hlavně. Už mám nějaký věk, musím se soustředit na tělo a hlavně na hlavu," podotkla Kvitová, která před sezonou uvedla, že nečekala, že bude po třicítce ještě hrát. Čím dál je pro ni náročnější hrát každý rok vrcholný tenis, obhajovat body a bojovat s nastupující generací. "Holkama, které jsou nabušené. Ale nestěžuju si. Je to privilegium. Tak to beru a čelím tomu."

A kolik sezon má bývalá světová dvojka, královna Turnaje mistryň a či šestinásobná vítězka Fed Cupu ještě před sebou? "Nevím, to je asi momentálně ve hvězdách," pronesla.

Jisté je, že cítí opotřebovanost a nejvíc se na ní podepsala omezení kvůli koronaviru. "Nejvíc mě vyždímaly bubliny, hraní bez diváků, bez atmosféry, bez energie. To je takové nijaké," řekla. Proto i porážku se Sakkariovou před publikem brala lépe. "I když jsem dneska prohrála, měla jsem radost, že tam diváci jsou a fandili a bavilo je to. Proto hraju. Tenis zbožňuju, je to krásný sport. Buď si to pokazím, nebo vydřu, ale vždycky tam jsem nějakým způsobem pro diváky," dodala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
bIbec
Měla by vyměnit trenéra. Třeba toho Bajinga.
Reagovat
tommr
s výměnou trenéra to ted bude mít Petra dost komplikovaný ... smile
Reagovat
Alien
Jestli chce pokračovat, tak výměna trenéra zá této situace je nevyhnutná!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlas. Jen teda asi málokdo tuší, čím si prošla, když to nekonkretizuje. Samozřejmě to je jen a jen její věc, ale u fanoušků to určitě vyvolává otázky...
Jestliže jak tvrdí má chuť hrát dál, pak nemá na řešení situace moc času, v podstatě do AO.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Btw zápas se Sekkyrkou jsem neviděl a jsem tomu rád. Myslím, že si ho dokážu i celkem představit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v článku se píše o střevních problémech, ale to by musel být tyfus, aby jí to rozhodilo na tak dlouhosmile Jednou jsem podobný sajrajt chytil, pár dní bylo krutých. ale po necelém týdnu už jsem zas chodil po horách. A ona s týmem, co má kolem sebe, aby taková věc byla na týdny...smile
Ale Petra dokáže pro diváky i prohrát, no to je zajímavá myšlenka, dám si aspoň týden na její zpracovánísmile
Reagovat
Marduch
Krome posledního odstavce na mě výroky Petry v clanku působí jednoznačně tak, že se víceméně dlouhodobě pere s motivaci dřít na denní bázi. Není to asi sranda, když má člověk vydelano, čekaji se od něj jen další tituly a přitom konkurence je obrovská..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
brixner
Bez brejlí sem čet..."Život de dál, budu matka!" No, todlencto by mi ani nevadilo!smile

Co to vidim už s brejlema - Sval ještě dejchá??smilesmile
Reagovat
com
jééé tady je antiKvitovcu.. smilesmile
Reagovat
Pesek12
"Po tom všem, čím jsem si prošla v posledních dnech a týdnech, je třetí kolo dobrý". Čím si v posledních dnech tak těžkým prošla?
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
Tiebraker
Nojo, život se pro tebe nehroutí, ale jednomu už jsi život zničila. Chudák manželka, děti.... flundro...
Reagovat
Nola
co ta opravnuje starat sa do cudzich zivotov? kazdy je zodpovedny za ten svoj, ver mi, kazdeho caka iba to co, praje tomu inemu....
Reagovat
Mac
a hele, dalsi moralista smile
Reagovat
Jon61
Táhněte dělat společnost Žondrovi!
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
aape
Ty jsi taky chudák..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On se s tím sem chodí chlubitsmile
Reagovat
OneHandedBackhand
sem tanecnik smile
Reagovat
Jabadu
JSEM ... zlatíčko. Dáme kávičku?
Reagovat
Jabadu
Měla by přijít stopka a nehazardovatz se svým jménem.
Reagovat
EllNino
Hazardovat? Vzdyt je 10. na svete, v race kolem 20. místa, coz ted realne odpovida, neplaca se ve druhe padesatce nebo tak
Reagovat
Jabadu
Já vím. Já vím!! ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale panovnice to už holt nénismile
Reagovat
aape
Instinkt lvice už pomalu hasne ..
Reagovat
turista
Tahle sezóna není z její strany dobrá. Ale škoda, že tu babu plnou androgenů nevyřadila.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně nesympatickou podvodnicismile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist