Kvitová semifinále neobhájí, podlehla Martičové. Šafářová je bez boje ve 3. kole

25. 9. 2012, 06:22
Aktuality 204
Turnaj v Tokiu má první překvapení a bohužel se zrodilo na úkor české jedničky Petry Kvitové. Pátá hráčka světa v japonské metropoli nezvládla své úvodní vystoupení, v němž podlehla 0-2 na sety Chorvatce Martičové. V soutěži tak z Češek pokračuje už jen Lucie Šafářová, proti které dnes nenastoupila krajanka Klára Zakopalová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová po olympiádě vyhrála na betonu 16 z 18 zápasů, ten první po vyřazení z osmifinále US Open se jí ale nepovedl. V Tokiu, kde startovala jako nasazená čtyřka, nestačila v prvním vzájemném střetnutí na 73. hráčku světa Petru Martičovou. Dvaadvacetiletá Češka s o rok mladší Chorvatkou ztratila pětkrát své podání a prohrála 4-6 4-6.

"Petra (Martičová) hrála moc dobře. Zatlačila mě tvrdým servisem, držela v defenzivě a nutila hodně běhat, což není moje hra," řekla Kvitová serveru WTA. "Já si podáním nepomohla, nezískala jsem při něm moc snadných bodů."

Jak chorvatská tenistka uvedla po svém vítězství, výhra nad Kvitovou je největší v její kariéře. "Hrála jsem skvěle, na nejvyšší úrovni a doufám, že v tom budu pokračovat," radovala se jednadvacetiletá Martičová. "Přitom v tréninku jsem se cítila hrozně, nic mi nešlo. Tak jsem se rozhodla, že si to zkusím užívat a hrát bez tlaku," řekla letošní osmifinalistka French Open, která ještě nikdy nevyhrála turnaj WTA.

Rodačka z Fulneku Kvitová letos startovala na 16. turnaji a svůj vstup do soutěže nezvládla teprve potřetí. Tituly získala v srpnu v Montrealu a New Havenu. V Tokiu obhajovala loňské semifinále, za které letos ztratí 395 bodů, v žebříčku WTA má ale na šestou Němku Kerberovou dostatečný náskok a svou pozici tak jistě udrží.

Česká jednička ještě bojuje o účast na Turnaji mistryň, o který by ale zřejmě ani vinou dnešní překvapivé porážky přijít neměla. Příští týden Kvitovou čeká ještě další velký turnaj v Pekingu, kde neobhajuje žádné body, a následně absolvuje halovou přípravu v Linci, kde by měla absolvovat generálku na obhajobu titulu v Istanbulu. Sezonu zakončí ve finále Fed Cupu.

"Ještě den potrénuji v Tokiu, pak se přesunu a bud se připravovat na další zápas. Především na servisu musím zapracovat," uvedla Kvitová.

V souboji o postup do třetího kola se dnes proti sobě měly postavit české hráčky Lucie Šafářová a Klára Zakopalová. K sedmému vzájemnému zápasu na okruhu WTA ale nedošlo, neboť třicetiletá Zakopalová ze soutěže kvůli zraněnému levému zápěstí odstoupila.

Pětadvacetiletá Šafářová si tak v Tokiu zahraje o postup do čtvrtfinále. V boji vyzve světovou dvojku Marii Šarapovovou, která dnes vydřela postup přes mladou Britku Heather Watsonovou. Šafářová Rusku v jediném vzájemném střetnutí - předloni na antuce v Madridu - porazila. Letos si mělo ve španělské metropoli dojít na odvetu, česká hráčka ale kvůli zranění k zápasu nenastoupila.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2.168.400 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Martičová (Chorv.) - Kvitová (4-ČR) 6:4, 6:4, Šafářová (16-ČR) - Zakopalová (ČR) bez boje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

204
Přidat komentář
dadaft
pár krát jsem si tady stěžoval na zvuk Eurosportu 1. sice na mé dotazy buď nebylo reagováno, nebo (ou tú) mně tvrdili, že oni nic, že oni mají vše OK, ale nakonec to dobře dopadlo. tak před třemi týdny se spravily kanály a teď už i zvuk ve smyslu frekvenční vyrovnanosti...
konečně to má zase říz. ))
Reagovat
dadaft
tak Šarapka postupuje. ale nebylo to zadarmo. škoda toho pokaženého prohozu v tajbrejku. třetí set si Lucka za obrat z 0-3 ve druhém zasloužila. no nic. doufám Sam, že budeš v zabijáckém módu. a na ten zápas se těším už teď. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
No, já vsadil právě za toho stavu na Marušku. Vyhrál jsem, ale že bych byl spokojený to tedy ne.
Reagovat
smazaný uživatel
bože růžo
Reagovat
dadaft
od srdce?
Reagovat
gigin
Zlatá bula sicilská!! :DD Libore tys borec!!! :DD
Reagovat
Basa
Historie je mým největším koníčkem:)Snažím se vzdělávat diváky:)))
Reagovat
gigin
Aha :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
napodruhé už by Lucka ten set mohla dopodávat
Reagovat
dadaft
mohla. ale hra se rozpadla...
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, dvě dvojchyby za sebou :-(
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je na mě moc...
Reagovat
dadaft
teď hlavně udržet servis.
Reagovat
dadaft
jooooo
pojďme na brejk. ))))
Reagovat
dadaft
takže nás na 99% čeká těžkotonážní QF Šarapovová - Stosurová.
doufám, že to bude maso. ))
Reagovat
dadaft
hoo, že by rebreak?
Reagovat
dadaft
ale kdepak, min. čtvrtý zkažený finální úder...
Reagovat
Basa
Že by?
Reagovat
dadaft
střídá geniální údery a naprosté katastrofy.
Reagovat
Basa
To by musela ale vyhrát více jak 2pts na servisu:)
Reagovat
dadaft
jj, zatim špatenka.
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsem nějak prošvihl ty geniální údery...
Reagovat
dadaft
na začátku jich tam pár fakt bylo. čestné pionýrské. )) pár perfektních returnů a tak...
Reagovat
dadaft
teď to ušlo. ))
pojď Lucinko.
Reagovat
smazaný uživatel
asi bylo potřeba, abych si trošku odplivl a už zase něco hraje ;-)
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
tohohle gemu je velká škoda. Při brejkbolu vytáhne někde z plotu či "zpoza nápisu Montreal ;-)" dva nebo tři prakticky vítězné údery Šarapky a když se vrátí do výměny, trefí míč rámem. Ale stejně je zvláštní, jak při podání stojí Lucka šíleně posunutá do středu, do svého backhandu, s kompletně otevřený forehandem a Šarapka jí dokonce i ten druhý servis nacpe s rotací do středu, že Lucka má problémy s returnem.
Reagovat
dadaft
tak to vypadá, že bychom mohli vidět naživo, jak Lucka vyklepne Maruš. )))
Reagovat
smazaný uživatel
MArtičová zkušeně - za stavu 4:5 a 40:30 ve třetím dala svou 16. a 17. dvojchybu v zápase...
Reagovat
rib
moc jí přeju, aby přestala "pracovat" a začala si tenis víc užívat...
Reagovat
freeteepek
Se zpožděním se svou trochou do mlýna bych taky rád přispěl. Dnes jsem vstával před čtvrtou ranní, ale to jen proto, abych odjel kamsi ve 4:30 a vrátil se až večer. Stačil jsem začátek zápasu, kdy Petra prohrávala 0:40 při vlastním servisu. Co tam dnes vyváděla? Jak sama přiznává, nepodržel jí servis. Inu 2 esa a 5 dvojchyb je dost mizerná bilance na hráčku, která patří do špičky a která se v tréninku zaměřuje právě na servis a return!
Martičová si dnes zápas užívala, ale Petra evidentně ne. V tréninku jí přitom servis i return údajně výborně fungují...
Už by vážně měla změnit přístup. Říkám to pořád, že to neustálý vylepšování servisu, který není při zápase vidět, je k ničemu. Martičová mohla hrát jako Bohyně, ale ruku na srdce, je 72. na světě, zatímco Petra pátá. A letos se jí (Petře) něco podobného stalo už po několikáté. Např. v Madridu s Hradeckou. Tam jsem to ale chápal víc, než dnes.
Když by totiž Petře servis fungoval, musela by z něj získávat víc přímých bodů bez ohledu na to, kdo stojí na druhé straně. Když se míček dobře trefí, tak je to prostě eso ať tam stojí Šarapovová nebo Martičová. Když se trefí blbě dvakrát za sebou, je to dvojchyba:-(
Včera Petra vyprodala patnáctitísovou halu, ale dnes, jako by ji při té představě svazovala tréma. Proč si zápas nedokáže užít jako soupeřka? Nelze se věčně vymlouvat na to, že ta holka neměla co ztratit. I některé další favoritky dnes měly namále, jenomže narozdíl od Petry to nakonec urvaly.
K čemu je Petře 75% úspěšnost prvního podání, když je nedůrazné nebo špatně umístěné? Ten údaj přece o ničem nesvědčí. Jde o kvalitu, ne o procenta. Viz např. Eraniová se svým vysokým procentem úspěšnosti prvního podání, které ale rychleji hrající hráčky na returnu snadno zabijí. Sara však narozdíl od Petry netrpí trémou a její výkony jsou konzistentní. Proto je tam kde je.
Reagovat
smazaný uživatel
Sařiny výkony jsou konzistentní? Možná, to ale nemění nic na tom, že toho vyjma FO a USO (a v obou případech měla štěstí na los a průběh turnaje) moc neuhrála.

Jinak ale co už tu padlo - jak chceš ten zápas s Martičovou hodnotit, když byl akorát scoreboard? Z čísel se dá odvodit leda to, že první servis sice trefovala, ale neměl patřičnou efektivitu. Což může mít milion a jeden důvod, který ale bez toho, abychom viděli, jak to skutečně vypadalo, nemůžeme posoudit.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, Sara má vyrovnané výkony, proto je tam kde je. Oh, wait a minute. V žebříčku je za Petrou, v race žebříčku je za Petrou. Kde je chyba? Sakra, už to vidím. Indian Wells 1.kolo Errani-King 6:7, 4:6, Miami 2.kolo (v prvním Sara volný los) Errani-Stephens 6:3, 2:6, 5:7, Hertogenbosch 1.kolo Errani-K.Bondarenko 7:5, 3:6, 4:6, olympiáda 1.kolo Errani-V.Williams 3:6, 1:6.
Reagovat
freeteepek
Sáru jsem neměl zmiňovat, hned jste se toho chytly. Sara má slabý servis a je obdivuhodné, kam až se s tím servisem dostala. Porazila i Stosurovou v SF FO...Sara skoro nědělá chyby, to je bez debat. Říkám, že kdyby to Petra zvládala psychicky, její servis fungoval normálně, minimálně jeden set by musela uhrát. Tohle byla jednoznačná prohra ve dvou setech. A dvě esa na pět dvojchyb je hodně špatná bilance proti 72. hráčce světa.
Reagovat
smazaný uživatel
1) Když se daří, je to náhoda, když ne, je to trend aneb "Za všechno může Kotyza (rozuměj za trend, náhodu přeci nemůže ovlivnit."
2) Čím méně informací, tím detailnější rozbor aneb "Ukažte mi scoreboard z Tokia a já vám řeknu, jaká je dopravní situace v Pekingu."
3) Selektivní paměť aneb "Petra loni působila suverénněji. Že akorát ve Wimbledonu a možná na TM? Psst, nikomu to neříkejte.."
4) Když není podpora, hodí se i trol aneb "Za trochou lásky šel bych světa kraj.."
5) Objektivní názor aneb "Je nutné říct, že moje pravda je nezpochybnitelný fakt. A běda tomu, kdo to zpochybní."
6) Síla a forma soupeřek aneb "Tenis přeci umí hrát jen prvních pět hráček. Nebo ne?"
7) Neustálé negativní prognózy a předpovědi, často zcestné aneb "Věštím často a rád, i když mi to moc nejde"
Reagovat
tommr
to není ani moc férový ani moc vtipný. Zrovna od tebe bych to nečekal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, vůči tobě jako osobě opravdu nic nemám a ani tě jako osobu nechci urážet. Jen jsem se snažil rozebrat, jak na mě působí tvůj styl vyjadřování a diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem ráno viděl ten výsledek, tak jsem si řekl, že to tady Petra zase schytá... Já myslím, že není třeba z toho dělat vědu. Takové zápasy prostě přicházejí a na začátku turnaje (navíc po nějaké pauze) to je kolikrát těžší, než když už je člověk rozehraný. Navíc Petra mívá začátky turnajů vždycky trochu pomalejší a pak se rozjíždí... Mně jenom překvapilo, že se tady docela podceňovala Petra Martic a naopak Petko byla považovaná za nebezpečnou soupeřku. Já myslím, že Martic není žádná bezejmenná hráčka. Letos se mi hodně líbila v Kodani a pak na RG vyřadila Marion... Už jsem to tady napsal hodněkrát a asi to ještě hodněkrát napíšu. Žádná soupeřka se nedá podceňovat a je třeba mít radost i ze zdánlivě "povinných" výher. A není potřeba dělat z nečekaných proher nějakou "ostudu"...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po ránu jsme měli stejnou reakci.. :-) Já řekl asi todle: "Šmarjá chudák Petra, to jí zase někdo bude posílat mimo TOP 50."
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří lidé snad jen čekají, až Petra "ostudně" prohraje, aby měli o čem psát..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty lidi nechápu.. A řekl bych, že pár bych se jich tady našlo...
Reagovat
smazaný uživatel
To že vypadla Kvitová tady je. Ale třeba to že loňská vítězka porazila Jelenu zde vůbec není.
Reagovat
gigin
a.magerova
addis3
Administrator
ANDY92
bajerece
bajson
batik
Bjeloch
boy_of_russia
castorpollux
Claw
cvach
dadaft
Dolar
Dopamin
doprava
ewica
FernetZ
FillaSFC
Gadzi
gerd
gigin
haitik1
ipoeta
JamesWeak
jirkapes
Jovovichu
Kamasss
klix
kos
kubrick
kvizac
Martinprcek
MKubek2
Muf
Mutademus
Neri8
Nightwork
noname
p4j4n0v0
pajamu
PATRICK_RAFTER
PePe6
pepin
phyrre
poborsky
Potkal-Vlka-v-Zime
pzag
Rodrigo
S.T.A.R.64
samiri
scientific
Seppe
skoch
sotiak
tiho
tito
tommr
Uhlirova
vodnaty_prujem
Reagovat
tommr
to je nějaká černá listina? :)
Reagovat
Bob
já doufám že jo, protože v ní nejsem :D
Reagovat
gigin
To je zašifrovaný vzkaz pro Vlčka. Všem se omlouvám za tapetování, už to nikdy neudělám. Slibuji :))))
Reagovat
VlS
ale tak si to tak neber :-)
Reagovat
gigin
Neberu, ale samotného mi to vyrazilo dech, jak jsem to sem švácl, jaká je to "hrůza" dlouhá :DD
Reagovat
ReadyTeddy
Poborský potkal vlka v zimě až z toho dostal vodnatý průjem? :-D
Reagovat
gigin
Kurňa, jsi blízko!! Ještě tam zakomponuj magerku, tita a Mutadema a pak si na to káp :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, díky! :) A finále Soulu bys náhodou neměl? To bylo přece jenom kratší. :D
Reagovat
Nola
Neviem kam to umiestniť, snáď sa na mňa nenahneváte, rozoberá sa tu Petra... ale Nole bude hviezdou exhibície v BA spolu s Kližanom:
http://sportky.topky.sk/c/94627/tenisova-bomba-klizan-v-bratislave-proti-djokovicovi
Reagovat
Sonja
:-))))
Reagovat
gigin
Ďakujem velmi pekne za info. Že bych jel navštívit Forehanda?? :DDD Ty Nolo!! Nejsi náhodou tiež z Blavy?? :DDD
Reagovat
Jan
Mám obavy, že finále FED Cupu nebude jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, Bahrami. To's vytáhl atomovku proti mojí pistolce.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutni souhlas.
Reagovat
Heather_Fedex
tak tak
;p
Reagovat
gigin
Aj já su pro!! Zlatá slova, do kamene taková tesat!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Reagovat
Heather_Fedex
to bozske ticho....
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
Tak do toho nemel!! :DD
Reagovat
Heather_Fedex
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Sonja
Kdo si hraje, nezlobí:-))))))))
Reagovat
Roger_Federer
Co jste všichni byly u Chocholouška?
Reagovat
Bob
kdo ten zápas skutečně viděl? Chytré řeči ostatních mě nezajímají, já chci vyjádření od někoho, kdo ten zápas viděl..
Reagovat
pepin
Já si myslím, že nikdo, ale vždyt víš jak to chodí, po zápasech Petry se tady prostě vehementně diskutuje i když se stejně nedá nic změnit. Každý má svůj názor a je to prostě tak.
Reagovat
dadaft
Caro rubla Danielu...
Reagovat
pepin
Opět po nemastném výkonu Petuli přišla doba vyjadřování se k jejímu výkonu a projevu. Je to pochopitelně těžší o to, že zápas nebyl k vidění, nebo já jsem jej nikde nenašel.Veškerý výkon at dobrý nebo špatný začíná u Petry, tak jako např. u Sereny servisem. Souhlasím s Tommrem, že je ku podivu po 14 dnech tréninku podávat tak jako Petra dnes. Nesouhlasím s Borowitzem, protože díky dispozicím, které Petra má je servis základním kamenem, nebo by měl pochopitelně být. Pokud to neplní a to samé platí u Sereny, viz. finále US proti Vice, tak je její následná hra na možná 40 - 50 procentech. Již jsme to tady rozebírali co se týče servisu Sereny, co mu obětovala a jak jej do úmoru pilovala. To prostě by měla Petra absolvovat a od toho se odrazit. Těžko můžeme posuzovat, zda ji David může ještě něco nabídnout kromě toho, že je na něho hodně fixována. Ale příklad Andyho s Lendlem je důkazem toho, že je potřeba zkusit něco změnit nebo nastartovat něco jiného. Neříkám a ani nemohu tvrdit, že je Kotyza špatný trenér, to vůbec ne, ale je mnoho příkladů i z jiných sportů, že určitý zásah do stereotypu, či změna v real. týmu přinese své ovoce. Je také pravdou, že se u Petry určitě změnila nervová pohoda, i když ona tvrdí, že zůstala stejná, ale ani to není možné, prostě z jednoho důvodu a to, že vyhrála Wimbledon. Také si myslím co zde již někdo psal, že ji neprospívá herní pauza, dokladem toho jsou většinou protrpěné první zápasy, ale čím déle vydrží v pavouku, tak se to lepší. Ale proboha, tohle přece musejí vědět a vidět všichni, kteří se kolem ní motají a nemají nasazeny růžové brýle. A tak musíme doufat, že se to přece jen změní a naše maličkosti nebudou do 4 ráno vzhůru, aby to dopadlo jak to dopadlo.
Reagovat
dadaft
ale no tak - 72% prvních servisů šlo Petře do kurtu. to není žádný problém.
z nějakého důvodu ale po svém prvním servisu uhrála míň než polovinu bodů - což může svědčit o spoustě věcí. a bez toho, že někdo ten zápas viděl, těžko něco soudit.
nezapomínal bych, jak byly hráčky v ostatních zápasech spocené a zadýchané.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak Petra podávala? Nepíšeš náhodou, že jsi to neviděl?
Reagovat
pepin
Máš pravdu, neviděl jsem to a asi nikdo z nás, ale jak si můžeš přečíst výše, přestože měla 72 procent 1 servisů tak z nich uhrála mín než polovinu bodů takže někde problém byl a dále já píši o servisu jako takovém, ne jen k tomuto utkání.
Reagovat
pepin
Ještě k tomu podání, sám si přečti co jsi napsal v 10.01 a pak se mě ještě zeptej jak vlastně ta Petra podávala. A ještě co jsi napsal Tommrovi o tom jak může hodnotit, když sleduje Scoreb. tak já jsem jej také sledoval a vím, že při podání Martič ty šance opravdu neměla.
Reagovat
tommr
a tobě nestačí fakt, že Petra stihla v pouhých dvou setech pětkrát prohrát svoje podání? Já si myslím, že to jasně vypovídá o tom, že jí servis vůbec nešel. Ostatně i sama Petra to po zápase přiznala ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak jak to podávala? Pomalu? Nebo špatně umístěně? Nebo špatně takticky? Slabou rotaci nebo zbytečně velkou? Nebo si vážně myslíš, že když budeš něco 14 dní na sucho trénovat, že se to hned v prvním zápase projeví?
Reagovat
smazaný uživatel
Všiml sis v tom mém výčtu z ráno té věty "Viděl to někdo?" Všiml sis tam nějakého mého hodnocení servisu Petry kromě toho, že pod 50% uhraných míčků na vlastním servisu se často nevidí?
Reagovat
pepin
O tom, že trénují servis nepsala jen ted, o tom píší v podstatě celou sezonu.
Reagovat
Stan_Borowitz
no, jestli chceš tvrdit, že psychika se na servisu nepodepíše, tak to je pak těžká debata. Po čtrnácti dnech tréninku rozhodně nenatrénuješ tolik, abys v případě psychických problémů byl schopnej to srovnat tím, co máš natrénováno. To možná tak po čtrnácti měsících, a ani tak to není jistý, protože servis klade na psychiku opravdu extrémní nároky.
Reagovat
pepin
Nerozuměli jsme si, já jsem to psal na článek ve 12.26. Co se týče psychiky a servisu, není co řešit.
Reagovat
Stan_Borowitz
to jsme si opravdu nerozuměli...
Reagovat
frufru77
by si měla rychle vzpomenout, jak vypadala vloni. Dobře si pamatuju, že zhubla 6 kilo, začala se mnohem lépe pohybovat a úspěch se dostavil. Navíc měla i "normální" chování.... Letos??? Přibrala víc než 6 kilo, okolo pasu už má pneu z motorky, ne galusku a podprdu o číslo větší (za to, že má antisportovní postavu, samozřejmě nemůže, ale za "vyžranost" zcela jistě ano). Takže pohyb výrazně horší, sestupná linie výsledků, podrážděnost (pokud se nedaří, tváří se naprosto odevzdaně a občas šlehne raketou o zem - sakra rozdíl oproti loňsku). Pokud nechce Petra skončit jen jako nadprůměrná hráčka, měla by vyměnit trenéra (Kotyza už jí nemá co dát), zhubnout, přestat s chováním "héééérečky" a rvát se o výhry jako vloni. Jedna skvělá sezóna z ní hvězdu nedělá.
Reagovat
tommr
naprostej souhlas ve všem! Petra se s Kotyzou dostala do slepý uličky a jedině zásadní změna v přístupu k přípravě i k zápasům jí můžou dostat zpátky na úroven těch nejlepších ...
Reagovat
smazaný uživatel
loni po Tokiu v race žebříčku Petra 5655 bodů. Letos 5310.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jak do dubu.
Reagovat
dadaft
konečně nějaké hezké výměny dnes...
Reagovat
agrez
Kvitova jde na banlist poprve sem vsadil na ni a naposledy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bych vživotě neudělal. Sázet na Kvitovou je jako sázet na Gulbise nebo Dolgopolva.
Reagovat
tommr
dnešní vypadnutí Petry se nedá hodnotit jinak než jako další selhání. V článku se sice píše, že se jedná "teprve" o její třetí letošní selhání, ale já si myslím, že správně by tam mělo bejt "už" třetí selhání. Pro světovou pětku je prostě každý vypadnutí už po prvním zápase těžko omluvitelná ostuda a pokud se to stává častěji je zřejmě něco špatně ...
Alarmující je i fakt, že Petra dneska ztratila v pouhých dvou setech celkem pětkrát svoje podání - a to proti průměrný hráčce. Je to o podivnější, že Petra v nedávným rozhovoru prohlašovala, že s Kotyzou v přípravě pilně trénujou servis ...
Reagovat
Stan_Borowitz
v ženském tenise zase tak neobvyklá záležitost a extra velká ostuda nepřipadá...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, taková Azarenková v prvních zápasech v podstatě neprohrává. Doufejme, že až Petra bude tak dlouho jako ona v top 10, bude na tom podobně. Krátké vyjádření světové pětky k zápasu lze najít na www.wtatennis.com/news/20120925/martic-outdoes-kvitova-ivanovic-kanepi-out_2256076_2929161.

S tím tréninkem servisu je to zajímavé. Taky před Wimbledonem šly zprávy, jak na něm Petra pilně pracuje, a projevilo se to v podstatě až na severoamerických betonech.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jenže ta je výkonnostně momentálně trochu jinde. Federer, Djokovič a Nadal taky v prvních zápasech v podstatě nevypadávají, kdežto Berdych (světová šestka) už třeba jo. A to je mužský tenis, se kterým se ženský výkonnostně absolutně nedá srovnávat.
Reagovat
Stan_Borowitz
.... na něm (na jeho úspěšnosti/neúspěšnosti) se podle mne nejvíce odráží psychický stav hráče. Bez ohledu na to, jak dlouho a intenzivně ho trénuje.
Reagovat
tommr
v prvních kolech prakticky téměř nevypadává ani Sharapovová, Serena a další hráčky který je možný označit jako absolutní světovou špičku. Pro mě z toho vyplývá, že Petra ještě do tý špičky nedorostla. U Tomáše je to podobný, ale u toho jsem už tak trochu ztratil naději ...
Co se týče toho podání tak v tom máš samozřejmě pravdu. Tím se ale dostáváme k tomu, že Petra prostě nezvládá roli favoritky a potřebovala by na tý psychice zapracovat. Kotyza jí v tomhle zřejmě není schopnej pomoct...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, na absolutní špičku nemá a možná ani mít nebude, podobně jako Berdych. Ale do širší špičky hráček, které dokáží občas kohokoli porazit, stejně jako s kýmkoli prohrát, určitě patří. Takže proto to podle mne není nijak extra velká ostuda. Ostuda by to byla pro Azarenkovou.
Reagovat
Fandina
Mluvit ve sportu kde je na konci vždycky jeden vítěz a druhý poražený jako o ostude, znamená nepochopení principu sportu.
Reagovat
Heather_Fedex
to myslite vazne? vy srovnavate petru a tomase? petra ma na konte wimbledonsky titul, titul z turnaje mistryn, fedcupovou trofej, byla svetovou hrackou cislo 2. co z toho ma tomas? jedine, co muze mit, je dc trofej. jinak je to srovnavani mimo misu.to je ten nejhlavnejsi rozdil mezi zenskym a muzskym tenisem. tam si i vrcholove hracky si "mohou dovolit" vypadavat v 1. kolech a pritom vyhravat velke turnaje. u muzu je to jinak.
a co se tyce petry, tak ta se stane jednickou, driv nebo pozdej
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, když třeba tým přeplacených fotbalových hvězd poskládaných ze všelijakých špičkových týmů remizuje nebo prohraje v kvalifikaci na MS (nebo ME) s týmem amatérů z Malty (už si přesně nepamatuju výsledek), tak to bezpochyb ostuda je, bez ohledu na to, že vždy musí být jeden vítěz a jeden poražený (případně někdy remíza). Zejména pak je to ostuda, když to ten papírově lepší odflákne.
Reagovat
Stan_Borowitz
to platí mutatis mutandis.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky bych jí to přál, ale závisím ti tvou jistotu. Já se trochu bojím, jestli jí první a možná poslední šanci nesebrala Wozniacká svou jedinou výhrou na TM, která ji tehdy udržela na prvním místě.
Reagovat
tommr
kéž by si s tou jedničkou měla pravdu, ale pod Kotyzou se to určitě nikdy nestane ...
Já si myslím, že Petra se výsledkově naopak přiblíží Tomášovi a bude se držet v lepších časech v první desítce a v horších v první dvacítce. Na ty úplně nejlepší prostě nemá a bez nějaký zásadní změny ani v budoucnu nebude mít ...
Reagovat
Heather_Fedex
tak mi ale vysvetli, proc vyhrala wimbledon, kde posadila na zadek azarenku i sharapovu, na kt. udajne nema?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vyhrála Wimbledon, protože minulý rok hrála lépe a zároveň Maria ještě nehrála tak dobře. Co se Victorie týče, z té se opravdová šampionka stala až letos. Prostě Petru herně/mentálně předběhla. Azarenka a Sharapova jsou schopny konzistentně vyhrávat skoro vše jenom s minimálním množstvím nějakých výpadků, podobně jako je to v mužském tenise. Tak to vidím já. Petra má potenciál konkurovat těm nejlepším, ale je potřeba NĚCO vylepšit.
Reagovat
tommr
protože loni hrála Petra líp a letos se zhoršila, zatímco Azarenková, Sharapovová, Serena a další hráčky se naopak letos podstatně zlepšily. A pokud Petra sama nezačne svojí hru nějak zásadně vylepšovat bude se nejspíš ta mezera mezi ní a absolutní tenisovou špičkou ještě dál zvětšovat. Můj názor je, že s Kotyzou to asi nepůjde ...
Přečti si i to co k tomu napsali třeba frufru77 nebo Jovovichu ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Například v roce 1987 vyhrál dvouhru Wimbledonu australský tenista Pat Cash, který na žebříčku nikdy nebyl výše než na šestém místě, přesto cestou k titulu posadil na zadek Jimmy Connorse, Stefana Edberga a ve finále suveréna té doby Ivana Lendla. Takže to, že vyhrála Wimbledon, nevypovídá o ničem jiném, než že se jí ten turnaj mimořádně povedl.
Reagovat
dadaft
teď už to prosím dopodávej. ))
Reagovat
mac.hall
Bohužel se naplňují mé obavy, že Petra je na tom skutečně špatně, do loňské formy má neskutečně daleko a opravdu vážně by se měla zamyslet nad tím , co dál. Myslím si, že zásadní změna je nutná, tedy pokud se chce alespoň částečně přiblížit úrovni své hry z R 11. Její letošní vystoupení se čím dál častěji mění v docela slušné trapasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, co mají společné Ayumi Morita, Bára Záhlavová-Strýcová, Kristina Barrois, Alexandra Dulgheru a Sofia Arvidsson? Je to pětice hráček, která Petru Kvitovou porazila v roce 2011 v jejím prvním zápase na turnaji. Petra Martič je třetí hráčkou, které se to povedlo v roce 2012, přidala se tak k Venus Williams a Jekatěrině Makarove. To je asi tak vše k těm trapasům a přiblížení se úrovni z roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neví, co přesně za tím tentokrát bylo. Šarapovové vystoupení dneska taky nemělo k trapasu daleko. Samozřejmě, že by Petře prospělo mít opět kompletní tým, i s kondičním trenérem, ale to už asi teď, krátce před koncem sezony, nemá smysl řešit.

Když se to vezme bodově od začátku roku (tj. leden-září), je Petra překvapivě letos plus minus na stejné úrovni jako loni a herně vypadá většinou i o něco lépe. Jen mi přijde, že se už nedokáže na kurtu tak uvolnit, jako když se od ní ještě tolik nečekalo. Počkejme ještě, jak se jí povede v Pekingu. Nakonec, v Tokiu touto porážkou ztratila jen nějakých 170 bodů. V Pekingu může každou výhrou jen získávat. A kdo ví, možná jí pomůže, že bude muset tentokrát hrát i první kolo.
Reagovat
tommr
zapomínáš ovšem dodat, že loni odehrála Petra 19 turnajů zatímco letos zatím jen 16. Takže to tvoje srovnávání má dost zásadní chybu - je docela možný, že to lonský smutný číslo Petra ještě stihne vyrovnat. Nebo si myslíš, že ty častý výpadky jsou u hráčky jejího formátu normální?
Reagovat
tommr
ještě k těm bodům - Petra zatím letos získala přesně o 373 bodů mín než loni za stejný období. Ted jí ovšem čekají obhajoby titulů v Linci (kde ani nebude startovat) a na TM (kde nemá reálnou šanci udělat stejnej výsledek jako loni). Takže se dá čekat, že letos získá o nějakejch 1500-2000 bodů mín než loni a bude ještě ráda když zůstane v první desítce ...
Reagovat
smazaný uživatel
no tak z první desítky zatím vypadnout nemůže, pokud bude hrát TM, ne? Je potřeba ještě říct, že loni ty body získávala z mnohem nevýhodnější pozice. Po celý rok 2012 byla nasazovaná jako jedna z top hráček (Top 4 / Top 8).. loni tuhle výhodu neměla a stejně získala víc bodů. Celkově je tahle sezóna prostě slabší, ta příští třeba bude zase lepší :)
Reagovat
tommr
až dodneska jsem o tom, že Petra bude hrát TM taky nepochyboval. Ted už si tím ale tak jistej nejsem - všechny její největší soupeřky jsou v Tokiu i nadále ve hře a můžou si na ní nahrát spoustu bodů. A v Pekingu hrozí podobnej scénář (ostatně loni se to Petře taky přihodilo a to hrála podstatně líp než letos) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnej si prosím tě loňské a letošní výsledky po Wimbledonu. Jestli budeš pořád tvrdit, že na tom loni byla líp, tak fakt nevím.

Dnešek byl opravdu výbuch, ale ty tady doslova šíříš paniku.
Reagovat
dadaft
největší sranda je, že ten zápas nikdo neviděl, nikdo neví, co se tam dělo...
Reagovat
smazaný uživatel
to sedlo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti to napíšu i tady.
ty jsi snad vážně spadl z jahody. I když jí odečteš 2000 bodů, furt jich bude mít 4520, tedy více než 9. Sam Stosur. Nehledě na to, že místo 280 bodů z Lince napíše 200 ze Sydney, tedy reálně může přijít maximálně o 1580 bodů, i kdyby do konce roku nevyhrála jediný zápas. Měla by jich tedy 4940, což je na úrovni 6. Kerber a 7. Errani. A to pořád nemluvím o tom, že Petra neobhajuje vůbec nic v Pekingu a něco může uhrát i v hale na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě ještě napadá, není na tom Petra vlastně lépe jak loni, když uhrála podle tvých slov o 373 bodů méně než loni, když hrála o tři turnaje méně?
Reagovat
tommr
a proč bych měl koukat jen na výsledky po Wimbledonu? Výsledky v nějakým vybraným období přece nejsou vůbec podstatný - důležitý je jak dopadne celá sezona ...
A co se týče hry - loni mohla hrát vyrovnaný zápasy s kýmkoli - letos se na první desítku vůbec nechytá a Azarenková, Sharapovová nebo Serena jsou někde úplně jinde než je Petra ...
Reagovat
tommr
ty si tu argumentaci - jako obvykle - značně zjednodušuješ tím, že prostě ignoruješ fakt, že Kerberová, Erraniová, Li Na, Stosurová, Bartoliová a Wozniacká ještě nějaký body získají ...
Reagovat
smazaný uživatel
"A v Pekingu hrozí podobnej scénář (ostatně loni se to Petře taky přihodilo a to hrála podstatně líp než letos) "

Takže ještě líp. Podle tebe jsou důležitější jarní antukové a červnové letní turnaje pro formu na podzimních turnajích než srpnové turnaje, navíc hrané na stejném povrchu.
Tommre dej si šnaps, projdi se a třeba to uvidíš trochu z nadhledu. ;-)
Reagovat
pepin
Vy se tady dohadujete o bodech, ale podstata Petry v současné době je jak hraje a jaký předvádí tenis. Já si myslím, že to není o šíření paniky, ale o tom, že chceme aby Petra hrála co nejdéle a nevypadávala příliš brzy byt na tom nic nezměníme, ale můžeme o tom diskutovat.
Reagovat
tommr
já o voze, ty o koze ...
Reagoval jsem na tvrzení Jana_S, že Petra je na tom zhruba stejně jako loni. Jenže loni skončila Petra druhá o pár bodů za Wozniackou, zatímco letos podle mýho názoru získá o 1500-2000 bodů mín a skončí někde na 7-8. místě. To je můj odhad na základě výkonů a výsledků v průběhu celýho roku a ne jen na základě krátkýho powimbledonskýho vzepětí, který je už stejně pryč ...
Reagovat
tommr
ona je mezi těma výkonama a výsledkama (bodama) velice úzká souvislost a nedá se to dost dobře hodnotit odděleně. Petra prostě nehraje tak dobře jako loni a proto nemá tak dobrý výsledky (tolik bodů) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, ještě před pár hodinami měla vypanout z první desítky, teď už bude na 7.-8. místě. :D Jinak jsem moc zvědavý na ty bodové zisky, jak ty ostatní budou všechny získávat. Bartoli obhajuje z loňska 140 Peking, 280 Osaka a 230 z TM, na který se ani nedostane. Wozniacká Peking 250 a 370 z TM, na který se taky nedostane. Sam Stosur 80 Peking, 200 Osaka a 530 TM, kam se dostane už jen velký zázrakem. Li Na loni na TM 370 bodů. Jediné reálné ohrožení pro Petru jsou Kerber a Errani.
Reagovat
tommr
psal jsem že Petra bude ještě ráda když zůstane v první desítce což se s tím, že jí na konci roku tipuju na 7.-8. místě nijak nevylučuje - prostě si myslím, že se tam ještě letos sice těsně ale přece udrží ...
Jinak jsem si už dávno všim, že v posmívání se druhejm si skutečnej přeborník, ale sám málokdy příjdeš na trh s vlastním názorem. Co kdyby sis takhle zkusil zatipovat jak Petra letos skončí? Zajímal by mě názor odborníka, kterej ví všechno líp než ostatní. Můžem si pak ty naše tipy na konci roku porovnat se skutečnejma výsledkama. Tak jen směle do toho ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi opravdu kouzelný kašpárek. Kvitová z první desítky nevypadne, ani kdyby od teď až do Austrálie včetně nenastoupila k jedinému turnaji. Když Petra do konce roku nenastoupí k jedinému zápasu bude mít nějakých 5300 bodů. 11. Wozniacká se nedostane ani přes 4000. To je podle tebe těsně? To jsou body jak za finále grandslamu nebo výhru bez porážky na TM. To fakt těsně není. A fakt nemám problém napsat svůj názor, blbě nekafrej, že málokdy přijdu s vlastním názorem na trh. Můžeš hledat pod spoustou článků - začnu třeba tím, jak jsem ze sebe udělal jelito, když jsem tvrdil, že Kližan se do světové třicítky nedostane (asi tolik o té tvojí absolutní pravdě), pak kolikrát jsem psal, že ať si lidí strčí za klobouk tvrzení, že by Rosol nějak mohl Del Potra potrápit. Psal jsem tu elaborát o tom, že sestry Plíškovy v žádném případě nenaplňují to, co o nich kdysi psala česká média a nikdy nebudou patřit do světové špičky. Psal jsem, že finále US open nebyla žádná oslava tenisu, ale naopak zápas velmi nevalné kvality. Psal jsem názory na hru Varvary Lepchenko, Anny Tatišvili, já jsem začal debatu o tom, že Petkovičová poletí jak hadrový panák na konec druhé dvoustovky. Všechny tyhle věci si velice lehce můžeš najít během posledních cca. 4-5 týdnů. Takže co z toho vyplývá? Zase meleš nesmysly. A teď k tomu tipu - 5.místo.
Reagovat
tommr
už ta tvoje první věta potvrzuje že tě mám dobře zařazenýho - jsi jen ubohej posměváček, kterej zneužívá anonymity internetu a pro člověka kterej se nerad uchyluje k nadávkám je velice obtížný s tebou normálně diskutovat ...
Ten tvůj tip si nicméně uložím a připomenu ti ho na konci sezony ...
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš, další tvůj omyl. Spousta lidí především z basketbalového prostředí ví, kdo za mým nickem je. Stejný nick používám na spoustě stránek a žádnou anonymitu nepotřebuju. A je od tebe naprosto famózní, když moje "kouzelný kašpárek" je pro tebe téměř osobní útok, ale ty, který se nerad uchyluješ k nadávkám, a proto je pro tebe těžké se mnou diskutovat, mi suše napíšeš, že jsem "ubohej posměváček." K tomu, že jsi o mně mlel o příspěvek dříve totální nesmysly, k tomu už se nevyjádříš, že?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis.com/news/2012/09/fall-gals/39507/
Reagovat
tommr
zajímavej a trochu provokativní článek - jako ostatně vše co Bodo píše ... :)
Co se týče bodu 4 tak si bohužel myslím, že odpověd zní ne ...
Reagovat
gigin
out :(((
Reagovat
gigin
Ale tak aspoň ten Vik to otočil!! Jen si tu brblu, tak se nezlobte :DD
Reagovat
gedzitka
To už je jisté, že si Petra zahraje v Linci?
Reagovat
rib
no to nevím, nedávno jsem četla, že je tam přihlášená Vika a tím pádem tam už další z první 5 nemůže, je to něco ohledně prize money. Uvidíme...
Reagovat
gedzitka
No já vím, ale tento článek vyznívá tak, že to je už jisté. Proto jsem se nad tím pozastavila. Na oficiálních stránkách turnaje jsem nic nenašla.
Reagovat
tommr
v článku se píše pouze "a následně absolvuje halovou přípravu v Linci, kde by měla absolvovat generálku na obhajobu titulu v Istanbulu". Je docela možný, že je tím míněno pouze to, že si tam Petra zajede potrénovat na stejným povrchu jako mají v Istanbulu ...
Reagovat
smazaný uživatel
teď se dívám na statistiky té Petry Kvitové. První servis 72%, ale vyhrané míče na prvním servisu jen 20 ze 42(48%)? Viděl to někdo? Pod 50% vyhraných míčů po 1.servisu je i u žen nepříliš častá záležitost. Kromě Petry to měly dnes zatím jen Zheng proti Cibuli (0:6, 3:6), Parmentier proti Vinci (3:6, 1:6) a Halep proti Petrove (6:7, 0:6). Takhle vysoké procento servisů do kurtu a tak nízké procento vyhraných míčů opravdu nechápu. A druhý servis? Ze 16 druhých servisů 5 dvojchyb? Možná do ní Martičová pálila returny jak šílená, tak šla Petra druhý servis na plné riziko...
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že ty statistiky vypadají zvláštně. Skoro jako by Péťa zase laborovala s nataženým břišním svalem, který by jí neumožňoval jít naplno do prvního servisu. Nebo možná nepříjemně foukalo, a tak na prvním servisu ubrala. To už se asi nedozvíme...

Myslím, že celkem nadstandardní krizi (nejen) na servisu měla dnes i Marie, ale se svými zkušenostmi se z toho nakonec přece jen dokázala vyhrabat.
Reagovat
tommr
v nedávným rozhovoru si Petra pochvalovala, že je úplně fit a že mohla trénovat bez omezení - takže zraněním to asi nebylo ...
Jinak je pravda, že se dneska trápila i Sharapovová a pár dalších favoritek, ale všechny svoje zápasy nakonec ubojovaly. U Petry mi naopak příjde, že ve druhým setu v závěru úplně rezignovala. Sledoval jsem ten zápas sice jen na Scoreboardu, ale z vývoje skore bylo jasný, že po druhým ztraceným podání hned v úvodu setu Petra Marticovou už vůbec neohrozila. Dost mi to připomnělo ten zápas proti Bartoliový na USO kdy ve třetím setu Petra úplně odešla - fyzicky a hlavně psychicky ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle může napsat jen někdo, kdo v životě nedělal žádný sport. Podle scoreboardu soudím, že rezignovala. To je vážně mazec.
Reagovat
tommr
já bych naopak řek, že ten tvůj posměvačnej údiv může bejt důkazem toho, že ty sám si nikdy aktivně nehrál a nedokážeš si proto z detailního průběhu skore odvodit průběh zápasu - nebo prostě zcela postrádáš logický uvažování ...
Já jsem si ten průběh skore dokonce zaznamenával a z toho záznamu je zcela jasně vidět, že od stavu 1:2 ve třetím setu (tj. po druhý a rozhodující ztrátě podání) si už Petra při podání Marticový ani neškrtla. Předtím se naopak o každý podání Marticový úsilovně bojovalo a Petra při něm měla až na jednu výjímku (poslední hra první sady) vždycky jeden nebo více brejkbolů. To každýmu kdo tenis hrál nebo aspon podrobně sleduje napoví, že Petra po tom druhým ztraceným podání v posledním setu prostě rezignovala, protože už neměla síly na zvrat a Marticová zápas v poklidu doservírovala ...
Reagovat
smazaný uživatel
A co takhle druhá varianta. Třeba to Martičovou nakoplo a prostě najednou už Petru k ničemu nepustila. Nebo si třeba myslíš, že Nadal v pátém setu ve Wimbledonu rezignoval? Předtím se o každý servis bojovalo, poslední tři svá podání Rosol udržel naprosto bez mrknutí oka. Ony většinou ve dvouhře jsou na kurtu dvě hráčky.
Reagovat
dadaft
je večer a z hráček pořád leje pot. v poledne to muselo být chutné...
Reagovat
dadaft
Petra je venku.
Li Na s odřenýma ušima.
Sam prohrála první set...
***
milé holky, měl jsem naplánováno 14 pohodových dní, kdy budete vyhrávat na co sáhnete.
!!! tak se okamžitě koukejte vzpamatovat !!!
P.S. i Maria má v prvním utkání velké problémy...........
Reagovat
gerd
quesh-------ty kdybys mohl radit Hitlerovy(nemohl protože jsi hloupý študák,chachá)tak tu nejsme!neradíš i Kvitové?i s těma vlezanálníkama co se tu scházíte a žvaníte o houně?tam napište Kvitové aby shodila 10kilo,vyhodila ty 2šašky co se okolo ní motají,najde si druhého trenéra a hlavně!!návštěva psychologa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem jenom poslední větu a naprostý souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně nečti to předtím. To je na návštěvu psychiatra.
Reagovat
VlS
A taky na návštěvu základsů gramatiky
Reagovat
rib
koukám, co píšeš pro queshe a vidím, že zatímco on je študák, tobě se zřejmě jakékoliv studium zatím vyhnulo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem unavenej, hladovej, za sebou noční šichtu a více než 500 km cesty busem a první zpráva z netu, co na mé vyskočila, byla, že moje oblíbená tenistka prohrála, takže fakt nemám náladu dohadovat se s nedovtipným červem. Tak se laskavě vrať do díry, z které jsi vylezl.
Reagovat
rib
a taky podle tvých příspěvků - aspoň v diskusi k tomuto článku - by i tobě prospělo pár návštěv u psychoterapeuta. Aspoň bys rozuměl tomu, kam směřovat svůj vztek a nemusel si ho vylívat na ty, co prostě mají v diskusi jiný názor a jiné favority
Reagovat
dadaft
. ))
Reagovat
VlS
Heather, pojď, pojď, pojď :-D
Reagovat
smazaný uživatel
se nekoná. Postoupila Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mášena právě v tiebreaku 1.setu udělala svou OSMOU dvojchybu
Reagovat
smazaný uživatel
Nevedla už 4:0 v TB?
Reagovat
smazaný uživatel
já zahlédl až 5:2
Reagovat
smazaný uživatel
ať mi nikdo neříká, že to není zápřah hrát 2 celé turnaje za sebou a ještě cestovat. Kanepi už včera docházela šťáva a dneska outsiderka Hampton to má dokonce na vítězství.
Reagovat
VlS
A tak, já bych Jamie za outsiderku nepovažoval, on docela umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle kurzů outsiderka byla - 3,5. Někdy překvapí, ale hlavní důvod byla ASI únava u KK.
Minulý týden si s takovýma soupeřkama Kaia vytřela zadek.
Reagovat
smazaný uživatel
Kaie prý začalo haprovat rameno...
Reagovat
dadaft
jj, taky jsem slyšel, že má zas zdravotní trable...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda :( Nemáte link na tyhle info? Já nic o tom rameni nenašel.
Reagovat
VlS
Nevím, kurzy nesleduji a nejsou podle mě nijak zvlášť dobrým vodítkem. Lepší je sledovat průběžně výsledky a teď speciálně na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to v nějakém hodnocení finále s Wozniackou, ale kde to bylo, netuším. Nebylo psáno ani nic o povaze toho zranění, tak nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak tohle jsem věděl. Já myslel, že se jí to nějak zhoršilo v Tokiu. Ale jak celkem v pohodě vyhrála 1.zápas, tak jsem to vypustil z hlavy.
Reagovat
smazaný uživatel
no co jsem teď prošel, tak v prvním kole vyhrála 6:1, 6:4, i tak ale stačila prohrát 2x svůj servis, který měla na 51%. Dneska měla 63%, ale o servis přišla 7x, na svém podání vyhrála 53 ze 104 míčků. To je docela bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera ho prohrála právě ke konci. To už jsem přičítal tomu, že jede nadoraz. Asi to bylo víc tím ramenem. Kór když dneska zezačátku vyhrávala servis čistými hrami.
Reagovat
smazaný uživatel
NO TAK PROHRÁLA, TO SE SVĚT NEZBOŘÍ!!! HLAVNĚ TI CO ZAS KRITIZUJOU, AŤ SE HLAVNĚ PAK RADUJÍ AŽ PETRA VYHRAJE A NEJLEPŠÍ JSOU PAK TY JEJICH MOUDRA
Reagovat
VlS
že Petře vyloženě nesvědčí delší pauzy a trénování něčeho na další turnaje. Většinou to pak dopadne blbě. Možná si měla mezi USO a Tokyem někde zahrát turnaj.
Reagovat
rib
naprosto souhlasím, mám dojem, že soustavný zápřah v zápasech jí sedí... A taky si říkám, že když by vypadla v prvním kole nevýznamného turnaje, tak by to bylo na rozehrání stejně dobrý. No uvidíme dál, moc Petře fandím, a je mi líto, že natrénované věci nějak v zápase neumí prodat.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem to říkal už několikrát. Sice je to pořád jen můj dohad, ale po těch dlouhých pauzách se Petra tradičně trápí snad i s jednonohými...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je otázka, jestli mezi USO a Tokiem vůbec byl na turnaj prostor, trénink a odpočinek je taky potřeba. I když v principu souhlasím s tím, že zápřah jí svědčí víc než pauzírování.
Reagovat
gerd
maart-ty jsi určitě s Kvitovou rodina,chachá!taky takový magor!Kvitová prý toho dokázala za rok,cha,chá.leda znechutit lidi v republice(nepočítám pár pitomců jak jste tu)přibrat na váze!za chvilku vypadne i z 10 a vy se jí budete furt klanět jak pitomci,že pohlouplý"maarte"?
Reagovat
smazaný uživatel
uděláme dohodu? Vrátíš se, až Petra vypadne z prvn ídesítky, jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Gerde, běž do hajzlu. A šakala vem s sebou. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to asi problém českých tenistů obecně. Také i Berdych. Turnajový zápřah je pro hru zřejmě lepší než delší zápasová přestávka i když s tréninkem. Na druhou stranu - co zdraví, permanentní zápřah prostě vyčarpává, tak nevím co je lepší. Také dozrávají a zlepšují se v čase. Takže třeba má/mají vrchol ještě před sebou.
Reagovat
rib
lépe bych to nevyjádřila...
Reagovat
VlS
tak pár dvěstěosmdesátek bylo (minimálně 4).
Reagovat
gerd
od tebe to sedí pohráblo,chachá,už vylezls Kvitové z análu?nějak se jí řeznici(jak výstižné kvůli postavě)nedaří,že jo?jo psychika je v hajzlu,šukačka z mladým je lepší než se honit po place
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaje by byly, ale čas ne. Tři týdny nejsou zas tolik času, jestli si chtěla trochu odpočinout.
Reagovat
VlS
No, otázka je, co je odpočinek. Myslím, že na regeneraci by mělo trénovanému člověku stačit pár dní, řekněme týden, měsíc si myslím, že je moc, pokud se při tom neléčí nějaké zranění. Jiná věc je psychická únava, ale tam je otázka, co je nejlepší terapie. Vypadnutí v 1. kole to nebude.
Reagovat
gerd
už to píšu 2roky že s Kvitové nic pořádného nebude!za chvíli bude tak "vypasená" že může dělat sumo a ne otravovat lidi
Reagovat
VlS
A pán dostal příležitost, že? Jsi daleko předvídatelnější než Petra se svou nepředvídatelností. Jednoduchej jak počty v první obecný.
Reagovat
gerd
ano trubko,která se schovává za x nicků!Kvitová je to samé jak ty-jen blbé žvásty a kde nic tu nic!
Reagovat
VlS
Nikdy jsem nepotřeboval použít jinej nick, takže v klidu. Objevíš se zcela pravidelně se svou troškou, když to Petra někde pohnojí, jinak o tobě skoro není slyšet :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tu zase. Po každé Ptřně prohře jí kritizujete.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak by Kvitová mohla mít úctu a pokoru k Jágrovi a né se k němu s její hrou přirovnávat. Je to od ní drzost.
Reagovat
dadaft
řekla, že je vyprodáno "jako na Jágra."
nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si komentář pod tebou - viz nouma.
Reagovat
nouma
Jako vždy se madame Petra před Tokiem nechala slyšet že by ráda měla stejně úspěšný podzim jako loni. Tak co se stalo madame? Ano jsi jen člověk ale a já vím že na výkyvy ve výkonu jsme u Tebe zvyklý a proto říkám Tobě i Tomášovi místo velkohubých keců nám ukažte činy. Moc jsem se těšil že se přidáš ke Klárce a Lucii ( na jejich bratrovražedný boj zítra jsem zvědavej :D) ale ty raději se necháš takhle vyšoupnout. Proto mlčeti zlato.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Objektivní názor.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak jakožto česká jednička a aktuální pátá hráčka světa je "vyjadřování se" její nedílnou součástí práce. Mlčeti zase tak úplně nemůže, že? :) Mně osobně ty velkohubé kecy nevadí. Nedávno sem četl rozhovor, kde Petra říká něco ve smyslu Azarenka, Šarapka a Serena jsou teď mnohem výš než já. No dle výsledků o tom není pochyb, nicméně právě tyhle řeči mně s prominutím serou. S tímhle přístupem podceňování se se nikdy na vrchol nedostane. Chci od ní slyšet: "Mám na to, těm kravkám nakopat prdel, sakra"
A né něco ve smyslu: "Minulý podzim byl dobrý, ale letos to asi nepůjde, protože mi to moc nejde" Tohle bych od ní vážně slyšet nechtěl :)
Reagovat
smazaný uživatel
kromě toho, že meleš o Petře totální nesmysly, jsi mě opravdu dorazil bratrovražedným soubojem dvou žen. To se ti moc povedlo...
Reagovat
VlS
Klárka si to asi přečetla a raděj zmizla :-))
Reagovat
VlS
teda Peťko, ani ten servis, ani ten return dneska nějak moc nepsal, trochu jsem čekal, že ta speciální příprava bude nějak vidět. No nic, tak jako tak vyhrála Petra :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist