Kvitová si s Peraovou poradila i v Guadalajaře, Fruhvirtová uhrála se Stephensovou jen dva gamy

18. 10. 2022, 02:11
Aktuality 14
WTA GUADALAJARA - Petra Kvitová vstoupila do druhého turnaje po sobě výhrou nad Bernardou Peraovou. Zatímco v Ostravě potřebovala tři sety, na podniku WTA 1000 v mexické Guadalajaře ji porazila 6-3 7-5. Naopak neuspěla kvalifikantka Linda Fruhvirtová, jež uhrála proti Sloane Stephensové jen dva gamy a od triumfu v Čennaí vypadla potřetí v řadě hned v prvním kole.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová před dvěma týdny v Ostravě začala vítězstvím nad Bernardou Peraovou a vypadla ve čtvrtfinále s Jelenou Rybakinovou. I kvůli dozvukům virózy se pak odhlásila ze San Diega.

Na poslední turnaj sezony se vydala až do Guadalajary, kde znovu odstartovala vítězným zápasem proti 42. hráčce světa Peraové. Druhý vzájemný zápas už zvládla ve dvou setech, v Mexiku zvítězila 6-3 7-5.

Vstup do zápasu sice české tenistce nevyšel a prohrávala 1-3, ale pěti gamy za sebou získala první sadu pro sebe. Druhý set byl vyrovnaný až do stavu 5-5, pak Kvitová sebrala soupeřce servis a vzápětí duel ukončila potvrzením brejku.

"Začala jsem dost špatně a jen jsem se snažila udržet podání a dostat se zpátky," řekla v televizním rozhovoru na kurtu Kvitová. "Ve druhém setu už jsem byla v klidu, i když to tady hodně lítá a hraje se rychle," dodala.


Nasazená šestnáctka Kvitová se o postup do osmifinále utká s vítězkou US Open z roku 2018 Biancou Andreescuovou (h2h 0-0). Kanaďanka si poradila 6-2 6-4 se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

"Moc se mi líbí zdejší atmosféra. Sedí i nadmořská výška, hlavně pro hraní vítězných úderů. Jsem spokojená s konzistencí výkonu, našla jsem rovnováhu mezi rizikem a bezpečnou hrou. Fungoval mi servis, return a bojovala jsem až do konce," komentovala spokojená Andreescuová.



Linda Fruhvirtová před měsícem v indickém Čennaí slavila premiérový triumf na okruhu WTA, na následujících třech turnajích ale vypadla hned v 1. kole neuhrála ani set. V Guadalajaře sice stejně jako v tuniském Monastíru prošla kvalifikací, ale navázat na ni nedokázala.

V Mexiku 17letá Češka neměla šanci proti bývalé světové trojce a vítězce US Open z roku 2017 Sloane Stephensové. S aktuálně 50. hráčkou světa, která od květnového postupu do čtvrtfinále French Open ani jednou nevyhrála dvakrát po sobě a prohrála 9 z 14 zápasů, uhrála jen dva gamy a za necelou hodinu o dvanáct let starší Američance podlehla 0-6 2-6.

Stephensová, jež letos v únoru v Guadalajaře ovládla menší podnik WTA 250 a ukončila čtyřleté čekání na triumf, ve druhém kole narazí na Belindu Bencicovou (h2h 1-0). Nasazená Švýcarka na úvod udolala 7-5 6-7 6-3 Kanaďanku Leylah Fernandezovou, přestože ve druhém setu neudržela vedení 4-2 a v tie-breaku nevyužila pět mečbolů.



Dlouhodobě se trápící světovou osmičku Paulu Badosaovou čeká hned na úvod těžký test. Nejvýše nasazená Španělka začne proti Viktorii Azarenkové (h2h 1-1), jež si v prvním kole poradila 6-4 6-2 s lucky loserem Elinou Avanesjanovou.

Dalších pět Češek do soutěže vstoupí v úterý. Karolína Plíšková vyzve vítězku letošního Wimbledonu Kazašku Jelenu Rybakinovou, Kateřina Siniaková bude čelit Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové, Barbora Krejčíková se proti Anně Kalinské pokusí navázat na sérii výher z Ostravy a derby čeká na Marii Bouzkovou s Terezou Martincovou.

• WTA 1000 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
pondělní výsledky (17. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (16-ČR) - Peraová (USA) 6-3 7-5
Stephensová (USA) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-0 6-2
Osoriová (Kol.) - Alexandrovová (15-Rus.) 6-4 7-6(8)
Bencicová (25-Švýc.) - Fernandezová (Kan.) 7-5 6-7(10) 6-3
Mertensová (Belg.) - Muhammadová (USA) 6-3 6-2
Andreescuová (Kan.) - Teichmannová (Švýc.) 6-2 6-4
Samsonovová (-) - Kanepiová (Est.) 6-1 7-5
Azarenková (-) - Avanesjanová (-) 6-4 6-2
Tomljanovicová (Austr.) Contrerasová (Mex.) 6-2 6-1
Lin Zhu(Čína) - Cornetová (Fr.) 3-6 6-3 6-4
Marinová (Kan.) - Liová (USA) 6-2 7-6(2)
Kosťuková (Ukr.) - Sasnovičová (-) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Roman47
Skončilo to 4:6, 6:7 a Osoriová měla bilanci 3 vyhraná podání z 11, Alexandrovová 2 z 11. Byl to zvláštní tenis, obě holky se snažily nacpat své podání té druhé o sto šest.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Petra - bravo, gratulace k vítězství, ovšem už méně k dvojchybám, kterými soupeřce dávala šanci na obrat, ale ta se ji naštěstí nechopila. Petra ji naštěstí držela pod tlakem.

Linda - naštěstí jsem šel spát. Linda tedy oběma nohama zpátky na zemi. Takže trénovat servis, náběhy na síť, hru na síti a vlastně všechno a bude to dobrý smile I výprask může být někdy prospěšný.
Reagovat
Ela-fon-isi
To závidím. Vydržela jsem celý první set a doufala, že se Linda chytne. Bohužel, strašný výkon.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co sis pak dala na usnutí?smile

Já radši oslavil závěr zápasu s Osorio, po tom se usínalo dobřesmile
Reagovat
A211
V 1.setu uhrála 3 míče ?!?!
Reagovat
brixner
Gauff,Pegula vs. Krawczyk,Schuurs...no teda fakt čumim!!!! Žádný pinkání křížem od BL, ale hezky všechny na síti, volejů jako máku, lítaj tam jak drakyně...Za mě tedy super super zápas!!! A pak že to nejdesmilesmile
Reagovat
brixner
Ta Pérová je docela pěkná holka! Ale těch chyb...TVL, vždyť to místy vypadalo jako tréning, prostě klasickej Petramódsmile Zatím to Petruna dala, vypadá, že je ve větší pohodě, než v OVĚ, tak co zas blbne!
Vona hraje Plechovka s Rybou??? Ajajaj...smilesmile
Reagovat
frenkie57
Oni ty jihoslovanky bývají dost často pěkný holky. Viz. třeba Alja T.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
tommr
na první kolo nadstandardní výkon od Petry ... smile
Zápas začal s velkým zpožděním kvůli roji včel kterej se usadil na empiru a vypadalo to že to Petru trochu rozhodilo takže prohrála hned svůj úvodní servis. Od stavu 1:3 ale Petra vyhrála 5 her za sebou a o její výhře už pak nebylo pochyb ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, na začátku zápasu to vypadalo, jakoby Petře ulítly včely smile
Reagovat
lvicek
Ze by byly jeji? ;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, zatím jsem nikde nečetl, že by se dala na chov.smile
Reagovat
frenkie57
Oni ty jihoslovanky bývají dost často pěkný holky. Viz. třeba Alja T.
Chovat bude doufám až tak za dva až tři roky. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist