Kvitová si zajistila počtvrté za sebou účast na Turnaji mistryň

27. 9. 2014, 10:36
Aktuality 41
Petra Kvitová si vítězstvím na turnaji v čínském Wuhanu zajistila počtvrté za sebou účast na Turnaji mistryň. Česká jednička, jež letos vyhrála podruhé v kariéře Wimbledon a před US Open triumfovala na turnaji v New Havenu, se tak stala čtvrtou jistou účastnicí závěrečného turnaje sezony. Jistou účast mají už i Serena Williamsová, Šarapovová a Halepová.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová se na Turnaj mistryň kvalifikovala jako čtvrtá hráčka v pořadí. Před ní si start na závěrečném turnaji sezony zajistily už světová jednička Serena Williamsová, vítězka US Open, dále Ruska Maria Šarapovová, jež letos triumfovala na Roland Garros, a Rumunka Simona Halepová.

Česká jednička si na Turnaji mistryň zahraje již počtvrté za sebou, přičemž letos to s její pozicí nevypadalo vůbec dobře. Ještě před Wimbledonem byla rodačka z Fulneku až na 16. místě v žebříčku hodnocení letošní sezony. Právě v Londýně ale česká lvice znovu ožila, vybojovala tu svůj druhý grandslamový titul a ukázala, že o závěrečný podnik sezony hodlá zabojovat.

Před US Open pak Kvitová triumfovala na turnaji v New Havenu a s dobrou formou přijela i na premiérový ročník turnaje v čínském Wuhanu, kde dnes ve finále smetla Kanaďanku Bouchardovou a start v Singapuru tak definitivně potvrdila.

"Kdyby mi někdo po Australian Open řekl, že mám šanci vyhrát Wimbledon a bojovat o Singapur, asi těžko bych mu věřila," řekla Kvitová, která v Melbourne vypadla již v prvním kole. "Bylo těžké se s tím srovnat, ale pracovala jsem na sobě tvrdě. Od French Open to šlo nahoru. Na začátku roku jsem od sebe až příliš čekala," uvedla Kvitová, která Turnaj mistryň, jenž se letos bude hrát poprvé v Singapuru, v roce 2011 vyhrála.

Komentáře

41
Přidat komentář
George_Renel
jsem mohl shlédnout až teď a musím konstatovat, že Barbie s hlasem Kena nesahá Petře herně a zejména midsky ani po pás.
Reagovat
smazaný uživatel
(protočení očí) Média mají velký vliv, vyhlásí jak je Bouchard arogantní a namyšlená, a pak lidi na cokoliv co udělá nebo řekne nahlíží skrz prsty, a říkají si: jo, to je fakt kráva nafoukaná...
Reagovat
George_Renel
Proč media. Stačí si proslechnout projevy hráček po turnaji v originále a trošku se vyznat v body languge. Ale třeba časem dospěje....
Reagovat
Roger_Federer
Uz ten hon na carodejnici Bouchard, zacina byt usmevny..Nechtel bys ji i lincovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Radši jim ty pochodně do rukou nedávej, tady bys těch lynčujících našel desítky. Já k tomu napíšu asi tohle: při některých rozhovorech působí Genie "namistrovaně". Petra na tiskovce po Wimblu působila taky "namistrovaně". Když třeba Danica Patrick vyhrála jako první žena závod IndyCar, taky působila "namistrovaně" (to slovo zní čím dál tím hůř :D ). Co to má společné? Velký úspěch. Vyhrál jsem max. turnaj krajské úrovně v judu, když mi bylo patnáct, ale taky jsem pak měl pocit, že jsem king a ostatní nuly. Takže chápu, proč sportovcům/sportovkyním po dosažení úspěchu vyletí sebevědomí do výšin. U Eugenie je to navíc podpořené i tím, jakou bublinu kolem ní udělala média.
Reagovat
George_Renel
Úsměvné jsou spíše ty snahy vidět chyby jen na našich hráčkách(ích) a své oblíbence adorovat bez mezí.
Reagovat
Roger_Federer
Naopak, mam pripominky k nasim hracum, protoze me zajimaji a kritika k tomu tez patri..Bouchard je mi v podstate jedno, ale jeji sebevedomi je mi naopak simpaticke a nechapu, proc si mel potrebu napsat co si napsal..
Reagovat
George_Renel
Máš pravdu. S tebou polemizovat opravdu nemá cenu, protože jsi jeden z pár ničitelů diskusí. Napsal jsem svůj názor ty jsi reagoval. Toť vše. Tím končím, protože některým tebou psaným slovům stejně není rozumět neb neexistují.
Reagovat
Roger_Federer
chces kazat, velmi nedospeli ten prvni koment.
Reagovat
FulnekUltras
Tak hrozný to zase nebylo...a to říkám při plném vědomí zavilého Petina příznivce. Genie je prostě do značné míry "nastavena" systémem, ve kterém žije a kde mediální tyjátr tzv. "asertivního povrchového sebevědomí" je povýšen nade vše... ;-)
Reagovat
VlS
Taky si myslím, že je to víc o tom, co jí někdo vSvětlil, že se od ní očekává. Dejme jí chvíli čas, až začne říkat co chce ona sama. Jinak bych zdroj. hypertrofie sebevědomí viděl v Savianovi a Bolletieriho akademii, vzpomeňme si na Larcher De Britto a její proslovy. Dal bych jí rok, dva.
Je to prostě hezká holka s dobrými sportovními výsledky, typicky bilingvní - co může být pro reklamní použití lepší ? No tak jí voděj, až jí to dojde, tak si třeba vynutí svoje. Copak Marie je něco jinýho?
Reagovat
FulnekUltras
Jj, taktéž klasický produkt made in Bolletieri...
Mně by koneckonců tyhlety marketingové fifleny ani moc nevadily, pokud jim bude Petra dávat (ne)pravidelně nakládačku. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten produkt Masha ma srdce sibirske tygrice a cituj, prosim, kdy v rozhovoru rekla blbost.. ;-)
Reagovat
VlS
Nemluvím o blbosti. Sibiřská tygřice na Sibiři žila první rok. Výroky ve smyslu nejsem tady od toho, abych s nimi kamarádila , ale abych je porážela a pod ( v principu to, co se vyčíta genie) z ní padají při rozhovorech. Genie se vyčítá, že je arogantní, ne že je hloupá.
Reagovat
smazaný uživatel
treba jsem se vyjadrila nevhodne, ale vyprovokovala me ta pejorativni "marketingova fiflena". Ona je mozna mnohem tvrdsi a pracovitejsi nez ti, kteri ji zde tvrde odsuzuji... A kdyby Masha na Sibiri byla jen den, nijak by mi to v primeru k tygrici nebranilo, bojuje jako selma do posledniho dechu, totiz mice.. :-)
Reagovat
VlS
A tak k tomu se nehlásím, fiflenu si představuju jinak a nepoužil bych to ani pro Caro. Na druhou stranu, holky se tím nebaví, ale živí a mají pár let na to, aby se zajistily do konce života, protože od dětství neďělají nic než tenis a nic jinýho neumí. Chápu, že dělají to, co po nich agent chce, protože to jsou peníze. Vidět člověka jakej je, za tím obrázkem jak ho prodávají, tak to je těžký.
Reagovat
FulnekUltras
přičemž při míčích zvláště důležitých nebo často i při všech výměnách, kdy se láme zápas, neváhá řvát krajně nesportovně se "zpožděním" třeba až do úderů soupeřky...dále její neuvěřitelné zdržovačky před vlastním servisem, při servisu soupeřky pak "nevědomky" prodlužovaná "koncentrace" zády k ní...plus spousta dalších zdánlivých drobností, které mi dohromady dávají obraz spíše tygřice hodně zákeřné a vypočítavé. Zřejmě právě vzhledem k jejímu marketingovému potenciálu je však tohle vše okolím mnohdy až nepochopitelně tolerováno...
Reagovat
FulnekUltras
oprava: tato reakce platí pro sojku
Reagovat
FulnekUltras
viz níže
Reagovat
FulnekUltras
Protože ve skupině si lze případně dovolit i jednu porážku, je TM pro Petru jako stvořený. Letos má navíc rozhodně větší vnitřní i herní pohodu než na minulých dvou ročnících. Takže nezbývá, než ještě popřát hodně štěstí...
Pooojď do nich !!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/KrunicAlex/status/515785335167807488
Reagovat
smazaný uživatel
pekne a mile od nej :)
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavé :) Jestli si tím nežehlí to vyřazení Petry na US.
Reagovat
blixa
Jedna žehlí a jednak chce určitě lupeny zdarma do Singapuru :D
Reagovat
tommr
jj nejspíš čeká, že zase dostane od Petry lístky podobně jako je dostala do Istanbulu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale no ták. Slyšel sem ji mluvit na tiskovkách na US Open a udělala na mě dojem. Je to moc milá holka.
A navíc hraje moc pěkný tenis :-)
Reagovat
tommr
tak o tom nepochybuju. Škoda jen, že svůj životní zápas musela odehrát zrovna proti Petře na USO ... :)
Reagovat
PetaM
Co? Petra jí dala lístky do Istanbulu? :D
Reagovat
pockerface
gratuluji Petře k postupu na TM a doufám,že dojde hodně daleko.Minimálně,tak jako loni do SF.Hodně štěstí v Singapuru.
Reagovat
smazaný uživatel
takze konecne fakticky i ofiko .. :-) Preju Petre na TM univerzalniho drzaka - zdravi, formy i chute vyhravat. Just do it.. ;-) Pojd! :-)
Reagovat
sprchon
Paráda, gratuluju!
Další finále Petra vs Genie již za týden v Pekingu. :D
Reagovat
aligo
a finále na TM :D
Reagovat
Fredy
Ještě jednou velká gratulka . A teď na Peking ! Petro pojď ! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně zaručeny nějaké zápasy s dalšími top hráčkami, to bude oslava tenisu.
Reagovat
PetaM
Stala se 4. jistou účastnicí :) Neopomínejte Simonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dufajme, že Simona bude v druhej skupine :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne! som zvedavý , s kym bude v skupine. :)
Reagovat
tommr
na TM si už moc nevybereš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já jo, rád bych aby byla ve skupině se Sharapovou,Radwanskou a Ivanovic. Doufám že nebude s Halep ani s Bouchard.
Reagovat
smazaný uživatel
presne :)
Maria, Petra, Ana, Aga v jednej skupina
Seeree, Genie, Caroline, Simona v druhej skupine

:) to by bolo strašne super podla mna ale tak uvidime ako to bude :)
Reagovat
pepin
Já bych raději, šarapka, Agn. Petra a Gen.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist