Kvitová uspěla a zahraje si se Safinovou o osmifinále

3. 9. 2009, 21:41
Aktuality 12
US OPEN ŽENY - Petra Kvitová jako jediná z českých tenistek dokázala na závěrečném grandslamu sezony US Open postoupit z druhého kola. V něm si dnes poradila s Italkou Tathianou Garbinovou po setech 6-1 6-3. O účast v osmifinále se nyní utká se světovou jedničkou Dinarou Safinovou, která zatím v New Yorku neukazuje nijak oslnivou formu.
Petra Kvitová

Devatenáctiletá Petra Kvitová s přehledem vyhrála první sadu, ovšem v druhé zpočátku za o třináct let starší soupeřkou zaostávala. Tathiana Garbinová již vedla 3-1, ale Kvitová pěti vyhranými gamy v řadě set otočila a po hodině a čtvrt slavila vítězství.

Čtvrtek na US Open (ženy):
Oudinová vyřadila Dementěvovou, končí i Jankovičová

Dosáhla tak svého druhého nejlepšího výsledku na grandslamu v kariéře. Lepší byla jen loni na French Open, kde prošla do osmifinále. Přes druhé kolo se přehoupla poprvé od letošního března.

K zopakování svého grandslamového maxima by tentokrát musela porazit světovou jedničku Safinovou, která má na US Open za sebou další vítězný třísetový zápas. Ruská tenistka postoupila do třetího kola po vydřené výhře Němkou Barroisovou.

Kvitová se se Safinovou ještě neutkala. Z hráček první světové desítky zatím porazila jen loni Venus Williamsovou.

Pokud rodačka z Bílovce dokázala trápící se světovou jedničku porazila, měla by cestu až do semifinále zametenou od nasazených soupeřek. Nejtěžší sokyní by byla zřejmě 42. hráčka světa Sara Erraniová z Itálie, jež ve druhém kole zastavila turnajovou devatenáctku Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Lisická se zranila
Na letošní US Open nebude v dobrém vzpomínat Sabine Lisická. Nejen že devatenáctiletá Němka kvůli zranění ramena přišla o přípravu na zváěrečný grandslam sezony, ale v New Yorku vypadla už ve druhém kole a navíc si odveze něpříjemné zranění kotníku.

S australskou kvalifikantkou Rodionovovou prohrála ve třech setech. Bojovala ale do posledního míčku, což jí zřejmě bude stát start na dalších turnajích. V poslední výměně si totiž nepříjemně podvrtla kotník a několik minut zůstala ležet na kurtu. Se slzami v očích pak byla odvezena rovnou do nemocnice.

- US OPEN ŽENY (USA - New York, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky (03. 09. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Garbinová (It.) 6-1 6-3
Safinová (1-Rus.) - Barroisová (Něm.) 6-7(5) 6-2 6-3
Oudinová (USA) - Dementěvová (4-Rus.) 5-7 6-4 6-3
Švedovová (Kaz.) - Jankovičová (5-Srb.) 6-3 6-7(4) 7-6(6)
Kuzněcovová (6-Rus.) - Sevastovová (Lot.) 6-4 6-2
Wozniacká (9-Dán.) - Martičová (Chorv.) 6-1 6-0
Petrovová (13-Rus.) - Coinová (Fr.) 6-4 7-6(3)
Erraniová (It.) - Schnyderová (19-Švýc.) 7-5 6-2
Jie Zheng (21-Čína) - Cornetová (Fr.) 1-6 6-3 6-3
Rodionovová (Austr.) - Lisická (23-Něm.) 6-3 3-6 7-5
Cirsteaová (24-Rum.) - Duboisová (Kan.) 6-4 5-7 6-4
Šarapovová (29-Rus.) - McHaleová (USA) 6-2 6-1
Dulková (Arg.) - A. Bondarenková (30-Ukr.) 6-4 6-0
K. Bondarenková (Ukr.) - Perryová (USA) 6-1 6-1
Wickmayerová (Belg.) - Peng Shuai (Čína) 2-6 6-1 6-4
Peerová (Izr.) - Suárezová (Šp.) 6-2 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Camerinová/Čakvetadzeová (It./Rus.) 7-5 7-5
Mirzaová/Schiavoneová (14-Indie/It.) - Dzehalevičová/Voráčová (Běl./ČR) 5-7 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jedna věta zní trochu krkolomně:Pokud rodačka z Bílovce dokázala trápící se světovou jedničku porazila, měla by cestu až do semifinále zametenou od nasazených soupeřek. Správně jste to asi mysleli: Pokud by rodačka z Bílovce dokázala trápící se světovou jedničku porazit, měla by cestu až do semifinále zametenou od nasazených soupeřek. To je ale maličkost, jen to trochu bije do očí.:-)
Reagovat
JIMI
To je neuvěřitelné jak se z hráčky,která se půl roku trápí,stane účastnice 3.kola US OPEN ! Snad si vspoměla na leden a vyhraný turnaj v Hobartu.Neodvažuji si tipovat zápas s Dinarou,že by další překvápko?
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem Dinaru a fakt je špatná. V poslednim zápase udělala 15 dvojchyb a celkově je taková mdlá:)
Reagovat
smazaný uživatel
mohla by ji porazit:)
mam rad Dinaru ale ceska je ceska...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, zvlášť kvůli tomu výtečnému losu v případě výhry budu držet palce Petře, ať se na mě skott nezlobí, Safinová je mi v Americe úplně ukradená, teď fandím již z Rusek pouze Světlaně a Maruš.
Reagovat
smazaný uživatel
me neni ukradena mam ji rad... ale budu rad kdyz wyhraje kazda... ale Petre bych to pral protoze ma sanci tady uspet... no a Dinare bych to pral abyc si uz mohla priwest titul... ale o tom pochybuji... i kdyby ji porazila:(
Reagovat
smazaný uživatel
Sestry WIlliams jsou bohužel po psychické stránce o mílový krok dál, než všechny Rusky dohromady, já Dinaře již několikrát věřil na vítězství na grandslamu, ale vždy mě zklamala, tak teď radši nebudu nic předpovídat, stejně to podle mne dopadne jako minulý rok.
Reagovat
skott
no, minuly rok to zas nedopadlo tak spatne.Semifinale Dinary byl skvely vylsedek, i kdyz letos bych si pral, aby to vyhrala cele, to je jasne;-)
Petra mi prijde jako docela vhodna souperka k nabrani toho spravneho kurzu.Prilis totiz neverim, ze uz se po zraneni kotniku dostala do nejake formy.Vyrazeni Kleybanove je pro me spise jedna velka zahada, kterou bych pripsal velkemu podceneni ze strany Alisy.Na servisu je Petra jeste nespolehlivejsi nez Dinara a rekl bych, ze nebude problem ji jednou, dvakrat za set brejknout.Pokud Dina bude hrat alespon o trochu lepe nez dosud, tak musi vyhrat bez problemu ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Grejte zmizni !!! My fandíme Dináře. Dinára proti horším tenistkám hraje děsně, ale pořád má šanci, že proti top hráčkám uspěje. Kvitová nemá šanci vůbec žádnou. Hodně sázkařů bude hrát over nebo 2, přeju jim, aby se pořádně sekli.
Co tam dělá ta Kirilena? Vyřadí Agňéš a teď nechá jít dál žluté šikmé oko ???
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zklamán, že jsem dosud neviděl v Americe ani kus z Petřiny hry, takže opravdu posuzovat její hru nyní neumím, statistiky sice nelžou, ale neuvádějí přesný průběh zápasů. Dinara předvádí zatím hodně průměrné výkony na její úroveň a doufám, že v zápase s Petrou ještě nebude moc rozehraná, jestli bude, může si začít Petra balit rakety již teď.
...
Nevím, jestli ty třísetové zápasy Dinara miluje, jak Štěpánek pětiseťáky, ale tento rok jich sehrála Dinara poměrně hodně, ale většinou s dobrým koncem. Uznávám, že na třísetové zápasy je Dinara tento rok expert, ale síly si jimi jenom ubírá.
Reagovat
skott
Dinara behem antukove casti sezony ukazala, ze ji ani nekolik trisetaku v rade behem par dnu sily nevezme a je schopna turnaj vyhrat.Debla navic letos nehraje, takze ma casu na relax vic nez dost.Ja bych v tom problem nevidel...
Petru bych nechtel nijak snizovat, zadny jeji zapas jsem tady take nevidel, ale pro me je typem hracky, ktery Dinare vyhovuje.Ocekavam neco jako na AO v zapase s Kaiou Kanepi.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že Petra hraje na kurtech takovou "kostrbatou" hru, dokáže jednou zatlačit do kouta, ale pak většinou míč zahraje do autu. Dinara si tyto hráčky vychutnává. Třísetový zápas ale nevylučuji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist