Kvitová v Miami ukončila čekání na sérii tří vítězství. Fruhvirtová další favoritku nezaskočila

29. 3. 2022, 06:46
Aktuality 58
WTA MIAMI - Petra Kvitová v Miami porazila po divokém průběhu Veroniku Kuděrmetovovou a poprvé od loňského srpna vyhrála tři zápasy po sobě. O první semifinále na floridském podniku WTA 1000 se poprvé utká nastupující světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou. V osmifinále skončila skvělé tažení šestnáctileté Lindy Fruhvirtové, která podlehla šesté hráčce světa Paule Badosaové ze Španělska.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová od loňské srpna, kdy v Cincinnati postoupila do čtvrtfinále, na deseti turnajích v řadě nevyhrála víc jak dva zápasy. Ze sedmi letošních startů zaznamenala dokonce jen jednu minisérii dvou vítězství. 

Navíc s poslední akcí v Indian Wells se loučila s kanárem od Marie Sakkariové, předtím v Dauhá vzdala kvůli obnovenému zánětu zranění. A letos jen jednou porazila žebříčkově lépe postavenou soupeřku.

V Miami si však 32. hráčka světa Kvitová konečně připsala sérii tří výher. Po Francouzce Claře Burelové a Američance Lauren Davisové si poradila i s Veronikou Kuděrmetovovou, které v žebříčku patří o deset příček lepší pozice.

32letá Češka zvítězila po divokém průběhu 7-6 6-4. Do zápasu vstoupila ztrátou podání, ale otočila na 4-1. Od stavu 5-2 prohrála čtyři gamy v řadě a soupeřka podávala na zisk sady, Kvitová si ale vynutila tie-break a ten zvládla lépe. 

V úvodu druhého dějství Kvitová ztratila 19 z 22 fiftýnů a prohrávala už 0-4 a 0-40. Téměř ztracený set přesto dokázala vyhrát. V následné hře odvrátila tři brejkboly a nakonec zápas po téměř dvou hodinách boje ukončila ziskem šesti her v řadě. 



Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová dvojka Kvitová v Miami vyrovnala postupem do čtvrtfinále svůj nejlepší výsledek z let 2014 a 2019. O premiérové semifinále se utká v prvním vzájemném duelu s Igou Šwiatekovou.

20letá Polka Šwiateková, která se příští týden stane 28. světovou jedničkou, po triumfech v Dauhá a v Indian Wells neprohrála na turnajích WTA 1000 už 14 zápasů v řadě. V Miami ztratila ve třech zápasech pouhých devět gamů, v osmifinále smetla 6-3 6-1 domácí Coco Gauffovou.

Šwiateková se stále může stát teprve čtvrtou tenistkou, která zkompletuje 'Sunshine Double', tedy vyhraje v Indian Wells a Miami během jedné sezony. Dosud se to povedlo jen Steffi Grafové (1994 a 1996), Kim Clijstersové (2005) a Viktorii Azarenkové (2016).



Linda Fruhvirtová na Floridě nečekaně postoupila přes bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska nebo Belgičanku Elise Mertensovou, Paulu Badosaovou už ale hráčka ze třetí stovky žebříčku nezaskočila.

Ve druhém setu se sice ujala vedení 2-0, avšak Badosaová čtyřmi body za sebou skóre otočila. Za nepříznivého stavu 3-5 Fruhvirtová odvrátila mečbol, ale další už španělská favoritka proměnila a zápas ukončila.

"Dnes jsem se od rána necítila dobře a nevěděla jsem, zda ten zápas zvládnu. Vlastně ani nevím, jak jsem vyhrála. Ale bopjovala jsem a jsem za to ráda," řekla Badosaová, kterou ve čtvrtfinále čeká domácí Jessica Pegulaová (h2h 0-0).



Další dvě čtvrtfinálové dvojice vytvořily Naomi Ósakaová s Daniellou Collinsovou a Belinda Bencicová s Darjou Savilleovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
pondělní výsledky (28. 03. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Kvitová (28-ČR) - Kuděrmetovová (21) 7-6(5) 6-4
Badosaová (6-Šp.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-2 6-3
Šwiateková (2-Pol.) - Gauffová (14-USA) 6-3 6-1
Collinsová (9-USA) - Džabúrová (8-Tun.) 6-2 6-4
Pegulaová (16-USA) - Kalininová (Ukr.) 6-0 / skreč K.
Bencicová (22-Švýc.) - Sasnovičová (-) 6-2 6-3
Ósakaová (Jap.) - Riskeová (USA) 6-3 6-4
Savilleová (Austr.) - Bronzettiová (It.) 5-7 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
Blondie
Prosím, nemá někdo odkaz na celý match? :( mrzí mě, že jsem to neviděla... Myslím Petičku.
Reagovat
FulnekUltras
zatím je na YT k vidění aspoň 1. set, druhý v očekávání... smile

https://www.youtube.com/watch?v=d6gptRCPt8s
Reagovat
Blondie
Díky!
Reagovat
tommr
Petra si díky postupu do čtvrtfinále v Miami s největší pravděpodobností zajistila nasazení i na French Open. Na 33.příčku má náskok víc než 300 bodů ... smile
Nasazené budou určitě i Bára Krejčíková a Karolína Plíšková, které by se teoreticky mohly udržet v první osmičce. Musí ovšem urychleně začít hrát (a hlavně vyhrávat) ...
Na hraně nasazení je i Markéta Vondroušová, ale ta je ted nemocná a v nejbližší době není nikde psaná takže bůhví co s ní zase bude ... smile
Reagovat
FulnekUltras
urychleně prosím, urychleně !!!!! ;-)))
Reagovat
com
urychlene by to chtelo ten GS pro Karolinu smilesmile
Reagovat
Alien
Jestli sis nevšiml, Karolína opět laboruje s břišním svalem!
Reagovat
Krisboy
Na druhou stranu, Barty ukončila kariéru, takže ta šance tady fakt reálně je.
Reagovat
tommr
Linda se díky postupu do osmifinále po Miami posune na 186. příčku v žebříčku což by jí zajistilo účast v kvalifikaci na French Open ...
Problém je ale v tom, že příští týden se Lindě odečte 60 bodů za lonské čtvrtfinále v Charlestonu a Linda tak zase poklesne na 226.místo které už na přímou účast v kvalifikaci stačit nebude ...
Chtělo by to proto aby si Linda ještě na nějakém turnaji před FO nahrála aspon 30 bodů což by jí stačilo na posun do druhé stovky. Nevíte někdo jaký má ted Linda program?
Reagovat
Mony
nevím, ale v 16to má asi hodně limitované
Reagovat
Esgalnor
Ale hned prvniho kvetna ma narozeniny, to by tam mohla mit jeste nejaky volny turnaj treba, pripadne pak hned naskocit do nejakeho.
Reagovat
lajzt0
Jako 16 letá může odehrát 12 turnajů mezi ženami. Ještě navíc jako bonus, tím že zakončila minulý rok v top 5 juniorského žebříčku, může hrát dalších 5 turnajů letos jako Junior exempt.

Jestli počítám správně, tak 8 turnajů odehrála standardně a 1 jako JE, takže do 1.května může ještě regulérně odehrát 4 turnaje + do konce roku může využít 4x JE.
Reagovat
lukasmarek2001
No, je přihlášená jako náhradnice do kvalifikace na WTA 500 v Charlestonu. Jenže to by muselo přijít opravdu hodně odhlášek. Ale myslím, že by tady mohla přijít divoká karta. Linda tu minulý rok zahrála v patnácti letech čtvrtfinále na okruhu WTA, což pořadatelům učitě utkvělo v hlavě. Navíc teď dokázala skvělou aktuální formu čtvrtým kolem v Miami - přičemž porazila hráčky jako Mertens či Azarenku. Zkrátka tady to je dost pravděpodobné.

Jinak, co se týče ITF turnajů, tak je přihlášená v týdnu od 11. dubna na W100 v Palm Harbor a na W60 v Bellinzoně. Ale upřímně dost pochybuji, že se jich zúčastní.
Reagovat
Mony
Myslím, že WC může dostat ročně jen 3.Kdyz pricteme k Miami pripadne Prahu a Ostravu, tak už by byly vyčerpané. Ale WCQ v Charlestonu vidím realne
Reagovat
R01316
Jeste je spolu s Brendou prihlasena na tentyz tyden na tri 25k po Evrope (Potugalsko, UK, Francie), tak otazka je, cemu da prednost
Reagovat
tommr
no pětadvacítky už pro ní po Miami budou asi příliš malý a navíc to má do Charlestonu blíž. Na druhou stranu by se asi mohla chtít setkat na jednom turnaji s Brendou ...
Reagovat
R01316
no o to mi slo, normalne by se na 25K do Evropy netahla, ale treba by chtela stravit nejaky cas se zbytkem rodiny- Brendou a mamkou. Ale myslim, ze si to spis natahne o tyden ci dva v USA a az pak pojede do Evropy, kam se sezona presouva tak jak tak
Reagovat
tommr
zase by ale takhle riskovala že je los svede proti sobě už v prvním kole ... smile
Reagovat
makro99
Elegantní řešení, jak strávit čas s rodinou, je sehnat pro Brendu WC, třeba na tu stovku do Pearl Harboru :)
Reagovat
tommr
proč myslíš? Ty velký ITFka by pro ní byly ideální aby si tam nahrála dost bodů ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To já doufám, že se nezDRCnesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pardon, kam se to zas zatra..smile
Reagovat
lukasmarek2001
Máš pravdu. Soushlasím s tebou, že ty body by se jí teď hodily. Jen mi něco říká, že po tomhle úspěchu, kdy si dokázala, že může hrát vyrovnaně s úplnou špičkou, se už nebude chtít vracet zpět na okruh ITF.
Reagovat
tommr
to by bylo sice pochopitelný, ale taky dost riskantní. Můj názor je že by si měla nejdřív udělat dostatečnej bodovej polštář na ITFkách a teprve pak se plně vrhnout na WTA turnaje ... ...
Reagovat
makro99
to je možná logickej postup u většiny průměrnejch supertalentů :) ale ne u Lindy; Linda hraje nejlepší tenis právě na velkých akcích a proti top hráčkám - což je skvělé! na menších turnajích je ta výkonnost kolísavější; ostatně nějakých 210 bodů z 355 má z WTA turnajů (a to tam nepočítám tu štědrovečerní 125ku v Soulu :)
Reagovat
tommr
s těma bodama máš pravdu a je to dáno logicky tím, že na těch velkejch turnajích má větší motivaci. Pořád jí ale hrozí to co se jí stalo třeba v IW že hned na úvod dostane příliš těžkou soupeřku a s tím neudělá nic. Kdežto na těch menších turnajích si může pomoct sama tím že bude hrát s větším nasazením ...
Reagovat
Fransoas
Za stavu 4:0 pro soupeřku jsem si říkal,že set je nenávratně ztracen.Změna skóre může záviset na několika ůspěšných míčcích,což Petra dokázala uhrát,ba co více - ukončila tím zápas.Velká gratulace.
Reagovat
Holahej
..z rozhovoru..
Soupeřka ale mohla jít do vedení 5:0, měla náskok. Neříkala jste si, jestli by nebylo lepší pošetřit síly na třetí set?
Ano, říkala jsem si, že na ten třetí ušetřím trochu energii, protože ona měla 4:0 a 40:0, tak že se půjdu převlíct, dám si energetický gel. Už jsem si to přehrávala v hlavě a možná i to mě uvolnilo a začala jsem se lépe hýbat, i to mi možná nakonec pomohlo.
Reagovat
Holahej
Čeká vás souboj s nastupující světovou jedničkou Igou Światekovou, se kterou jste ještě nehrála. Jak se těšíte?
Naštěstí mám zítra volno, což je dobré, protože dnes mě to stálo hrozně energie. Jsem ráda, že si trochu odpočinu, ale nestihla jsem o dalším zápasu ještě ani přemýšlet. Těším se, protože to bude na centrkurtu. Iga hraje výborně a aspoň uvidíme, jak na tom jsem. Nemám co ztratit, favoritka nebudu.
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k další výhře. Viděl jsem kousek druhého setu, jak prohrávala a srovnala na 4-4. Dávala tam dobré údery a zvládla dobíhat hodně ven z kurtu. Určitě pomohlo i to, že hrála zápas večer.
Reagovat
Fransoas
Po prvním setu to vypadalo celkem jasně.Potom Petra vyhodila dost forhendů + další chyby.Svojí bojovností zápas nakonec přetavila ve svůj prospěch.
Reagovat
Fransoas
Tento duel s jasnou favoritkou byl pro diváky hodně zajímavý.Dalo by se říci,že s ní držela krok.Hrála stejným stylem jako Španělka.Uhrála těžké zápasy.Včera jí chybělo i trochu štěstí.To co předvedla mělo vysokou úroveň.Za to jí patří velké uznání.Rozdíl byl ve zkušenosti.Neviděl jsem Španělku takto hrát skoro nadoraz.Určitě to je pro Lindu velká zkušenost.
Reagovat
Mony
V mých očích Badosa hodně stoupla. Dřív jsem si myslel, že je v TOP10 omylem nebo ,že to má vydřené, ale poznal jsem, že to je skutečná profesionálka, která nic nepodcení a jde za svým.
Očividně hrála s mentruací(měřili ji o pauzách tlak, mátožila tam hodně) a přesto dokázala přispůsobit svoji hru tak, aby to zvládla. Nic nevýmýšlela, riskantní údery pouze, když nemohla, prostě to nějak únosně odpinkat s vědomím, že ten level mám vyšší, než soupeřka. Třeba Krejča se v podobných situacích trápí a nevěří si, Badosa i když to bolí, tak ano. Má i velký tým, který nechce zklamat.. Tohle jí v mých očích udělalo opravdu velkou hráčkou a nedivil bych se, kdyby začala zatápět i Ize. Také se tím skláním i Bouzkové, která jí dokázala vyrovnaně vzdorovat.
Pro Lindu Velký turnaj, v 16 hotová vyspělá hráčka...snad má ještě, co zlepšovat. Hlavně nepolevit!
Reagovat
blixa
OMYLEM ????!!!!!! smilesmilesmile Jako fakt omylem ? Paola je v současné době jasnou dvojkou za Igou a rozhodně to nebude chtít Báře snadno pustit, až se Bára zase vrátí na kurty.
Reagovat
Mony
Mně dřív připadala jako taková Bouzková, která nemá žádnou smrtící zbraň a snadno jí vymeteš z kurtu. Ale teď vidím, že pořád vyspívá a ten velký tým nemá jen pro parádu a zábavu
Reagovat
lars
Paola je v současné době jasnou dvojkou za Igou ??
Neni ta jasna 2 " zatemnena" Sekkerou nebo Collins ? :)
Reagovat
Mony
všechny zdobí dřina, Sekkyra zatím horší sebevědomí . Já bych se bál spíš Krejči, která je z nich vedle Igy nejtalentovanější. Ona se ale určitě vyklube další konkurentka. V ženském tenise nic těžkého, zvláště teď v době bezvládí
Reagovat
tommr
já mám takovej nepříjemnej pocit, že to zranění ještě Báře zničí kariéru a dopadne jako Markéta nebo Muška ... smile
Reagovat
tommr
Badosa bude dvojkou jen pokud porazí ve čtvrtfinále Pegulaovou což není zdaleka jistý ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak jako tak mi bude jako výrazná stálice a No1 chybět Ashsmile
Třeba se ještě vzpamatuje Naomi a zamíchá kartama, jenže antuková sezóna ji zas určitě přibrzdí.
Reagovat
Mony
Jo na tu se zapomina
Reagovat
tommr
doufám, že jí přibrzdí už dneska v noci DRC ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To já doufám, že se nezDRCnesmile
Reagovat
tommr
u DRC bohužel vždycky hrozí, že fyzicky odpadne. Doufám ale že ještě ten dnešní zápas zvládne a arogantní Osaku vypakuje tam kam patří (a udělá to co měla udělat už Muška) ...
Reagovat
Blondie
Můžu se zeptat, jak poznáš, že hrála s menstruací? :D
Reagovat
FulnekUltras
domácí lékař
Reagovat
Mony
Úplně stejně jako Krejča, měření tlaku o pauze, grimasy mezi výměna i, neochota běhat za kraťasy, udrzovacka... Prostě to nebyla Badosa, kterou známe, i když kvalitu neztratila.. Jasně, že ji jen mohlo být špatně, ale to by skrecovala, s tím mám nějaké zkušenosti z maratonů. Když je ti blbě od břicha, s tím se nedá profi hrát.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...Ve druhém setu se sice ujala vedení 2:0, avšak Badosaová čtyřmi body za sebou skóre otočila... - Tak to musely být zázračné 4bodysmilesmile
Reagovat
Fransoas
Ano - Španělka hrála na největší riziko a to jí vycházelo - bohužel.
Reagovat
Alien
Tak už to tam Petro vyhrej celé!
Reagovat
SydneyOpen
Super Péťo, nádherná otočka a pěkné probuzení smile no ČF s Igou... kolikrát se Petra proti Top hráčce vyhecovala na neskutečný výkon po docela marných výkonech na turnaji. Lindo gratulace k postup do Top 200 no a Linda Nosková tento týden hraje šedesátku ve Francii, bylo by fajn přidat 2-3 výhry a také se té druhé stovce přiblížit. No a Sára Bejlek je snad už konečně zdravá, tento týden šedesátku v jihoafrické Pretorii
Reagovat
EllNino
Moc gratuluju ke skvělému turnaji, perfektní Paola už byla moc, ale i tak bomba, ukázala se svétu a je opravdu moc milá a bezprostřední, vtipná a komunikativní :)

Myslím, že to nebyla poslední WC, kterou dostala smile

A Pavlínka nechť to tam vyhraje celé, prototyp pokorné bojovnice smile
Reagovat
Pe3k
Přesně dobrá práce LinFru. smile
Reagovat
EllNino
Houpačka v obou setech, ale tahle výhra může pomoct smile

Čtvrtfinále s Igou se mi jeví jako nereálná štace, ale kolikrát nás už Petra překvapila smile

Velká gratulace! smile
Reagovat
GaelM
V posledních 10 letech nehrála moc zápasů, kde by byla vyloženě outsiderkou, jako tady. Třeba to v ní probudí nějaké nové síly a chuť smile
Reagovat
SydneyOpen
Vyloženou outsiderkou byla jen proti Sereně v letech 2012-2015, kdy byla Serena na úplném vrcholu, jinak od roku 2011 asi nikdy
Reagovat
FulnekUltras
na úplném vrcholu v aplikaci povzbuzujících prostředků smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Petra to po předchozím zápasem řekla jasně, že ví že může porazit kteroukoli hráčku, ale taky může s kteroukoli prohrát. Takže to je oficiálně potvrzenésmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist