Kvitová v Sydney v tříhodinovém maratonu odvrátila dva mečboly Rusové

10. 1. 2022, 05:57
Aktuality 20
WTA SYDNEY - Petra Kvitová ani ve svém druhém letošním zápase nepředvedla dobrý výkon, ale tentokrát se vítězství dočkala. Poslední šampionka v Sydney po dvou odvrácených mečbolech a tříhodinovém maratonu udolala 3-6 7-6(4) 7-5 Arantxu Rusovou z Nizozemska. O páté čtvrtfinále na turnaji se utká s nasazenou sedmičkou Ons Džabúrovou z Tuniska.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová odstartovala nový tenisový rok před týdnem v Adelaide, překvapivě nestačila na hráčku třetí stovky Priscillu Honovou a zaznamenala svou žebříčkově druhou nejhorší porážku za posledních 12 let. K dalšímu nečekanému neúspěchu měla blízko v Sydney. Nakonec si ale s Arantxou Rusovou i podruhé poradila.

Jejich dnešní souboj ovšem ten říjnový z Indian Wells vůbec nepřipomínal. Kvitová se od začátku trápila, udělala devět dvojchyb a stejně jako Nizozemka třikrát přišla o podání. Po rychlém úvodním dějství musela o srovnání skóre bojovat přes hodinu a čtvrt. V koncovce rozhodujícího setu navíc na vlastním podání čelila dvěma mečbolům, po jejich likvidaci už měla navrch.

V Sydney se hraje po třech letech a poslední ročník 2019 vyhrála právě dvojnásobná wimbledonská královna, tehdy v australském městě triumfovala podruhé (2015). Hlavní soutěže této akce se účastní posedmé a pošesté dokázala přejít přes úvodní soupeřku.

"Dneska jsem musela opravdu hodně bojovat. Navíc když prohrajete první zápas sezony, tak to není příjemný pocit. A to byl přesně můj případ," řekla Kvitová pro WTA. "Ale bojovala jsem o každý bod, bylo to náročné, ale nějak se mi to povedlo. Nakonec je to výjimečný pocit, protože už to bude nějaký čas, co se mi podařilo vyhrát po odvrácení několika mečbolů," dodala.

Anett Kontaveitová do letošní sezony vstoupila hladkou výhrou 6-3 6-3 nad Shuai Zhang a o čtvrtfinále  si zahraje s jednou z kvalifikantek. Estonská tenistka prožila parádní závěr loňského roku, od konce srpna má nyní bilanci 30 vítězství a pouhých čtyř porážek.

První letošní výhry se v Sydney dočkala také Paula Badosaová. Po výprasku od Viktorie Azarenkové před týdnem v Adelaide si nasazená Španělka poradila 7-6(1) 6-1 s Jelenou Ostapenkovou. O čtvrtfinále se úřadující šampionka velké akce v Indian Wells utká s Ajlou Tomljanovicovou, nebo slovenskou kvalifikantkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

• WTA 500 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 703.580 dolarů
pondělní výsledky (10. 01. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (ČR) - Rusová (Niz.) 3-6 7-6(4) 7-5
Kontaveitová (4-Est.) - Shuai Zhang (Čína) 6-3 6-3
Badosaová (5-Šp.) - Ostapenková (Lot.) 7-6(1) 6-1
Džabúrová (7-Tun.) - Sharmaová (Austr.) 6-1 6-3
Kasatkinová (Rus.) - Keninová (8-USA) 6-4 6-0
Cristianová (Rum.) - Honová (Austr.) 7-6(5) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
ještě tam v té "důchodkyni" asi něco bude ;-)

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Na O2 TV Tenis teď opakovali zápas Petrušky a je fajn, že nakonec vyhrála. Byl to boj. Takže super a doufám, že další zápasy budou také s výhrou. Držím palce. Peti pojĎ!!!
Reagovat
Mantra
bych doporučil Vaňkovi ať ji opíchá
Reagovat
EllNino
To jsou teda krváky na začátek sezóny, Petra se vyšťavuje, jako by hrála celý týden, a přitom to má zatím jen 1:1 a to s velkým štěstím dneska teda ...

Není to ono, tuhle výhru potřebovala, vyhraný těsný třísetový zápas - to je něco, co Petra v podstatě celý loňský rok nezvládala a většinu zápasů ve třech setech těsně prohrála ... za stavu 4:5 při zkaženém bekhendu v podstatě propukla v pláč, myslel jsem, že je konec :/ Ale zvládla to ...

Ons v současné "formě" těžko porazí, i když na ni umí zahrát ... třeba pomůže oblíbené Sydney, ale nevím nevím ...
Reagovat
LukasH
Petru beru už jako důchodkyni, nic nečekám, max. může překvapit :-)
Reagovat
FulnekUltras
Fandina kolikrát překvapí, když to vůbec nečekáš - a to se zatím neměnilo ;-)
Reagovat
FulnekUltras
nezměnilo
Reagovat
vladka
Oba lokty odřený smile, prolezla, ale zasloužila si to Araxa
Reagovat
Ela-fon-isi
Byly to nervy a hodně štěstí! Aranxa hrála výborně, vzhledem k jejímu mistu na žebříčku, a postup by si zasloužila ona. Samozřejmě jsem fandila Petře, ale napsat to musím.smile
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
takže ne Aranxa ani ještě zkráceněji jak uvádí kolegyně výše Araxa.
Jinak teda nevím, jak jako Holanďanka přišla k baskickému jménu, typickému pro část severního Španělska a malé sousední části Francie.
Reagovat
Krisboy
Je ročník 1990, takže klidně mohli rodiče být fanoušci Arantxy Sanchez-Vicario a pojmenovat ji po ní smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Prý ne, říkal komentátor.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky jsem někde četl, že právě ne. O původu rodičů jsem nic moc nenašel. Ale aspoň podle obličeje to úplně typická Holanďanka není, což samozřejmě nemusí nic znamenat...
Reagovat
Matej4732
V Bio na WTA má přímo napsáno že není po ní pojmenováná
Reagovat
Krisboy
Jak se pozná podle obličeje typická holanďanka?
Reagovat
blixa
Kdež, správně je to Antraxa ... smilesmile
Reagovat
Krisboy
Antivaxa
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to už by byla Petra ze hry venkusmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Díky! I za vysvětlení jména.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist