Kvitová vstup do sezony zvládla, ve 2. kole může pomstít Hradeckou

30. 12. 2012, 06:49
Aktuality 59
WTA BRISBANE - Petra Kvitová zvládla své úvodní vystoupení v sezoně 2013. Česká jednička v Brisbane, kde v roce 2011 triumfovala, odstartovala povedenou odvetou proti Španělce Carle Suarezové Navarrové. O postup do čtvrtfinále se Kvitová utká s Ruskou Pavljučenkovovou, které dnes podlehla ve třech setech Lucie Hradecká.
Petra Kvitová

Petra Kvitová v Brisbane triumfem v roce 2011 nastartovala svou životní sezonu, loni kvůli startu na Hopman Cupu titul neobhajovala. Letos se ale do Brisbane vrátila a doufá, že se úspěšným vystoupením znovu odpíchne k povedenému roku. 

Vůbec první utkání nové sezony 2013 se dvaadvacetileté Češce povedlo. Za hodinu a 30 minut porazila 6-3 6-4 Španělku Carlu Suarezovou Navarrovou, které tak oplatila porážku z Pekingu, kde na podzim vypadla překvapivě už ve druhém kole.

Petra KvitováKvitová do dnešního zápasu vstoupila agresivně a po odvrácení dvou brejkbolů hned ve svém prvním gamu na servisu vedla 4-0. O výhodu jednoho brejku sice přišla, náskok si však pohlídala a dějství ukončila čistou hrou už v devátém gamu při podání soupeřky.

Ve druhé sadě Kvitová vedla 5-2 a měla dva mečboly, jenže pak prohrála sedm míčků v řadě a rázem bylo po náskoku. Česká favoritka ale další zbytečné komplikace nepřipustila, za stavu 5-4 si vypracovala třetí mečbol, který již proměnila a zápas na returnu ukončila.

"Na začátku roku nikdy nevím, co od sebe očekávat. Je to pro mě vždycky velmi těžké," přiznala Kvitovou malou nervozitu. "Ale jsem spokojená, že jsem dnes vyhrála ve dvou setech, bylo hezké být zase zpátky na kurtu," komentovala.

I přes několik chyb na síti, kterými ve druhém setu vrátila Suarzovou do zápasu, byla česká fedcupová reprezentantka s výkonem spokojená. "Všechno bylo celkem solidní, ale každopádně mám určitý prostor na zlepšení v každé části hry. Například jsem zkazila několik jednoduchých smečí na síti, i když jsme voleje před sezonou také hodně pilovali," řekla světová osmička.

Kvitová, která je v našlapeném startovním poli až šestá nasazená, se ve druhém kole utká s Anastasií Pavljučenkovovou, která po setech 6-3 3-6 6-3 pokazila letošní premiéru Lucie Hradecké. Česká tenistka tak nezopakuje čtvrtfinále z úvodu minulé sezony, kterou však začínala na hůře obsazeném turnaji v Aucklandu, a nezopakuje turnaje z konce sezony, kdy postoupila čtyřikrát po sobě vždy alespoň do 2. kola.

S o rok mladší Ruskou Pavljučenkovovou má Kvitová bilanci 4 výher a 2 porážek. Jedno z vítězství zaznamenala i právě cestou za titulem v Brisbane. "Hrály jsme spolu už mnohokrát a vždy to byl velký boj, takže i tady očekávám totéž. Je to mladá dívka, hraje velmi rychle a má skvělý servis, takže to pro nás obě bude těžký zápas. Moc se na něj těším," dodala Kvitová před soubojem o čtvrtfinále.

V Brisbane se z českých hráček představí ještě Lucie Šafářová, jejíž soupeřkou v prvním kole bude v pondělí Sabine Lisická z Německa. Vítězka vyzve světovou jedničku Azarenkovou. V soutěži mužů je Radek Štěpánek, který turnaj zahájí duelem s bývalou světovou jedničkou domácím Lleytonem Hewittem. 

V kvalifikaci byla ve hře ještě Kristýna Plíšková, dnes však v rozhodujícím zápase 3. kola podlehla 4-6 6-4 4-6 domácí Bobusicové a ve start v hlavní soutěži tak může doufat už jen jako lucky loser.

Pětadvacetiletá Bobusicová, hráčka až čtvrté světové stovky, tak prožívá vydařené období: v půlce prosince vyhrála australské playoff o divokou kartu na Australian Open, díky čemuž si podruhé zahraje na grandslamovém turnaji a nyní se i premiérově kvalifikovala na turnaj WTA.

Jak suverénně skončila uplynulou sezonu, tak začala i tu novou. Serena Williamsová, jež od French Open vyhrála 31 z 32 zápasů a připsala si tituly z Wimbledonu, olympiády, US Open či Turnaje mistryň,  na úvod turnaje v Brisbane deklasovala 6-2 6-1 krajanku Varvaru Lepchenkovou a postoupila do 2. kola.

Třetí nasazená Američanka měla sice hned v úvodním gamu problémy na podání a za stavu 4-0 o nej i přišla, v následných pěti hrách na servisu už ale ztratila jen dva míčky a stupňujícím výkonem soupeřku zničila. 

"Nebylo to moje nejlepší utkání, dost by se toho dalo udělat lépe, ale myslím, že se svým prvním zápasem můžu být spokojená," komentovala Serena.

První výhru po 7 měsících zaznamenala Jarmila Gajdošová, která otočila zápas s Robertou Vinciovou. Gajdošová se dostává z úmrtí maminky. Pomoct má i první výhra po 7 měsících.

- WTA PREMIER BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 dolarů)
nedělní výsledky (30. 12. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Suarezová Navarrová (Šp.) 6-3 6-4
Pavljučenkovová (Rus.) - Hradecká (ČR) 6-3 3-6 6-3
S. Williamsová (3-USA) - Lepchenková (USA) 6-2 6-1
Hantuchová (SR) - Domínguezová (Šp.) 7-5 6-2
Gajdošová (Austr.) - Vinciová (It.) 4-6 6-1 6-3
U. Radwaňská (Pol.) - Paszeková (Rak.) 2-6 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska parádní zápas..:) Doufám, že jí to vydrží a bude v žebříčku zase hezky stoupat nahoru ;) I když teď v Austrálii obhajuje poměrně dost bodů...Můžu jen doufat, že ji zanedlouho uvidím zase v první dvacítce..:) Moc se těším na zápas s Vikou...Tentokrát by to mohlo být vyrovnanější než posledně :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíš mi z duše :) Jsem neskutečně rád za její dnešní skvělý výkon.Bylo tam mnoho mnoho pozitiv, kromě prvních dvou gemů ve 2. setu byla celou dobu lepší a její pohyb byl parádní. Těžko říct, jak s ní naloží Vika, každopádně porazit na úvod sezony 17ku po tak strašném půlroce v minulé sezoně, to ji musí přidat ne sebevědomí!
Reagovat
Frick
Tohle budu na tomhle fóru vždy nenávidět - VLASTIZRÁDCI...
Ňáká pšonsko-skopčácká kobieto-frojnlajn ééééhhh...
Reagovat
smazaný uživatel
... nooo, se tady take svijim jak had horkosti, jak jen muzou fandit proti Lucce, ze to ja, hrda vlastenka (ano, Brozi), bych teda nikdy.. a pritom jsem si ted hodne ulevne a naprosto samozrejme oddechla, ze Harrison presel v kvalde lehce pres Minare.. jo, tenis! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
začala na HC ve velkym stylu - kanárek v 1.setu. Ale musim se přiznat, že zrovna Fran bych aspoň ten 1-2 gamy přála:-/:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ana to i přes menší drámo ve 2.setu zvládla, super:-)
Nole má za sebou 1.set, který vyhrál, ale teda je na něj dnes hroznej pohled. Těžko se mu dýchá, dost se potí...doufám, že ten zápas co nejdřív skončí:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Co s tím trikem blázníte? Víc takových. Potisk je vkusný a střih je taky v pořádku. Porovnejte to třeba s firmou Fila, ty jejich kombinace barev jsou úplně směšné.
Já zase u tenistek nesnáším trika s rukávy. Těch je k vidění pořád dost, naposled Gajdoška i Carla. Vůbec největší opruz je podívat se na ženský tenis z 90. let, tam všechny hrály skoro ve stejných trikách jako tenisti, s límcem a s velmi prodlouženými rukávy.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas-mně se to tílko taky líbí a ta červená do toho je super:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fila se mi taky nelibi, rozhodne nic decentniho tedy.. mozna je to jen muj barevny predsudek, ale predstavuju si, ze tmave tilko by Petru opticky "srovnalo". Roberta, Lisicki a dalsi maji stejnou modelovou radu - kazda v tom vypada ale jinak. Huuu, Lucka pistolnice (sice v tmavem), ale zakoncila DF a to jsem zadoufala ve treti set .. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Bude zejtra/dneska v noci koukat na Lucku? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, chtěl bych... ale pak zase od 7 jede Adrea s Klárou..
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo, jestli budou Andreu a Kláru dávat? - bude stream
Reagovat
dadaft
chtěl bych. Šafářová i Lisická, to je high class.
ale pro jistotu si procvičuji držení palců ve spánku...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych právě taky strašně rád koukal, ale ve 2? :D Ještě ráno v půl 9 se hraje MS "20" a večer silvestr.. To je smrtící :D To nevim, jak letos budu davát AO! :D
Reagovat
tommr
já myslím, že Lucka s hraje s Lisickou až od 3 hodin. Dneska jsme to tady probírali, že časovej posun je 9 hodin ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
A no jo :-) Tak to nato prdim, budu jako dadaft a začínám trénovat držení palců ve spánku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě ten časový posun: Brisbane a Melbourne jsou ve stejném časovém pásmu nebo nejsou? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsou
Reagovat
smazaný uživatel
v praci uplne netenisove kolegy, ale uz se celkem solidne orientuji - podle stavu me pleti a probarveni kruhu pod ocima - kde prave se tenisovy kolotoc toci.. nejradeji maji evropskou antuku a travu, slusne vypadam, jsem privetiva, vykonna.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já, i když ted to zatím nedávám, tak mám nejraději tu část sezony, která se koná právě, tady, což je v Austrálii :-) Sleduji hlavně AO, kde mi loni organizátoři hoodně vycházeli vstříc tím, že Mashu dali většinou na 01:00 SEČ, člověk kouknul, šel se ještě na hodinku prospat, pak vstal okolo 5, nasnídal se u tenisu, a pak huráá do školy.. MA GUSTA! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám tu smůlu, že Ana na Hopman Cupu i Caro v Brisbane budou hrát v časných ranních hodinách... Jinak ten kanál Slovak sport zatím nemám, ale pokusíme se to v nejbližší době zařídit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti přeju u Carolinina zápasu pevný nervy.. Jestli na to budeš koukat na PC, tak streamy včera z Brisbane byly katastrofalní!
Reagovat
a.magerova
Mám to podobně, kolegové na mě kouknou a vědí i to jak v noci hrál Roger.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten zápas koukat nebudu, ani na zápas Any proti Francesce. Hraje se to všechno v nelidskou hodinu... Další zápasy na Hopman Cupu už budou v příznivější čas a co se týká Brisbane, tak uvidíme. Pevné nervy ale budu potřebovat i tak. :) Je to start sezony a věřím, že to zítra vyjde Aně i Caro. Pervak je asi nejlepší hráčka, která postoupila z kvalifikace. Pamatuju si, že loni ji Caro porazila v Madridu i se zraněným kotníkem, tak snad ji porazí i teď a hlavně bez zranění... Jinak zítra budu vstávat až na půl osmou, abych viděl zápas českých juniorů se Švýcarskem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy budu vstávat až na půl devátou, ale můžu klidně i na půl osmou... Hlavně abych nezaspal. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na takovou blbost bych se vykašlal. Nějakej stupidní Cechrep je mi víš kde. Stát s nejubožejším názvem v Evropě.
Reagovat
Nancy_z
Přeju Petře, ať je celá její sezóna tak pozitivní jako tohle video :-) http://www.youtube.com/watch?v=p9A1S8adCXY&list=PLAYbfgs0Owij0s2D96_xBwX0ejofUdxRR&index=6
Reagovat
smazaný uživatel
Petry jsem videla. Ani nevim, jestli ve vsech momentech "vypadala jako zena" - jak se tady resi.. :-) co vim jiste je, ze se mi moc nelibilo jeji triko, a ze me vzdycky spolehlive vybrnka. Jsem vecne jak luk, neustale nervne cekam minelu a vubec si nedokazu vychutnat ani dobrou vymenu, pekny balon.. Par jich tam bylo.. :-) Mela, tusim (jsem lina se divat) UE a WIN v rovnovaze, pet es, na uvod velmi slusny. Ono ji to docela i zanaselo, zdalo se mi, ze se vitr zvlastne a neprijemne tocil do kolecka. Uvidime jak s Pavlju, tesim se...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja se taky pekne krcila a bala se kazdyho balonu, ale tricko mi nastesti nevadi, mne se nelibilo to zimni, klasicky s rukavama. V tomhle tilku vypada mnohem lip.... Ale ona si fakt vybirat bohuzel moc nemuze :(.
Reagovat
Bob
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš než výsledky 1. kola mě "zaujaly" výsledky kvalifikace, protože v posledním kole prohrály všechny hráčky, kterým jsem přál... Co se týče hlavní soutěže, tak tam překvapila jenom výhra Jarky nad Robertou. Jinak jsou všechny výsledky víceméně podle předpokladů.
Reagovat
tommr
měl jsem z toho zápasu trochu obavy a tak se mi dost ulevilo ... :)
Jen škoda, že se ten zápas hrál v tak nelidskou hodinu. Doufám, že Petra v turnaji ještě pár kol vydrží a bude hrát i nějakej ten večerní zápas, aby jí bylo u nás možný sledovat bez zbytečnýho ponocování ... :)
Reagovat
Bob
máš pravdu tomrre, ty časy mě zabijou. vzpomínám si, jakým spánkovým deficitem jsem trpěl při Montrealu a teď tohle :)
Reagovat
tommr
jakej je vůbec časovej posun vůči Brisbane? Je to 9 nebo 10 hodin?
Reagovat
dadaft
my jsme +1, oni +10, takže 9.
Reagovat
tommr
takže opravdu jen 9? Já měl z lonska nějak zafixováno, že je to 10 hodin ... :)
Reagovat
dadaft
jj, v Brisbane se blíží půlnoc.
Reagovat
tommr
i tak je to strašně velkej posun. Znamená to, že normálně se u nás dají sledovat jen zápasy začínající v 17:00 a později tamního času (tj. v 8:00 a později našeho času) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten 1 snímek Petry,opravdu žena jak má vypadat?Ty svaly a ten výraz obličeje.Mám za to,že spousta sportů devastuje ženskou postavu.Nemohu si pomoci,ale žena má vždy zůstat ženou a ne ze sebe dělat muže.
Reagovat
tommr
Petra nemůže za to, že si fotografové a redaktoři libujou v takovejch záběrech. I ta nejkrásnější žena světa zachycená v okamžiku maximálního vypětí by vypadala podobně strhaně ...
Reagovat
dadaft
podívej se nejdřív třeba na fotku k tomuhle článku
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-nechce-zit-ze-vzpominek-chce-nechat-mluvit-raketu-11368/
než zase začneš třepat nesmysly.
profesionální tenis je tvrdá rachota, svaly k tomu prostě patří taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl jsi napsal ty.Jestli se ti líbí ženský typu babochlap,nic proti tvému vkusu.Každý se prostě díváme na ženskou krásu jinak,ale já tobě nikdy tvůj vkus závidět určitě nebudu.
Reagovat
dadaft
to ti ovšem chválím - závist je špatná. ))))
Reagovat
freeteepek
Mě se Petra na tý horní fotce líbí víc, než na tý spodní. Fotograf ji sice zachytil ve chvíli největšího vypětí a vypadá tak s něběhnutejma žílama a s vráskama starší, její svaly jsou ale v pořádku. Na spodní fotce je naopak vidět její rozložitá postava. A široký pas. To dlouhý triko jí protahuje vršek a zkracuje sukni. Potažmo i nohy (který nejsou vidět). Ta fotka je blbá, ale je jasný, že Petra by potřebovala zkrátit triko a zhubnout v pase.
Nějakou fotku Sereny W. v pozici č.1 byste neměli? Tam bys teprv viděl neženské svaly:-)
Reagovat
dadaft
http://static.guim.co.uk/sys-images/Sport/Pix/pictures/2010/7/2/1278077853375/Vera-Zvonareva-Wimbledon--006.jpg
:-))
Reagovat
Frick
Zase nic, kurz byl na její výhru 1,33...

A to je pořád, věčně nedokáže potvrzovat pozici favoritky...

Nebo to si možná pletu s Karolínou, ale dost možná jsou na tom takto obě. To ostatmě bude důvod toho, proč nerozkopnou tu bránu TOP 100.

Bohužel, začíná to vypadat na to, že se začínaj motat v kruhu, letos OKO BERE a to neni na tenistku zas tak mladej věk, že...

Ke všemu tedy se mi nějak nelíbí, že taťulda měl jít sedět. Jestli ty holky nejsou dost potvory.

To je taky dost unikum. Kolik tenistek z TOP 150 má otce odsouzený k nepod. trestu? Kr. Plíšková, Ka. Plíšková a Strejcová? Nebo aspoň ještě nějaká cizí? :-O
Reagovat
tommr
Kristýna sice v posledním kole kvalifikace selhala, ale i tak získá do žebříčku dalších 6 bodů a zase se o kousek k tý první stovce přiblíží ...
Karolína, která vypadla už v prvním kole kvaldy naopak ztratí 4 body a první stovka se jí zase o něco vzdálí ...
Souhlasím ale s tím, že mají obě nejvyšší čas aby už konečně udělaly nějakej pořádnej výsledek a posunuly se v aspon do tý první stovky. Uvidíme jak si povedou na AO ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kristýna s Karolínou podle mě udělaly chybu, že jely do Brisbane.. Měly jet do Šen Čenu, kde by nemusely hrát kvaldu a mohly se dostat alespon do toho čtvrtfinále..
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím...
Reagovat
George_Renel
do sezóny. Přes některé ztracené lehké míče se Petra vcelku přesvědčivě prosazovala. Chce to odehrát větší porci zápasů v řadě, aby přišla větší úderová jistota a věřím, že když vydrží i zdraví že to bude zase dobré.
Reagovat
dadaft
jj, dobrý vstup se počítá. ))
jak tady bylo mnohokrát řečeno - Petra tenis hrát umí. tak doufejme, že si všechno sedne a sezóna bude dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Na fotkách vypadá Petra hubenější..:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/564878_459764610749904_1633734497_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Je jako lunt!
Reagovat
smazaný uživatel
Musím jen potvrdit. Ona nikdy nebude uplně hubená, to je jako Serena, ale Petra asi udělala kus práce a na té postavě je to vidět!
Reagovat
vendulkabendulka
Vypada vyborne, ani se mi nechce verit ze ma za par tydnu tak zmenenou postavu. Ovsem to triko je ohavne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Má novýho kondičního kouče, je to znát!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mne prijde porad stejna...v tom dobrym smyslu slova ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist