Kvitová vyhrála třísetovou bitvu a je v semifinále!

6. 6. 2012, 16:08
Aktuality 217
Petra Kvitová si poprvé v kariéře zahraje v Paříži o finále. Českou jedničku dnes hodně potrápila Kazaška Švedovová, která byla blízko dalšímu senzačnímu vítězství, Kvitová ale zápas otočila a zvítězila 3-6 6-2 6-4. V dalším kole ji čeká Maria Šarapovová.
Petra Kvitová

Utkání proti největšímu překvapení ženské soutěže Jaroslavě Švedovové začala Petra Kvitová špatně. Nastoupila sice jako jasná favoritka, měla ale problém s forhendem a také s pohybem a její soupeřka brzy zaslouženě vedla. Česká tenistka se občas blýskla nechytatelnou ránou, častěji ale nevěřícně klepala raketou o antuku. Pátá deblistka světa Švedovová dobře běhala, hrála dlouhé míče k lajně a Češce se vyrovnala v razanci. Snaha Kvitové o agresivní hru končila chybami.

"Byla jsem v prvním setu nervózní, snažila jsem se hrát variabilně, ale nemohla jsem se do toho dostat," komentovala Kvitová po zápase vývoj úvodní sady. V ní prohrávala 0-3, pak sice snížila na 2-3, ale vzápětí znovu ztratila podání a o set přišla.

Na začátku druhé sady přišla Kvitová znovu o servis, ale postupně se dostávala do zápasu. Švedovová, osmifinálová přemožitelka obhájkyně titulu Na Li z Číny, jí pomáhala dvojchybami, ale především fulnecká hráčka zpřesnila hru. Začala si pomáhat servisem a k vítězným úderům přidala párkrát úspěšně i zkrácení hry, a když za stavu 5-2 poslala při setbolu forhendovým returnem vítězný míč na druhou stranu kurtu, bylo srovnáno.

Kvitová má Šarapovové co vracet
Hned v úvodu rozhodující sady ještě zafungovalo kouzlo okamžiku: česká tenistka si nejprve udržela podání a poté sebrala znervóznělé Švedovové její servis. Vyhráno ale Petra Kvitová ještě zdaleka neměla. Světová čtyřka znovu začala kazit relativně lehké údery, nejprve nechala soupeřku srovnat na 2-2 a po další ztrátě podání už prohrávala 2-4

Na jejím trenérovi Davidu Kotyzovi bylo v hledišti patrné napětí, ale jeho svěřenkyně ukázala srdce bojovnice. S nepříjemným stavem se vyrovnala, nezpanikařila, zklidnila se a znovu převzala iniciativu. Díky tomu vyhrála zbylé čtyři hry i celý zápas a stala se první českou semifinalistkou Roland Garros po šesti letech. Naposledy se mezi nejlepší čtyři tenistky dostala Nicole Vaidišová v roce 2006. Poslední českou vítězkou dvouhry žen je Hana Mandlíková, která na Roland Garros triumfovala v roce 1981.

"Jsem hrozně ráda a šťastná, že jsem postoupila," řekla Petra Kvitová v rozhovoru na dvorci po skoro dvouhodinové bitvě. "Teď jsem zvládla čtvrtfinále, což je mimořádné, ale v semifinále proti Marii chci hrát co nejlépe, abych měla šanci," řekla.

Její příští soupeřka Maria Šarapovová nastoupila proti Kaie Kanepiové z Estonska dva dny poté, co vydřela výhru nad Klárou Zakopalovou, a podobné drama dnes nepřipustila. V úvodu čtvrtfinále, které se hrálo souběžně se zápasem Petry Kvitové, viděli diváci tři brejky, po kterých vedla Ruska 2-1. V dalším průběhu prvního setu už Šarapovová ztratila jediný game a set vyhrála 6-2.

Kanepiová se po prohraném setu nehodlala vzdát, podruhé sebrala favoritce servis a ujala se vedení 2-0. Šarapovová ale vyhrála dalších pět gamů a při svém podání mohla čtvrtfinálový duel ukončit. Estonka ještě na několik minut porážku oddálila, vzápětí ale celkově pošesté přišla o servis a světové dvojce podlehla 2-6 3-6.

Petra Kvitová se se Šarapovovou utká letos už potřetí - a potřetí to bude v semifinále. V předešlých dvou zápasech česká tenistka prohrála.

"Maria hraje od začátku roku výborný tenis. Je to nepříjemná soupeřka, ale je to pro mě nová výzva. Jsem tady poprvé v semifinále a doufám, že si to budu užívat a nebudu tak nervózní jako proti Švedovové," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Vím asi, co na ní bude platit, a doufám, že z minulých zápasů něco vytáhnu," dodala Češka.

V dalším semifinálovém duelu s Kvitovou půjde Rusce o hodně. Postupem do finále by se po čtyřech letech vrátila na první místo světa a měla by šanci zkompletovat kariérní grandslam. Vyhrát už dokázala v Austrálii (2008), ve Wimbledonu (2004) i na US Open (2006).

"Před Paříží jsem vyhrála antukové turnaje ve Stuttgartu a v Římě, čímž jsem získala hodně sebevědomí, ale tady to bude mnohem těžší. Roland Garros je jiné a Kvitová je mimořádně nebezpečná a těžká soupeřka," uvedla Šarapovová.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 18,7 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (4-ČR) - Švedovová (Kaz.) 3:6, 6:2, 6:4, Šarapovová (2-Rus.) - Kanepiová (23-Est.) 6:2, 6:3.

Semifinálové dvojice: Kvitová - Šarapovová, Stosurová (6-Austr.) - Erraniová (21-It.).

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová/Vinciová (4-It.) - Llagosteraová/Martínezová (12-Šp.) 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

217
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo jasně to víš Petra ji smete tu Marii najednou , před French open hrála houby a naraz ji už jak bude mít den smete Petra měla průměrné soupeřky a naraz je s ním už grand slamový vítěz .Za to Maria hraje furt ten svůj standart od začátku roku klopýtla jen u Zakopalove kde měla špatný den a naraz už neumí hrát ale že ze sedmy turnaju hrála 5krát finále to nikoho nezajímá ona přeci Zakopalova ji už měla na lopatě Petra je tutovka měla slabé hráčky ale už tutovka Shvedova kdyby nebyla trubka a nerozklepala se tak už tu svojí Petrušku nemáte vy Jouzové .Petra neuhraje ani set proti rozjeté Marii která vy o co ji přesně jde a bude připravena.
Reagovat
rib
Vítej Jouzo do diskuse :-)))
Reagovat
rib
jo a to, že jsi Guma, to taky není náhoda, že :D?
Reagovat
smazaný uživatel
hňupe ani nevíš co znamená guma ty bereš gumu jen na šukáni maximálně .
Reagovat
VlS
ten ti to nadal Rib ten Guma. Asi proto, že "vy" přesně o co mu jde. Teda holka, to jsi z toho určitě celá vedle :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj

nemáte někdo info kde se bude dát podívat na dohrávku čtyřhry

Díky
Reagovat
smazaný uživatel
..velká gratulace Peťule,semifinále RG,obrovský úspěch,dneska vyhrála mentálně..a zejtra jí opět věřím,pude do finále :)
Reagovat
baggik
Peťulko naše dobrou noc a vyspi se na zítra do růžova. Zítra bojuj za sebe, za Kláru, za Vicku, za Čechy, za ten pohár, prostě za všechny.... My ti věříme!
Reagovat
smazaný uživatel
Mluv za sebe a nevím proč by měla Petra bojovat za Azarenku nevím co to meleš za trapnosti , Petře může být maximálně u prdele ¨jestli ji Maria sesadí s trůnu či ne ji jde o to vyhrát turnaj a ne aby se dívala na žebříček koho sesadí Joudo .
Reagovat
baggik
Koukám že sem zase navalila banda opravdu inteligentních lidí dneska. Nejsi ty a guma jeden a ten samej? :-D Jasně, že bojuje za sebe, ale když vyhraje tak Azarenka zůstane č.1 to je fakt. No a dokud se nevyšvihne na trůn sama Petra tak já tam teda rozhodně radši uvidim Vicku než Marii. Toť vše pane Jouda.
Reagovat
smazaný uživatel
Na čt 4 je zajímavý dokument o hráčkách z Ruska..
Reagovat
Mark976
takže závěr pro všechny! jsme češi a fandíme Ptře, ať hraje , jak hraje! je naše!
Reagovat
Jabadu
Tak určitě ...
Reagovat
Fandina
a budeme jí fandit protože hraje a je naše a máme jí rádi ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Péťo pojď!
Reagovat
baggik
Pod tohle by se měl podepsat každý. :-)
Reagovat
VlS
Jóóóó
Reagovat
Labi
je super že David postoupil zaslouží si to ale vzhledem k semifinále to je špatně jelikož jeho komplex z Rafy mu nedovolí mít rálnou šanci na postup...holt letos má někdo šanci zastavit Rafu až ve finále
Reagovat
VlS
2. set 5:7 (blbý ze 4:1). Lucce vůbec nejde servis a prostě nehraje dobře.
Reagovat
vendulkabendulka
Play Suspended. Uz to mohly mit v kapse :(
Reagovat
VlS
A zápas je přerušenej, takže asi dohrávka zítra
Reagovat
Fandina
Tak přeji Lucce aby jí pauza pomohla a H+Holky ... dejte to ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec jim ta tma pomohla, Lucka se z toho probere.
Reagovat
Bob
se s rozhodčí hádají jako dvě trdla.
Reagovat
VlS
ale 1:4 prohrávají, dobrý holky, H+H pojď, pojď, pojď
Reagovat
Bob
Já to vím, že vyhrajou :)
Reagovat
VlS
bohužel 4:4
Reagovat
Bob
TO snad dají :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se mohu zeptat na čem to dávají. Děkuji
Reagovat
VlS
Já se dívám na Eurosport playeru, ale asi to bude i na nějakým streamu
Reagovat
Pesek12
5:6 teď hraly super výměny. Škoda 1:4
třeba tady:
http://www.lshunter.tv/streams/1/lshtennis3.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro všechny kteří jsou unešeni hrou Petry je zcela pravda ,že nejsou ani trochu soudní.Měla mimořádně dobré rozlosování a Marie ji nedá žádnou šanci.Kolik v poslední době porazila holek které jsou v 10.
Reagovat
pepin
Asi jsi špatně četl, nevšiml jsem si, že by tady byl dnes někdo unešen ze hry Petry, většina kvitovala a pochvalovala její bojovnost a to je rozdíl.
Reagovat
VlS
le nebýt unešený neznamená hned plivat a strkat do pytle.
Reagovat
Jabadu
Snad géniové zodiakální, snad osmapadesátá vyšší inteligence spikli se proti nám, ubohým fanouškům Petry. Jeronýme Alexandře Scotto (zvaný též Nostradamus), co jsi viděl v křišťálové kouli?
Reagovat
VlS
Holky vedou 3:1, ale popravdě, Lucka mi připadá, že tam je jen proto, aby se Andrejka sama nebála, všechno hraje Andrejka.
Reagovat
pepin
Petu opakují na 4.
Reagovat
VlS
1. set je doma 6:4, ale nebude to žádná procházka. Uvidíme, co přinese druhej.
Reagovat
VlS
Tak holky vedou ve 2. 2:1 s brejkem
Reagovat
darek.vrana
Anketa: Jak bude vypadat žebříček 1. 1. 2015?
Můj tip:
1. Djokovič
2. Del Potro
3. Nadal
4. Berdych
5. Murray
6. Raonic
7. Harrison
8. Nishikori
9. Federer
10. Tomic
...
34. Pavlásek
41. Rosol
42. Veselý
85. Schmid
98. Staněk
:)
Reagovat
SubOptikT
1. Djokovič
2. Huta-Galung
3. Berdych
4. Bhambri
5. Nadal
6. Murray
7. Michalička
8. Del Potro
9. Raonič
10. Nishikori

15. Veselý
18. Pavlásek
19. Rosol
38. Šrejbr
Reagovat
VlS
Bude mít několik tisíc příček a bude vertikálně členěný, sestupně podle získaných bodů za plovoucích 12 měsíců :-D
Reagovat
smazaný uživatel
2015?...to je za dva a pol roka....Nechcem byť skeptický voči mladíkom, ale za tak krátky čas nestihnú vymeniť stráže...A pochybujem, že zo dňa na deň príde nejaký druhý Nadal, ktorý začne hneď vyhrávať. Preto:

1. 28r. Nadal (14GS), 2. Djokovič (11GS), 3. Murray (OH). 4. Federer (17GS, OH striebro), 5. Del Potro, 6. Raonic (1 GS), 7. Dimitrov, 8. Soderling 9. Tomic, 10. Kližan :)
Reagovat
Fandina
Forehand Berdycha bych nepodceňovala, teď s Delpem nebyl ve své kůži, jindy ano ... úsměv
Reagovat
tommr
a zdá se, že dnešní semifinále dvouhry s H+H je ve vážným ohrožení ...
Reagovat
smazaný uživatel
A vypadá to na delší déšť a už bude sedm hodin. Jestli do osmy nezačnou holky hrát, tak počítám, že to dnes nedohrají, bude tam brzy tma, když je zataženo.
Reagovat
pepin
A můžeme se v klidu znovu na ten zápas podívat.
Reagovat
Fandina
To je pravda, teď opáčko s Petrou na Eurosportu ... úsměv
Reagovat
tommr
tak aspon uvidím v klidu celej třetí set, kterej jsem kvůli nervům nedokoukal až do konce - málem mě totiž trefil šlak ... :)
Reagovat
pepin
Jak od toho můžeš odejít. U mě museli odejít všichni kromě mě.
Reagovat
pepin
Bylo toho zde napsáno již víc než dost kolem zápasu naší Petuli, takže se k tomu nebudu vůbec vyjadřovar. Chci zde jen jako fanoušek Petry poděkovat všem, at je to Fandina, Ema, Tommr, Carloss, Bob, Andrew89 a dalším jejím fanouškům, kteří ji podporují, aby ty "tenisový experty" přehlíželi a neničili si s nima nervy. Je to moc hezké a kdyby to Petra zde četla byla by určitě ráda. Závěrem chci říci, že mám dojem co se týče zítřka, že Petka to dá a vrátí ji ty 2 prohry o ten balonek. Každý zápas je jiný.
Reagovat
tommr
myslím si, že šance jsou vyrovnaný a budou zase rozhodovat maličkosti. Tipovat si netroufám ... :)
At už ale zítřejší zápas dopadne jakkoli, už ted je jasný, že Petra letos uspěla - případnej další postup by už byl takovej bonus navíc ... :)
Reagovat
pepin
Máš pravdu, víme, že ty poslední zápasy byly opravdu o balonku. Petra se může srovnat a kdyby jen podala výkon jako proti Lep. tak není co řešit. Když bude kazit jako dnes 1 A 3 set tak také nená co řešit a to samé u sirény. Takže se nechme překvapit, i když ty nervy jsou hrozné.
Reagovat
Andrew89
i já děkuji:)...jinak kdybych se to řídilo podle mého pocitu , tak zítra Petra vyhraje:D...dneska jsem měl před zápase divný pocit(a vůbec z Jarky jako celkově), že to bude těžký..a bylo....ted jsem podezřele klidný...:D tak uvidíme:)
Reagovat
Fandina
Jasně ... držíme basu ... úsměv
Reagovat
Jan
Zase to české - krásné 10 či sedmé či jiné místo. Petra má na to, aby vyhrávala grandslamy a byla světovou jedničkou. Loni ukázala, jaké má možnosti, letos to nenaplňuje, ať je příčinou cokoliv - zranění, asi nedostatečný trénink, ... Kdyby na to neměla, tak budu taky psát krásné semifinále, úspěch apod. Ale že na to má, píši tohle.
Reagovat
Fandina
Jane je potřeba se radovat z maličkostí, z toho co vidíš. Petra hraje stejně dobře blbě jako vloni. Nádherné údery a pak chyby. Důležité je že ty vítězné převládají aby stačila vyhrávat. Samozřejmě to je zvláštní, říká se tomu nevyrovnaná hra. Také bych jí přála, aby jí to nepotkávalo. Loni hrála jiné turnaje a letos jich hrála míň, taky kvůli nemoci, takže se může zdát že loni byla úspěšnější. Jinak se mi její hra moc líbí chyby pak mrzí to je samozřejmé ale je to zřejmě daň jejímu agresivnímu stylu. Důležitá je výhra a ta se počítá. Pokud jsi si udělal o Petře obrázek že má na to hrát a vyhrávat jako z partesu, tvoje volba. Realita je že hraje takto a vyhrát umí a to je to co je na ní třeba obdivovat tak Petro ... pojď pojď pojď
Reagovat
Heather_Fedex
sara bude hrat krom semifinale dvouhry a finale ctyhry- to je znameni, ze se da na gs soucasne dat dobry vysledek v deblu i v singlu. sara poukazuje, ze jeji vykonnost je na vysoke urovni
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá připomínka, Sara jede :-) když už ne Fran, který se tolik nedaří.
Reagovat
tommr
jenže Sara má skvělou kondici - o tom si třeba taková Petra může nechat jenom zdát ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
aby to jeste nedopadlo tak, ze errani urve singl i debl- kdy naposledy se neco takoveho stalo??
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám u Sereny nebo Venus. :) Jinak Saře už se výborně povedlo taky AO ve dvouhře i čtyřhře. Ve dvouhře byla ve čtvrtfinále a ve čtyřhře ve finále. Sara předvádí úctyhodné výkony v obou disciplínách... Kdyby se sčítal debl a singl, tak je Sara momentálně asi nejlepší. Dřív by možná byla nejlepší Vika, ale ta už teď hraje hlavně singl. :)
Reagovat
Heather_Fedex
williamsky uz v tomhle nikdo nenahradi...
Reagovat
ludolf
http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/06/french-open-kvitova-d-shvedova.html
Reagovat
pepin
To bych ještě musel umět anglicky, abych Ti to potvrdil. Kdyby to tak napsali rusky, tak snad.
Reagovat
tommr
je zajímavý shrnutí zápasu. Už ten začátek je dobrej:

It?s hard to imagine that there?s ever been a player who personifies the saying ?feast or famine? as completely as Petra Kvitova. You basically know how the majority of points will end when she plays: Either with her hitting a winner, or with her making an error ...
Je těžký si představit, že někdy byla hráčka, která by zosobnovala přísloví "bud všechno nebo nic" líp než Kvitová. V podstatě je předem jasný jak skončí většina míčků když Petra hraje: Petra bud udělá vítěznej balon nebo nevynucenou chybu ...

Petru už maj prostě všichni přečtenou ... :)
Reagovat
pepin
Děkuji Ti, já jsem ze staré školy a tak vládnu jinou řečí. Tak Ti hold budu platit, aby jsi mi tu anglinu tady překládal.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře! A moc velká. Hlavně za to, jak se vždycky dokázala zvednout po těch momentech, kdy byla v útlumu. Ukázala se jako šampionka a bojovnice. Semifinále je pro ni pěkný úspěch na antuce a už může být jenom lépe. Už teď má do žebříku +620 bodů(po odečtu loňska). Ale ty nervy, to je teda hrůza....:)
K zápasu se nemá moc cenu rozepisovat. Petra byla nervózní a dělala dost UE. Na tom by chtělo ještě zapracovat, pokud to jde. Ale takovéhle zápasy ji jenom posílí.
Jarka moc dobře, hlavně v tom prvním setu, skvěle returnovala a šla do toho naplno a agresivně. Líbila se mi a přál bych jí, aby se brzy vrátila tam, kde byla dříve.
Nevím, jaký je rozpis turnaje, ale doufám, že Petra nebude zítra hrát, chtěl bych si užít klidnější tenisový den.:)
Teď se mi ani nechce myslet na semifinále, ani pořádně nevím, jak Sharapova hrála, přepínal jsem to tam poute o pauzách a mělo to nějak rychlý průběh. Je určitě hratelná, Petra musí zachovat klid. Když bude padat servis, FH a pokusí se jí rozběhat, může jí porazit...
Reagovat
Andrew89
Petra hraje zítra:) po zápasu Sam-Sara :) a ten je tuším od 14:00
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš si přečíst můj komentář, jestli ti to pomůže. :) Masha hrála určitě o dost líp než proti Klárce. Nějaké chybičky tam byly, pár nepovedených lehkých úderů, taky nějaké dvojchyby a dohromady tři prohrané servisy... Ale celkově to byl pěkný výkon. Ve 2. setu začal Mashe výtečně chodit return a podání měla po většinu zápasu slušné. Takže asi tak. :)
Reagovat
tommr
ženský semifinále se bude hrát už zítra pokud nebude pršet. Na pátek je totiž plánovanej den volna před tradičním sobotním finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info! Takže už od rána budu přeci jen lehce nervózní.:) No jo, on už je zítra čtvrtek, to hrozně letí a v neděli bude po všem a budeme vyhlížet Wimbledon. Toto období mám z tenisového roku nejraději, protože dva GS dělí pouhých čtrnáct dnů.:) A tento rok je to ještě doplněno o OH.

Monty: report si určitě přečtu a zítra uvidíme, jak to celé dopadne...
Reagovat
VlS
Víš, já si pořád myslím, že říct "dneska hrála daleko líp (hůř) než včera" je strašně ošidné a zavádějící. Tenis je hra dvou (čtyř) hráčů (hráček) a jde tedy vždy o interakci plynoucí ze hry protivníků. Je strašně těžké objektivně určit, co je vliv hráče a co protihráče. Tenis je také hra nervů. Jeden, dva skvělé míče, na kteréprotivník neodpoví ti zvýší sebedůvěru a tím level, jeden dva míče nešťastné, nebo protivníkem skvěle vrácené způsobí přesný opak. A tohle rozmotat a vyvodit nějaký objektivní závěr, tak takovou domácí úlohu bych mít nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím souhlasím... Každý zápas je jiný a zítra (vlastně už dnes) se začne zase od nuly.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam že jiny než omlouvajicí nazor se tady na Petru nebere...Tak pochvalme tenistku, že postoupila i po docela slabem tenisu do dalšiho kola..No nic to nezmeni na veci, že tenisove to bylo proste podprumerne...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Petru tu nikdo neomlouvá. To, že se snažíme vyzdvihnout to, jak to ubojovala, i když se jí nedařilo, to neznamená, že bychom její chyby omlouvali nebo přehlíželi.
Reagovat
Jan
To že je Petra bojovnice, je jasné a klobouk dolů. Ale myslím, že její forma není taková jak na přelomu roku a bojovat je sice hezké, ale když jí to tam přestane padat, tak pak jenom bojovnost nemusí a nebude stačit.
Reagovat
Fandina
Petra může buď vyhrát nebo prohrát a s tím každý počítá. Je to sport hra na jejím konci vítěz a poražený, jinak by to nemělo smyslu ... úsměv
Reagovat
VlS
Ono jaksi omlouvat nebo neomlouvat není co, a nebylo by, ani kdyby prohrála 2x 6:0. Je to její hra a její boj. Nedával jsem jí žádné povolení, že smí hrát, jen když bude hrát výtečně a vyhraje, takže jaksi nemám co omlouvat.
Nehrála tak dobře, jak bychom si všichni(a především jistě ona) přáli a nehtrála tak špatně, aby prohrála. Co bys chtěl omlouvat?
Reagovat
tommr
zajímalo by mě kolik lidí to dneska odneslo ... :)
O zápase už toho tady bylo napsáno dost takže jen stručně - ze strany Petry tam bylo hlavně ze začátku příliš mnohu UE, ale vyvážila to příkladnou bojovností, v závěru jí možná trochu pomohla i únava soupeřky, která tady odehrála hodně těžkejch zápasů ...
Chtělo by se napsat, že v semifinále bude muset Petra trochu přidat, ale to je jen nošení dříví do lesa. Myslím si, že to moc dobře vědí všichni včetně Petry ... :)
Reagovat
Carloss
No tak dneska to byl zas zápas kdy jsem zas na to neměl nervy moc koukat. Sám pro sebe si tomu říkám další zápas Kvitová vers. Kvitová

Takže pozitiva: Petra i přes nepříliš dobrej výkon znova zabojovala. I za stavu 2:4 ve třetím setu, kdy projela dva brejkboly znova vstala z mrtvých a dala to. Je to rozdíl oproti minulýmu roku (americký turné) kde by takovej zápas pak sama sebe vyházela. Takticky vyspěla. Nutno ještě dodat, že Jaroslava hrála v 80 % zápasu tenis hodnej světový dvacítky. Ale v klíčovejch momentech se sesypala (dvojchyby, laciný chyby).

Negativa: Ovšem bude tohle proti Máše stačit? Viděl jsem Petřin výkon ve Stuttgartu proti Máše i na AO a v obou zápasech byla taky tak podobně nervózní jako dneska. Ta nervozita zapříčiňuje to, že zbytečně ztrácí body, navíc se zas obávám toho, že bude na Mášině servisu tlačit, ale pak jak přijdou brejkboly, přijdou zase laciný Petřiny chyby. A Máša není Jaroslava, Máša je rozenej zabiják kterej když ucejtí šanci, tak hraje ten nejlepší tenis. Nicméně věřím, že Petra takovejma zápasama získá další a další zkušenosti. Proti těžším soupeřkám potřebuje získat zase svoji chladnokrevnost z Wimbledonu a TM.

Zejtra budu Petře samozřejmě fandit a doufat, že jí to tam půjde. Ten potenciál porazit kohokoliv ze špičky Petra má, hlavně ať je v klidu a nehraje zas jen sama se sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by nemohla vyhrát? Vždyť ona měla vyhrát už loni - vedla nad Li Na v osmifinále ve 3. setu 3:1. A jak v SF skoro nešťastně prohrála se sirénou na AO a ve Stuttgartu. Uvidíme zítra
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný výkon Mashy, určitě lepší než proti Klárce. První tři hry znamenaly tři brejky, Masha vedla 2:1. Potom si ten náskok jednoho brejku držela a za stavu 4:2 se jí povedl další brejk. Pak už Masha dopodávala první set... Druhý set začal o něco lépe pro Kaiu, která vedla 2:0. Masha poté zabojovala, získala několik důležitých míčků a vyhrála pět gemů v řadě. Následně opět podávala na vítězství, tentokrát už v celém zápase a tentokrát se to nepovedlo. Přesto se Masha vzápětí dokázala zkoncentrovat a uhrála povedený gem na příjmu, který znamenal její postup do semifinále... Mám velkou radost, semifinále grandslamu je vždycky úspěch. Další zápas proti Petře, k tomu asi není potřeba nic dodávat. :) Holky se moc dobře znají. Myslím, že obě už mají za sebou takový krizový zápas (Masha proti Klárce, Petra nejspíš dneska). V jejich vzájemných zápasech většinou rozhodujou maličkosti, takže uvidíme... Masha je potřetí v kariéře v semifinále RG, což je zatím její dosavadní maximum. Držím palce Mashe, aby jí to do třetice vyšlo! :)

A ještě pár slov k zápasu Petry a Yarky. Když hrála Masha, tak jsem občas na chvilku přepnul. Až její zápas skončil, tak jsem se koukal na 3. set. Myslím, že Petry výkon šel postupně nahoru, zatímco Yarce se nejvíc povedl asi ten první set. Na konci už bylo vidět, že se Yarka nemůže tolik opřít o své podání a samozřejmě tam trochu byla nervozita. Sice už jednou ve čtvrtfinále RG byla, ale přesto nemá z podobných zápasů (ve dvouhře) tolik zkušeností. Ale musím říct, že bylo sympatické, jak se i po těsně prohraném zápase loučila s úsměvem. Viděl jsem s ní i rozhovor na stránkách RG a je to docela hezká a milá holka. Takže jí přeju, ať se daří a má takových výsledků více. :)
Reagovat
Fandina
Jo jo Schvedová byla úsměvavá i při vydařených výměnách. I Petra měla krásně usměvavý a milý rozhovor hned po zápase na kurtu a zaslouženě se radovala ... úsměv
Reagovat
tommr
myslím si, že se v závěru zápasu u Shvedový nejednalo o nervozitu, ale spíš o únavu - odehrála toho tady totiž podstatně víc než Petra a asi není na takovou zátěž moc zvyklá ... :)
Reagovat
VlS
Ahoj Monty,
Martii s Kaiou jsem neviděl, takže se nebudu pouštět do teorií, jen k Jarce - ona je strašně normální a sympatická hráčka se smyslem pro humor, vzpomeň si na situaci, kdy loni ve finále deblu dostala Vania King do obličije míčkem odraženým od země a nevěděla, jestli brečet, vztekat se nebo co a Jarka situaci krásně uklidnila a převedla Vaniu do smíchu. PO RG už bude kolem 70. místa.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Pozápasové rozhovory s vítězkou bývají většinou usměvavé. :) Světe div se, dokonce i s Mashou, která je pro některé tak strašně ledová a chladná. :D Ano, je... Ale jen do té doby, než skončí zápas. :)

tommr: To je taky možnost. Koukal jsem, že hrála i čtyřhru a předtím kvalifikaci... Každopádně to je kometa letošního RG. Z jejích výsledků jde rozhodně velký respekt. Hladké vítězství nad Sofií, pak vyřadila ryzí antukářku Suarez a potom obhájkyni titulu Na Li... Na kvalifikantku hodně slušné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tě zdravím. :) Tebou zmiňovaný moment jsem bohužel neviděl, ale věřím tomu, že Yarka je fajn. Je dobře, že se takhle posune v žebříčku. Rozhodně má na to, aby hrála lepší turnaje než ITF.
Jen pro vysvětlení: Píšu Yarka, protože Jarka říkám Jarmile Groth. Tak aby se to nepletlo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Že je Maša při zápase chladná, ledová, to mě osobně vůbec nevadí, protože je maximálně soustředěná na vývoj zápasu a ne náhodou ji komentátoři srovnávají v bojovnosti a zarputilosti s Rafou, něco na tom je :-)
A i Rafa je po zápase usměvavý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Emičko. :) Já myslím, že Masha je jinak velmi zábavná. Třeba teď v té reklamě na míčky Head, kde vystupuje s Novakem. :D

Oprava: Teď už ne Jarmile Groth, ale Gajdošové. :D
Reagovat
Andrew89
Ta reklama je skvělá:D
Reagovat
Andrew89
Ta reklama je skvělá:D
Reagovat
Andrew89
pardon, nevim proč se to odeslalo 2x:D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. :)

Pro ty, co neviděli: http://www.youtube.com/watch?v=9xTmU6N6J3Y
Reagovat
Fandina
Po vyhraném zápase je vždycky úsměv na místě ... úsměv. Ale třeba Klárka když teď po dvakrát vyhrála, tak se jednou usmívala a podruhé moc ne, prý neměla radost z některých prohraných míčů, jako vždycky prostě chce hrát nejlíp a pak o tom přemýšlí. Jinak samo super holka ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Reklama povedená, líbí se :-) jako reklama se Sabinou, tam je fakt kočka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ta reklama se Sabine jede na německém Eurosportu pořád. :)

"Guten Morgen, Sabine!" - "Guten Morgen, Charlie!" :D
Reagovat
VlS
Mě je jedno, jestli píšeš Jarka, Yarka, Schvedova nebo Švédová - dokážu ji v tom poznat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neda mi abych tady po nekolika tydnech nereagoval.Pokud z toho zapasu oddelame česke srdičko, tak Kvitova hrala opravdu hrozne, stala proti hračce, ktera sice ma jakousi formu, ale jinak by sni jako svetova 4 nemela mit takove problemi..Všichni vime, že Petra proste nehraje posledni mesice nijak oslnive a pořad ji dokola omlouvat je blbost. Z takovou hrou je zazrak že je v semifinale Rg...
Reagovat
poutnik
Pravý "český" fanoušek. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A když z toho zápasu odděláme tenisák a raketu a přidáme kopačák, je z toho nohejbal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že podobně kritické hodnocení nemají naši pseudofanoušci k Vice, když hraje mnohdy také nahoru a dolu a s velkým štěstím projde dál. Sakra lidi, je to sport provozovaný lidskými bytostmi, ktéré mají široký emoční rejstřík. Mají právo překonávat sami sebe v negativních situacích, ale také jim podlehnout, právě proto, že to nejsou naprogramované stroje.
Reagovat
Fandina
Možná to bude tím, že tady fanoušci Viky nejsou. Je tu monty a ten jen chválí a ostatní fandy Viky neznám. Takže nemůže tu být ani její kritik. A co se týká Péti tak je logické že co fanoušek tak jiný pohled a když se daří, tak málokdo má potřebu Peťu pochválit, zato když se někomu něco nezdá hned jsou kritici a někteří mezi nimi jen kritici antifanoušci. Na druhou stranu zase vyburcují ty, co Petru vidí jinak a tak ji alespoň pochválí ... i kdyby za to jak hraje a vyhrává si to zasloužila častěji ... podle mě ... úsměv
Reagovat
Bob
Ten pocit mi prostě nedá a musím reagovat. Většina lidí se vyjádřila na Petry zápas, který byl zase plný EU. Respektuji ho a uznávám, že tam byly chyby a věřím, že si je toho vědoma i Petra. Kdo ten zápas viděl, nemusí číst přihlouplé a často směšné příspěvky diskutujících, u který mám pocit, že jejím cílem je spíše Petru znemožnit. Někdy by bylo prostě snazší napsat, že to nebyl pěkný zápas, ale že jsem rád, že je Petra v SF. Česká republika má na grandslamovém turnaji v semifinále své zastoupení, Petru Kvitovou. Hurá! Ne, ba ne! My raději budeme nadávat na Petry hru! Mě jen vadí to podání, kterým se tu občas lidi prezentují. Zahrála někdy krásné míče, odvracela "brejboly", ze stavu 4:3 otočila zápas na 6:4! Její nikdy nekončící snaha mě nikdy nepřestane udivovat. Tak jí alespoň pochválím já, ať mám radost. Upřímně, já jsem Péťu na SF moc netipoval, takže jsem rád, že předčila mé očekávání. Chápu, že je Češka, takže je namístě, že zde na české portále je četná diskuze. Ale co si někteří dovolí napsat, je nehoráznost.
Reagovat
poutnik
Správný fanda :-)
Reagovat
Andrew89
big Like:)
Reagovat
Jan
I když jsem Čech a fandím českým tenistům, tak se stydím, že s takovou hrou je Petra v semifinále grandslamu. Šampion grandslamu, kterým Petra může být, by měl hrát poněkud jinak. V opačném případě to je parodie. Chválili byste Nadala, či Federera, kdyby postoupili do semifinále či finála a hráli takhle ? A pokud chce Petra uspět v semifinále či finále, tak s takovou hrou se jí to těžko podaří. A pokud ano, tak to opět bude parodie na tenis.
Reagovat
Fandina
Tak si to tak neber. Je to sport. Jeden vyhraje druhý prohraje. To je život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale jak můžeš napsat, že fandíš českým tenistům a zároveň že se stydíš, že je Petra v semifinále? To si neuvědomuješ, že si těžce protiřečíš?
Reagovat
Bob
Zase někdo nejdřív píše a potom přemýšlí. V tomto případě asi jenom píše :)
Reagovat
Jan
V tomhle případě to tak je. Mám z toho rozporuplný pocit. Dobrý, že postoupila a špatný jak hrála. Francouzům to může být trochu pro smích.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítra to samozřejmě bude moc těžké. Dle mého názoru je v tom zápase Máša jasnou favoritkou, rozhodně větší, než byla na trávě při památném Wimbledonském finále. Pokud tyto dvě hráčky spolu hrají na hardu nebo antuce je prostě v tomto období Máša favoritkou. Na její stranu hovoří nejen povrch, ale i to, že druhá čtvrtina roku, ta evropská, antuková, ji zastihla ve vrcholné formě (podobně jako první čtvrtina roku Viku). Ale Petře by tato pozice, kdy na ni konečně nebude ten tlak mohla i trochu prospět. Petra samozřejmě může vyhrát, ne že ne, hru na to má. Ať už to dopadne jakkoli semifinále antukového GS je velice slušný výsledek. Takže Péťo, zítra žádné nervy, pojď si to užít, pojď tam předvést svůj nejlepší tenis a bojuj do posledního míče, protože z druhé strany to bude stejné. Nedej to ledové královně zadarmo!! PETRO POJĎ !!! Držíme pěsti, palce, co kdo má. :-)))
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou. Vidět v Petře jasnou favoritku je stejná pitomost, jako vidět v ní předem outsidera. SF jakéhokoliv velkého turnaje a tím spíš GS je úspěch. Finále je větší úspěch a vítězství ten největší. Těšme se na to, co souboj Marie a Petry přinese, jedno je jisté předem, vyhraje jen jedna z nich a ta asi bude favoritkou pro následné finále, ať v něm bude Sam nebo Sára.
Reagovat
Andrew89
poslední dva zápasy(AO i Stuttgart) rozhodlo pár míčků. Opravdu jsem na zítřejší zápas zvědavej:) Masha je favoritka o tom není sporu. Bude to skvělá podívaná:)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos třetí vzájemné semifinále těchto dvou hráček. Předchozí dvě semifinále byla Petra Máše více než vyrovnanou soupeřkou, Máša ale v rozhodujících pasážích dokázala prodat své zkušenosti a Petru porazila. A dlužno dodat, že v obou předchozích zápasech byla Petra mírnou favoritkou. Ne tak zítra. Po kolapsu Sereny a Viky se jasně čeká, že Máša celý turnaj vyhraje, navíc by jí zítřejší vítězství posunulo na post světové jedničky a eventuální turnajový titul by jí zajistil kariérní grandslam, což je velká motivace, ale zároveň obrovský vnitřní i vnější tlak (ale dlužno dodat, že Máša není z těch, kterým by se z něčeho jen tak rozklepala kolena). Petra naproti tomu může hrát naprosto v klidu, od ní se toho tolik nečeká. Těžko říct, co nakonec převáží, ale doufám, že napotřetí to bude Petra, kdo z jejich duelu vzejde jako vítěz. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se moc těším, i na druhé semi, tam přeju Sáře :-) ani nemám chut na nic z toho, co se tu píše, reagovat, vždycky se dá kritizovat, ale já jsem moc ráda, že to Petra nakonec zvládla, začátek zápasu se moc nevydařil, nebyla tolik úderově jistá, ale snad s Mašou to bude jiný zápas :-)
Reagovat
Fandina
Petra může jít do zápasu s Márií v klidu a pohodičce. Semi je úspěch. O bojovnosti u ní nemám obavy, fedy jsou toho důkazem. Teď půjde o to která je momentálně tenisově lepší. Mária je proti loňsku hlavně lepší na servise. Podle Klárky zprava podává ven z kurtu a zleva na střed. Je potřeba se na ní dobře připravit, obvzlášť po tom, co AO a Stuttgart byl fakt o pár míčích. Věřím Petře přeji úspěch a na zápas se těším ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je vždycky těžší být favoritkou... Ale já to vidím 50:50, asi jako každý zápas Mashy proti Petře. Zápas druhé a čtvrté nasazené, tam je opravdu těžké označit někoho za favoritku. Bude hodně záležet na servisu a returnu jako ve Stuttgartu. Jedna z holek nemusí mít den, anebo to taky může být strašně vyrovnané... Masha se v případě výhry může stát jedničkou, ale myslím, že o tom vůbec přemýšlet nebude. Stejně tak Petra určitě nebude cítit, že už má "splněno"... Vyhrát budou chtít obě, to je jasné. :)
Reagovat
Jan
Vzhledem k tomu jak Petra na RG hraje je pro mě Máša favoritkou. Na AO to bylo v semi v nejhorším případě 50:50, ale tady rozhodně ne.
Reagovat
Fandina
Jan jsou dvě možnosti buď ti tip vyjde nebo nevyjde jiná možnost neexistuje ... úsměv
Reagovat
VlS
No, mohli bychom změnit pravidla a vymaslet remízu. Do finále by mohly postopit obě a proti Sam (Sáře)si zahrát ameriku :-D
Reagovat
Andrew89
mrzí mě, že zítra zápas neuvidím!:D livescore ale sledovat budu".:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl to ideální zápas ale PETRA to nevzdá a bude bojovat! Přesně sem věděl že tací chytrolíni budou psát ža nemá být kde je atd..... ale jak víte tak Petra je v tomhle normální a musíme si zvyknout na to jaké množství chyb dělá. I když třeba ten zápas zejtra nevyhraje bude stále moje nejoblíbenější tenistkou.

A řeknu vám myslel jsem že porodim z těch nervů!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra určitě nehrála nejlepší zápas, ale na to se historie neptá. Podstatný je, že vyhrála.
V semifinále by to ale asi chtělo trochu míň výkyvů
Reagovat
smazaný uživatel
Masha je jasnou favoritkou, ale víte dobře, že Petra velké zápasy nikdy nedá zadarmo....a s Mashou většinou hrají vyrovnanou hru..určitě se na ni připraví, proč by nemohla jít do finále?? určitě může...dneska to bylo nahoru, dolu, ale uznejte, že Schvedovova hrála skvěle....To je totiž tenis velké hráčky, že i takovej zápas vyhrála....nakopne jí to....Není umění vyhrát jednoznačej zápas, ale ten, ve kterém se vám nedaří, i Masha měla s Klárou problémy....to k tenisu patří...Petro a teď na Mashu....já ti fandim dál.....za dnešní výhru děkujeme
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Petře drží v skrytu duše palce i ti trollové tady. Jenom chtějí být středem pozornosti, tak navenek povídají nesmysly. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jo no...někdy lepší nečíst :D stašně přeju Mashe jít na post, ale jsem češka, fandim Petře....jinak, jasně Mashe....ve W taky nikdo nečekal, že Petra ho vyhraje a dokázala to....proč ne RG?? nevim no...je to smutný, ale 1000 lidí, 1000 názorů no....Dominika taky měla řeči na Stosur...po bitvě je hold každej generálem
Reagovat
dadaft
taky jsem pln mírného optimismu v mezích zákona. ))
Reagovat
Jan
Jistě je umění vyhrát když se nedaří. To Petře neberu. Ale vidím, že asi netrénovala jak vloni i když tam byla ta zranění (vidím to takto z vnějšího pohledu laika), protože její herní projev a přesnost umisťování míčků je propastně jiný. A to mě trápí, protože proti silným soupeřkám to co hraje stačit nebude. Řekl bych, že z semifinálové čtyřky je nyní nejslabší.
Reagovat
smazaný uživatel
no ale víte co je nejtěžší vyhrát i když se nedaří,je v semifinále a to je obrovský úspěch a mashu může zítra překvapit a vyhrát..jo a víte jak je těžký hrát tenis běžte si to sami zkusit
Reagovat
smazaný uživatel
utrpěla vítězství se 142 hráčkou žebříčku. Opravdu bomba - vítězství s hráčkami druhé stovky !
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a světové sedmička s tou samou hráčkou utrpěla porážku, a to dost ostudnou. ;-)
Reagovat
Fandina
Není důležité kdo je na jakém místě na žebříčku ale jak hraje. Žebříček zobrazuje jak kdo hrál před tím, ne jak hraje teď a pak se znovu mění ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála uplne ho vno.Doufam,že se proti Marii vyspí lépe.
Reagovat
Paseka
Jdi na kurt a zkus to, ty chytrolíne !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy a kde srabe?
Reagovat
Jabadu
Doporučuji vykouřit tiket. Uleví se Vám.
Reagovat
dadaft
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co meleš fetko.
Reagovat
a.magerova
vyhrát, když se daří, ale vyhrát když se nedaří to je FRAJEŘINA !!!
Petro gratuluji.
Reagovat
Jabadu
No jistěěě ... !!! Vařit se solí, to není umění. Bez soli - to je umění!
Reagovat
smazaný uživatel
Zase mi to po čase přeci jen nedá a ještě něco k těmto diskutujícím, i když si tolikrát říkám ne, ne, nemá to smysl.
Tak si ještě do Petry kopněte, vy hvězdy.
Fakt bych se styděl něco takového vyplodit, po takovém mači.
To, že Petra byla na začátku silně nervozní i dost přemotivovaná, nehrála dobře jsme viděli všichni i bez vašich dementních komentářů. Během zápasu 2x vstala skoro z mrtvých!! BRAVO PÉŤA!!! Být v podobné situaci nejenom v tenise ale v jakémkoli jiném oboru Vy, pravděpodobně se z toho poděláte. Tečka končím.
Reagovat
Andrew89
Všiml sis , že když prohrála první set, tak to byly silácký řeči od lidí, který sem normálně pomalu nepíší...jen co vyhrála tak je docela ticho....zvláštní :DDD ..
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ještě dodatečně omlouvám za trochu hrubší slovník, tohle mě fakt dokáže někdy vytočit. Jasně, že jsem si všiml. I po zápase s Lepchenko byli tihle potichu.
Reagovat
Paseka
Ano !! Přesně tak !!!
Reagovat
mac.hall
Jediné , co nás dnes může těšit je postup Petry do semifinále. Vše ostatní bylo katastrofa. To , co na kurtu Petra předváděla, místy hraničilo až s parodií na tenis . Obzvláště v prvních 4 gamech prvního setu. Některé momenty ze strany Petry mi silně připomínaly ryze amatérské pojetí tenisu. Nikdy bych neočekával , že v semifinále grandslamového turnaje uvidím něco takového. Jaroslava je sympatická a docela pěkná baba , ale tenisově skutečně patří někam do druhé stovky žebříčku. Úroveň její hry odpovídala letos dosaženým výsledkům , které zmiňoval moderátor Svačina. Řada kvalifikací do hlavních kol turnajů a prohry s zcela neznámými hráčkami ze 2-4 stovky žebříčku. Svou hru postavila na jediné možné alternativě a sice dostat míč na druhou stranu kurtu a nechat kazit Petru. A té se to po podstatnou část zápasu úspěšně dařilo. Nakonec se kousla a zápas dotáhla do vítězného konce , ale letos do semi rozhodně nepatří. Chce se mi věřit , že se přes noc stane zázrak a zítra na kurtu proti Maše bude stát zcela jiná Petra s šancí na vítězství, ale opravdu mi to nějak nejde. Myslím , že ze 4 semifinalistek je jednoznačně nejslabší a zítra půjde z kurtu s pořádným výpraskem. Tedy , pokud se kvalita její hry oproti té dnešní radikálně nezlepší.
Reagovat
Andrew89
tak se omluvám, větši nesmysly čtu ted:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, ale stačilo říct, že Petru prostě nemáte rád.
Reagovat
VlS
Tak větší bláboly jsem opravdu dlouho nečetl.
Reagovat
smazaný uživatel
No, von sem tendle typek porad pise tydle blbosti, proste dokud Petra ten Grand Slam neda, tak bude furt vsecko spatne, halt s tim se musi normalni soudny clovek smirit.
Reagovat
smazaný uživatel
toto je ještě větší cyp, než ten pod ním
Reagovat
Jan
Plně s tím souhlasím, ať si ostatní říkají cokoliv. Hra Petry na RG rozhodně není dobrá. Kolik UE dá v každémk zápasu.
Reagovat
Andrew89
opět musím reagovat na tvoje nesmysly...v zápase s Lepchenko bylo 11 UE;) a to je na petru hodně málo:):D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schvalne, kolik UE dala s Lepchenkovou? Proste melete tu blbosti, jeden ma v hlave cislo 129, druhej jen cisla UE, ktery se mu hodej do kramu, no hnus fialovej. Nakonec, ona to Petra tady stejne necte, aspon doufam, takze vlastne at si mele pantem kazdej co che.
Reagovat
Jan
Zápas s Lepčenkovou byl jediná vyjímka. Tam se Petře nedalo vytknout vůbec nic.
Reagovat
Paseka
Je pravda, že předvedená hra nebyla nic moc, ale silou vůle to vytáhla. Proti Šarapce by to ale těžko stačilo. Ta je bohužel ve výborné fomě a Petra bude mít co dělat, aby jí stačila.Každopádně je ale taky vidět, že antuka prostě není její šálek kávy. Semi je ale úspěch. Pavel
Reagovat
mac.hall
Bohužel jste vedle . Naopak mám Petru docela rád. Je sympatická , na nic si nehraje , chová se přirozeně a to jsou vlastnosti , které upřednostňuji. Ale striktně odděluji své sympatie či averzi k někomu s objektivitou hodnocení jeho výkonu. Připouštím , že to mnohým jako jste vy , Lajn a jiní může připadat až nemístné , ale nemohu a nechci se přetvařovat a chválit něco, o čem vím , že bylo velmi špatné. Petra dnes skutečně předváděla velmi, velmi špatný tenis a zvítězila jen díky tomu , že proti ní stála v podstatě neškodná soupeřka. S takovýmto výkonem by od lepší tenistky dostala pořádný výprask.
Reagovat
Paseka
Ano, máte pravdu Pane Chytrý !!!
Reagovat
VlS
tak si porovnejme zápasy - tříseťáky - Marie a Petry.
Marie s Klárou a Petry s Jarkou.
Poměr UE: winners Marie 53:31 tedy - (minus) 22 ; Petra 32:38, tedy + (plus) 6.
Chceš srovnávat ještě další statistiky?
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zápas je jiný. Říkáš, že Máša je v dobré formě, ale vzpomeň si, jaké měla bobky, aby se neporoučela už v zápase s Klárou. Navíc po vypadnutí Sereny a Viky se jasně čeká, že Máša celý turnaj vyhraje, zatímco u Petry je semifinále příjemným překvapením. Takže zatímco tentokrát bude pod tlakem Máša, Petra může hrát naprosto v klidu, což jí naprosto vyhovuje.
Reagovat
dadaft
to co Jarka Petře posílala na druhou stranu mělo často vysokou kvalitu - jestli nemáš oči, nepiš příspěvky, prosím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když ji máš tak rád, proč sem nenapíšeš něco pozitivního když třeba hladce vyhraje. Proč se do ní obouváš jenom v případě, že se jí nedaří.
A kdyby to tvoje hodnocení alespoň bylo založeno na realitě, ale psaní o špatné, pasivní hře Jarky, o jejím tenisovém neumění, to jsou opravdu ale opravdu úplné nesmysly. Snad největší co jsi sem kdy napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vám i věřím, že Petru máte rád, problém je v tom, že vás tu vidím akorát kritizovat - a kritizovat (a když Petra zahraje dobře, tak mlčíte). Potom se ale nemůžete divit, že ty vaše příspěvky tu spousta lidí považuje jenom za jedovaté kecy.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tu statistiku. Jsem ještě pln emocí :-) a nejsem tudíž schopen tak chladnokrevného hodnocení. :-)))
Reagovat
Fandina
má zřejmě představu že Petře budou lítat fiftýny jak v té reklamě z Unicredit nebo jaké banky :-) bohužel o tom tenis není na kurtu stojí proti sobě dvě hráčky a každá chce vyhrát. Vyhraje ta lepší o nic jiného nejde. Laciná kritika formou hraje špatně je taky k ničemu než nepopíšeš co se má zlepšit. Navíc tady k čemu, to musí vědět sama a ti kteří jí obklopují profesionálně a po zkušenostech.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný a objektivní názor se kterým lze souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Je až dojemné, jak upřednostňujete a přitom striktně oddělujete. Možná byste měl chodit na korektnější weby, neb na tom českém budeme vůči českým hráčům vždy nekorektní. Budeme jim fandit a pokud zvítězí, budeme se radovat.
2. Nepřetvařuji se, když dnes Petru chválím za její vítězství. Musela ho hodně těžce vybojovat a dokázala to. Neočekávám vždy hladkou dvousetovou výhru ve dvou setech po drtivé převaze.
3. Petra nezvítězila díky tomu, že její soupeřka byla neškodná. Zřejmě jste neviděl neškodnou hráčku. Ruska reagovala na tempo Petřiny hry a často si svou hrou vynutila Petřinu chybu.
Reagovat
dadaft
třeba ve třetím setu měla Petra jeden gem, kdy se fakt blbě vyházela - ale jen jeden - a oni se toho chytnou a všechno je prý na h.vno atd.
Reagovat
Jan
Vy se hned chytáte za každé slovíčko. Nejde jen o statistiku, ta nakonec nevyjádří obraz hry. Jak často dává Petra outy nebo síť, samozřejmě není to jen tak hrát na takové úrovni, ale ve srovnání s tím jak Petra hrála na přelomu roku 2011/2012 to bije do očí. Rozhodně Šarapová proti Kláře nehrála tak špatně jako Petra proti Švedové. Jestli chcete chválit její špatnou hru, prosím. Jediné, za co jsem rád je, že Petra postoupila, jinak mi ten zápas neudělal žádnou radost. Na rozdíl od toho jak hrála Klára se Šarapovovou, i když prohrála, měl jsem ze zápasu velkou radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Máša proti Kláře hrála snad ještě hůř než Petra proti Švedovové. Prohrála si snad deset podání a ve výměnách si ji tam Klára vodila jak malou holku.
Reagovat
VlS
Píšete:"Byl to hnus. Nejhorší utkání Petry za poslední 2 roky" Tak to je nesmysl. Nejhorší Petřino utkání za poslední rok jsem viděl minulý rok v 1. kole v Linci, i když bez větších problémů vyhrála.
1. tři gamy 1. setu byly od Petry nepovedené, to je pravda. Pak hru hodně vyrovnala, ale padla na ní nervozita. 2. set byl OK, ve třetím to bylo poměrně mírné drama, ale rozhodně ne žádná katastrofa.
Statistiku jsem vzal do ruky jen proto, že píšete o strašlivém počtu UE. 30 UE na tříseťák agresivní big hitterky je prakticky naprosto v normě, to je cca 1 -1,5 UE na game. Mluvíte o objektivitě - neznám objektivnější objektivitu, než je obyčejná neemotivní statistika.
Pokud by náhodou Petra vyhrála celý turnaj, na kolikátém místě v řadě trotlů, kteří budou počítat a definovat úkoly, kdy už má být světová No. 1 budete stát? - s Fandinou - úsměv.
Reagovat
mac.hall
My dva se asi nemůžeme shodnout. Oba Petře fandíme , jsme rádi , když vyhrává a dosahuje úspěchy , ale já , na rozdíl od tebe, prostě neumím přehlížet evidentní chyby v její hře. Máš pravdu , že jsem po její výhře s Lepeschovou nedal do placu svůj názor na zápas. Jednak nejsem zcela pravidelným účastníkem diskuzí , spíš občasným a po tomto zápase Petry jsem se k tomu nedostal. Viděl jsem je druhý set a souhlasím s některými diskutujícími , že to byl od |Petry na letošním RG suveréně její nejlepší výkon. Ten se , ale diametrálně lišil od toho dnešního a více či méně i od jejích dalších zápasů na tomto turnaji. A ještě malá poznámka k úrovni hry Jaroslavy. Vůbec jsem nechtěl , aby to vyznělo , jako dehonestace jejího výkonu, ale co jsem napsal , za tím si stojím.Pokud její dnešní výkon považuješ za aktivní pojetí tenisu, pak , a teď mi promiň , začínám vážně pochybovat o tvé tenisové erudici. Jaroslava viditelně hrála tak, a myslím , že to byla velmi dobrá taktika stanovená jejím trenérem na základě znalostí hry Petry, aby udržela míč ve hře a nechala kazit Petru. Tedy , pokud ta nebude mít dnes svůj nejlepší den. A ono to docela po většinu zápasu vycházelo. Pokud by Petra dnes předvedla svou lepší formu , musela by Jaroslava z kurtu jednoznačně spláchnout.
Reagovat
smazaný uživatel
A ta délka míčů od Jaroslavy, to bylo jako co ???
Ne, my dva se opravdu neshodneme.
Reagovat
Andrew89
snažíš se tu mluvit chytře, ale přitom píšeš nesmysly. Konsternuješ mě každým slovem, který napíšeš. Jsi učastníkem pouze tehdy, když se Petře nedaří. Tot vše.
Reagovat
mac.hall
Ano , máš pravdu. Pokud se hráčka dostane do QF na grandslamu , musí určitou kvalitu mít. Ale považovat za ni jen délku míčů je opravdu trochu málo. Přece bys nechtěl , aby hrála všechny na kříž. Důležitým hlediskem je umístění těchto míčů a jejich razance, zda jimi dostává soupeřku pod tlak, do defenzívy a zda pak následují vítězné údery. A to u Jaroslavy, i při nejlepší vůli , dnes vidět nebylo. Ještě jednou opakuji, nic proti ní nemám, viděl jsem jí poprvé a na to že je Ruska je docela hezká , příjemná a velmi sympatická. Tenisově ovšem rozhodně nepatří do posledních 16 na světě a to bez ohledu na skutečnost , že se tam letos dostala a určitě zaslouženě. Něco jiného je takový výsledek vybojovat jedenkrát a opakovaně. Jedenkrát to může být i shoda příznivých okolností , opakovaně pak důkaz kvality. Tím ovšem nechci říci , že by Jaroslava nemohla opět dosáhnout podobného úspěchu. Není to vyloučené, ale já jsem přesvědčen , že musela předvádět lepší tenis než dnes.
Reagovat
Jan
V současnosti je mi už jedno jestli bude Petra světovou jedničkou či ne. Když vyhraje RG a bude hrát hrozně jak dnes, tak to bude radost z její výhry notně srážet. Nakonec, proč se tím tak zabýváme, je to jenom sport.
Reagovat
VlS
Jestli jsi Jarku viděl poprvé, tak jsi hodně "zelený" tenisový fanoušek. Jarka loni vypadla (operace kolena a další zdravotní komplikace) z širší světové špičky (stabilní světová 30 - 50, špičkově ve dvacítce), je vítězkou dvou GS v deblu, 2010 už byla v QF RG atak dál a tak dál.
Dneska rozhodně nehrála tak špatně, jak popisuješ (jen winnerů měla tolik, jako Caro za průměrnýho půl roku).
Reagovat
Fandina
Ve sportu je vždycky radost z výhry. Znamená to, že jsem hrál lépe než ty proti mě. Žádné jiné měřítko to nemá. Důležité je dodržovat pravidla a vyhrát. Nic lepšího se ještě nevymyslelo. Petra hrála blbě ale na výhru to stačilo. Logicky z toho vyplývá, že Petra hrála dobře ... tak radost z výhry ... úsměv
Reagovat
Jan
Řekl bych, že Petra si zvykla hrát bum bum tenis, kdy utluče soupeřku svými dělovými ránami. Ne že by neuměla i jiné věci a údery, umí toho hodně, ale toto u ní převažuje. Snaží se pokud možno druhým, třetím úderem ukončit vítězně výměnu. A protože to není jednoduché v takovém případě přesně umístit míček do kurtu, plynou z toho ty outy nebo síť. A když se pak nedaří, je to špatné.
Reagovat
VlS
Akorát že Petra takhle hraje odjakživa a tahle hra ji lono vynesla tam , kde je - do absolutní světové špičky. To není něco, co by se teď naučila. I minulý rok měla spoustu zápasů, které vyhrála tak, zápasů, kde jsme měli okousané nehty a zápasů, které vyhrála hladce a zápasů, které stejně hladce prohrála. Nic nového se neděje. De ja vue
Reagovat
Jan
Byl to hnus. Nejhorší utkání Petry za poslední 2 roky. Nebýt na druhé straně 142. hráčka žebříčku, tak neměla nárok. Je vůbec div, že s takovou hrou je v semifinále grandslamu. Je vidět, že Petra není ani zdaleka ve formě konce roku 2011 a začátku roku 2012, ať je příčinou cokoliv (zranění, ...). Pokud nebude hrát se Šarapovovou jako s Lepčenkovou, nemá nárok. Kdyby neměla tak snadný los, že až dosud potkávala relativně slabší hráčky, tak skončila už dávno.
Reagovat
Andrew89
větši hovadiny jsem tu snad ještě nečetl....hádám, že si vůbec tehle zápas neviděl..a pokud jo, tak ho prosím zkus srovnat třeba se zápasem na US open 2011 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to jsi asi nevidel jeji americky zapasy, jinak bys todle nepsal. Tady se Petra sice vyhazovala, ale navic celila vyborne obrane Jarky, to napr. zapas s McHale si v podstate prohrala sama, a to nepripominam to nestastny 1. kolo na US Open minulej rok, tohle bylo fakt este v norme. Pokud budes chtit fandit Petre nadale, budes si muset na tyhle jeji hormonalni vlny zvyknout, ostatne sam Kotyza to rekl otevrene, ze v tomhle smeru to uz lepsi nebude. A dalsi vec, Jarka neni zadny orezavatko, pred zranenim byla kolem 30 a je to dvojnasobna grandslamova vitezka ve ctyrhre, podle meho pude jeste hodne nahoru (letos z 210. mista na 129., to je velmi slusne).
Reagovat
smazaný uživatel
pokud máš cype pocyt, že ta Ruska hrála jako hráčka druhé stovky, tak jsi to nemohl vidět
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš zápas s McHalovou z letošího IW, tak tam se sice Petra vyházela, ale pramenilo to především z toho, že se vracela po nemoci a zranění a byla takřka bez fyzičky, navíc se jí špatně dýchalo.
Reagovat
VlS
Jarka je teď už kolem 65. pořadí.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh: to ja vim, ale to tydle typky stejne nezajima, to by bylo brany jako vymluva...:-)
Reagovat
Jan
US Open 2011 jsem neviděl, rozhodně tobylo to nejhorší od Petry, co jsem viděl za poslední 2 roky v TV. A bez krtitiky není zlepšení a postupu. Když bude hrát jak hraje a jen se chválit, daleko nedojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jan: No, pokud jsi to nevidel, tak sem nepis tydle blbosti, ja osobne sem videl vsechny jeji zapasy za posledni dva roky a proto bych si nedovolil neco takoveho napsat, neznalost neomlouva. Jak rikam, hrala daleko hur a jeste pred dvema rokama by tento zapas urcite prohrala, v tom vidim velkej pokrok.
Reagovat
Andrew89
je vidět, že si toho moc neviděl :D a pokud umíš dobře číst, všichni víme, že dnes nehrála svůj standart(ve druhém setu jo). Pro Vás, kteří jí rádi nemáte, tak bude vždy špatná at udělá cokoliv....pro nás fanoušky je už relativně zvyk být v nervech. A to je to co mě u ní neskutečně baví:)
Reagovat
Paseka
Nikdo nebude vyhrávat do nekonečna( viz. Azarenka) A tenisti jsou jen lidé, ne roboti !!! P.
Reagovat
VlS
Kritika na tomto serveru má na výkony tenistů a tenistek stejný vliv, jako na změny pohybu těles v mléčné dráze. Pokud si někdo potřebuje ulevit na duši ze své frustrace, že Petra neplní jeho představy (s čímž Petra nemá nic společného)tak by si mohl přečíst Krále Lávru. Tam byla popsaná ta pověstná vrba určená k naslouchání nářků.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to dám jednou sem, sem to patří :
Česká lvice, co dodat. Neskutečné. Kolega teď odcházel z práce a ptal se jestli nemá zůstat, že to se mnou vypadá na infarkt.
Jak se vůbec můžete během takového mače psát. Já bych nebyl schopen trefit jedinou klávesu, jak se mi klepaly ruky.
OBDIVUJU, OBDIVUJU, OBDIVUJU Petru !!!
Vždyť ta Jarka se tam normálně na kurtu smála, ta hrála tak uvolněně, padalo jí tam v prvním setu úplně všechno. Většina těch chyb Petry nebyly UE ale zatraceně FE. Ale ta vůle, ta bojovnost, za stavu 2:0 ve třetím opět malinká dekoncentrace po tak dlouhém úseku, kdy to vyžadovalo obrovskou koncentraci, ale pak znovu Petra lví srdce, úžasné.
Reagovat
Andrew89
ja tim psaním uvolňoval tens stres:D
Reagovat
mac.hall
Bohužel s tebou musím hrubě nesouhlasit. Díval si se asi na jiný zápas. Nemyslím to ve zlém , ale Petra byla dnes přímo zoufalá. Drtivá většina jejích chyb byly UE a to naprosto tragické. Jaroslava hrála to jediné , na co měla a sice přehrát míče na stranu kurtu Petry. Ta se spolehlivě porážela sama. To , že nakonec zvítězila je tak trochu náhoda. Zápas mohl dopadnout klidně opačně , ale zdůrazňuji , že jen zásluhou Petry. Jaroslavě bylo aktivnější pojetí tenisu naprosto cizí. Zahrála sice za celý zápas pár míčů , o kterých by se dalo říci, že nebyly vyloženě opatrnické a na jistotu , ale bylo jich jak šafránu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jaroslavě bylo aktivnější pojetí tenisu cizí" - viděls už někdy tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí žeru, takové drama snad dokáže vyrobit jedině Ona. A věřím tomu, že jí tenhle zápas hodně posílí, zítra Mášu smete a nakonec to tady celé vyhraje.
Reagovat
rib
tož to bych si přála též... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak panaka mame s kolegou za sebou....nastesti mam tlak dobrej, jinak bych todle nepsal. To Petrino vyhazovani se, vypinkavani se me dovede jednou do hrobu. Az na druhej set fakt desivy zapas. Ale musim uznat, ze Peta ma moral jako nejakej sololezec, todle by rada jinych borkyn asi neustala. Na druhou stranu je treba rict, ze Jarka ma velkej potencial a s touhle hrou bude co nevidet aspon v prvni dvacitce. Tak ted do Sarapky, ale bez te hromady UE, bych prosil....
Reagovat
rib
jj, jen co se naučí postavit k forhandu, když nemá míč na raketě, tak možná Yarka nebude v druhé stovce, ale třeba okolo 50. místa. Jinak hraje sice svižně, dobře běhá, ale bez nápadu a překvapení...
Reagovat
dadaft
Jarka by potřebovala hrát s nejlepšími, aby poznala, v čem musí přidat v útoku. obranu má zcela excelentní už teď.
Reagovat
smazaný uživatel
spiš kdyby byla odpočatějši, tak by se do toho opirala vic si myslim:)
Reagovat
dadaft
je fakt, že ve třetím setu to místy vypadalo, že nemá sílu podat míček přes síť...
Reagovat
rib
a nikoho z vás nenapadlo, že to bylo tím, jaké dává Petra rány :-)? Smutné, milí "fanoušci"
Reagovat
smazaný uživatel
Mač - pořadne drama, Petra v 1. se hledala, ve druhem returnovala z prvni a ve třetim to bylo trošku trapeni,ale držel ji servis. Švedova podle meho soudku už byla fyzicky hodně unavena - sice v mixu vypadla v 1.kole, ale dbl QF a tady včetně kvalifikace 8.zapas. Gratulace Petře, Marii musi sundat (nechut slyšet to hekani) a Slava at už je zpatky ve stovce a nejen na RG hraje impozantně:) A ČT4 si u mě hodně stouplo,že konečně člověk neni odkazany na Eurosport anebo sportlemon.com.
Reagovat
rib
...no bylo to na infarkt, ještě s tím po....ým komentátorem ČT, ale nakonec jsme nezkolabovali ani my doma, ani Petra :-) Tak Petro, pořádně si odpočiň, abys byla na Marušu ve formě!!! POJĎ!!!
Reagovat
dadaft
mně svačina nijak nevadil. i když pro ženský tenis mám radši eurosporťáky Basíka, Petra, Janů a Sokola.
Reagovat
Fandina
Svačina komentoval věcně, žádný fanda někoho, spíš popisuje co vidí tenisově, jeho komentáře respektuji ... úsměv
Reagovat
darek.vrana
Mně stačilo, když minule například Svačina řekl, že Murry porazil Japonce Tsatsumu. Evidentně expert:).
Reagovat
Fandina
spletl jméno ... úsměv
Reagovat
darek.vrana
no spis ho nezna
Reagovat
Fandina
nezná spletl nikdo není bez chyb ... úsměv
Reagovat
Andrew89
Mám obrovskou radost, že moje favoritka postupuje:))! At už zítřejší zápas dopadne jakkoliv, tak jsem neskutečně pyšnej na to kam to Peta dotahla. Nikdo jí před turnajem nevěři, že by se mohla dostat takhle daleko, všichni jí zatracovali. Je jedno jakej měla los, vybojovala si to. Jarka byla až nad moje očekávání těžká soupeřka, skvěle se pohybovala po kurtu, vracela občas neskutený míče ze kterých dokázala těžit, jelikož se nestalo jednou, že to Petra podcenila. byl to těžkej zápas, nejtěžší který tu zatím odehrála. fuj..to jsem si oddechl:)...Haters musejí být nasraní, když už jí po prvním setu odepisovali:))))))
Reagovat
rib
taky mám radost, ale nemyslím si, že to Petra podcenila - zdála se mi nadměrně nervózní. Pomáhala Yarce hromadou UE, až se mi z toho dělalo mdlo :-))) Hurá stokrát, že to takhle skončilo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já myslím, že ji trochu svazovalo nohy, že se od ní čekal jasný postup, zatímco Jarka mohla hrát naprosto v klidu.
Reagovat
rib
souhlas, ty nohy muselo NĚCO zatížit :-)))
Reagovat
Andrew89
já myslím, podceňování míčků, který vypadaly jako, že se fakt doběhnout nedaj, ale Jarka je doběhla a vrátila:D...jinak jo, byla nervozní určitě...ale už je to za náma!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist