Kvitová: Za pár dní budu brát semifinále pozitivně a dál toužím po dalším grandslamu

8. 10. 2020, 21:41
Aktuality 33
Petra Kvitová věří, že ještě třeba v budoucnu dotáhne cestu na grandslamu až do zdárného konce. Na pařížské antuce skončila v semifinále Roland Garros a předpokládá, že po pár dnech ocení, jak se na turnaj připravila.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Za pár hodin a dnů to budu brát jako skvělej úspěch. I teď jsem ráda, i když po prohře je to hrozně těžký," řekla zklamaná Kvitová při videokonferenci novinářům po prohře s Američankou Sofií Keninovou 4-6 5-7.

Kvitová na letošním French Open, které bylo přeloženo kvůli koronaviru z jara na podzim, vyhrála pět zápasů bez ztráty setu. Účastí v semifinále vyrovnala své zdejší maximum z roku 2012. "Letos bych asi semifinále Paříže nečekala. Ale to, že jsem se připravila a odehrála takový turnaj, je jen bonus do dalších let."

Krátce po vyřazení se pochválila v turnaji za servis i pohyb. "Těší mě, jak jsem to zvládla i mentálně, jak tělo vydrželo. Najdu tam spoustu pozitivních věcí a doufám, že na nich budu stavět i dál," řekla.

Třeba jednou naváže na dva triumfy z Wimbledonu z let 2011 a 2014. V poslední době naznačuje, že by další grandslamové trofeje nemusely být utopií. Loni prohrála ve finále Australian Open a nyní v semifinále Roland Garros. "Po dalším grandslamu toužím, ale zatím mi to asi není souzeno. Budu věřit, snažit se a makat dál," uvedla.

V Paříži si ověřila jednu novinku. Uspěla, i když před turnajem nehrála přípravnou akci. Možná to bude pro třicetiletou hráčku návod, jak dál. "Moje tělo není úplně nejmladší a Serena (Williamsová) taky nehraje moc turnajů, pak přijede a hraje dobře. Jsem ráda, že jsem taky schopná to udělat. To je velice důležité."

V pavouku se několikrát potkala s neznámými a mladými soupeřkami. "Pro fanoušky je skvělý vidět nové vítězky. Je pozitivní, že to není stereotyp, že se rveme a každý den přináší novou šanci," řekla Kvitová. Vyklízet pole nastupující generaci ale ještě nehodlá. "Jasně, že jsem na ně připravená. Nekončím. Příští rok jsem zpět!"

A snad ještě nekončí ani letošní sezonu. Je přihlášená na turnaj WTA v Ostravě, který ale potřebuje dostat výjimku, aby se mohl za stávajících omezení proti šíření nemoci covid-19 v Česku konat. "Uvidíme, jak se to vyvine," uvedla a s nadějí vyhlížela i další rok: "Ráda bych si zahrála pár turnajů - snad nějaké budou."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
kwa uvědomujete si vůbec, že Peťa se i v tomhle atypickém pařížském hnusu dostala ze 128 mezi poslední 4 ???

Na počítání GS fazulek (doufejme, že v dohledném budoucnu směrem dolů) máme Konga, o jehož českou/moravskou imitaci tedy opravdu nestojím.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1741553-tvrdy-vzkaz-od-tenisove-legendy-sereno-zhubni-jinak-jsi-bez-sance.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
LukasH
U Petry mě trochu mrzí jedna věc. A to, že měla tolik hluchých let na GS, kdy ještě hrála celá její generace (Vika, Maria, Wozi atd.) a ona s nima v těch čtvrtfinále a semifinále nebojovala, protože většinou vyhučela s nějakýma Kumkhum a spol. Vím, jak jí dokázaly zápasy se "známejma" motivovat. Teď, když se na starý kolena Petra stabilizovala a dostává se celkem pravidelně do druhýho týdne, tak už tam nikoho nemá...kéž by ještě došlo na zápas s Vikou (obě ve formě). I tu Simonu bych bral. (Ash už radši ne. Stačilo bohatěsmilesmile)
Reagovat
Jan
smile Možná toho bude litovat i ona. Ale není to jednoduché. Na GS jsou větší nervy a Petra je zřejmě vždycky měla.
Reagovat
FulnekUltras
není všem dnům konec
Reagovat
Jan
Petra už je na sklonku kariéry. Sice má zkušenosti a v mnohém se zlepšila, hraje hlavou a dobře s rozmyslem, ale už nemá tu energii jako dřív. Přeji jí to, ale nemyslím, že se jí to podaří. Mladé hráčky jsou dobré a Petra se v závěrečných kolech bojí o výsledek, zatímco dříve vytáhla svůj nejlepší tenis a vyhrávala. smile
Reagovat
aligo
Líbí se mi její přístup.. Ostatní by si měly vzít příklad
Reagovat
Patik
Petra je plná emócii..často hovorí o svojích pocitoch..aká je silná a ako si z porážok odnáša to pozitívne a že je šťastná s aktuálnym pôsobením na kurte a podobné veci..niesom teda psychológ ale podľa mňa tak trošku klame..nahovára si niečo čo nieje pravda..ako všetky tie ženy ktoré tvrdia že sú silné a že všetko zvládnu a v skutočnosti nevládzu a keď sú samé plačú po nociach..myslím si že potrebuje dostať zo seba všetky tie porážky a negatívne veci v živote a tie pozitívne veci z kurtu konečne pretaviť v nejaký titul..potom jej spadne obrovský kameň zo srdca a už to pôjde..a možno mám z toho len zlý klamlivý dojem..
Reagovat
Mac
smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
To, že porážku obrečí, se absolutně nevylučuje s tím, že je to ve finále brané pozitivně :)

Ti silní lidé se poznají podle toho, že i porážky, neúspěchy a průšvihy přetaví v něco, co je posune dál. V tom je ta pozitivita. A Petra je super úspěšná hráčka. Rozhodně ji posunuly i ty negativní věci, které zažila.
Reagovat
FulnekUltras
a ještě se to ukáže
Reagovat
Cico93
Ona je také dobráčisko citlivé.
Reagovat
Pavol
Petra Kvitová je hviezda ktorá dokáže Keninovej zatlieskať za pekný úder tesne pred koncom prehratého zápasu a nepotrebuje klamať samu seba ani teba.
Reagovat
lvicek
To jo, v tomhle je v podstate jedinecna na okruhu! Ktera jina to umi? Ja si spis rikam, ze uz ma nadhleh trochu az moc :D. Ze mozna by to v te koncovce chtelo trosicku vic zatatosti a chteni, jako nerikam, ze nebojuje, to ne, ale takova ta schopnost vymacknout jeste malinkaty kousek navic, no.. A taky mam fakt dojem, ze ma strasnou smulu. Malickate auty z jeji strany, vsechno tesne ucnitr od Keninove, kdyz uz to cele vypada dobre, tak paska, atd. atd. V posledni dobe hodne zapasu, kdy nevypadala horsi, ale prohrala fakt tesne (tady o 4 mice min, na USO myslim vyhrala tech micu celkem vic...) to proste nastve (alespon me:D ). Porad si rikam, ze za to vsechno, cim si prosla, by ji nekdy i ta stestena mohla trochu pomoct.
Reagovat
Patik
No neviem teda..ja keď sa naňu pozriem vidím alebo teda mám z nej pocit že ju z dlhodobého hladiska niečo ťaží a pôsobí tak nejako utrápene..a to ju ani moc nesledujem..

Myslím si že potrebuje všetky tie pozitívne veci z prehratých zápasov pretaviť v dôležitý titul..zdvihnúť trofej nad hlavu.. vydýchnúť..odrezať kotvu..vyhrať..zažiť pozitívny moment..nie stále hladať pozitíva v ťažkých porážkach..
Reagovat
Blondie
Tak nezapomeň, že se stala obětí závažného trestného činu a rozhodně se dlouho bude vypořádávat s traumatem. Myslím, že je kandidátka na psychoterapii, některé rány prostě jen "pozitivní přístup a bojovnost" nedokáží napravit.

Jestli Petra už nikdy nic velkého nevyhraje, pořád bude mít úžasnou kariéru. Mě by daleko víc mrzelo, kdybychom ji za 10 let viděli single a bez dětí, protože by nedokázala nikomu věřit.
Reagovat
misa
Líbí se mi její přístup smile
Reagovat
Fransoas
To je naprosto jasné.Ona je na pozitivní energii,protože žádná hráčka nezažila to co se jí přihodilo - má k tomu jiný přístup.
Reagovat
FulnekUltras
Po třetím GS bychom třeba taky Peťu už na těch dalších nemuseli nikdy vidět... ;-)
Reagovat
d@ve
Myslíš, že by už ztratila na dalších chuť? smile
Reagovat
Mac
no tak takovejch radosti uz jsme meli asi 30, ne?
Reagovat
LukasH
Líbí se mi, jak je Petra usměvavá...hlavně na konci. Jak to bere. Hraje, protože jí to baví a nehroutí se z porážek. Zdá se, že to my fanoušci často bereme hůř smilesmile
Reagovat
misa
Za stavu 5-5 a 0-15 Petra zatleskala soupeřce za bekhendový winner, kterým zvýšila na pro Petru dost kritický stav 0-30 při jejím podání. To by asi udělal málokdo.
Reagovat
Blondie
Tak proto ji tolik fanoušků miluje :D není to psychopatka, která babu na druhé straně sítě vidí jen jako překážku. To na ní naprosto žeru, že si ve vysoce konkurenčním prostředí zachovává normální lidskou tvář smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
FulnekUltras
taky pro to má všechny potřebné základy
Reagovat
Blondie
Vždycky budu tvrdit, že pro Petřinu osobnost i pro její tenisovou kariéru bylo zásadní rozhodnutí jejího tatínka, který se vzdal jejího trénování, protože jim to doma pak vztahově neklapalo. Když se rodič "nepsychouš" rozhodne, že bude raději tatínkem pro svou holku, než aby ji "týral na kurtech s vidinou peněz a kariéry", musí to být pro každé dítě neuvěřitelně cenné a obrovské emoční, citové i celkově stabilizující zázemí. A s milující rodinou v zádech, která sice podporuje váš talent, ale hlavně vás má jako milované děcko... jo, to se dělají věci smile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Holahej
Evert..rozhovor RG..
Billie Jean Kingová, průkopnice WTA Tour, mi nedávno tvrdila, že Petra patří mezi nejpřívětivější hráčky, které kdy potkala. Souhlasíte? Může být chování Kvitové součástí jejího odkazu?

Petra není jedna z nejmilejších tenistek. Ona je nejmilejší. Že asi osmkrát za sebou získala cenu WTA za férovost, svědčí o všem. Je roztomilá, vlídná, dobrosrdečná. Má za sebou hrozivý zážitek, po němž na sport i na život pohlíží jinak. Její osobnost se rozvinula.
Reagovat
lvicek
Ten zapas se Siegmundovou, to bylo jak den a noc. Epicka bitva Luka Skywalkera proti Dartu Vaderovi ;). Alespon ze tam to dobre dopadlo a rovnovaha ve evsmiru byla zase trochu napravena...
Reagovat
annah
Podobnou cenu v ATP získal asi patnáctkrát Roger. Můžou si s Petrou podat ruce...
Reagovat
Fransoas
Ano - z první je to zklamání.Určitě to je ale úspěch.S tímto se moc nepočítalo.Ukázalo se,že jěště může nastupující nové vlně konkurovat.Přeji ať se nepotkává se zdravotními komplikacemi.Je velkou bojovnicí a ať ji doprovází herní pohoda do dalších zápasů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist