Kyrgios ocenil, že se díky Ósakaové vyrovnává s vnitřními démony

28. 3. 2022, 10:36
Aktuality 15
Tenisový bouřlivák Nick Kyrgios ocenil čtyřnásobnou grandslamovou vítězku Naomi Ósakaovou, jejíž otevřený přístup k otázce duševního zdraví mu pomohl vyrovnávat se s jeho vnitřními démony. Australský hráč o psychických problémech, s nimiž se potýkal v posledních letech, promluvil po vítězství ve třetím kole turnaje v Miami nad Italem Fabiem Fogninim.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

"Naomi vytáhla to téma na French Open, když se svěřila, že se potýká se všemi těmi negativními emocemi. A když s tím přišla, vztáhnul jsem to i na sebe," vzpomínal na události na loňském Roland Garros. Japonská tenistka tam nejdřív v zájmu ochrany svého duševního zdraví odmítla chodit na tiskové konference po zápasech, a když ji kvůli tomu pořadatelé dali pokutu a pohrozili vyloučením, sama z turnaje odstoupila. Prozradila, že se dlouhodobě potýká s depresemi a načas se z tenisového kolotoče stáhla.

Také Kyrgios si uvědomil, že ho tenisová kariéra zdaleka nedělá šťastným. "Měl jsem pocit, že neustále hraju v takovém stresu, že prostě nemohu pod takovým tlakem dál fungovat. Nedokázal jsem fungovat s takovou negativitou," svěřil se šestadvacetiletý hráč.

Negativní postoje prý slýchal ze všech stran včetně novinářů, rodiny a přátel. "Nebylo tam nic pozitivního a prostě mě to požíralo, opravdu jsem nenáviděl svůj život," uvedl tenista, který aktuálně není ani v první stovce světového žebříčku.

Jeho potenciál je ale mnohem výš, v roce 2016 se vyšplhal až na třinácté místo. Věří, že psychické problémy zažehnal. "Trvalo to dlouho, ale už se dostávám do bodu, kde jsem teď prostě šťastný. Musel jsem to spravit sám," dodal vítěz šesti turnajů ATP.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Krisboy
Na druhou stranu tomu ale nevěřím. Nick může sice porazit kohokoliv na světě, ale nevěřím, že udrží koncentraci dva týdny a 7 zápasů smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile to je pravda a je to škoda.
Reagovat
Marduch
Asi ho hlavně na 7 matchu neudrží tělo.. Záda a koleno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile bohužel se toho taky obávám.
Reagovat
Krisboy
Já bych mu fakt přál ten Wimbledon, jak psal mahycek. A nejen kvůli Nickovi, bylo by to dobré i pro tenis jako takovej. V semi klepnout Rafu, ve finále (pokud ho tam J1rka pustí samozřejmě) Ježíše a může být spokojensmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilepřesně
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pod to se podepíšusmile
Reagovat
paddy
Realme hlavně nic neplať smile
Reagovat
Fandina
???? joooooo je často mimo
Reagovat
SwissMaestro
Masters 1000 by mu slušel. Pak ještě skalpovat hráče Big 3, vyhrát Laver Cup a Nick bude spokojený s kariérou.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios vyzera na kurte často zhrnene, pohybovo mimoriadne neohrabane, ale aj defenzivne nie je na zahodenie. Dufam, ze mu tenis bude chutit co najdhsie, potrebuje odohrat komplet sezonu, nech mame aky taky prehlad o jeho vykonnosti, skrz rebricek.
Reagovat
Rafaeoli25
Neohrabaně jen na pohled, on vypadá prostě líně, ale to o ničem nevypovídá, když se zakousne, tak je schopný i ubránit na prvotřídní úrovni celou řadu výměn.
Reagovat
Pavol
Budem ti chvíľu veriť že si sa dokázal zmeniť že vyhrávaš sám nad sebou. Nech ti to vydrží čo najdlhšie. smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist