Kyrgios ve Washingtonu odvrátil pět mečbolů Tiafoea a je bez ztráty servisu v semifinále

6. 8. 2022, 11:58
Aktuality 6
ATP WASHINGTON - Nick Kyrgios v pátek ve Washingtonu vyřadil Reillyho Opelku, po odvrácení pěti mečbolů udolal i Francese Tiafoea a po skalpech čtyř domácích soupeřů postoupil bez ztráty podání do semifinále. V něm na australského šampiona z roku 2019 čeká Švéd Mikael Ymer.
Nick Kyrgios (© AFP)

Finalista letošního Wimbledonu Nick Kyrgios minulý týden v Atlantě vynechal kvůli bolestem kolena dvouhru, do čtyřhry však zasáhl a s krajanem Thanasim Kokkinakisem získali po triumfu na Australian Open druhou společnou trofej.

Tento týden ve Washingtonu, kde před třemi lety získal svůj poslední 6. titul na okruhu ATP, už hraje obě soutěže a před víkendem zůstává ve hře o premiérový 'double'.

Ve dvouhře ve čtyřech zápasech proti domácím soupeřům ještě nepřišel o podání, když odvrátil celkem všech devět brejkbolů. V pátek zvládl dohrávku proti Reillymu Opelkovi, kterého zdolal až na třetí pokus, a o pár hodin později uspěl i v bitvě s Francesem Tiafoem.

Kyrgios v prvním vzájemném zápase prohrál první set a v tie-breaku druhého postupně čelil pěti mečbolům. Všechny ale zlikvidoval, zkrácenou hru získal poměrem 14-12 a rozhodující dějství už jasně ovládl. K postupu si pomohl 60 vítěznými míčky a 35 esy.

"Frances udělal všechno pro to, aby vyhrál, já se jen snažil přežít. Ale ve třetím setu jsem se cítil docela čerstvý a dobře podával," řekl Kyrgios.

V semifinále ho čeká Mikael Ymer, který ve Washingtonu vyřadil už čtvrtého papírového favorita po třísetovém duelu. Ve čtvrtfinále s domácím Sebastianem Kordou si 23letý Švéd poradil 6-2 5-7 6-3 a postoupil do svého třetího a dosud největšího semifinále.

Bez ztráty setu pokračuje nejvýše nasazený Andrej Rubljov. V pátek zvládl dva souboje s domácími Maximem Cressym a Jeffreym Wolfem a postoupil do semifinále. V něm ho čeká Japonec Jošihito Nišioka (h2h 1-1), který má za sebou více než tří a půlhodinovou bitvu s Britem Danem Evansem



• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 1.953.285 dolarů
páteční výsledky (05. 08. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rubljov (1-Rus.) - Wolf (USA) 6-2 6-3
Kyrgios (Austr.) - Tiafoe (10-USA) 6-7(7) 7-6(12) 6-2
Nišioka (Jap.) - Evans (16-USA) 7-6(5) 4-6 7-5
M. Ymer (Švéd.) - Korda (USA) 6-2 5-7 6-3
• Dvouhra - 3. kolo •
Rubljov (1-Rus.) - Cressy (13-USA) 6-4 7-6(8)
Kyrgios (Austr.) - Opelka (4-USA) 7-6(1) 6-2
Korda (USA) - Dimitrov (5-Bulh.) 4-6 6-1 6-2
Tiafoe (10-USA) - Van de Zandschulp (8-Niz.) 4-6 6-2 6-3
Wolf (USA) - Rune (9-Dán.) 7-5 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/alexander-zverev-tenis-cukrovka-nadace.A220806_132641_tenis_jrv
Reagovat
Vlk-v-trave
pripadne 2. kolo
Medved vs. Kyrgios
repete: Hurkacz vs. Ruusuovori :)))
FAA vs. Botic
Tsitsipoas vs. Cressy

Atraktivni souboje v 1.kole

Denis vs. Minotaur
Bublik vs. Brook
Murray vs. Fritz
Reagovat
EllNino
Denis už asi nikdy nevyhraje smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Turnaj poznamenalo dost pocasi a organizacni potize.

Korda doplatil na to, ze Ymer nemusel vcera hrat. To ze muselo proste projevit, ale urcite to neubira Ymerovi na skvelem turnajovem vykonu.

Jeste lepe si vede Nishioka, Samuraj2, jeho ucast tady v SF je urcite prekvapenim.

Vlk hraje reznickym stylem, tam se nedalo cekat, ze nastoupi ve stejny den a bude hrat tak intenzivne jak proti Runemu, ale i tak si myslim, ze Andrej tady hraje velmi skvele, a asi by nepomohl ani den regenerace pred soubojem.

SEMIFINALE: NIGHT SESSION

1:00 / Kyrfios vs. Ymer
3:00 / Rublev vs. Nishioka

Da se rict, ze finale by si meli zajistit Kyrgios s Rublevem, ale pockejme radeji na vysledek:)

Kyrgios tady hraje absolutne top extratenis, coz urcite potesi vsechny "Tomice":D

Z toho, co jsem videl, tak tu nema snad ani konkurenci... to je totalni tenisova boure... prohrat muze spis diky nejakemu blackoutu, nebo kvuli deblu s Ponozkou, ktery mu musi brat cas, a krom toho jeste s nim neodehral ani CF... coz je drsna nakladacka na posledni dva dny...

...uvidime, zda toho debla jeste potahne s Jackem dal,... nebot absurdita hlavne je v tom, ze v 1:00 bude hrat singl s Ymerem, a za pul hodky ma odehrat QF s Jackem, a potom jeste pripadne deblove SF... takze tri zapasy v jeden den pred nedelnim finale...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nick postoupil do F v singlu i v deblu stále bez ztráty servisusmile
Škoda jen, že s Mikaelem nebylo víc delších výměn, protože ty co byly, za to opravdu stály. Hlavně jedna klíčová, při které diváci tajili dech a hučeli, xkrat mysleli, že výměna skončila a když skončila, tak to skoro nikdo nevěděl, protože zahlášený out nebyl slyšet smile K vidění byly kromě jiného čopové žiletky, které snad procházely pod páskou, změny rytmu atd. Nick si touto výměnou otevřel cestu k vítězství.
Mínusy zápasu - Nickovi se nepovedl ani jeden z myslím 3 tweenerů a pak zmiňovaný nedostatek delších výměn.
Plusy - Mikael ukázal svou kvalitu a Nick se dostal do finále.
Můj odhad - rozjetý Nishioka může být ve finále pro Nicka nejnepříjemnějším soupeřem.
Reagovat
Vlk-v-trave
... ted abych to prepisoval s Nadala sem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist