Kyrgios ve Washingtonu stále nepřišel o servis a zahraje si dvě finále

7. 8. 2022, 09:22
Aktuality 6
ATP WASHINGTON - Šampion z roku 2019 Nick Kyrgios ve Washingtonu postoupil do finále dvouhry i čtyřhry a zaútočí na premiérový double. V singlu vyhrál všech 55 gamů po svém podání a proti překvapivému přemožiteli Andreje Rubljova Japonci Jošihitu Nišiokovi zaútočí na první triumf po třech letech. V deblu může zvítězit podruhé během dvou týdnů.
Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios má skvělou formu. Z posledních zápasů má bilanci 11-1 ve dvouhře a 6-0 ve čtyřhře.

Poté, co ve Wimbledonu ukončil tříleté čekání na finále a dvakrát překonal své grandslamové maximum a následně kvůli bolestem kolena vynechal singl v Atlantě, se do finále dostal i nyní ve Washingtonu. 

V metropoli Spojených států amerických, kde v roce 2019 získal svůj poslední 6. titul na okruhu ATP, sice musel už ve čtvrtfinále odvracet pět mečbolů proti Francesi Tiafoemu, ale přežil a v celkově pěti zápasech odvrátil všech devět brejkbolů a vyhrál všech 55 gamů po svém podání. 

V semifinále si 27letý Australan poradil v prvním vzájemném střetnutí 7-6 6-3 s překvapením turnaje Mikaelem Ymerem. Švédský tenista už nedokázal navázat na předchozí nečekané skalpy Murrayho, Karaceva, Ruusuvuoriho a Kordy.

V celkově 11. finále bude Kyrgios bojovat o 7. titul a opět z tvrdého povrchu. Dvě trofeje z jednoho turnaje ve sbírce zatím nemá. 

Kyrgiosovým soupeřem v nedělním finále bude Jošihito Nišioka, s nímž vede ve vzájemné bilanci 4-0"Nastoupili jsme proti sobě hodněkrát, hrajeme proti sobě už od šestnácti let. Ale pokaždé mě porazil. Bude to s ním opravdu velmi těžký zápas," uvedl Nišioka.



26letý Japonec ve Washingtonu ukončil čtyři měsíce dlouhé čekání na výhru na turnaji ATP a po sobotě má kontě už pět skalpů papírových favoritů.

Nišioka vyřadil domácího Jensona Brooksbyho, bývalého australského šampiona a čerstvého vítěze z Atlanty Alexe de Minaura, Karena Chačanova, po tří a půlhodinové bitvě Dana Evanse a v semifinále si vyšlápl i na nejvýše nasazeného Andreje Rubljova. Světovou osmičku porazil 6-3 6-4 a připsal si teprve třetí skalp hráče Top 10.

"Dneska jsem byl už před zápasem unavený, ale snažil jsem se být agresivní, protože jsem věděl, že přesně tak hraje i Andrej," komentoval  Nišioka, jenž bude ve svém třetím a dosud největším finále hrát o 2. titul. Jediný triumf slavil v roce 2018 v čínském Shenzhenu.

Kyrgios si navíc ve Washingtonu zahraje o premiérový double na okruhu ATP. Do finále se dostal i ve čtyřhře společně s domácím Jackem Sockem poté, co v sobotním čtvrtfinále porazili 3-6 6-2 10-6 francouzské duo Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin a do následného semifinále jejich soupeři Alex de Mianur s Francesem Tiafoem nenastoupili.

O druhý společný triumf se Kyrgios se Sockem utkají s Ivanem Dodigem a Richardem Krajickem. Australan může ve čtyřhře získat 3. letošní a celkově 4. titul poté, co s krajanem Thanasim Kokkinakisem v lednu ovládli Australian Open a před týdnem dobyli Atlantu.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 1.953.285 dolarů
sobotní výsledky (06. 08. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Nišioka (Jap.) - Rubljov (1-Rus.) 6-3 6-4
Kyrgios (Austr.) - M. Ymer (Švéd.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Vlk-v-trave
V tom deblu s Ponozkou jim finale spadlo do klina, ale zaslouzili si to, nastesti nemusel hrat Kyrgios tri zapasy v jeden den.

Prekvapenim turnaje je urcite Samuraj2, Nisioka. Prekvapil mne i vyhrou na Andrejem. Je to skoda, jestli jde o Andreje, to finale jsem mu tady pral, ale Nisioka take dobry.

Uz ted je jasne, ze finale Washingtonu vyhraje Tomic:D Ted jen zalezi, ktery...

55 gemu aniz by Nick ztratil servis je uctyhodny pocin.

Nick bude mit ve finale mnoho vyhod, H2H, forma, sam se trenuje, takze trener ho nerozhodi nejakou spec. taktikou, ale hlavne tady je doma, vsiml jsem si, ze mu tady fandi i proti amikovi. Mistni fans nezapomneli, ze se mohli podilet na jeho prvnim vitezstvi v turnaji tady ve Washingtonu.:)

Finale vypada jasne, ale Samuraje bych nepodcenoval, nakonec furt muze vyhrat prez tajbrejk, kdyby Nick udrzel svou formu na servisu.

Bude zajimave, jestli se po te nalozi dostavi do Montrealu... za mne by ho klidne mohl vynechat... stejne je to takovy pseudo masters.:)
Reagovat
svetova.dvojka
Nejtalentovanější hráč na okruhu, Nick by měl být jedničkou a ne ten podivný Rusák...smile
Reagovat
lvicek
Třeba se rozhodl, že se toho konečně zhostí :)
Reagovat
Titan
Proč podivný ty nepovedená napodobenino tenisového fanouška...?
Reagovat
com
jo Medvidek je lepsi svetova jednicka nez Djokovic, Nadal a Federer dohromady smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Medvidek je parodia n svetovu jednotku:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist