Lajovič si v Los Cabos zahraje o první finále, pokračuje i López

12. 8. 2016, 10:11
Aktuality 0
ATP LOS CABOS - Dušan Lajovič v mexickém Los Cabos zdolal sedmého nasazeného Španěla Nicolase Almagra a potřetí v sezoně i v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. Mezi kvartetem nejlepších je i nejvýše nasazený Španěl Feliciano López, který porazil neoblíbeného soka Francouze Juliena Benneteaua.
Dušan Lajovič

Dušan Lajovič ve čtvrtek vyřadil nasazenou dvojku Australana Bernarda Tomice a na cenný skalp navázal i ve čtvrtfinále, v němž udolal 7-5 7-6 turnajovou sedmičku Nicolase Almagra.

"Od začátku zápasu jsem hrál agresivně a snažil jsem se nedělat žádné chyby. Hrál jsem svou hru a měl jsem vývoj pod kontrolou, což je proti soupeřům jako Almagro důležité," řekl Lajovič.

Šestadvacetiletý Srb se do semifinále turnaje ATP dostal potřetí v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu. Letos na antukách v Sau Paulo a Kitzbühelu finále nevybojoval, v Los Cabos si o něm zahraje s třetím nasazeným Ivem Karlovičem. Se sedmatřicetiletým Chorvatem, který měl ve čtvrtfinále namále se Španělem Marcelem Granollersem, prohrál všech pět vzájemných soubojů.

O druhé místo ve finále premiérového ročníku si zahrají dva Španělé. Nejvýše nasazený Feliciano López ve čtvrtfinále přehrál neoblíbeného soupeře Francouze Juliena Benneteaua 6-3 6-4 a v devátém vzájemném střetnutí si připsal teprve třetí výhru.

Ve svém čtvrtém letošním semifinále se zkušený López utká s krajanem Pablem Carreñem-Bustou (h2h 0-1), jenž zdolal Kolumbijce Santiaga Giralda 6-7 7-6 6-3.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 808.955 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 08. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
F. López (1-Šp.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 6:4
Karlovič (3-Chorv.) - Granollers (8-Šp.) 2:6, 7:6 (7:3), 6:1
Lajovič (Srb.) - Almagro (7-Šp.) 7:5, 7:6 (7:5)
Carreňo (Šp.) - Giraldo (Kol.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist