Lajovič v Bastadu zdolal Montaňése a zahraje si o první antukové čtvrtfinále

8. 7. 2014, 09:10
Aktuality 2
ATP BASTAD - Dušan Lajovič ve švédském Bastadu zdolal v tie-breaku třetího setu Španěla Alberta Montaňése a zahraje si o své druhé čtvrtfinále na okruhu ATP. V cestě mu stojí Polák Janowicz.
Dušan Lajovič

Dušan Lajovič si na letošním French Open zahrál poprvé ve 4. kole grandslamu, když prohrál až s pozdějším šampionem Rafaelem Nadalem. Na trávě se mu nedařilo, i když ve Wimbledonu srdnatě bojoval proti Kubotovi o postup do 3. kola, po návratu na antuku si však hned připsal cenný skalp španělského antukáře Alberta Montaňése.

Čtyřiadvacetiletý Srb ve švédském Bastadu zvítězil 6-3 1-6 7-6 navzdory tomu, že v utkání získal o tři fiftýny méně, než zkušený Montaňés.

O postup do svého druhého čtvrtfinále na okruhu ATP a prvního na antuce si Lajovič zahraje proti čtvrtému nasazenému Jerzymu Janowiczovi z Polska.

Pouhý jeden game ve Švédsku odehrál Španěl Pere Riba-Madrid. Úvodní hru proti pátému nasazenému Portugalci Joao Sousovi sice vyhrál, následně ale vzdal kvůli bolestem krku.

Jediným českým zástupcem v soutěži je dvacetiletý Jiří Veselý, který se v prvním kole utká s kvalifikantem Albertem Ramosem-Viňolasem. V případě postupu narazí na dalšího Španěla - nasazenou trojku Fernanda Verdaska.

Nejvýše nasazeným duem jsou rovněž Španělé - šampion z let 2007 a 2012 David Ferrer a vítěz ze sezon 2006 a 2008 Tommy Robredo.

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 485.760 eur)
pondělní výsledky (07. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sousa (5-Portug.) - Riba (Šp.) 0-1 skreč R.
Lajovič (Srb.) - Montaňés (Šp.) 6-3 1-6 7-6(4)
Lorenzi (It.) - Eriksson (Švéd.) 6:2, 6:1.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
VlS
Jako oženit se?
Reagovat
babolat.cz
Super Dušane,nic ti nebrání jít po stopách Nola.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist