Larssonová hledá nový impuls ve zkušenostech. Po sedmi letech změnila trenéra

4. 12. 2017, 22:50
Aktuality 1
Johanna Larssonová se po více než sedmileté spolupráci rozešla s trenérem Mattiasem Arvidssonem. Na novou sezonu se devětadvacetiletá Švédka bude připravovat pod vedením dalšího krajana Magnuse Tiddemana, koučem bývalé světové dvojky Magnuse Normana či sedmičky Thomase Johanssona.
Profily hráčů
Johanna Larssonová

Mattias Arvidsson začal trénovat Johannu Larssonovou během roku 2010 a postupně jí pomohl vyšplhat se na 45. místo světového žebříčku. Švédská tenistka si během vzájemné spolupráce zahrála čtyřikrát ve finále turnaje WTA, z toho třikrát na domácí antuce v Bastadu. To poslední v červenci 2015 proměnila ve svůj jediný titul. 

Výraznějších úspěchů Larssonová dosáhla ve čtyřhře, v níž vyhrála celkem 13 turnajů. Osmkrát triumfovala po boku Kiki Bertensové, s níž si letos při premiéře na Turnaji mistryň zahrála své největší finále a posunula se na 20. místo deblového žebříčku.

Larssonová však stále touží po větším úspěchu ve dvouhře, ve které klesla na 81. místo singlového žebříčku, a rozhodla se pro změnu trenéra. Šestatřicetiletého Arvidssona vyměnila za zkušenějšího čtyřiapadesátiletého Magnuse Tigemanna.

"S Mattiasem jsme dosáhli spousty skvělých úspěchů a dobrého postavení ve světovém žebříčku," hodnotila Larssonová. "Ale s aktuálním postavením v žebříčku spokojená nejsem a ráda bych ho vylepšila," řekla ke svému rozhodnutí udělat zásadní změnu.

S Tidemannem, který trénoval krajany Magnuse Normana, Thomase Johanssona či Francouze Jeremyho Chardyho, zahájí přípravu na novou sezonu v domácích podmínkách v Helsingborgu. 

"Maggo (Magnus Tigemann) je zkušený trenér. Zejména je to dobrý taktik, z čehož chci profitovat v roce 2018," plánuje Larssonová. "Cítím, že můj tenis potřebuje narušit zaběhnuté stereotypy a vložit do něj nový impuls zkušeného trenéra. A jsem ráda, že je to Švéd. Zjednoduší to logistiku a vzájemné dorozumívání."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Hmm, klidně bych to vzal, Johanko. Jen jestli by byl zájem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist