Lehečka a Svrčina začali challenger v Rumunsku výhrou, obhájce titulu Kolář vzdal

12. 7. 2022, 23:48
Aktuality 0
CHALLENGER JASI - Vstup do antukového challengeru v rumunském Jasi zvládli dva ze tří Čechů. D druhého kola postoupili nejvýše nasazený Jiří Lehečka a Dalibor Svrčina, naopak ze hry venku je loňský šampion Zdeněk Kolář.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka na jaře třikrát po sobě prošel kvalifikacemi turnajů ATP a na začátku května postoupil do finále challengeru v Mauthausenu. Pak ale prohrál pět zápasů v řadě a šňůru porážek uťal až po dvou měsících před týdnem Salzburgu. 

A až dnes v rumunském Jasi po 66 dnech vyhrál zápas bez ztráty setu. Nejvýše nasazený Čech si poradil s moldavským outsiderem Iljou Snitarim.

Svého vrstevníka porazil 6-4 7-6, snadné to ale s hráčem z až osmé světové stovky neměl. Druhé dějství musel otáčet ze stavu 0-3 a celkem třikrát byl dva míčky od ztráty setu.

O čtvrtfinále si 20letý Lehečka zahraje s lucky loserem Andrejem Čepelevem, kterému dnes ve třetím setu vzdal Brazilec Thiago Seyboth Wild.

Do útlumu se po povedeném jaru dostal také Dalibor Svrčina, i on ale v Rumunsku začal vítězstvím. 19letý Čech si poradil 6-4 3-6 6-2 s Rakušanem Lukasem Miedlerem, s nímž vyhrál i třetí vzájemný zápas.

Ve druhém kole bude Svrčina čelit o necelý rok staršímu Italovi Lucianu Darderimu.

Z tria českých zástupců nezvládl první kolo jen Zdeněk Kolář, který loni v Rumunsku získal jeden ze tří challengerových titulů. Dnes ale za stavu 4-6 a 4-4 vzdal Portugalci Federicu Ferreirovi Silvovi a od povedeného French Open, na němž prošel kvalifikací a ve druhém kole trápil Stefanose Tsitsipase, prohrál osmé z deseti utkání.

• CHALLENGER JASI •
Rumunsko, antuka, 90.280 eur
úterní výsledky českých tenistů (12. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (1-ČR) - Snitari (Mold.) 6-4 7-6(5)
Svrčina (ČR) - Miedler (Rak.) 6-4 3-6 6-2
Ferreira Silva (Portug.) - Kolář (3-ČR) 6-4 4-4 / skreč K.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist