Lehečka prohrál deštěm přerušovanou bitvu s Norriem a na třetí čtvrtfinále dál čeká

11. 1. 2023, 07:26
Aktuality 7
ATP AUCKLAND - Jiří Lehečka na své třetí čtvrtfinále na turnajích ATP nedosáhl. Jednadvacetiletý český kvalifikant skončil v novozélandském Aucklandu ve druhém kole po těsné porážce se světovou dvanáctkou a nasazenou dvojkou Cameronem Norriem. Generálka na Australian Open se nepovedla světové trojce Casperu Ruudovi, který podlehl Srbu Laslu Djeremu.
Jiří Lehečka (© AFP)

Jiří Lehečka bude brzy obhajovat velkou porci bodů za loňské semifinále na "pětistovce" v Rotterdamu, kde debutoval v hlavních soutěžích podniků ATP, z kvalifikace senzačně prošel až do semifinále a zajistil si premiérový posun do elitní stovky pořadí.

Navzdory dnešní porážce pokračuje ve skvělém vstupu do aktuální sezony. Jednadvacetiletý Čech v United Cupu potrápil Taylora Fritze a porazil vracejícího se Alexandera Zvereva a v Aucklandu zvládl včetně kvalifikace tři utkání. Nad jeho síly byl až druhý nejvýše nasazený Cameron Norrie, se světovou dvanáctkou po více než dvou a půl hodinách boje a několika přerušeních padl 4-6 7-6(4) 3-6.

Rodák z Mladé Boleslavi šel jako první do brejku, jenže ho nepotvrdil a nakonec ztratil čtyři hry v řadě a tím i úvodní set. V tom následujícím nevyužil dva setboly na returnu, ale skvělá atmosféra na centrálním dvorci mu pomohla vyhrát tie-break a stav srovnat.

Bohužel pro Lehečku však přišlo další přerušení, které mu úplně zhatilo momentum. Po návratu na dvorec prohrál tři úvodní gamy rozhodujícího dějství. Zápas byl po další přestávce dohrán v hale, kde manko brejku smazat nedokázal.

"Ve druhém setu jsem nějaké příležitosti měl, ale soupeř byl v klíčových okamžicích lepší. Proto jsem chtěl do třetí sady vlétnout a to se povedlo," komentoval Norrie.

"Jsem rád, že to mám za sebou. Kvůli přestávkám bylo těžké se soustředit a člověk navíc také musel myslet na to, jestli mu to náhodou na čáře neuklouzne," dodal britský finalista z roku 2019 .

Jeden z největších favoritů letošního ročníku turnaje ASB Classic, jenž se do kalendáře vrátil po třech letech, se o semifinále popere s Marcosem Gironem. S Američanem má vyrovnanou bilanci 1-1.

Norrie se do čtvrtfinále dostal jako jediný z osmi nasazených hráčů. Svůj první zápas sezony dnes ze zatím neznámých zdravotních potíží vzdal Argentinec Diego Schwartzman, který vzdal po prvním prohraném setu Američanu Jensonu Brooksbymu.

Ve večerním duelu pak překvapivě neuspěl ani třetí hráč světa Casper Ruud. Norský favorit ve svém úvodním vystoupení v generálce na Australian Open neudržel vedení proti Srbovi Laslu Djeremu, kterému podlehl 6-3 3-6 6-7 a prohrál i druhý vzájemný duel.

24letý Ruud má za sebou životní sezonu, během kterém sice nezískal první velký titul, ale zahrál si čtyři velká finále - v Miami, na French Open, US Open a Turnaji mistrů - a vyšplhal se až na post světové dvojky. V Melbourne bude obhajovat osmifinále.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 642.735 dolarů
středeční výsledky (11. 1. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Norrie (2-Brit.) - Lehečka (ČR) 6-4 6-7(4) 6-3
Djere (Srb.) - Ruud (1-Nor.) 3-6 6-3 7-6(3)
Brooksby (USA) - Schwartzman (3-Arg.) 6-1 / skreč
Gasquet (Fr.) - J. Sousa (Portug.) 7-6(2) 6-2
Halys (Fr.) - Shelton (USA) 6-3 6-2
Goffin (Belg.) - Eubanks (USA) 6-2 6-4
Lestienne (Fr.) - Barrere (Fr.) 1-6 7-6(4) 7-5
Giron (USA) - Wolf (USA) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Proč se mi tohle do psí prdele zobrazuje jako hlavní zpráva na TP 25. 4. 2024?
Reagovat
Vlk-v-trave
Jirka to nedal s Cameronem, ale dost ujety zapas...
Vlk klasika opet nezvladl derby, a tak se porouci taky:)

Tenhle turnaj se nepovedl hned trem hracum...ikdyz Jirka nebyl vubec favoritem, a muze mit aspon dobry pocit, zato Vlk s Izzym by se meli minimalne zamyslet:)
Reagovat
makro99
Vlci se taky zamýšlejí? :) ano, ten výsledek mě zaujal...
Reagovat
Vlk-v-trave
NO me ani ne, uz drive ty derby z US hardari casto nezvladal, takze si pripsal jen dalsi derby prohru:) Ale jsem rad, ze te ten vysledk zaujal.

ad. zamysleni.
Oprava,
Izzy zamyslet.
Vlk, padit nezvrusene dal:)

P.S.
Hlavne aby nam moc nemyslel Pella, a proste prijel a hral:D
Reagovat
makro99
aha, tak takto to je...:)
u posledně jmenovaného bych naopak podivil kdyby se (hloubavě) nezamýšlel :)
Reagovat
Dobry-den
Jirka mohl vyhrát 2:0 na sety (vedl 4:2 v prvním, ale zbytek setu odevzdal bez boje)...
Reagovat
GaelM
Velká škoda. Tohle byla pro Jirku Lehečku unikátní příležitost, kde si mohl nahrát cenné body na udržení top100 i po letošním únoru. V celém pavouku by už v případě výhry nad Norriem zbyl jen jediný nasazený hráč a toho by mohl potkat až ve finále smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist