Lehečka v Adelaide chytl formu. Po skalpu Jarryho si zahraje o druhé finále na akcích ATP

11. 1., 07:51
Aktuality 10
Jiří Lehečka (22) se v tomto týdnu na akci ATP 250 v Adelaide dočkal své první vítězné série na individuálních turnajích od srpnového finále ve Winston-Salemu a nyní má na dosah svou druhou kariérní finálovou účast na nejvyšším okruhu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP přehrál 6:4, 7:5 nasazenou dvojku Nicoláse Jarryho (28) a v semifinále nastoupí proti Sebastianovi Kordovi (23).
Profily hráčů
Lehečka si v Adelaide zahraje o finále (© Profimedia)

Lehečka – Jarry 6:4, 7:5

Jiří Lehečka loni prožil zatím nejlepší sezonu své kariéry, ale závěr roku se mu nepovedl. Letošní sezonu zahájil nejlepší český tenista v žebříčku ATP v týmovém United Cupu a prohrál ve třech setech s Zhizhenem Zhangem i světovou jedničkou Novakem Djokovičem. První vítězství v roce 2024 tak slavil až v tomto týdnu v Adelaide. V další z australských metropolí se rozjel a nyní má na dosah své druhé kariérní finále na turnajích ATP.

Na poslední generálce před Australian Open si suverénně poradil s domácím kvalifikantem Adamem Waltonem a po bitvě s Dušanem Lajovičem zaznamenal svou první vítěznou sérii na individuálních akcích od srpnového finále ve Winston-Salemu, kde promarnil proti antukovému specialistovi Sebastiánovi Báezovi jedinečnou šanci poprvé na této úrovni triumfovat.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodák z Mladé Boleslavi si ve čtvrtfinále připsal svůj osmý skalp TOP 20 a první od loňského Wimbledonu, když našel recept na nasazenou dvojku Nicoláse Jarryho. Světové osmnáctce dokonce nepovolil set.

V utkání dominoval na servisu a soupeři povolil jen jednu brejkbolovou šanci. Brejk z pátého gamu druhé sady sice nepotvrdil, nicméně skóre úspěšně dotahoval a v 11. hře sebral Chilanovi podání potřetí v zápase. Tentokrát žádné komplikace nepřipustil, vypracoval si tři mečboly v řadě a druhou příležitost proměnil.

Lehečka si v Adelaide dělá velmi důležitý bodový polštář, brzy mu totiž hrozí výrazný žebříčkový pád. V úvodních měsících loňské sezony hrál v životní formě a na Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech a v únoru se probojoval do semifinále v Dauhá.

O své druhé kariérní finále na nejvyšším okruhu bude usilovat proti Sebastianovi Kordovi, který si loni v tomto dějišti zahrál finále a byl v něm jediný míček od skalpu Djokoviče. S Američanem změří síly poprvé. Na premiérový vzájemný souboj mělo dojít loni v semifinále ve Winston-Salemu, ale syn slavného bývalého českého tenisty z turnaje odstoupil.

Jack Draper pokračuje ve skvělém vstupu do sezony. Britský mladík ve druhém kole v Adelaide odvrátil dva mečboly Miomira Kecmanoviče a ve čtvrtfinále smetl 6:1, 6:4 nasazenou jedničku a světovou čtrnáctku Tommyho Paula, proti němuž zaregistroval svůj osmý skalp TOP 20. Na své druhé finále na turnajích ATP bude útočit proti Alexanderovi Bublikovi, to první si zahrál na své poslední loňské akci v Sofii. Kazach byl jediný míček od prohry s Lorenzem Musettim.


Výsledky turnaje ATP 250 v Adelaide

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Molčan ukončil kariéru Mlynářovi! O jednoho protivnýho klokana míň Ještě Thompson, který si právě užil svůj moment slávy, a pak už to snad s těmi mladšími nějak půjde.
Reagovat
hanz
Přesně, Australani mají hrozně nosy nahoru.
Reagovat
Krisboy
Forma jde nahoru, o titulu z Melbourne je, zdá se, rozhodnuto
Reagovat
turista
Tady by Lehečka mohl získat titul. Není tam nikdo koho by Jirka nemohl porazit.
Reagovat
Pe3k
Tjn. už by s těmi tituly mohl začít lepit Djokovice
Reagovat
GaelM
Že by Korda zase odstoupení v semifinále?
Reagovat
smazaný uživatel
Lehýnka Mordu porazí.
Reagovat
karlosray
Super a teď Korda poraz toho falesnyho Čecha
Reagovat
Dobry-den
To není špatný.

Dneska Češi stoprocentní. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist