Ljubičič v Monte Carlu odehrál poslední zápas kariéry

15. 4. 2012, 13:40
Stalo se... 8
Tenisový svět opouští další bývalý elitní hráč. V Monte Carlu dnes odehrál svůj poslední zápas třiatřicetiletý Chorvat Ivan Ljubičič, bývalá světová trojka, vítěz 10 turnajů ATP či Davisova poháru.
Profily hráčů
Ivan Ljubičič

Ivan Ljubičič oznámil své rozhodnutí ukončit kariéru minulý měsíc. Pro svou derniéru si vybral antukový Masters 1000 v Monte Carlu, kde s manželkou Aidou a tříletým synem Leonardem žije. 

"Rozhodnutí ukončit kariéru není pro profesionálního sportovce nikdy jednoduché," prohlásil Ljubičič. "Těším se na další období svého života. Tenis mi dal hodně a rád bych u něj zůstal a nějakým způsobem pomáhal," uvedl třiatřicetiletý Chorvat.

Poslední pozápasové objetí u sítě s krajan DodigemPosledním soupeřem rodáka z Banja Luky (Bosna a Hercegovina) byl dnes v Monte Carlu krajan Ivan Dodig. Trojnásobný čtvrtfinalista turnaje se rozloučil s profesionální kariérou porážkou 0-6 3-6.

"Jsem šťastný, že jsem ještě jednou mohl hrát na tomhle krásném kurtu. Vybral jsem si tento turnaj jako svůj poslední a rozhodl jsem se dobře," uvedl během krátké rozlučkové ceremonie po zápase Ljubičič.

Ljubičič má za sebou kariéru, během níž se dokázal vyšplhat na třetí místo světového žebříčku, získat deset turnajových titulů, z nichž nejcennějším je předloňský triumf na Masters 1000 v Indian Wells, vyhrát daviscupovou trofej a po boku Maria Ančiče také bronzovou olympijskou medaili. Na grandslamech bylo jeho maximem semifinále na Roland Garros 2006.

V roce 2002 byl rodák z Banja Luky zvolen na šest let do hráčské rady ATP, již dva roky také vedl. Byl tak jedním z předchůdců současného prezidenta rady Rogera Federera, který podle svých slov ztratí na profesionálním okruhu jednoho z kamarádů.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Francie / Monako, antuka, 2.744.255 eur)
nedělní výsledky (15. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Simon (9-Fr.) - Balleret (Mon.) 6-3 6-2
Dodig (Chorv.) - Ljubičič (Chorv.) 6-0 6-3
Troicki (Srb.) - Lisnard (Mon.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
fazil
Ljubo hodně štěstí. Seš frajer!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velkej Ivan :-). Je trochu paradox, že nejlepšího výsledku dosáhl až ke konci kariéry - IW 2010, přitom vrchol měl v letech 05-06. Dělovej servis, pěknej bekhned jednoruč, slabší return, hodně tajbrejků a v hale jako ryba ve vodě :-)). A taky velkej sympaťák. Tolik ve zkratce.

Je škoda, že na grandslamech až na to jedno FO, nikdy extra neprorazil.. Možná i kvůli jedné zvláštní statistice..v pětisetových zápasech to má 10:18.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympatak kazdym coulem, vetsinou klidas na kurtu, bezproblemovy. Nadherny tenis Backhand jednoruc, to byla pohadka. Urcite neodchazi kamarad jen Rogerovi.Pohodovy rodinny zivot s krasnou zenou. Ivo diky a mej se,
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně vystiženo. Viděl jsem ho živě několikrát, působil na mně, na rozdíl od jiných dojmem, že je i inteligentní! Měl dodnes nevysvětlitelný záběr s jestřábím okem, když hrál proti A. Mur.(?)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tenhle?
http://www.hawkeyeinnovations.co.uk/UserFiles/File/Ljubicic%20Challenge.pdf
Reagovat
Vojtiik
Jeden z velkých sympaťáků na okruhů, navíc pro mě s velmi atraktivní hrou:) škoda škoda
Reagovat
smazaný uživatel
rozloučit se kanárem, možná symbolické pro tenistu:-) každopádně hodně štěstí Ljubo, snad fakt ho někde v pozadí tenisu uvidíme... možná má připraveného fleka jako ředitel turnaje v Záhřebu:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist