Llagosteraová ukončila kariéru singlistky, soustředit se bude na čtyřhru

24. 4. 2012, 14:38
Aktuality 1
Po vážném zranění zápěstí se pět let snažila vrátit do bývalé formy, ale marně. Bývalá 35. hráčka světa Nuria Llagosteraová Vivesová ze Španělska se tak rozhodla ukončit kariéru singlistky a chce se soustředit pouze na úspěchy ve čtyřhře. Budu mít více času sama pro sebe, budu nakupovat a chodit po památkách, říká.
Profily hráčů
Nuria Llagosteraová Vivesová

Nuria Llagosteraová Vivesová byla v létě sezony 2005 v žebříčku WTA na 35. místě. O necelý rok později si však na turnaji v Miami zlomila zápěstí a na tenis musela na dlouhé měsíce zapomenout. Po vážném zranění se dokázala vrátit mezi sto nejlepších hráček světa, stejnou formu jako před vynucenou pauzou už ale nenaladila.

"V roce 2006 jsem si v zápase na turnaji v Miami zlomila zápěstí a musela jsem vzdát. Celý rok jsem pak nemohla vzít raketu do ruky. Když jsem zase začala hrát, neměla jsem v ruce žádný cit. To bylo nejhorší. Bylo to velké zklamání. Potom už jsem se nikdy do Top 50 nevrátila. Nejsem si jistá, jestli to bylo kvůli operaci, nebo mé mysli, která nefungovala tak, jako dřív," vzpomíná na nejhorší část své kariéry rodačka z Mallorky.

"Ale pořád jsem se měla na co těšit. Někteří lékaři mi říkali, že už asi nikdy hrát nebudu, tak jsem šťastná, že jsem se dokázala uzdravit a hrát ještě několik let. A doufám, že ještě několik dalších hrát budu," věří Llagosteraová.

Minulý týden však jednatřicetiletá Španělka prohlásila, že končí s kariérou singlistky a bude se soustředit pouze na čtyřhru, ve které je aktuálně 20. deblistkou světa a před třemi lety byla na 5. místě deblového žebříčku. Tehdy s krajankou Marií José Martínezovou Sánchezovou zakončila sezonu dokonce titulem z Turnaje mistryň.

"Samozřejmě už teď netrénuju jako dřív - trénuju tak o polovinu méně, než jsem byla zvaklá. Mám teď alespoň více volného času, takže můžu jít nakupovat nebo za památkami, což je jednou z věcí, co jsem vždy chtěla během cestování dělat. Budu teď pro sebe mít více času," pochvaluje si.

Llagosteraová během kariéry vyhrála dva turnaje WTA ve dvouhře, když v roce 2005 triumfovala na antuce v Rabatu a o tři roky později na antuce v Bogotě. Ze čtyřhry má už 15 titulů, z nichž 9 získala s Martínezovou Sánchezovou. Poslední dvě sezony nastupuje po boku jiné Španělky Arantxy Parraové Santonjaové, se kterou reprezentuje svou zemi ve Fed Cupu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Já to říkám furt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist