Loňská šampionka Dodinová měla v prvním kole namále

12. 9. 2017, 08:52
Aktuality 26
WTA QUÉBEC - Loňská vítězka turnaje WTA International v kanadském Québecu zahájila letošní ročník vydřenou výhrou nad až 301. hráčkou světa Gabrielou Dabrowskou. S domácí deblovou specialistkou, která musela projít dvoukolovou kvalifikací, prohrávala o set a brejk a byla jediný game od porážky. Po obratu však nakonec do druhého kola postoupila. Dále ji čeká další kvalifikantka Caroline Dolehideová.
Profily hráčů
Océane Dodinová

Océane Dodinová měla v prvním kole turnaje WTA International v kanadském Québecu pořádné problémy. Loňská šampionka si v něm až po obratu poradila s domácí kvalifikantkou Gabrielou Dabrowskou. Kanadskou deblovou specialistku porazila po dvou hodinách boje 5-7 7-5 6-4 a postoupila do druhého kola.

Francouzská tenistka nedokázala v prvním setu udržet náskok brejku a za stavu 4-5 musela odvracet první dva setboly. Další dva měla domácí Dabrowská o dva gamy později, celkově čtvrtý v pořadí už Kanaďanka využila a šla překvapivě do vedení.

Dodinová odstartovala druhou sadu podobně jako tu první. Úvodní brejk potvrdila, ovšem o vedení 2-0 čtyřmi prohranými hrami v řadě přišla. S Kanaďankou poté prohrávala už 3-5. Čistou hrou si však vzala ztracený servis zpět, přidala další tři vyhrané gamy, proměnila hned první setbol a vynutila si rozhodující dějství.

V něm do třetice ztratila náskok brejku. Poslední dvě hry ale suverénně ovládla. Dabrowské sebrala v devátém gamu podání čistou hrou a vzápětí utkání úspěšně doservírovala, když využila hned první mečbol.

Ve druhém kole čeká Dodinovou další kvalifikantka - Caroline Dolehideová ze Spojených států. S Američankou se nikdy předtím neutkala.

Do tří setů musela také nasazená trojka Timea Babosová. Maďarka měla velké potíže s Američankou Jamie Loebovou a zvítězila až po velkém boji 7-6 5-7 6-2. Třetí sada se nevyhnula ani pětce Varvaře Lepchenkové. 74. hráčka světa přehrála 6-1 2-6 6-1 domácí divokou kartu Aleksandru Wozniakovou.

Dnes se v Québecu představí pětice českých tenistek. Nejvýše nasazenou Lucii Šafářovou čeká Gruzínka Tatišviliová, Tereza Martincová si zahraje s talentovanou Američankou Keninovou, Barbora Krejčíková vyzve nasazenou osmičku Golubicovou a v českém derby si to rozdají o postup bývalé deblové parťačky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Šafářová se může hned ve druhém kole potkat s Martincovou a ve čtvrtfinále s vítězkou českého duelu.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, koberec (hala), 226.750 dolarů
pondělní výsledky (11. 9. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Dodinová (2-Fr.) - Dabrowská (Kan.) 5-7 7-5 6-4
Babosová (3-Maď.) - Loebová (USA) 7-6(4) 5-7 6-2
Lepchenková (5-USA) - Wozniaková (Kan.) 6-1 2-6 6-1
Broadyová (Brit.) - Aiavaová (Austr.) 6-4 3-6 6-3
Erakovicová (N. Zél.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-4 6-1
Minová (USA) - Pegulaová (USA) 4-6 6-4 6-0
Dolehideová (USA) - Robillardová-Milletteová (Kan.) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
sprchon
Lucka je jednička. Je pravda, že by to mohlo bejt ještě horší.
Reagovat
janek_da
Jak to v Q. vypadá s počasím? Zase prší? Nebo prší jenom na nehalových turnajích?
Reagovat
misa
Úžasná předpověď na celý týden. Kéž by takhle bylo u nás.
Reagovat
misa
v roli nasazené jedničky na turnajích WTA:

Washington 2014 - vypadla v 1. kole
Budapešť 2013 - v 1. kole uhrála jedinou hru
Praha 2010 - nanastoupila k zápasu 2. kola
Forest Hills 2006 - skončila v 1. kole

Role největší favoritky jí nesvědčí.
Reagovat
EllNino
uvidíme no :) ... snad to změní
Reagovat
tommr
jj roli jedničky nezvládá ani v deblu i když tam jí to kazí hlavně Bára ...
Reagovat
misa
Největším cílem letošního spojenectví s Bárou bylo dostat se na pozici světové jedničky, což se povedlo. S jinou partnerkou by to třeba nevyšlo.
Reagovat
tommr
moc dlouho na pozici jedničky ale nevydrží, protože s Bárou nejsou schopný dostat se do finále natož něco vyhrát. Máš ale pravdu v tom, že to mohlo bejt ještě horší ...
Reagovat
Frick
+ Praha 2014 ITF ...ještě si pamatujume :-(
Reagovat
EllNino
Čert vem výsledek, o ten tu nešlo :) ...

Obdivuhodné
Reagovat
FulnekUltras
včetně závěrečného gesta úcty od soupeřky Krunič
Reagovat
EllNino
Plné hlediště, sice neuhrála ani gem, ale každý její bod je oceněn burácením, lidi ji ženou, ona s úsměvem, spletla si strany :D ...ale myslím, že kde jinde končit karieru než doma :) ...
Reagovat
Fandina
Vzhledem k tomu, že už se tolikrát vrátila, tak to třeba navzdory sedmačtyřiceti nemusí být konečná :-).
Reagovat
sprchon
Řekla, že je to definitivní konec...
Reagovat
Fandina
Nikdy není nic definitivní, ale tak uvidíme. Sice kanár ale pořád hraje dobře.
Reagovat
EllNino
ty jsi nečetla ten její článek ?
Reagovat
Fandina
Nečetla.
Reagovat
EllNino
no, teď už určitě ano, řkala, že si nechce tělo dál huntovat :) a chce se rozloučit
Reagovat
EllNino
Oceane se tedy celkem hodně trápila, byla hodně pod tlakem očekávání a proti Gabi se hraje celkem špatně, set a brejk dole nevypadal moc nadějně ... naštětí to dala a tak šance na obhajobu stále žije ...další kolo by snad mohla zvládnout lépe, Dolehide přeci jen není nějaká hvězda, ale po tom, co jsem viděl proti Dabrowski, si nejsem jistej ničím

Podobně jako nasazená dvojka se trápila trojka a čtyřka, tedy Babos a Lepchenko...

Timea utahala nakonec Jamie Loeb a vyzve Naomi Broady, která poměrně překvapivě porazila Destanee Aiavu ... nebo takhle, čekal jsem, že bude mít problém brejknout Australančin tvrdý servis, ale nakonec ho brejkla dokonce dvakrát, takže pro ni celkem úspěch, hodně es, jen to neproměňování brejkbolů jí stlo 2. set a nakonec skoro i zápas ...:) Možná ji proti Timee lehce favorizuju, pokud půjde servis ...

Varvara nakonec po ztrátě 2. setu zlepšila servis a Aleks Wozniak zdolala, rozhodl levácký servis a větší vyhranost, Aleks tam záchvěvy minulosti má, ale nevím, jestli se ještě někdy vrátí tam, kde byla před x lety ... už jí tak nějak ujel vlak..

Postoupily ještě Američanky Dolehide a Min, a taky Marina Erakovic, která tu hrála 2x finále a pokaždé prohrála s Češkou, 2011 s Barčou, 2013 s Luckou :) ...vzhledem k losu si dokážu představit, že finále zopakuje, a třeba se dočkáme reprízy finále z roku 2013, ale to je ještě daleko :) ;)
Reagovat
EllNino
Dneska tedy konečně i česká grupa ... Lucka snad nezaváhá s Annou Tatishvili, ikdyž ta umí zahrát velmi dobře, každopádně nehraje na dřívější úrovni, a Lucce hala sedí, tedy snad se rychle adaptuje :) ...

Terka to bude mít se Sophií hodně těžké, a nějak nevím, jak by ji mohla porazit ... no uvidíme, ale možná tipuju i 0:2, uvidíme, jak se Američanka sžila se specifickým povrchem v Quebecu ...Terce to tu loni celkem sedělo

Souboj H+H bude asi vyrovnaná bitva, obě už berou singla tak nějak rekreačně, takže kažé vyhrané kolo bonus ... možná trochu víc favorizuju Andreu, ikdyž Lucka tu hrála finále 2012, ale přeci jen, to už je dost dávno ...každopádně na to, že hrají obě singla na WTA úrovni už pměrně málo, se během více než roku utkávají už potřetí, a to toho Andrea opravdu moc v singlu neobbjela ... navíc v Praze, Tianjinu i tady se vždycky jedná nebo jednalo o 1. kolo :)

Bára s Viki Golubic má rozhodně šanci, Švýcarka je letos podobně mimo, jako AKS v loňské sezóně ... ale pořád nebezpečná jednoručným bekhendem a hala by jí mohla vyhovovat ... ale to i Báře ...tady to taky vidím dost těšně :) ...
Reagovat
sprchon
Terka v hale umí, tak proč by ne? :)

Vika Golubic už by se mohla konečně chytnout, hala jí taky docela sedí. Ale aby to bylo na úkor Báry, k tomu se až tak nepřimlouvám... :D

Tak uvidíme. :)
Reagovat
tommr
Lucka Šafářová je sice proti Tatishvili velká favoritka, ale otázka je jak je na tom Lucka zdravotně. Pokud nebude úplně fit tak se obávám, že houževnatou soupeřku neudolá ...
Tereza a Bára nejsou favoritky a můžou jen překvapit. Snad se to aspoň jedný z nich povede ...
V českým derby budu fandit Andree, ale myslím si že vyhraje Lucka ...
Dobrá zpráva je každopádně, že všechny zápasy včetně deblů Háček budou k vidění na streamu ... :)
Reagovat
EllNino
očekávám u Lucky podobnou bitvu, jako třeba s Grace Min v Nottinghamu, kdy přejížděla z RG, ale nakonec si tam uhrála semifinále ...ale hala jí sedí, tenhle povrch celkem taky, krom toho roku 2013, kdy získala titul, tak hrála o rok později ještě semfinále a finále v roce 2009 :) a jeden rok tam prohrála s Andreou Hlaváčkovou, myslím, že 2011 ;)
Reagovat
misa
Dívám se, že Lucka zdolala Tatishvili v 1. kole Quebeku 2013 a byl to jejich jediný vzájemný zápas. Doufám v reprízu :) Ale v posledních dvou zápasech čtyřhry v NY podávala Lucie hodně rozpačitě, tak uvidíme. Bohužel v hodně nepříjemný noční čas.
Reagovat
EllNino
Jojo :) ono do Quebecu jezdí podobné tenistky každý rok :)
Reagovat
tommr
no snad se zadaří i letos. Pro Lucku je to asi poslední letošní šance nahrát si "laciný" body a posunout se mezi postupující na ET. V Asii už bude konkurence minimálně o třídu vyšší ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist