López a Istomin v Brisbane zastavili série porážek

2. 1. 2011, 21:45
Aktuality 2
ATP BRISBANE - Feliciano Lopez se začátkem nového roku 'přestřihl' šňůru pětizápasovou sérii porážek. Španělský tenista v australském Brisbane porazil Němce Petzschnera a po čtvrt roce si zahraje ve druhém kole. Úspěšně do turnaje vstoupil i osmý nasazený Denis Istomin, kterému se rovněž závěr loňska příliš nepovedl.
Feliciano López

Feliciano López si začátkem září zahrál osmifinále US Open, do konce roku už ale vyhrál jen jedno z šesti utkání. Do přípravy na novou sezonu šel s pěti porážkami v řadě, nelichotivou sérii však dokázal ukončit hned 2. ledna.

Devětadvacetiletý Španěl dnes zahajoval třetí ročník turnaje v Brisbane a s pomocí 11 es porazil 6-4 7-6 Němce Philippa Petzschnera, jemuž vrátil porážku z prvního vzájemného duelu. O čtvrtfinále si šestý nasazený hráč zahraje s vítězem zápasu Anderson - Granollers.

I druhé dnešní utkání vyhrál nasazený tenista. Také turnajová osmička Denis Istomin z Uzbekistánu loňskou sezonu, v níž zaznamenal velký vzestup, ideálně nezakončil. Po svém premiérovém finále v New Havenu se již jen jednou dostal přes druhé kolo a na závěr roku prohrál čtyři zápasy v řadě. Nelichotivou sérii ukončil dnes proti jednomu z nejlepších nováčků loňska Thiemu De Bakkerovi, kterého za hodinu a půl porazil 7-6 6-4. Nyní ho čeká domácí Millman, nebo jeden z úspěšných kvalifikantů.

Titutl obhajuje Andy Roddick, nasazenou jedničkou je Švéd Robin Söderling a z českých hráčů se představí loňský finalista a předloňský šampion Radek Štěpánek. Na úvod ho čeká nejlepší nováček minulé sezony Tobias Kamke.

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
nedělní výsledky (02. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
López (6-Šp.) - Petschner (Něm) 6-4 7-6(11)
Istomin (8-Uzb.) - De Bakker (Niz.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Asi potřetí si tady pletou Kazachstán s Uzbekistánem :(
Reagovat
smazaný uživatel
pokud vím,tak v 1.kole Davisova poháru hrajeme s Kazachstánem. Pak se asi těžko Istomin představí u nás :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist