Lorenzi ve 34 letech získal první titul a překonal rekord

23. 7. 2016, 21:46
Aktuality 4
ATP KITZBÜHEL - Paolo Lorenzi na antuce v rakouském Kitzbühelu vybojoval svůj první titul a ve 34 letech a sedmi měsících se stal nejstarším premiérovým vítězem turnaje na okruhu ATP. Italský tenista ve finále porazil přemožitele českých hráčů Lukáše Rosola a Adama Pavláska Gruzínce Nikoloze Basilašviliho.
Paolo Lorenzi

Paolo Lorenzi ve včerejším semifinále udolal domácího Geralda Melzera až po tříhodinovém, byť dvousetovém boji, a po využití až svého celkově 13. mečbolu. Dnes si tak podruhé v kariéře zahrál ve finále turnaje ATP a po výhře 6-3 6-4 nad Nikolozem Basilašvilim z Gruzie získal premiérový titul. Před dvěma lety v Sao Paulu neuspěl. 

Italský tenista se tak v 34 letech a sedmi měsících stal nejstarším premiérovým vítězem turnaje na okruhu ATP. Rekord dosud patřil Víctoru Estrellovi z Dominikánské republiky, který první turnajový úspěch zaznamenal loni v Quitu v 34 letech a šesti měsících.

123. hráč světového žebříčku Basilašvili v Rakousku, kde vyřadil oba české zástupce Lukáše Rosola a Adama Pavláska, vybojoval první finálovou účast jak pro sebe, tak pro Gruzii.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 520.070 eur
sobotní výsledky (23. 07. 2016)
• Dvouhra - finále •
Lorenzi (4-It.) - Basilašvili (Gruz.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Koolhof/Middelkoop (1-Niz.) - Novak/Thiem (Rak.) 2-6 6-3 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Mantra
STEVE BUSCEMI :)
Reagovat
Krisboy
Jsem nevěděl, že takhle válí tenis. Nedávno jsem koukal na Můj nejmilejší bar a vůbec bych to do něj teda neřekl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prej první titul, no jasně... z big four je Lorenzi jasně nejvíce přehlížený hráč, holt prostě nemá dvojčata ani vlastní restauraci, tak se o něm nepíše.
Reagovat
a.magerova
Hele buď spravedlivej.... je toho víc co nemá.... např. sprostou manželku nebo:

https://www.youtube.com/watch?v=ZSuQm8GV8ik
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist