Los Australian Open. České tenistky čeká těžký boj hned od úvodu

16. 1. 2020, 07:55
Aktuality 254
AUSTRALIAN OPEN - Bez českého zástupce ve dvouhře mužů a s osmi Češkami ve dvouhře žen se rozlosovalo Australian Open 2020. Marie Bouzková v prvním kole vyzve loňskou šampionku Naomi Ósakaovou, Karolínu Plíškovou čeká nebezpečná Francouzka Mladenovicová. Petra Kvitová začne proti krajance Kateřině Siniakové a Markéta Vondroušová bude čelit dvojnásobné grandslamové vítězce Světlaně Kuzněcovové. Mužský triumf na 108. ročníku bude obhajovat Novak Djokovič.

Ve dvouhře žen se představí minimálně osm českých tenistek. Všechny budou v prvním kole čelit soupeřkám, které figurují či v minulosti figurovaly v Top 40.

Loňskou finalistku Petru Kvitovou čeká na úvod český souboj, dnešní los v Melbourne jí určil za soupeřku v 1. kole Kateřinu Siniakovou. Ve 3. kole může narazit na deset zápasů neporaženou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, v osmifinále na Američanku Madison Keysovou, s níž prohrála minulý týden v Brisbane, a ve čtvrtfinále na domácí světovou jedničku Ashleigh Bartyovou.

Turnajová dvojka Karolína Plíšková odstartuje atak na první grandslamový titul duelem s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. V osmifinále by loňská semifinalistka mohla narazit na bývalou německou šampionku Angelique Kerberovou, nebo krajanku Markétu Vondroušovou, ve čtvrtfinále na Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

Dvacetiletá Markéta Vondroušová, jež se vrací po půlroční pauze a je nasazenou patnáctkou, se bude snažit na postup do druhého kola z předchozích dvou účastí v souboji se zkušenou dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Nejtěžší los z českých tenistek má Marie Bouzková, která při své premiéře na prvním grandslamu sezony vyzve obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou z Japonska.

Dvaatřicátá nasazená Barbora Strýcová začne proti Rumunce Soraně Cirsteaové a pokud ji porazí, narazí na vítězku amerického duelu generací mezi patnáctiletou Cori Gauffovou a devětatřicetiletou Venus Williamsovou.


Dvacítka Karolína Muchová bude hrát v 1. kole s Belgičankou Kirsten Flipkensovou. Kristýna Plíšková zkusí ukončit na grandslamech šňůru čtyř porážek proti Britce Heather Watsonové, kterou zítra čeká semifinále v Hobartu.

Z kvalifikace mohou postoupit do hlavní soutěže ještě další dvě Češky Tereza Martincová a Barbora Krejčíková.

Serena zaútočí na 24. grandslamový titul
Na rekordní 24. grandslamový titul bude útočit Serena Williamsová. V prvních kolech ji nečeká žádná papírově extra těžká soupeřka, až ve čtvrtfinále by mohla změřit síly s Ósakaovou.

V pavouku mužů není po ukončení kariéry Tomáše Berdycha zatím žádný český hráč, neboť Jiří Veselý zůstal jako první pod čarou. Z kvalifikace se do soutěže může dostat už Lukáš Rosol, kterého čeká závěrečné třetí kolo proti Španělovi Pedru Martínezovi.

Obhájce titulu a majitel rekordních sedmi melbournských trofejí Srb Novak Djokovič má v 1. kole za soupeře Jana-Leonarda Struffa z Německa. Ve čtvrtfinále může narazit na vítěze Turnaje mistrů Řeka Stefanose Tsitsipase, v semifinále na Rogera Federera.

Osmatřicetiletý Švýcar v Melbourne začne proti Američanu Stevu Johnsonovi, ve čtvrtfinále by mohl čelit Italu Matteu Berrettinimu.

Světová jednička Rafael Nadal bude na úvod favoritem proti Hugu Dellienovi z Bolívie, už v osmifinále by ho však mohl vyzvat nebezpečný Australan Nick Kyrgios, ve čtvrtfinále Dominic Thiem a v semifinále Daniil Medveděv.

108. ročník Australian Open s rekordní dotací 71.000.000 australských dolarů startuje v pondělí 20. ledna. První hrací den se budou hrát zápasy ve spodní polovině pavouka dvouhry mužů (Djokovič, Federer, Tsitsipas...) a hodní polovině pavouka dvouhry žen (Bartyová, Ósakaová, Kvitová...)

• LOS AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
DVOUHRA ŽEN
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Mladenovicová (Fr.) | h2h 2-2
Kvitová (7-ČR)Siniaková (ČR) | h2h 2-0
Vondroušová (15-ČR) - Kuzněcovová (Rus.) | h2h 1-1
Muchová (20-ČR) - Flipkensová (Belg.) | h2h 0-0
Strýcová (32-ČR) - Cirsteaová (Rum.) | h2h 1-0
Bouzková (ČR) - Ósakaová (3-Jap.) | | h2h 0-0
Kr. Plíšková (ČR) - Watsonová (Brit.) | h2h 1-1
• Potenciální čtvrtfinálové dvojice •
Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (7-ČR)
Ósakaová (3-Jap.) - S. Williamsová (8-USA)
Halepová (4-Rum.) - Bencicová (6-Švýc.)
Kar. Plíšková (2-ČR) - Svitolinová (5-Ukr.)
• Los největších favoritek (dle papírových předpokladů) •
Bartyová (1-Curenková, 2-Hercogová, 3-Rybakinová, OF-Martičová, ČF-Kvitová, SF-Ósakaová/S. Williamsová, F-Kar. Plíšková/Halepová/Svitolinová/Bencicová)
Kar. Plíšková (1-Mladenovicová, 2-Vandewegheová/Siegemundová, 3-Pavljučenkovová, OF-Vondroušová/Kerberová, ČF-Svitolinová, SF-Bencicová/Halepová, F-Bartyová/Ósakaová/Kvitová/S.Williamsová)
Ósakaová (1-Bouzková, 2-Saisai Zheng, 3-Strýcová, OF-Keninová, ČF-S. Williamsová, SF-Bartyová/Kvitová, F-Kar. Plíšková/Halepová/Svitolinová/Bencicová)
Halepová (1-Bradyová, 2-Doiová, 3-Collinsová, OF-Muchová/Mertensová, ČF-Bencicová, SF-Kar. Plíšková/Svitolinová, F-Bartyová/Ósakaová, Kvitová/S.Williamsová)
Kvitová (1-Siniaková, 2-Badosaová, 3-Alexandrovová, OF-Keysová, ČF-Bartyová, SF-Ósakaová/S. Williamsová, F-Kar. Plíšková/Halepová/Svitolinová)
S. Williamsová (1-Potapovová, 2-Zidanseková, 3-Qiang Wang, OF-Jastremská/Kontaová, ČF-Ósakaová, SF-Bartyová/Kvitová, F-Kar. Plíšková/Halepová/Svitolinová)
| kompletní los dvouhry žen |
DVOUHRA MUŽŮ
• Potenciální čtvrtfinálové dvojice •
Nadal (1-Šp.) - Thiem (5-Rak.)
Medveděv (4-Rus.) - Zverev (7-Něm.)
Federer (3-Švýc.) - Berrettini (8-It.)
Djokovič (2-Srb.) - Tsitsipas (6-Řec.)
• Los největších favoritů (dle papírových předpokladů) •
Nadal (1-Dellien, 2-Delbonis, 3-Carreño, OF-Kyrgios, ČF-Thiem, SF-Medveděv/Zverev, F-Djokovič/Federer)
Djokovič (1-Struff, 2-Ito, 3-Evans, OF-Lajovič/Schwartzmnan, ČF-Tsitsipas/Bautista, SF-Federer, F-Nadal/Medveděv)
Federer (1-Johnson, 2-Krajinovič, 3-Hurkacz, OF-Shapovalov/Dimitrov, ČF-Berrettini/Fognini, SF-Djokovič, F-Nadal/Medveděv)
Medveděv (1-Tiafoe, 2-Koepfer, 3-Tsonga, OF-Wawrinka/Isner, ČF-Zverev/Goffin/Rubljov, SF-Nadal/Thiem, F-Djokovič/Federer)
| kompletní los dvouhry mužů |
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

254
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Patik
https://sportky.zoznam.sk/c/225351/nemeckeho-experta-dopingove-kauzy-v-tenise-vobec-neprekvapili-nadal-patri-medzi-podozrivych
Reagovat
RF46
Nemcour by si mel uvedomit, ze tomu nerozumi, pac Forehand rikal, ze doping nema v tenisu zadny opodstatneni.
Reagovat
Mr.Pink
nemcour jen blaboli. na jedne strane rika, ze anabolika jsou v tenise klasikou a na druhe do toho zamota hingisovou, agassiho, willandera.
Reagovat
.vorlik.
Mluví o steroidech a uvede Hingisovou, která, pokud se nepletu, měla dispens za užití kokainu. No jo, kokain je vlastně klasický steroid :D vždyť jo
Reagovat
Krisboy
Vůbec - celá postava Martiny H. byla reklama na steroidy :)
Reagovat
Pe3k
Lol toho trotla dávno nečtu ale tohle napsat může jen fanda Nedala...
Reagovat
Petr_Fisk
jak se pustili do Karolíny na základě její odpovědi, co říká na vítězství Sereny na turnaji...?

https://www.tennisforum.com/threads/former-1-pliskova-shades-mrs-ohanian-on-her-first-title-in-almost-three-years.1370380/
Reagovat
Dobry-den
Ano, všimli. A ne, nepustili.
Reagovat
Petr_Fisk
Větší část příspěvků je negativních
Reagovat
Dobry-den
Jak se to vezme. Na mě to působí spíše opačným dojmem.
Reagovat
steve79
Nevite nekdo jak je na tom kurt z hlediska rychlosti?
Reagovat
paddy
V 8 z 16 posledních GS sezón (50%) získala Big3 všechny tituly.

Vzhledem ke stárnutí je letos nadpoloviční šance, že Big3 nezíská všechno, a odborníci se konečně strefí :)

Od r. 2004 Big 3 získala 54 z 64 GS (84%)
FO06-W12 29 z 30 GS (Del Potro škůdcem), z toho prvních 18 GS v řadě
Od r. 2010 série 11 GS v řadě, od r. 2017 série 12 GS v řadě
V r. 2014 a 2016 (2 z 16) získala Big3 pouze 2 GS

22x finále mezi Big3 (34%!)
4x finále bez Big3 - FO04, AO05, UO14, W16 (6,25%!!!), z toho první dvě, kdy Djodal byl teprve náctiletý

Počet GS za poslední 3 roky (resp. 5 let)
Djo 4 (9)
Fed 3 (3) přestože věkově za zenitem
Nad 5 (5)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Slam_singles_finals
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
ipko
Podľa neho patrí medzi podozrivých Španiel Rafael Nadal. "Preukázal určité abnormality a uňho mám trvalé podozrenie, pokiaľ ide o regeneráciu a atletickú pripravenosť. Okrem toho pochádza zo Španielska - krajiny, ktorá nie je známa tým, že v tomto smere obzvlášť pozorne monitoruje svojich hrdinov," odvážne vyhlásil nemecký vedec.
Reagovat
ipko
"Anaboliká sú v tenise klasikou, takže ma to neprekvapuje. Sledoval som túto scénu desaťročia a urobil som si obraz. Tenis patrí medzi top štyri športové odvetvia, pokiaľ ide o doping. Na vrchole sú zimné športy so svojimi bežeckými disciplínami a biatlonom. Ďalej je tu atletika, cyklistika a potom prichádza tenis. Existuje podozrenie, že v tenise je viac anabolických látok. A podozrenie je celkom opodstatnené. Dôvodom je intenzita športu. Nejde iba o čistú špekuláciu, ale o vyhodnotenie celého spektra pozorovaní v rámci turnajov a mimo nich,"
Reagovat
smazaný uživatel
Takych uz bolo, a za par mesiacov museli vysvetlovat svoje podozreni na súde :)

Šampióny maju vzdy abnormálnj vykonnost, nie je to nič neobvykle, ze ich vysledky vzbudzuju udiv.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
dappe
Kdo byl u soudu? Však o Nadalovi to tvrdí snad každý druhý odborník a nikdo z nich u soudu nebyl. Proč asi? Naopak když si přečteš výpověď i toho Fuentese, tak ho v podstatě nepřímo označil.

Z toho, co je veřejně známo, je naprosto směšné, že někdo vůbec považuje Nadala za vítěze W10, USO10 a USO13.
Reagovat
turista
To je jako v MHD. Pokud vytáhnu z aktovky platnou legitimaci MHD když mě kontroluje v metru revizor tak nemohu být oficiálně považován za černého pasažéra i kdybych předtím jel načerno několikrát.
Reagovat
turista
Za vítěze těchto titulů Rafu Nadala považujeme. Vybojoval je svým tenisovým uměním a nic mu nebylo dokázáno. Zůstalo pouze u podezření, což v reálu nic neznamená.
Reagovat
smazaný uživatel
Dappe je radikálny fanatik, s ním rozumná diskusia nie je možná..

Kazdy druhy odbornik, Nadal nie je vitazom USO10,13 a iné bonmoty..Pánko
Reagovat
RF46
Ty ses taky radikalni fanatik, to byste si meli rozumet :)
Reagovat
dappe
Vždyť nikde nepíšu, že není vítězem. Navíc to není ani myšleno tak, že by dělal v těch letech něco zakázaného. Spíše je to narážka na to, jak funguje sport a konkrétně tohle udělování různých výjimek.
Reagovat
spaniel
Nebyt ruskych hackeru, co se nabourali do Wady, tak nikdo nevi ze Nadal bral steroidy. Samozrejme normalni lidi to tusili uz davno, v kuloarech se o tom septalo. Samozrejme dostal vyjimku, pekne potichu a tim to bylo zahrane do outu. Hrac co nebyl nikdy na operaci. Jeho ?kstice? je permanentni pripominkou techto veci.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako ako u Kvitovej Sereny a dalsich xy tenistov, ktori majú lekársku výnimku, ze ano.

Vec, ktorá bola uz dávno spečatená, ruckí hackeri klasicky "včerajší".
Reagovat
stopan
no asmtmatici nemaju co robit v profesionalnom sporte, je to nefer voci ostatnym, ze vynimka, potom lietaju po sportoviski ako nic, mozno je atmatik aj nadal, len sa o tom neviem verejne :D :D
Reagovat
RF46
S tim souhlasim - astmatik nema v profi sportu co delat. Resp. kulecnik, sipky a bowling klidne.
Nicmene kdyz cela norska sestava bezkaru byla plna astmatiku...
Reagovat
turista
Astmatici? Musím oponovat. Pokud je astma dobře kompenzováno tak nelze pacientovi zakázat jakýkoliv sport na jakékoliv úrovni. To by byla diskriminace. A ta je nepřijatelná. Nepřípustnost diskriminace je nadřazena principu fair play.
Reagovat
stopan
ako nie si velmi naivny? clovek s astmou ma problemy s dychanim aby nedostal zachvat, a nie to aby este vykonaval profesionalne sport kde je dychova a srdcova intezita na vysokom stupni zataze. Takze vrcholovi sportovci su astmatici akoze ??? este tu o cervenej karkulke poprosim. Samozrejme nejake vraj fair play aby on neboli diskriminovany, ale diskriminacia ostanych neastmatikov a fairplay voci nim uz akosi neplati a veselo si uzivaju doping a podorne latky s pozehnanym asociacie.
Reagovat
turista
Ono je to složitější než si myslíš. Astma je alergické onemocnění. Na tom, zda pacientovi dělá potíže nebo ne se ale podílí i to, zda je pacient ve stavu duševní pohody nebo nepohody. Např. moje sestřenice měla za komárů těžké astma, byla na kortikoidech a kvůli tomu se vzdala možnosti mít děti. Po plyšáku spolu s manželem brutálně zbohatli a astmatické záchvaty byly pryč a mohla fungovat bez léčby.
Reagovat
turista
Dobře, ale to bys zakázal hrát profitenis např. Petře Kvitové, která lehčí formu astmatu myslím má? Asi těžko, že ano, no.
Reagovat
stopan
doping je doping, a je jedno ci ide o astmu, hovoris tu o diskriminacii vraj astmatikov, a toto nie je diskriminacia a znevyhodnovanie a anti fair-play voci skupine zdravych sportovcov?? Tak akoze astmatici mozu s povolenim do seba sypat a zdravy sportovec ma zakaz inak bude vyluceny, co komu chces nahovorit, v profesionalnom sporte nema co astma robit tak ako ina zdravotna vyhovorka,ktora dovoluje dopovat. ala liecenie kolien od Nadala, ktory potom lietal v 2013 roku po kurte ako gepard.
Reagovat
stopan
nic proti petre kvitovej, ale o astme som povedal, astmatik logicky nemoze vykonavat so svojim problemovym dychanim vrcholovy sport, vsetko ostatne su vyhovorky a spekulovanie ako povolene brat doping.
Reagovat
turista
No jo. Ale řekl bys Petře Kvitové do očí, že nemá v profesionálním tenisu co pohledávat protože si občas léčí lehké astma? Patrně ne.
Reagovat
stopan
Pozri sa kolko zdravych mladych ludi je na svete a nedostanu sa k profesionalnemu sportu z dovodu, ze nemaju na to financne, a tu mame byt benevolentny ku astmatikom a inym specialistov na choroby a zranenia pod zamienkou uzivania dopingu. Potom co to je za sport ak mu vladnu astmatici :O, to je profesionalny lazaret abo co?! ak niekto nema na to proste bud zdravotne alebo fyzicky nema co robit v profesionalnom sporte, svoj telesny handicap si prerazat cestou dopingu je naozaj nefer voci sportovym fanusikom a etike sportu ako takeho.
Reagovat
Pedronegro
pokud bere něco, co ostatní nesmí, tak určitě ... nebo to musí WADA změnit a nechat to volné i pro ostatní, že doktor napíše, že musíte něco brát, je směšná výmluva pro legální doping a zcela unfair, no ale prachy jsou prachy, že ....
Reagovat
RF46
Jenze tim dostavaji vyhodu. Navic, oni astmatici ve skutecnosti nejsou.
http://www.skrytapravda.cz/zahranicni/1441-norsti-astmatici-ziskali-jiz-44-olympijskych-medaili-nyni-si-znovu-privezli-6000-davek-preparatu-proti-astmatu
Reagovat
rybicka
http://www.skrytapravda.cz - web dle mne tendenční, ale nic proti.
Reagovat
RF46
Tak toto me uplne nepresvedcilo tedy.
Reagovat
RF46
Ten koment mel byt k druhemu odkazu. Skrytapravda.cz ..to me odrazuje uz ten nazev :)
Reagovat
rybicka
https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/na-olympijskych-hrach-vitezi-astmatici-tajna-zbran-tech-nejlepsich-sportovcu-je-nemoc
Reagovat
RF46
Pred par lety jsem o tom cetl clanek ohledne Norskych bezkaru a ten me celkem presvedcil, ze tema inhalatorama ziskavaji vyhodu. Navic to mnozstvi tech inhalatoru je podle me ohromny.
Reagovat
spaniel
Lol. Akorat ze on to nikdy nepriznal a nikdo o tom nevedel. Az oni s tim prisli. 2009 byl mimo pry kvuli rozvodu rodicu a jak se po mnoha letech ukazalo, rozhodne nezahalel a sypal co to slo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy fanatici, vy ste aká háveď. Ešte aj zranenúmu človeku vyčítajú, že je zranený..Este aj jeho hcp dokázete premenit na vyhodu. Strašný kk.tizmus cela ta vaša sekta.
Reagovat
stopan
haha, v 2012 Nadal pocas dlhej prestavky akoze dopoval z dovodu liecenia kolena :D , najlepsia vyhovorka ako brat doping je byt zraneny alebo mat zdravotny problem, nasledne v dalsom roku bol ako stena, lietal po kurte ako gepard. Sam vypadas smiesne ako obahajca dopingovych vitazov.
Reagovat
smazaný uživatel
kk.tizmus v praxi, ty si jeden z ministrov v tom vašom veselom spolku.

Nadal vyhral 08,10 Wimbledon ale v 09 dobrovolne nehral, aby mal vacsi biceps na USO..Este stále si nepripadáš cocotno?
Reagovat
stopan
Nadal mal uz v zaciatkoch svojej kariery odbornu pomoc doktora fuentesa, ale nejde teraz o to ja som spominal rok 2012 a 2013 a ty tu pleties roky 2008,10. Nuz neviem co je vacsi kk.tizmus v praxi, a v roku 2012 je zname ze nadal uzival doping pocas toho dlheho akoze zranenia.
Reagovat
RF46
To se mylis, jen blbec nepochybuje. A kdyz vidi neco "nenormalniho" tak pochybuje o to vic.
Ty mas ten zivot holt snazsi, tak si toho vaz a uzivej si bezstarostnou jizdu:)
Reagovat
RF46
Jezis, no tak se Rafa trochu prosype aby vyhral no...
Reagovat
RF46
Hm, je zajimavy, ze otec Ndala ma vic vlasu nez on...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy druhy?..:)

Tak mi vymenuj aspo 4-5, tých odborníkov..To bude pre teba hračka, ty odbornik :)
Reagovat
dappe
Každý druhý, co se k tomuto nepříjemnému tématu vyjadřoval, dost možná. A nikdy nebyl ani náznak, že by to mělo jít k soudu. Proto mě zajímá odpověď na mou otázku, kdo musel k soudu? Kromě té Francouzky, která byla pro Nadala neškodná.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo okrem Francúzky?..Práve tú som mal na mysli..

Prečo by mala byť neškodná?..Lebo len tárala?..Tak ako všetci len tak tliachajú, ale FFF sa toho drístu bohorovne chytia, lebo sa im to dobre počúva, bez ohladu na fakt, ze sa vzdy jedna len o domnenku.
Reagovat
RF46
Uznej sam, ze ta muskulatura + vydrz je neuveritelna. Myslim ze ty pouzivas slovo nadpozemska?
Ale nemyslim si, ze se to nekdy dozvime. Taky dost mozna ani sam nevi, ze sype.
Ja si kazdopadne preju, aby byl cistej.
Reagovat
Mr.Pink
co porad mate s tou muskulaturou? nadal je naopak velmi stihly. jen jeho bicepsy jsou trochu vetsi nez u ostatnich tenistu, ale neni to nic vyrazneho, spise jde o tvar nez o velikost.
Reagovat
RF46
Behat 5h s timhle na tele...
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu si sa zasekol v minulosti..

Nadal s bujnou šticou, hrivou, naozaj vynikal bicepsami, rychlostou, atletičnostou..

Ale časom sa z neho stal poleplešatý pán v strednom veku, miestami mi príde vyschnutý, nie tak ako Djokovic, ale uz to zdaleka nie je atlét.
Reagovat
Marduch
Mne v poslednim cca 1,5 roku fascinuje jeho stehenni muskulatura. A tuto na fotkach (nevim jak jsou stare) i bicacky:
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1182385-tvrde-obvineni-tenisove-superstar-nadal-jeho-telo-prokazuje-abnormality-ma-jasno-expert.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Ma stehná a zadok..

Ale na bicepsoch vyrazne stratil a zoštíhlel celkovo v oblasti hrudníka..No a najma už tak na kurte nelieta. Na YT je kopu je compilation zamlada, to dnes cloveku pride ako z iného sveta.
Reagovat
Mr.Pink
presne tak, nadal je stihly, hrudnik velmi slaby. wawrinka nebo tsonga jsou proti nemu kulturisti.
Reagovat
Patik
Fyzicky si sám sebe oponuje..sám sa ničí..raketa s hrubším rámom vyvážená na lepšiu rotáciu v úderoch ..šitá na jeho techniku forehandu..to nieje tvorené na agresívnu hru..ak chce pritlačiť do winneru musí vyvinúť dvojnásobnú silu než bežný hráč s priamočiarou technikou a tenkým rámom s malým telom..nieje divu že mal také ručiská..už nemá..už je ovisnutý..a stále hrá silový tenis..ale čo urobíš keď to máš v krvi..
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojnásobné úsilie?..

To máš nejako zmerané, či len tak od oka?..:)
Reagovat
Mr.Pink
urcite od oka, ale ma pravdu, ze jeho tenis je zalozeny na sile, predevsim posledni dobou uz hraje temer vyhradne buggy whip fh, coz je fyzicky velmi narocne
Reagovat
Patik
no neviem či presne dvojnásobnú to som tresol od oka..ale musíš vidieť sám ako sa musí oprieť a oprie do forehandu keď dáva winnery..aj na jeho hlase to počuť..ale tá muskulatúra bola odrazom jeho štýlu..keby ten štýl dáš Djokovičovi tak po zápase by ho lepili dokopy.
Reagovat
RF46
Kdepak.
Reagovat
Mayo
Vrcholový šport a doping, kto by to bol kedy povedal (:
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.theguardian.com/sport/blog/2014/sep/09/five-players-tennis-future-big-four-cilic-nishikori

5 Hracu, kteri meli byt konkurenci pro B4 v nasledujicich letech.

Cilic
Dimitrov
Raonic
Nisikori
Gulbis
Reagovat
Vlk-v-trave
https://twitter.com/Liambroady/status/1217590486631882752/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7 Ctwterm%5E1217590486631882752&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.puntodebreak.com%2F
Reagovat
Vlk-v-trave
Bourky slusne nicily, ale Australane ji asi privitali s otevrenou naruci.

https://www.youtube.com/watch?v=YCgnOOO-TSI
Reagovat
mahycek
Až nyní na to koukám a také si přisadím. Myslím, že vítěz
nebude z těchto začátečních slov příjmení hráčů = N Z B D.
potencionálních čtvrtfinalistů.
A vážněji, Fed slušný, ale mladíci jsou tam....
Reagovat
peggy
Nedokáži říci typ na vítěze,možná Djokovic,zajisté ne Rafa,spíše někdo mladší.
Reagovat
Krisboy
Já tipuji, že vítěz hlavně musí být vítězný typ.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja tipuji, ze vitezem bude chlap.
Reagovat
Krisboy
Tak to je skutečně odvážné...se toho nebojíš, koukám.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rad zkousim riskantni tipy...tipovat na viteze Djokovice mne prijde az prizdisracske.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já tipuji, že vítězem bude obyvatel Balkánu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hmm, celkem zajimavy seznam moznych vitezu:
Karlovic, Kecmanovic, Dzumhur, Coric, Dimitrov, Krajinovic, Albot, Cilic, Djere a Lajovic...

Tak mas to slusne promakane. Myslim, ze ti to muze vyjit.
Reagovat
Krisboy
Pochybuji, že Dimitrov žije na Balkáně. Ostatní jmenovaní nevím, hledat se mi to nechce.
Reagovat
Vlk-v-trave
Me taky ne.
Reagovat
Krisboy
Tak Dimitrov bydlí samozřejmě v Karlově Hoře.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vidis, a ja myslel, ze v nejakem tom Chaskove.
Reagovat
Krisboy
Tam leda tak posílá rodičům něco na přilepšenou.

Dřevovič - Miami, Kecmanovic - Bradenton, Čorič - Dubaj, Džumhur - POZOR - SARAJEVO!!, Krajinovic - Bělehrad, Čilič - Karlova Hora, Albot - Kišiněv, Djere - Senta(srb), Lajovič - Stará Něco v Srbsku.

Takže se nám ten okruh pěkně zúžil. Z obyvatel Balkánu má podle mě největší šanci Lajovič. Tzn. asi tak 0,01%.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele a nemyslel jsi Pobalti?
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
Petr_Fisk
To je v dnešní době velmi odvážné tvrzení...:)
Reagovat
peek
Tipuju, že vyhraje Evropan
Reagovat
Vlk-v-trave
Fedex v Dubaji - v rozhovoru pro tennis.com vyjadril jasne presvedceni, ze jak Dkokovic, tak Nadal budou mit vice vitezstvi v GS nez on sam. Svycarsky veteran o tom vubec nepochybuje a priznava, ze oba maji velmi dobry potencial hrat na vysoke urovni jeste par sezon.

Obecne je take velmi vdecny, ze se mu podarilo vyhrat 5GS po 15tce se kteryma uz tolik nepocital.

Asi pro nej nej. moment jestli jde o vyhrane GS je prekonani Samprase, ktere citil jako jeden z prulomu, ikdyz pocity ambivalentni...

http://www.puntodebreak.com/2020/01/16/federer-parece-obvio-rafa-novak-ganaran-mas-grand -slams

*
Jinymi slovy Fedex rika, z me strany hotovo, jedu uz jen bonus,,,
No nechce se mne verit, ze to uz s GS zapichl v hlave, spis tipuji...lisacky pred GS jen zaznacil, se mnou jako nepocitejte:)))
ale na kurtu to bude vypadt zrejme jinak.
Reagovat
Patik
čítal som rozhovor nedávno kde uviedol zase že môže vyhrať GS že má nato potrebné sebavedomie..a keď tenista v 38ich rokoch odohrá 5 hodinové finále s dvoma matchpointmy proti súčasne najlepšiemu hráčovi na svete..sám vie že nato ešte má..a hento si myslím že bolo skôr také diplomatické vyjadrenie.
Reagovat
turista
Patrně.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak povedane, ak nedokáze vyhrat ani na svojom naj povrchu proti Djokovicovi, ktory posobi na trave tak neohrabane, cosi je asi špatne.
Reagovat
Patik
v prvom rade prihliadaj nato že Djokovič je o 5 rokov mladší takže niesú rovesníci ako s Nadalom..a za posledné roky je to najúspešnejší neohrabaný (nielen) trávar na svete. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prihladaj na to, ze Djokovic sa aj vo svojich 32 rokoch dokázal dostat do finále svojho naslabsieho povrchu. Kde bol Federer v tom veku na antuke?..:)

Na strane porazených, tipujem.
Reagovat
Kozoroh
Aspoň jsi už uznal, že na trávě je No1e lepší, než na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Precitaj si to este raz :)

Na tráve má Djokovic viac titulov len preto, ze nestojí proti nemu taká kvalifa. Jednoduché ako facka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jasne, ta antukarska kvalita, to je jeden machr prez machry...nej, hrac posledniho Golden Swingu byl Pella :)
Reagovat
Patik
preto vlastne získal aj na harde najviac titulov lebo tam je najslabšia kvalita.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz prichádza moment, kedy si uvedomis pocet hardovych GS rocne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Golden swing, to je čo?..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Posledni bastion antukoveho tenisu, kde nechybi ani Thiem:)
Reagovat
Kozoroh
Tvrdit o Djokerovi, že je neohrabaný travař je podobný BS, jako o Nadalovi tvrdit, že je antukový specialista.

Se svým názorem jsi v čím dál slabší menšině, o čemž svědčí vlákna na zahraničních fórech. Lidi holt narozdíl od tebe reflektují skutečnost, že Djoker vyhrál 4 z posledních 6 ročníků Wimbledonu...
Reagovat
Vlk-v-trave
bohuzel pro nas... fans travy, tenhle neohrabanec za poslednich 6. let vyhral ve Wimbledonu 4x. Hur na trave pusobi uz jen Nadal, ale ten aspon uz nejakou tu dekadu nebere na trave v Londyne trofej, za coz bychom mu meli udelat dekovny web...ze neprzni svym vitezstvim tak pekny travarsky svatek. Komu cest, tomu cest...
Reagovat
Krisboy
Tráva už není, co bývala. Ani ta londýnská, ani tamta.
Reagovat
Vlk-v-trave
Brown by mohl vypravet...
...a co terpve Sampras.
Reagovat
Krisboy
Pete The GOAT věděl, kdy skončit. Třetí tisícetí sucks.
Reagovat
Patik
Potom keď bude mať Rafa 38 si pozriem či dá 5 hodinové finále na French Open s Thiemom..Alebo Nole s Medveďom v Austrálii.
Reagovat
Vlk-v-trave
Podle mne uz hrat nebudou, prekonaji rekord Fedexe a pujdou od valu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejdriv Nadal, a Djokovic to zapichne nekde pod 23jce.
Reagovat
Patik
podľa mňa tiež nebudú..ale Rafa hovoril že by chcel odohrať olympiádu v Paríži ak sa nemýlim.. ten pridá ešte jedno French Open a zabalí to..Nole by to teoreticky zvládol fyzicky do vyššieho veku ale on má zase iné priority v živote.
Reagovat
Krisboy
Noleho priorita je jen jedna (ostatně priorit víc nikdy být nemůže) - překonat všechny rekordy a být GOATem.
Reagovat
Marduch
V tenise snad. Jinak se vyjadril, ze nejvetsi zivotni hodnotou je pro nej rodina, az nekde potom tenis;)
Reagovat
Kozoroh
No1e není na trávě neohrabaný, už dávno ne!
Reagovat
RF46
:) proc ze sebe delas takovyho vola...
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem.

Nechces si to proste pripustit...:)
Reagovat
smazaný uživatel
PR reči, aby bol za milého..

V skutočnosti hrá len preto, aby sa snažil strazit si svoj rekord tak silno ako sa len dá..A skonci tretí, bude to len logický výsledok kvality big3.
Reagovat
bIbec
No.. raději bych byl, aby Kvítí hrálo s Mladenovic a Plechovka se Siniakovou. Tak by měli jistý postup do druhého kola obě. Tady si u té Káji nejsem úplně jistej.
Reagovat
bIbec
měly
Reagovat
tommr
já si myslím, že los mají obě relativně dobrej. Pokud by Karolína nebyla schopná porazit Mladenovicovou tak může na GS rovnou zapomenout. Víc mě vadí, že jsou Karolína a Markéta v jedný osmince ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele, jak vyhraje Gulbis kvaldu, budete hrat s Mutem a Jankem fantasy?
Nebo budu muset za Vas toho Genia nasazovat.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Australian_Open_?_Men%27s_Singles

1. kolo - Struff
2. kolo - Ito/kvalifikant
3. kolo - Evans/Nishioka
4. kolo - Schwartzman/Lajovič
ČF - Cicipas/Bautista/Raonič/Paire
SF - Federer/Berretini/Shapovalov/Fognini/Dimitrov
F - Nadal/Medveděv/Thiem/A. Zverev/Wawrinka/Goffin/Monfils/Isner/Kyrgios/Chačanov/....

No1eho los je fajn až na ČF, kde Djokovi hrozí střet buď s Cicipasem nebo s Princeznou (nazdar gigine :), ty dva jsem si nepřál, zvlášť Stefanose. Dobrou zprávou je aspoň to, že s oběma hrát nemůže. Co mě však potěšilo je, že se Djoker ve své půlce vyhne Medvědovi, Babrinkovi a Thiemovi, které schytal Rafan :) Co se týče SF, jednoho z dvojice Roger/Daniil musel No1e vyfasovat. Fedex na SF je sice těžký protivník, to bez debat, ale v dnešní době je pro Djoka menší hrozbou než Medveděv.

No1eho půlka začíná jako první, což je taky pozitivní zpráva.

Už se nemůžu dočkat AO, kde jak doufám Djoker získá svůj 8. AO titul a 17. GS trofej. Idemo majstore!!!
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Australian_Open_-_Men%27s_Singles
Reagovat
turista
Kéž bys měl pravdu.
Reagovat
paddy
Nejzajímavější na losu je, že fanoušci údajného GOATa, Rafy, mu vůbec nevěří.

Asi jsem proto jediný, kdo se nyní odváží říct, že Rafu uvidíme ve finále

(pokud sežene lístky)
Reagovat
sojka1
:-))))
Reagovat
turista
A přes koho se tam jako dostane do toho finále?
Reagovat
paddy
;)
Reagovat
Krisboy
Nesměj se panu doktorovi!
Reagovat
Jon61
Na ATP Cupu zrovna moc přesvědčivé výkony nepodával.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Tiley mu jiste pomuze s volnou sedackou.
Ja spis neverim, ze vydrzi cekat na to finale dva tydny.
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
Pe3k
Nejsi jediný. Fandové Rafy zijou v jiné realitě a nejsou schopni objektivně posoudit los...
Reagovat
Patik
podľa papierových predpokladov si myslím že celkovo to majú obitraja od osemfinále poriadne nabité..Pokiaľ si Nole prenesie formu z ATP Cupu môže získať titul s odretými ušami...Federer je otázny nikto ho poriadne hrať nevidel..a Rafova forma podľa ATP Cupu vyzerá biedne aj po fyzickej stránke..Kyrgios je tu doma u neho človek nikdy nevie..Thiem minuloročná sezóna bola jedna z jeho najlepších ..na Turnaji Majstrov predviedol špičkový hardový tenis keď si to prenesie sem môže byť vkľude favorit..Tsitsipas tu už minulú sezónu hral solídne tento rok je ešte silnejší..Medvedev je ešte väčšina a silnejšia stena..toto bude veľmi zaujímavý turnaj..len tie podmienky ktovie ako..aby nehrali dva dni po sebe lebo sa to začne zase všetko kaziť a fyzicky začnú odpadávať.
Reagovat
sojka1
mel jsi svoji uvahu dat samostatne, tady jde fakt jen o ten bozi for paddyho s "lupeny"... :-)) Ale vyraz obitraja me velmi zaujal....
Reagovat
sojka1
aha, tak pardon, beru zpet, tady je to uplne jedno, kolovratek se stejne vzdycky roztoci.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je na tom nic neobvykle mat jeden slabsi GS, kde je dovera nizsia aj v kontexte aktuálnej formy...Taký Federer má za posledne roky 4 slabšie GS..
Reagovat
Esgalnor
Mrzí mě hlavně pravděpodobný brzký střet Markét s Karolínou. Markétě přeju co nejvíc bodů před RG a Káje zas konečně ten GS. No, uvidíme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz tolikrat jsme tu tu videli napsane, az nas to kolikrat uz pekne zere, ze s tim furt otravujeme...jo...je v tom nejake to kouzlo, kdy se skupinka nadsencu setka na platforme hry, ktera muze obohatit probihajici GS.

Takze pro pripomenuti:

registrace:
http://www.grandslamfantasytennis.com

Nazev ligy:
II. League of TenisPortal.cz

Specialni ceny tohoto rocniku:
DIAMANTOVY KLOKAN
Hrac, ktery bude mit v tymu dobre natipovaneho viteze ATP, a nebude z Big3.

ZLATY KLOKAN
Hrac, ktery bude mit v tymu dobre natipovanou vitezku WTA.

STRIBRNY KLOKAN
Hrac, ktery bude mit v tymu kvalifikanta/tku, ktery/a postoupi nejdale v turnaji.

BRONZOVY KLOKAN
Hrac, ktery zaznamena nej. postup v poradi v porovnani 1.kola a posledniho kola.

KAMIKADZE KLOKAN
Hrac, ktery zaznamena nej. sestup v poradi v porovnani 1.kola a posledniho kola.

OHNIVA KLOKANI KOULE
Hrac, ktery bude mit v celem tymu ATP+WTA celkove 8 nenasazenych hracek/cu a neskonci posledni.:)

KLOKANI KAPSA
Hrac, ktery se umisti na 20 miste, pokud bude hrat vic jak 30 ucastniku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Opet se budou hrat Debly, ktere by mel organizovat jako obvykle Paddy...

Dost netrpelive cekame na registraci novych hracu a nejake ty navraty.
Radi bychom videli takove deblove dvojce, jako:

tommr/macro
nebo
gigin/magerka
nebo (pokud to projde)
magerka/janekda a gigin:)

stale se ceka netrpelive na Kamilose a souboj s Forehandem.
Take slavny Hoover snad oznami navrat i do deblu.
atd.

v pripade dotazu piste paddymu, nebo na chat.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se registruju !
Reagovat
Vlk-v-trave
Super:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně stále nepřišel aktivační e-mail, musím tak čekat. Bohužel nemám jako jiní uživatelé 10 e-mailů abych se regnul znova. :(
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, nejvic doporucujeme gmail, jestli je mozne...tam to projde vzdycky.
Ellnino to chtel provalit prez ruzne maily, ale nakonec, co si pamatuji tak gmail zabral.
Je to trosku veteran mezi Fantasy:)
Reagovat
blixa
Jenom deset ??!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
proboha, kolik jich mas ty??? :D)
Reagovat
blixa
Já ani nevím ... aktivně používám asi sedm, ale jinak .. nas mnogo ... :-D
Reagovat
Vlk-v-trave
paneboze...
Reagovat
blixa
To je jako prd, potřebuješ gmail kvůli prohlížeči a telefonům, pak mrkvosoftí kvůli oknům, pak tak trochu historické maily na atlasu a seznamu, kam mi furt někdo ještě občas píše, dva pracovní, aktuální a trochu historický, jeden "anonymní", a hned jsi na sedmi, a pak různý polozapomenutý který jsem si vytváře z pracovních důvodů a nějaký polozapomenutý soukromý vytvořený někde, kde se mi ale provider pak znelíbil a tak .. to je hned ..
Reagovat
Petr_Fisk
Je vidět, že trávíš život v "činorodém ruchu"...:)
Reagovat
ttopi
Mám stejný problém se seznamem. Počkám do večera, kdyžtak to udělám znova s gmailem.
Reagovat
Vlk-v-trave
ano, se seznamem jsou potize...co si pamatuji...takze klidne muzes zkusit gmail.
Reagovat
smazaný uživatel
No já zkusil gmail a houno :)
Reagovat
Vlk-v-trave
kouknuls do spamu?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ne :)
Reagovat
ttopi
Já bych to taky zkusil :-)
Reagovat
Patik
o čom to vlastne je o čo sa tam jedná v čom sa súťaží ako to funguje ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Kazdy z ucastniku (trochu narocnym zpusobem, to nepopiram) vybira tym, ktery se sklada z 8 hracu ATP a 8 hracek WTA, vcetne tipu na slozeni Finale...
Pravidla vyberu bydou vyhlaseny na te strance, kde po registraci budes moci najit nasi ligu pod nazvem: II. League of TenisPortal.cz

No a pak jen cekas, jak si tvi sverenci budou vest v turnaji...od 4.kola se take mohou ziskavat body za tipovani zapasu...tipuje se vitez na kazdy duel az do konce turnaje.

System prideluje prubezne body za kazdy uspech tveho sverence, ktere se scitaji pro cely tvuj tym...souboj mezi tymy pak je zavisly na tech sectenych bodech.

Hrajeme take deblovy turnaj, kdy se dva ucastnici spoji...je vylosovan pavouk paddym a hraje se vyrazovacim zpusobem. to znamena ze se scitaji dvou tymum pribezne body v prubehu turnaje. Kazd kolo turnaje odpovida vybrane fazi GS...vetsinou jedno kolo se hraje cca. 2.kola GS.
Reagovat
Patik
a to sa hráva len cez grandslamy ?
Reagovat
Vlk-v-trave
jo.
Reagovat
Pavlis
Petra má do prvního kola asi nejsnazší soupeřku, ale vzhledem tomu, že je to též Češka, tak moc těžký, no. Ale jde o grandslam. Petřina část pavouka vypadá uspokojivě, ale nepředjímám nic, důležitý je první zápas.

Petra si snad poradí s nepříliš uspokojivými podmínkami v Melbourne, vedra a kouř, smog. Snad se situace zlepší a nebude to ovlivňovat její výkon na kurtu.
Reagovat
tommr
je sice blbý, že na sebe narazí dvě Češky už v prvním kole, ale Katka má stejně šanci na dobrej výsledek jen v deblu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Je asi zbytecne komentovat, analizovat, probirat ten los...
...jako vzdy se tam muze stat cokoliv. S tim, ze tam muzeme pripustit jednu moznost, ze Serena bude ve finale, ve kterem prohraje, at tam bude stat na druhe strane saka kdokoliv, vcetne sberacky micku.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak dobre, aspon jeden koment...

Nejlepe to chytla podle mne Maruska. Ta nastoupi na kurt a jen pocka, jestli se Osaka vyhazi z kurtu...vklidu, bez stresu...
...zbytek nasich ceskych holek se stresuje uz ted, a co terpve behem zapasu, ta nervoza, aby proboha postupili do prvniho kola.
Nastesti ta Kvitova hraje se Sinackou, takze tam mame jistotu, ze nejaka ceska ve druhem kole bude. Ovsem za jakou cenu, obe budou po zapase vystresovane vic nez jak by hrali proti Serene.
Jinak nechtel bych byt blizko Vee, az si precte na tabuli, koho jako chytla do prvniho kola.
Reagovat
Alien
Vee?
Reagovat
EllNino
tak Venus Gauff, to už je celek blbej fór :))
Reagovat
paddy
Černý scénář je, že v 1k kole vyhraje jen Siniaková, která se se z výhry sesype, takže ve 2k nenastoupí žádná Češka :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No, ja to spis vidim na to, ze obe se behem zapasu sesypou. Kvitko kvuli astmatu, a Katerina se emocne odrovna...takze budou hledat rychle dva ceske LL.
Kolar snad pocka...a doufejme ze dorazi Vesely, ktery by mohl zaskocit do zenske dohravky proti Kolarovi...tedy pokud Vesely pristane v Melbourne, nebot bude horet letiste, takze bude muset jet stopem spis nekde z Perthu....no ...asi na jeho miste bych vyrazil uz dnes, dokud to letiste jeste nehori, aby za neho nehral nekdo jiny...
Reagovat
Krisboy
Druhá jistota - až Serena prohraje (pokud vůbec tedy), je jisté, že po porážce bude nesmírně šťastná, že vyhrála zrovna tahle soupeřka, protože té to Praserenka straaaaaaaašně moooooooc přeje. A její chemickej "úsměv" na nás bude koukat odevšud.
Reagovat
jirkaS
+1
https://ausopen.com/aces
Reagovat
Vlk-v-trave
Zameril jsem se spis na fovirity turnaje
1/8
Urugvajsky virtuoz Pablo Cuevas ma na vyber slusne soupere do 4 kola, kde tezko rict, kdo bude, v te druhe pulce osminky je sam kvalifikant a nejaka mramorova Busta Nadala.
Kdo z tech kvalifikantu tam bude jeste nevime, snad Pablo tam chytne Gulbise nebo Vlka, aby to stalo vubec za to bojovat o 4.kolo.

2/8
Kevin mel dost stesti, v tehle osmince bud duchodci, antukari, cirkusovi umelci a dorost, takze solidni material na to, aby se po zraneni chytl.

3/8
V osmince 1111ho je to celkem slusne naslapane, predcasne finale s Wawrinkou se tady dost nabizi, ovsem je tam dost nebezpecny Popyrin, nebo Franta do 4.kola.
Takze 1111 nesmi po Wawrinkovi usnout na varinech.

4/8
Treningova osminka pro Davida Goffina a pak jeste chytnout utahaneho 1111ho, no tady muzeme hledat asi prvniho finalistu.
Reagovat
Vlk-v-trave
5/8
Asi nejnaslapanejsi osminka turnaje. Co jmeno, to pojem. Jak do tehle osminky dodaji Vlak s Gulbisem, tak by to byla osminka MEGASMRTI.
Vrcholem teto osminky by mohl byt souboj Pella vs. Fognini, a pokud k nemu dojde, tak pak uz emocne vystaveni fans jen tezko zvladnou
dalsi zapasy po tretim kole. Favoritu je tu plno, od Pelly az po Kveryho.

6/8
Hubert Hurkacz mel stesti vic nez rozumu, opravdu paradni los. Pokud tedy nechytne Rosola do prvniho.
Tady muzeme cekat pekny atraktivni zapas ve 4. kole Huber bud se Szamponem, nebo Sinnerem, Majerem, Londerem, Fuksou...jako Hubertovi se to idelane ulozilo.
Nastesti ta ma toho duchodce ze Svycarska, takze se aspon poradne rozehraje. Fakt los ideal, a tady bude asi ukryty druhy finalista.

7/8
Paire nam chytl osminku celkem nepredvidatelnych souperu, nekterych az nevyraznych...mel by si dat bacha na Mmoha. Rozehrat by se mel dobre na Agutovi, nebo Lopezovi.

8/8
Tak konecne Evansova osminka...Danny ma fakt dost haluz, ale konecne...chytl osminku hracu bez formy,
jedinou vyjimkou je tam Dusan Lajovic, ale musi zastavit bozskou ruku Diega. Struff by mohl jeste delat Dannymu velke problemy...

Jeste nevime, v jake osmince bude hrat Vlk s Gulbisem, tak snad nebudou tam, kde je Hurkacz s Goffinem, zatim celkem jasni kandidati na finale.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak dnes Gulbis velky zapas s Coriou...uz v te kvalifikaci to zacina byt zajimavejsi nez v MD na tri vitezne sety, ...se bude asi slusne behem zapasu usinat, hlavne behem tech, co se budou hrat po pozdnim obede...
Reagovat
tmora
Cekal jsem match Bouchard vs Masha. Bouchard je v kvalifikaci?
Reagovat
Krisboy
Jj, dnes vyhrála.
Reagovat
Petr_Fisk
Jo.
Porazila Inglis a čeká ji Trevisan.
Reagovat
rybicka
... a ta milou "fotomodelku" přesvědčivě vyřadila.
Reagovat
ipko
Roger to má veľmi ťažké, reálne vidím jeho koniec so Shapovalovom.. ale tak treba veriť v zázrak :)
Reagovat
steve79
Uvidíme. V roce 2017 mu nikdo nevěřil a dopadlo to skvěle. Opravdu dlouho nehrál, takže nevíme v jaké je formě. Roger hraje v pondělí nebo v úterý?
Reagovat
Kozoroh
Roger je v No1eho půlce a ta začíná dřív, tedy v pondělí.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerova polka začína vždy skor. S vynimkou W, kde je to dané obhajcom..

Je to ďalší z nefér prvku, ktorý ale Federovi aj tak ziaden GS nepriniesol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Buď to bude těžké, nebo extra lehké.

Má tam 3 mladé pušky za sebou a sám moc nevěřím, že se utká se všema. I tak to má klasicky na raketě, nikdo však neví, jako má formu.
Reagovat
turista
Porazit Shapovalova není zázrak. Budou tam, jiní nebezpečnější soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kedy hrá "goat" s priemernym hracom a na jeho vyhru potrebujes zazrak :)
Reagovat
steve79
Něco mi říká, že vyhraje Federer.
Reagovat
Petr_Fisk
Risknu to...:)
Kyrgios.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak porad zajimavejsi nez tipovat nudne Djokovice.:)
Reagovat
Pe3k
Vyrovnaný los, samozřejmě Roger vyfasoval Djokovice. Rafovi se to pročistí jako obvykle. Djoko má Bautistu. Vcelku spokojenost.
Reagovat
smazaný uživatel
Oj, no los nic moc pro BIG3.

Šampáňo by měl vytáhnout Federer, který má jednoznačně nejjednodušší QF. Nicméně pravděpodobně bude mít v sérii 3 mladé pušky v podobě Krajinoviče, Hurkacze a Shapa, pokud to přežije, tak mu na SF věřím.

Nadal má klasický walkover první 3 kola jako na každém GS, ale od OF to má dle mého nehratelné. Kyrgios je šajba, Thiem je masakr do QF, pak Medveděv - Rafovy akcie na AO po lose dost spadly.

Djokovič má až do QF relativní pohodu, Tsitsipas tam ani nemusí dojít a první velký zápas chytne snad s Federerem, kterého tradičně porazí 3:1 na sety a úplně v klidku obhájí titul.
Reagovat
EllNino
prosímtě, kdy naposledy se nasazená osmička dostala do čtvrtfinále celá ... Kyrgios a Thiem hráli naposledy 4. kolo na AO kdy? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš srovnávat Thiema na AO 2019 a 2020? Thiem je na hardu úplně jiný hráč a věřím, že letos dojde daleko. Kyrgios ty tři kola udělá úplně v klidu protože nechce nic jiného, než sestřelit Nadala, to mi věř. Ten viděl los a jediné co ho napadlo je smrt španělsku.
Reagovat
EllNino
chci, letos prohrál s Coricem a Hurkaczem ... klidně může vypadnnout brzy, stejně jako Nick, jsou to best of 5 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš jako na ATP cupu? :)

Já se bavím o reálných turnajích, ne o fejkové pinkačce s kámošema. :)
Reagovat
EllNino
notak :) nejsem Forehand, mě nemusíš zesměšňovat
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bavíme o Thiemovi na hardu, popřípadě na GS a ty vytáhneš ATP Cup. Co ti mám na to říct? Na ATP Cupu byl Lajovič brutální, znamená to, že je favorit na AO?
Reagovat
EllNino
Já jen říkám, že to, že Thiem nebo Kyrgios postoupí do 4. kola, není žádná jistota
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič taky vyhučel s Istominem. Ty QF jsou dle nasazení a já jenom říkám, že Federer má největší štěstí na soupeře, Berrettini tam pravděpodobně ani nedojde, takže je dost reálné, že bude mít walkover. Nicméně předtím má mladé pušky, které tam dojít taky nemusí.

Naopak Medvedev, nebo Tsitsipas jsou do QF dost reální soupeři a Thiem podle mě taky.
Reagovat
Marduch
Thiem uz ted trenuje na pisku na Buenos Aires.
Reagovat
turista
Djokovič vyhučel s Istominem v době, kdy byl zcela v lese ve všech směrech.
Reagovat
EllNino
Ale vyhucel ;)
Reagovat
turista
To nikdo nepopírá.
Reagovat
PH94
Kyrgios je letos jak vyměněný. Vzhledem k tomu jakou nasadil tvář na začátku sezony, tak si neumím představit, že by si tentokrát dovolil něco odfláknout. To by musel být opravdu absolutně vylízanej. Los velmi dobrý a moc nepochybuji o tom, že se s Rafou potká.

Thiem je pro mě větší otazník než Kyrgios. Prohra s Hurkáčem o 2 body není nic hrozného. Polák hraje skvěle a ani bych se nedivil, kdyby s ním měl hodně práce i Federer. S Coricem by asi prohrávat neměl.Ale faktem je, že se rok od roku na hardu zlepšuje. Je v ideálním věku. Myslím, že čtvrtfinále by klidně zvládnout mohl. A pokud se tam dostane, tak si spíš myslím, že na něho čeká Kyrgios.
Reagovat
smazaný uživatel
ATP Cup Nickovi hodně pomohl a ten potenciální střet s Nadalem je pro něho šílená motivace, navíc na domácí půdě.

To střetnutí by bylo epické a přesně takové zápasy chce Kyrgios hrát a stejně jako ty jsem přesvědčený o tom, že s Nadalem hrát budou.
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud by opravdu vydržel Nick být trvale vyměněný, tak by světový tenis získal dalšího geniálního hráče...
Přál bych si to, ale nějak na ty proměny moc nevěřím...:)
Reagovat
Krisboy
Gyrosovi nevěřím. Čím je vážnější a soustředější, tím hůře. Loňskej Wimbl s Rafou, teď na ATP Cupu s Princeznou...Snaží se, hodně chce, to je vidět, ale lepší výsledky měl, když se choval jako ho..do :)

Tenhle profi přístup mu nesvědčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios je zly zreb..

Ale Kyrgios v Australii je mensou hrozbou, nez na trave..
Reagovat
SwissMaestro
Jsem si myslel, že se VEselý nějakým zázrem vešel do hl. soutěže a ono ne. Ani kvaldu nezkusil. V takovém věku.....ten člověk má tenis totálně na párk. Nějá ta výhra na GS či Masters mu zajistí pěkný život a více nepotřebuje. Z tohodle nic nebude. Snad se tam dostane alespoň Rosol.
Reagovat
PH94
Veselý na AO nikdy nic velkého nepředvedl (pokud nepočítáme juniory). Myslím, že volba zkusit raději challenger byla dobrá. Bylo tam určitě snažší se dostat k většímu bodovému zisku. To by však nesměl vyletěl v 1. kole...
Reagovat
lvicek
Chuderka Maruska, no... Tak at aspon predvede hezky zapas! Jinak samozrejme fandim vsem nasim, az na tu Katku, no... Snad to nejak zvladnou.
Reagovat
Frick
Co je teda s nim? Se vykašlal na kvalifikaci AO?
Reagovat
EllNino
ano
Reagovat
Frick
A jak jako? Tak by jeden z nejvýše nasazenejch. Zkrátka by musel čelit třem "challengerovejm" hráčum. To neměl nějakou cižádost?
Reagovat
Mantra
Raději jel do Bangkoku, kde projel první kolo (jako nasazenej byl 1.) - ten už podle mě nasazuje mode : vydělám na menších turnajích, uplácám nějaké ty love a nebudu se honit
Reagovat
EllNino
nojo, má ženu a dítě, priority evidentně jinde
Reagovat
EllNino
a přeju mu to, kdo by to nevyměnil za letiště a tenisový míčky :)
Reagovat
lvicek
A to myslite, ze uz je tak zaopatrenej?
Reagovat
EllNino
prostě se mu zřejmě nevyplatilo jet jen na kvaldu, finančně ... tak zkusil tohle, navíc větší šance na body ... ale myslím, že když prohraje s Karatsevem, tak je jedno, jestli v Melbourne, nebo Bangkoku, nebo na Štvanici
Reagovat
Frick
Bože muj. Tak je to GRANDSLAM. Jak můžeš nemít motivaci se ho zůčastnit.

Nevyšlo MD? Tak si snad řeknu - zahraju si kvaldu, aspoň se tam rozehraju. Bodově jsou ty zisky na vyhranou kvaldu na úrovni SF na tom Challengeru a finančně je to neporovnatelný. Nebo snad dostal Veselý třeba 30-50k USD bokem od Thajců?
Reagovat
EllNino
nevím, zeptej se Jirky, ne mě
Reagovat
Krisboy
Chudák J1rka. Představa, že se ho fricek na něco ptá, mě úplně děsí. To by J1rka neustál a ukončil by kariéru.
Reagovat
Frick
Jasně, zato Fedex nebo Djoker nebo rozbitej Murrray ne
Reagovat
Mayo
No Rafa pekne schytal. Djoki si ide pre 17
Reagovat
Alien
Prosím vás, koho má Petra ještě v osmince?
Reagovat
Fandina
M. Keys (10)

D. Kasatkina

M. Linette

A. Rus

Qualifier

S. Peng

M. Gasparyan

M. Sakkari (22)

E. Alexandrova (25)

J. Teichmann

K. Kanepi

Qualifier

P. Badosa

Qualifier

K. Siniakova

P. Kvitova (7)
Reagovat
Alien
Děkuji. Tak až na tu Keys bych to neviděl až tak zle!
Reagovat
Fandina
Do osmifinále mohla mít nalosovanou Martic, Kenin, Konta, Sabalenka, Mertens, Bertens, Maky a Keys. Bohužel, zrovna to jsou Klíče, s kterými prohrála minulý týden. Los nic moc.
Reagovat
EllNino
no vlastně ani ne, do osmifinále mohla dostat 9, 10, 11, 12, protože je v té sekci 5, 6, 7, 8
Reagovat
Fandina
Ale i tak, Bertens, Keys, Konta, Sabalenka. Nevybereš si.
Lepší to mají 1-4, když mohou mít až poslední čtvrtinu v šestnáctce.

Jinak doufám, že jestli Petra do 8F dojde a budou tam Klíče, tak se výsledek ze SF v Brisb. z minulého týdne tentokrát otočí. :-)
Reagovat
tommr
proto je tak důležitý mít co nejvyšší umístění na žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mladý klokan de Minaur sa musel odhlasit z domáceho GS pre zranenie.

To je taká mensia tragédia.
Reagovat
EllNino
no ... totálně se odpálil v ATP Cupe
Reagovat
smazaný uživatel
Austrália prisla o najvacsie zeliezko, velka skoda aj pre turnaj.
Reagovat
PH94
Největší australské želízko vyprovodí Rafu
Reagovat
George_Renel
Troufnu si kritizovat Expresky ještě jednou. Rosol do kvalifikace nevstoupil dnes. Naopak, dnes vyhrál již její semifinále a tak si zahraje již o postup.....
Reagovat
EllNino
vypadá hrozivě, ale většina těch soupeřek nemá kdovíjakou formu (jo, Naomi je jedinej pro mě opravdu nehratelnej los , Maruška má smůlu)

Ale jinak to není tak strašný, Mladenovic je od Fed Cupu poloviční, Světlana určitě k poražení, to samé Flipkens, Cirstea a Watson ...

Petra s Katkou v 1. kole je šílenost, ale když už, tak jsem rád, že to je zrovna Katka ... ale pamatujeme si na jejich poslední vzájemný duel :))

Los je prostě los, s tím nejde nic udělat, teď jen doufat, že nějaké holky postoupí :)
Reagovat
tommr
je to sice blbý když se dvě Češky potkají už v prvním kole, ale Katka je v singlu stejně bez šance at už by dostala kohokoli a tak je lepší když bude mít Petra snadnej start do turnaje ...
Reagovat
Krisboy
No fuj. Který čuně to losovalo?
Reagovat
George_Renel
V Expreskách je to o neúčasti českých mužů doufejme trochu předčasné. Rosol před chvílí postoupil do dalšího kola Q.
Reagovat
Sberatel.kosti
Kvitová - Siniaková
Strýcová - Cirstea
Bouzková - Osaka
Kris. Plíšková - Watson
Muchová - Flipkens
Vondroušová Kuznetsova
Kar. Plíšková - Mladenovic

No, docela těžký losy našich holek.
Reagovat
sojka1
Maruska... :-(((
Reagovat
Fandina
Hrůza všechny. Horší to snad být nemohlo.
Reagovat
turista
No jo vypadá to hrozivě pro naše holky ten los.
Reagovat
SpacialRecognition
Mladenovic - Ka.Pliskova
Vondrousova- Kuznetsova
Reagovat
tmora
Petra vs Siniakova - 1 kolo
Reagovat
smazaný uživatel
Tak chcel som kombo Kyrgios, Tsitsipas, Medvedev pre Djokovica schytal ho Rafa, s mensou obmenou v podobe Thiema. Aj takéto príbehy píše zivot :)
Reagovat
Kozoroh
Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem ku zrebu, Nole to má vymetené..Vyhol sa vsetkým svojim tŕňom od Wawrinku, Kyrgiosa, Thiema az po Medvedeva.
Reagovat
Marduch
Vymetene:) Bautista/Tsitsi, Federer, Medvedev..ale uplne vymetene:) Vsak Thiem ma hardy na zacatku sezon totalne na salamu, letosek nevyjimaje, Kyrgios bude zas mimo z premotivovanosti, takze pro Rafu dost mozna zacne turnaj v SF.
Reagovat
Kozoroh
Úplně vymezené ne, Bautista/Cicipas je hrozba pro ČF. Ale jinak dobrý los.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by sa de Minaur neodhlasil, Kyrgios by bol miesto Lajovica ako 24. A cakal by teda Djokovica v 4. kole. Skoda
Reagovat
Haitik
Petra vs. Katka hned v 1. kole..
Reagovat
steve79
Rafa tezky los. Roger by mel semifinale dosahnout, ale hodne nehral, tak uvidime v jake bude forme.
Reagovat
steve79
Chtěl bych pro Rogera do semifinále Rafu a do čtvrtfinále potencionálně Zvereva.
Reagovat
gigin
Penko je zpět. Dnes trénink s Kvítím.
Reagovat
sojka1
i tomu rozumim....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist