Loučící se Simon poslal na Turnaj mistrů Augera-Aliassimea a Rubljova

2. 11. 2022, 21:47
Aktuality 9
Félix Auger-Aliassime poprvé v kariéře a Andrej Rubljov třetí rok po sobě si zahrají na Turnaji mistrů. O finálním obsazení letošního vrcholu sezony dnes rozhodl s kariérou se loučící Gilles Simon.
Félix Auger-Aliassime

Tento týden se na halovém Masters 1000 v Paříži usilovalo o poslední dvě volná místa na Turnaji mistryň. Žádná zápletka se ale nekonala. Rozhodnuto je již po nedohraném druhém kole, postupové příčky udrží Félix Auger-Aliassime a Andrej Rubljov. 

O udržení naděje zahrát si na Turnaji mistrů dnes přišli poslední dva pronásledovatelé. Polák Hubert Hurkacz prohrál s dánským teenagerem Holgerem Runem a Američan Taylor Fritz jen o hodinu později podlehl domácímu veteránovi Gillesu Simonovi, jenž hraje poslední turnaj kariéry.

22letý Kanaďan Auger-Aliassime se na Turnaj mistrů kvalifikoval poprvé v kariéře především díky skvělému vstupu do sezony a ještě povedenějšímu podzimu. Na začátku roku si na Australian Open zahrál čtvrtfinále a následně v Rotterdamu získal první titul na okruhu ATP. A nyní je už 14 zápasů neporažený, v předchozích třech týdnech získal tři tituly a dnes v Paříži postoupil do osmifinále.


25letý Rubljov si na Turnaji mistrů zahraje potřetí - loni i předloni skončil ve skupině s bilancí 1 výhra a 2 porážky. Letos vyhrál čtyři turnaje (1x ATP 500 a 3x ATP 250) či se dostal do čtvrtfinále French Open a US Open.


Před Augerem-Aliassimem a Rubljovem se kvalifikovali Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Novak Djokovič, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud a Daniil Medveděv.

Letošní Turnaj mistrů se koná podruhé v italském Turíně a odstartuje v neděli 13. listopadu.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Pe3k
Tak se to povedlo, především díky špatnému výkonu soupeřů (Fritz, Hurkac), ale co už...4 tituly, postup na turnaj mistrů a postup na 7 místo žebříčku (nebo kde na konci roku skončí). Tím pádem je jasné, že sezonu 2022 bude považovat za povedenou a zatím jeho nejlepší smile

Obsazení turnaje mistrů se mi líbí, jsou tam 4 antukáři Nadal, Alkáč, Tsitsi, Rud a 4 hráči co preferují hard DJoko, Medved, FAA a Rublev. smile
Reagovat
Marduch
Za tohle ale od strýko Toniho pochvalu nedostane:))
https://m.youtube.com/shorts/R3thkzQCJY8
Reagovat
Krisboy
Gilles v životní formě smile
To asi ne, ale hraje skvěle. Přeju mu finále.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s FAA to bude jako finálesmile
Reagovat
Krisboy
FAAovi už musí jednou dojít energie. Čtvrtej turnaj bez porážky, 14 nebo kolik zápasů v řadě a včera hrál více než 3hod maraton...já myslím, že by Žil mohl ještě postoupit.
Ať si tu rozlučku pořádně užije a diváci s ním!
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvele, Pral jsem mu to...:) Hlavne za ten Wimbl...
...az jsem se divil, ze nevznikl novy song Steal My Wimbledon:)

https://www.youtube.com/watch?v=r9OUNt7gjDY

Jinak take gratulace k tomu, ze to zmakl po treti za sebou se na TM dostat. Ovsem ta bilance... 2/4... uz tak skvela neni... dosavadni skalpy Tsyp a Thiem... snad to letos vylepsi...
Reagovat
paddy
to se už vědělo dávno
ty teoretické šance byly jen na papíře

podobně, na začátku sezóny mají všichni teoreticky šanci se dostat na TM, ale v realitě je drtivá většina bez šance smile
Reagovat
Vlk-v-trave
a ted jeste jake tam jsou sance statisticky:)

https://www.youtube.com/watch?v=QMAJNfRBDag
Reagovat
paddy
smile
Přijde syn domů a ptá se otce jestli by mu mohl vysvětlit rozdíl mezi teorií a praxí.
Otec si zavolá dceru a ptá se jí: "Šla by jsi s cizím chlapem za pět milionů?"
Dcera se zamyslí a odpoví: "Pět milionů je hodně, šla bych..."
Otec tedy zavolá na manželku a zeptá se jí: "A ty by jsi šla s cizím chlapem za pět milionů?"
Manželka odpoví okamžitě: "Za pět milionů klidně."
Otec se otočí na syna a povídá: "Tak vidíš, to je ten rozdíl mezi teorií a praxí. Teoreticky máme doma deset milionů, prakticky dvě kur.vy."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist