Macháč proti nové světové jedničce Medveděvovi nepřekvapil

12. 3. 2022, 21:24
Aktuality 26
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Macháč skončil při premiéře na turnaji Masters 1000 ve druhém kole. 21letý český tenista ve svém druhém duelu s hráčem elitní desítky prohrál 3-6 2-6 s Daniilem Medveděvem, který odehrál premiérový zápas v roli světové jedničky.
Tomáš Macháč

Tomáš Macháč si v Indian Wells odbyl úspěšnou premiéru v kvalifikaci turnaje Masters 1000 i v jeho hlavní soutěži. Dnes si díky tomu zahrál poprvé se světovou jedničkou, proti Daniilu Medveděvovi ale nepřekvapil. 

21letý rodák z Berouna se hned v prvním gamu dostal k brejkbolu, ale výměnu zakončil nevynucenou chybou. A k další šanci na brejk se už nedostal. Macháč se snažil hrát agresivně, ale Medveděv skvěle četl hru a v mnohých výměnách byl jako zeď .

Statistiky zápasu
Medveděv - Macháč
3 esa 0
2 dvojchyby 1
73 %
1. podání 'in' 69 %
80 %
úsp. 1. podání 54 %
69 %
úsp. 2. podání 47 %
17 winnery 11
11 nevyn. chyby 23
8/10 hra na síti 13/23
3/7 brejkboly 0/1
63 celkem bodů 39
čas: 1:10

V prvním setu český tenista zaváhal na podání pouze jednou během série třinácti prohraných fiftýnů v řadě. Ve druhé sadě nabídl minimálně jeden brejkbol v každé hře při svém podání a dvakrát byl při jejich odvracení neúspěšný. Nakonec po 70 minutách prohrál 3-6 2-6.

158. hráč světa Macháč si s hráčem Top 10 zahrál teprve podruhé v kariéře a znovu prohrál. S hráči Top 50 má nyní bilanci 1-5, jedinou výhru slavil loni na podzim v Davis Cupu proti Danielu Evansovi (25. v ATP).

Medveděv odehrál první zápas od svého premiérového posunu do čela světového žebříčku a zároveň se kvůli agresi jeho rodné země na Ukrajině poprvé představil v roli neutrálního sportovce. Pokud chce udržet post světové jedničky i po turnaji, musí postoupit minimálně do čtvrtfinále.

Medveděv bude o postup do osmifinále, kterým by vyrovnal své maximum z loňska, hrát proti Gaëlu Monfilsovi (h2h 1-1). Francouzský tenista, jehož skvěle rozehranou sezonu přibrzdily zdravotní potíže spojené s očkováním proti Covidu-19, začal výhrou 6-3 6-4 nad Srbem Miomirem Kecmanovičem.

"Pár týdnů mi nebylo dobře, ale postupně se můj stav lepšil a nyní jsem zase stoprocentně fit. Jsem rád, že mohu hrát tenis proti těm nejlepším hráčům," řekl 35letý Monfils.

Namále měl hned ve svém úvodním vystoupení Španěl Rafael Nadal, který zdolal domácího Sebastiana Kordu.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
sobotní výsledky (12. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (1) - Macháč (ČR) 6-3 6-2
Nadal (3-Šp.) - Korda (USA) 6-2 1-6 7-6(3)
Tsitsipas (5-Řec.) - Sock (USA) 7-6(5) 3-6 7-6(5)
Ruud (8-Nor.) - Eubanks (USA) 7-6(5) 6-2
Sinner (10-It.) - Djere (Srb.) 6-3 6-3
Norrie (12-Brit.) - Martínez (Šp.) 6-3 6-3
Shapovalov (13-Kan.) - Davidovich (Šp.) 4-6 6-4 6-2
Bautista (15-Šp.) - Wolf (USA) 6-3 6-7(3) 7-6(5)
Opelka (17-USA) - Musetti (It.) 6-1 6-4
Basilašvili (18-Gruz.) - Fognini (It.) bez boje
Alcaraz (19-Šp.) - McDonald (USA) 6-3 6-3
Bonzi (Fr.) - Sonego (21-It.) 6-3 6-4
Brooksby (USA) - Chačanov (25) 6-0 6-3
Monfils (26-Fr.) - Krajinovič (Srb.) 6-3 6-4
Evans (27-Brit.) - Coria (Arg.) 6-2 6-0
Kyrgios (Austr.) - Delbonis (32-Arg.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
hra se mi líbila. Snažil se tlačit, riskoval na hraně, ale nepâlil bezhlavě. Hodně výměn řídil on a už jen to je velké pozitivum. Škoda jen, že ve druhém setu neuhrál víc her. Na vině byla hlavně úspěšnost prvního servisu, který jinak nemá špatný. Výlety na síť byly ozdobou zápasu a ocenili je i diváci. Nutno podotknout, že na Medvěda nikdo zvlášť nepískal ani nebučel, oba hráči měli jejich podporu.
Doufám, že si Tomáš ze zápasu odnesl hodně zkušeností a brzy je zúročísmile
Reagovat
Frick
Co myslíte, mělo by smysl jim zakázat sportovat, pokud neodsoudí útok své země na Ukrajinu jako zločin proti míru?
Reagovat
elsky
Jo, ale hlavně aby dál dodávali plyn smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
A pšenici. Bez těhle komodit to tu bezbolestně moc dlouho nepřežijeme.
Reagovat
baba
jasně, a ty jeď do Ruska a vyřvávej tam, že jsou agresoři atd. a vem i celou svoji rodinu

ty to vážně nechápeš, viď...
Reagovat
annah
Nebrala bych to jako zákaz. Prostě bych jim zrušila víza a poslala je supem zpátky do Ruska , tam můžou sportovat, co hrdlo ráčí. Zpátky pustit, až jejich Adolf přestane vraždit na Ukrajině a vzpomene si, kde má Rusko hranice.
Reagovat
Rafaeoli25
No ale jak k tomu přijde takový Daniil, který většinu života prožil na Západě a je jako doma ve Francii? Toho bys jen tak deportovala? Jinak kdybys zrušila víza sportovcům, musela bys ale i všem Rusům obecně. Jak k tomu ale přijdou, když Rusko už dávno není země, kde chtějí žít a ani se k ní nehlásí?
Reagovat
vergus
Ve sportu jde taky změnit národnost (myslím, že v tenise to je docela běžná praxe), kdyby jim současná politika opravdu tak vadila, tak emigrují jak Navrátilová
Reagovat
Rafaeoli25
Zase musíš rozlišovat, že oni s Putinem nesouhlasí, ale cítí se být Rusy, je to jejich národnost, nechtějí se jí vzdát.
Reagovat
vergus
No když si vezmu příklad z Martiny (ta o sobě ještě nedávno říkala, že se cítí jako hrdá Češka), i když to byl tehdy velmi bolestivý krok, tak ta facka tehdejšímu režimu byla silnější, než jakýkoliv protest (komunisti vlastně přišli o chlubení se s jednou z nejlepších hráček historie)..
Pokud hráči s Putinem opravdu nesouhlasí, tak ztráta světové jedničky a hráče top 10 do Francie by byla téměř ekvivalentní té emigraci do USA (a věřím, že Frantíci by velice rádi takovou změnu usnadnili)
Reagovat
majkl005
tak ona to zaprvé nebude otázka pár minut, že by jako od zítřka Medvídek byl francouz....a taky věřím, že je těžké soustředit se na turnaje, hru a do toho vyřizovat změnu občanství...to možná tak po sezóně...bere ti to taky energii fyzickou i psychickou
Reagovat
annah
Pokud se k ní nehlásí a chtějí žít jinde, není nic snadnějšího než požádat o občanství v tom jinde.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak někteří o něj jistě žádají, ale otázka je kolika z nich je vyhověno. Pak jsou ti, co si chtějí ponechat i ruské. Je to složitější.
Reagovat
Ela-fon-isi
Několik ruských moderátorů a herců se vyjádřilo jasně, do veřejného prostoru už nesmí. U tenistů a jiných vrcholových sportovců, kteří jsou známí po celém světě to bude ještě obtížnější. Poslat ,,fanouška" s injekční stříkačkou není tak těžké.
Reagovat
annah
Je fakt, že současný nacistický režim v Rusku je nebezpečný i vlastním občanům. Jeho velkým drzakem je strach. Má to styčné body s nacistickým Německem 30. let. Jakýkoliv projev odlišného názoru, než je ten vůdcův, je trestán.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to máš ale i v Číně a i některých dalších zemích.
Reagovat
annah
Ty ale momentálně nevedou útočnou válku. Ovšem co není, může být. Bohužel.
Reagovat
FulnekUltras
když už, tak válku preventivní, která má zabránit budoucímu konfliktu mnohem horšímu - teď už budou ušáci po 30 letech konečně líp srozuměni s reálnou situací smile
Reagovat
Fandina
Preventivně zabijeme pár lidí, aby se nás někdo bál. Ubožáku.
Reagovat
FulnekUltras
tohle byla 70 let běžná taktika USA - ale chápu, že antirusáčci teď mají "munici"
Reagovat
Fandina
Je ubohé mluvit o válce jako prevenci říkat to oni taky
Reagovat
FulnekUltras
nepochybuju, že ruská rozvědka zjistila v "neviditelném" procesu západního vyzbrojování Ukrajiny za poslední měsíce takové skutečnosti, že už nebylo možné na nic dál čekat

Gorbačov by patrně neudělal nic - a za pět deset let by měl ušáky v Moskvě

smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
To samo o sobě nestačí. Já bych zakázal aji toho břídila Dostojevského třeba.
Reagovat
Rafaeoli25
A rovnou i Solženicyna a Vysockého pro jistotu smile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist