Macháč se s olympiádou loučí ve druhém kole po porážce se Schwartzmanem

27. 7. 2021, 09:02
Aktuality 9
OH TOKIO - Dvě hodiny trápil Tomáš Macháč světovou třináctku Diega Schwartzmana, ale překvapit nedokázal. 20letý Čech podlehl favorizovanému Argentinci i vinou pěti prohraných servisů 4-6 5-7 a se svou olympijskou premiérou se loučí ve druhém kole.
Tomáš Macháč

Jediný český mužský zástupce Tomáš Macháč, který se do turnaje dostal až díky přerozdělování neobsazených míst a ve své olympijské premiéře si po třísetovém boji poradil s portugalským veteránem Joaem Sousou, do osmifinále přes favorizovaného Diega Schwartzmana nepostoupil.

Zápas hned v průběhu čtvrtého gamu na více než hodinu přerušil déšť a český tenista si po návratu na kurt vzal zpět ztracené podání a otočil na 3-2. Druhý rebrejk se mu ale již nepovedl, byť měl za stavu 4-5 brejkbol. 

Dvacetiletý Čech bojoval i ve druhém setu a dvakrát smazal manko brejku. Za stavu 5-5 měl tři gameboly a odvrátil tři brejkboly, ale čtvrtý už favorizovaný Argentinec využil, vzápětí po dvou hodinách proměnil první mečbol a zvítězil 6-4 7-5.

"Šance byly v obou setech a i soupeř to ví. Jsem rád, že jsem si zahrál s takovým hráčem. Takové zápasy bych potřeboval častěji, abych nedělal zbytečné chyby," řekl Macháč.

"Celkově to nebyl špatný zápas. Schwartzman je vynikající hráč a já jsem rád, že jsem si s ním mohl zahrát. Nicméně na kurt jsem šel s tím, že mohu vyhrát daleko k tomu nebylo. Kdybych neudělal zbytečný chyby, mohl jsem ty důležitý míče získat. Ale nedal jsem je a to rozhodlo. Mrzí mě to, protože to byly chyby, které bych dělat neměl," litoval Macháč.

"Ale ze zápasu jsem nebyl nijak vyjukanej. Už jsem hrál s Berrettinim, který je devátý na světě. Mrzí mě, že jsem často panikařil při svém servisu. I když jsem dobře zaservíroval, oni mi vrátil skvělý return. Hodně jsem se nadřel, abych získal pár lehčích bodů po podání. V tom byl velký rozdíl a proto to bylo 6-4 7-5 a ne naopak," dodal 148. hráč světa Macháč, který by měl příští týden startovat na domácím challengeru v Liberci. 

Schwartzman se v osmifinále střetne s Rusem Karenem Chačanovem (h2h 3-1).

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
úterní výsledky (27. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Schwartzman (13-Arg.) - Macháč (ČR) 6-4 7-5
Tsitsipas (3-Řec.) - Tiafoe (USA) 6-3 6-4
Broady (Brit.) - Hurkacz (7-Pol.) 7-5 3-6 6-3
Chardy (Fr.) - Karacev (11-Rus.) 7-5 4-6 6-3
Chačanov (12-Rus.) - Duckworth (Austr.) 7-5 6-1
Humbert (14-Fr.) - Kecmanovič (Srb.) 4-6 7-6(5) 7-5
Ivaška (Běl.) - Kukuškin (Kaz.) 6-7(4) 6-3 6-3
Nišikori (Jap.) - Giron (USA) 7-6(5) 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
Tomáše Macháče jsem vlastně před OH neviděla hrát, jen střípky, ale musím říci, že se mi jeho styl hry moc líbí, hrál rychle a i celkem důrazně a nepálí to tam hlava nehlava. Doufám, že mu bude přát zdraví, aby se mohl posunsovat nahoru. Dneska škoda, hodně dobře se Schwarzmanem hrál, hlavně na příjmu. Škoda, že podání nebylo trochu lepší, jinak věřím, že by ho dal.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On by servis neměl špatný, sem tam trefí i eso z druhého, ale často má problém s procentem úspěšně zahraných prvních. To ho zbytečně sráží. Určitě o tom s trenérem vědí a pracují na tom.
Reagovat
Newcombe
Gratuluji, jen tak dál
Reagovat
George_Renel
Ten potenciál tam je a věřím v 1. stovku ještě letos.
Reagovat
turista
Ano. Mohl by se do stovky rychle dostat. Přes Schwartzmana to byl problém. Ten je rutinovany.
Reagovat
vojta91
No co, uhrál maximum?

Teď ať letí domů a zbytečně nerozrušuje Kateřinu?
Reagovat
vladka
za 1. - místo otazníků vykřičníky, za 2.-hrál hodně dobře a časem bude ještě lepší, za 3. rozrušujou se určitě navzájem - a sluší jim to
Reagovat
vojta91
To víš ze jo ty chytrolinko smile

To Stepankovi tehdy s Vaidiskou a potom Kvitovou taky.. to ze to byl pro kariéry pruser však byl fakt
Reagovat
Tomas_Smid_fan
každý ale nemůže být takový ničitel jako Štěpecsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist