Macháč si na poslední akci sezony zajistil průnik do Top 100

23. 11. 2022, 20:57
Aktuality 12
CHALLENGER ANDRIA - Tomáš Macháč si na posledním letošním turnaji zajistil premiérový posun do Top 100. Na halovém challengeru v italské Andrie mu k tomu stačilo porazit domácího mladíka Flavia Cobolliho a postoupit do druhého kola.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© tennisslovakopen.sk)

Tomáš Macháč letos od března do srpna odehrál kvůli zranění žeber jediný turnaj, ze kterého navíc po postupu do semifinále odstoupil, přesto má za sebou životní sezonu plnou milníků.

Odstartoval triumfem na challengeru v australském Traralgonu a na Australian Open zopakoval postup z kvalifikace do druhého kola hlavní soutěže. V Marseille pak při debutu na podniku ATP 250 slavil premiérovou výhru, podobně jako v Indian Wells při premiéře na akci ATP Masters 1000.

Poté ho sice přibrzdily již zmíněné zdravotní potíže, po návratu na kurty se však dokázal rychle dostat do zápasového rytmu. V polském Grodzisku-Mazowieckém zaznamenal čtvrtý challengerový titul, poprvé se kvalifikoval na US Open a s cílem prodrat se do konce sezony do Top 100 si na podzim naplánoval osm halových challengerů v Evropě během osmi týdnů.

Prvních pět turnajů se Macháčovi nepovedlo podle představ, neboť vyhrál jen čtyři utkání a třikrát vypadl v prvním kole, ale nevzdal se a cíle nakonec dosáhl.

Důležité body získal před dvěma týdny za semifinále v Bratislavě vypadl v semifinále a minulý týden v Helsinkách, kde padl až v nedělním finále. Ve finské metropoli poslední krok neudělal, ale dnes složil reparát na úvod svého oosledního turnaje sezony v italské Andrie. 

22letý Čech si poradil s o dva roky mladším domácím Flaviem Cobollim, kterého porazil 7-6 6-2 a vzájemnou bilanci upravil na 2-0.

O postup do čtvrtfinále se Macháč utká s dalším dvacetiletým soupeřem krajanem Daliborem Svrčinou (h2h 0-0), který už v úterý postoupil po odvrácení tří mečbolů přes domácího Mattea Bellucciho.

• CHALLENGER ANDRIA •
Finsko, tv. povrch / hala, 45.730 eur
středeční výsledky (23. 11. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Macháč (3-ČR) - Cobolli (It.) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
GaelM
Bude mu to stačit na AO 2023 bez nutnosti kvalifikace? V lednu odepisuje dost bodů za Traralgon, ale nevím jestli se to na AO stihne projevit...
Reagovat
EllNino
Nestihne, uzavirka bude drive
Reagovat
GaelM
smile super! Na AO odepisuje druhé kolo, tak snad se podaří obhajoba...
Reagovat
Nenela
Dejte Tomasovi proooosim nejakou jinou fotku. Na tehle vypada, no nechci psat jako co nebo kdo, proste nehezky! Zaslouzil by si nejakou alespon normalni smile
Reagovat
Krisboy
Tyson Fury? smile
Reagovat
Krisboy
Jiří Mádl?
Reagovat
vergus
Maria Sakkari?
Reagovat
Ela-fon-isi
smile fakt je podobný Máničce!
Reagovat
Nenela
Toho jsem si predtim nevsimla, ale jo, podoba tam je smile
Reagovat
EllNino
Clovis Cornillac z Asterix a Olympijské hry smile
Reagovat
Dobry-den
No sláva. smile Ale to to trvalo. smile

Jinak ten článek byl ušitý hodně horkou jehlou. Tomáš se na AO kvalifikoval i loni a rovněž postoupil do druhého kola...
Ty další přehmaty radši nekomentuju. smile
Reagovat
George_Renel
A zítra čeké derby.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist