Macháč zkrotil i zvýšený tep. Spadlo to ze mě, popsal emoce po výhře nad Thompsonem

23. 11. 2023, 09:52
Rozhovory 4
S Tomášem Macháčem (23) cloumaly po vítězství ve čtvrtfinále Davisova poháru nad Australanem Jordanem Thompsonem (29) velké emoce. Po proměněném mečbolu a vítězství 6:4, 7:5 padl radostí na kolena a novinářům pak přiznal, že cítil velkou úlevu. Během utkání se rovněž potýkal se zvýšeným tepem, přesto vyhrál v týmové soutěži už sedmý singlový zápas a zajistil Česku v Málaze vedení 1:0.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© Profimedia)

"Bylo to hodně silné. Speciálně tím, jak se vyvíjel konec zápasu. Spadlo to ze mě, že už je fakt konec. Byl to psychicky i fyzicky náročný zápas," uvedl Macháč, který obvykle podobnými gesty šetří. "Podle mě jsem si za posledních pět let lehl na dvorec jednou a to bylo, když jsem nedávno vyhrál druhý challenger po sobě a posunul se na osmdesáté místo. Tehdy to byla velká úleva a dnes to bylo úplně stejné. Měl jsem toho plné kecky," doplnil Macháč.

Berounský rodák oplatil o šest let staršímu Thompsonovi letošní porážku z Miami a přiblížil Česko k postupu do semifinále. "Malinko jsme tušili, že tam bude Thompson. Je přeci jen trochu zkušenější a porazil mě v Miami. Je to ale jiná akce než na turnajích. Je to Davis Cup, takže člověk maká. I když sem někdo přijede ve formě a připraven, někdy to nestačí a někdy naopak. Jsem rád, že jsem tam nechal úplně všechno a podařilo se mi vyhrát."

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Český tenista ztratil v zápase jen jednou servis, sám soupeře brejkl třikrát. Utkání měl pod kontrolou, a to i poté, co v průběhu prvního setu patrně v důsledku předchozí nemoci zaznamenal příliš zrychlený tep. Situaci vyřešila krátká přestávka. "Už se mi to párkrát stalo. Většinou buď po nemoci, nebo když toho bylo moc. Někdy při servisu špatně dopadnu a vyletí mi tep. Ale cítím se dobře, není to nic nebezpečného," řekl Macháč, který strávil na kurtu téměř dvě hodiny. "Jsem rád, že mám nyní nějaký prostor pro regeneraci."

Macháč vyhrál v Davis Cupu sedmý singlový zápas z osmi. Z úvodních duelů má dokonce bilanci 5:0. "Je to krásné. Davis Cup mám moc rád. Jsem rád, že tam hraju dobře a že na to poté navazuju na turnajích. Většinou takhle využiju moment na kurtu a přinesu týmu bod," řekl Macháč.

Užil si také atmosféru s řadou českých fanoušků, kteří do Málagy přijeli. "Máme je úplně skvělé. Jsem moc rád za to, že nás sem přijeli podpořit."

Dva fiftýny od semifinále. Lehečka Australany v Davis Cupu nedorazil, rozhodla čtyřhra

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
rudys
No tak Tome na arytmiji si dej bacha
Reagovat
rudys
mladých sportovců kvůli srdci už pár popadalo
Reagovat
Krisboy
Skvělý zápas, Tome! To přerušení kvůli tepu jsem zrovna neviděl, takže jsem nebyl ani nervózní a věřil ti. smile
Reagovat
Ianny
Podobné krátké přerušení zápasu zřejmě kvůli stejnému problému jsem u Tomáše zaznamenal i na těch francouzských challengerech, kde hrál jak bůh. Tak snad to mají pod kontrolou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist