Malečková ve Varšavě prošla podruhé kvalifikací turnaje WTA

24. 7. 2022, 15:55
Aktuality 8
WTA VARŠAVA - Jesika Malečková se dva týdny po premiérovém úspěchu v kvalifikaci turnaje WTA prodrala do hlavní soutěže také na antuce ve Varšavě, kde porazila dvě papírové favoritky. V závěrečném druhém kole 27letá Češka po obratu udolala Ukrajinku Katerynu Baindlovou.
Jesika Malečková (© machalakeopen.cz)

Jesika Malečková před dvěma týdny v Budapešti na 20. pokus prošla kvalifikací turnaje WTA a nyní po pouhých dvou týdnech zopakovala dílčí úspěch i ve Varšavě.

27letá Češka v polské metropoli porazila dvě členky z druhé stovky světového žebříčku. V sobotu vyřadila talentovanou německou teenagerku Nastasju Schunkovou, jež letos na French Open potrápila Simonu Halepovou, a dnes zdolala i bývalou 62. tenistku světa Katerynu Baindlovou, rozenou Kozlovovou.

Malečková v prvním setu dvakrát smazala manko brejku a za stavu 5-5 měla tři brejkboly. Ale nevyužila je a dějství ztratila. Ve druhé sadě se vývoj opakoval, jen v opačném gardu. Česká tenistka dvakrát přišla o výhodu brejku, přesto si vynutila třetí set. V něm si udržela všechny čtyři servisy a po více než dvou a půl hodinách boje zvítězila 5-7 6-4 6-2.

204. hráčka světa Malečková, jejímž maximem je 191. místo, si hlavní soutěž turnaje WTA zahraje potřetí a podruhé v Polsku (Katovicích 2016 startovala jako lucky loser). O premiérovou výhru bude usilovat v souboji s druhou Češkou v pavouku Kateřinou Siniakovou.

Malečková si v Polsku zahraje také čtyřhru, do níž je přihlášena společně s domácí Majou Chwalińskou.

Největší hvězdou turnaje je domácí světová jednička Iga Šwiateková, která se chce fanouškům představit navzdory blížícímu se odletu na US Open Series na amerických betonech. V prvním kole ji čeká duel s krajankou Magdalenou Fręchovou.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, antuka, 203.024 eur
nedělní výsledky českých tenistek (24. 07. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Malečková (ČR) - Baindlová (5-Ukr.) 5-7 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
lxr
Bohužel ji teď ale čeká Katka Siniaková takže postoupí jen jedna z nich. smile
Reagovat
Dobry-den
Koukám, že dneska se daří na všech frontách. smile

Ještě před pár týdny přitom Češi prohrávali, co se dalo. smile
Reagovat
makro99
Katka má ve Varšavě opět velmi dobrý los - až v semifinále snad Martič.. jinak těch pár lepších hráček je vesměs v horní polovině s Igou...
Reagovat
Mony
Už Jesika ji potrapi
Reagovat
makro99
No 6:2 6:4...
Reagovat
lukasmarek2001
se ještě ale nekvalifikovalasmile Kvalifikace ve Varšavě má tři kola, ještě na ní čeká houževnatá Rumunka Ignatik..
Reagovat
SpacialRecognition
Blbost, je dvoukolová
Reagovat
tommr
Jesika je v poslední době v dobrý formě a potvrzuje to i ve Varšavě. Hlavně výhra nad Baindlovou (dříve Kozlovovou) je velmi cenná ... smile
Body za úspěšnou kvaldu ve Varšavě by jí měly stačit k posunu do top-200 a tím pádem i k jisté účasti v kvalifikacích GS ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist