Máme velkou šanci hrát v Římě ještě letos, tvrdí prezident italského tenisového svazu

13. 4. 2020, 09:12
Aktuality 27
Angelo Binaghi má v plánu květnový turnaj Internazionali BNL d'Italia přesunout na podzim. Prezident italského tenisového svazu i přes nepříznivá čísla ohledně nákazy koronavirem věří, že se antukový podnik v Římě letos může uskutečnit.
Angelo Binaghi

Itálie je koronavirem jednou z nejpostiženějších zemí světa. K dnešnímu ránu země s 60milionovou populací evidovala 156.363 infikovaných, což je třetí nejvyšší počet na světě, denně přibývá okolo čtyř tisíc nových případů. V pořadí počtu obětí je Itálie s 19.899 mrtvými dokonce druhá.

Přesto Italové věří, že se brzy vrátí do normálního života, a to včetně sportovních utkání. Fotbalové zápasy by se podle nich mohly na scénu vrátit již na konci května, i tenis by si obyvatelé Apeninského poloostrova mohli užít ještě letos.

Prezident italského tenisového svazu totiž vidí velkou šanci, že by se květnový římský turnaj, který zaštiťuje podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier 5, mohl odehrát na podzim.

"Pořád máme velkou šanci, že se v Římě letos hrát bude. Jsme ve spojení s ATP i WTA. Až bude koronavirus pod kontrolou, mohli bychom turnaj přesunout na podzim. Jako nejlepší termín se nám jeví září nebo říjen, tedy před či po French Open (nový termín French Open je 20. září až 4. října)."

Výhodu tenisu vidí v tom, že to není kontaktní sport. Pořadatelé Wimbledonu by ale dle svých slov měli ve svém areálu i bez diváků přes pět tisíc lidí. Důležité je také zmínit, že se jedná o mezinárodní sport a jednotlivé země mohou rušit svá opatření a otevírat své hranice postupně. "U tenisu je dobré, že se nejedná o kontaktní sport a hraje se obvykle venku."

Binaghi, jenž plní funkci šéfa svazu od roku 2001, znovu zmínil i variantu, že se bude hrát na jiném místě, případně i jiném povrchu a v hale. "Samozřejmě bychom rádi hráli v Římě, ale klidně můžeme místo změnit. Jsme schopni připravit i tvrdý povrch a halové podmínky. Tím pádem by se mohlo hrát klidně i v listopadu nebo prosinci. Nebylo by to poprvé, kdy se turnaj uskuteční jinde."

Pokud by přesun termínu opravdu vyšel, pak by se nejspíše turnaj odehrál v září či říjnu. Šéf ATP Andrea Gaudenzi totiž v nedávném rozhovoru naznačil, že by se antukové jaro mohlo odehrát po skončení US Open, které má vyvrcholit 13. září finálovým soubojem mužské dvouhry.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
turista
vypadá to na hozený balónek.
Reagovat
tommr
o tom jestli se ještě letos bude hrát tenis rozhodnou paradoxně fotbalisti. Pokud se totiž začne hrát kontaktní sport jako je fotbal tak nebude žádný důvod proč by se nemohlo začít i s tenisem. Dá se ale čekat, že to bude zpočátku ve skromnějších podmínkách a bez diváků ...
Reagovat
Haitik
Tenis by mohl být "restartován" ze "zdola", když první turnaje, které by se mohly odehrát by byly futures, kde nejsou žádní diváci a ty podmínky tam jsou skromný, jak sám píšeš, že tam tenis bude začínat.. Ale zároveň si nedovedu představit, že by hráči do 250. místa nehráli a ten zbytek už by mohl.. :-/
Reagovat
Kozoroh
Kdo o tom rozhodne PŘEDEVŠÍM jsou vlády jednotlivých zemí. Pokud budou hranice nadále uzavřeny, nebude možné se vrátit k mezinárodnímu profesionálnímu tenisu.
Reagovat
tommr
hranice nejsou uzavřeny neprodyšně ani ted natož za pár měsíců - spousta lidí má povolený výjimky např. kvůli práci a pod to by určitě spadali i profesionální tenisti ...
Reagovat
Kozoroh
Jo, jenže pendleři pracují v pohraničí, mají omezení, do jaké vzdálenosti od hranic se mohou dostat; s tenisty, jejichž turnaje (elitní okruhy ATP a WTA; challengery a 125k jsou jiná věc) se často konají v centrech států, se to nedá srovnat.
Reagovat
tommr
srovnávat se to opravdu nedá. Tenistů létajících na turnaje bude oproti pendlerům jen hrstka a určitě nebude problém je předem otestovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pri katastrofických scenároch, najcastejsie paddyho, Kozoroha a ostatných sa velmi podceňuje finančný aspekt a tlaky, o ktorych ludia ani nechyrujú. Lobbing akcionárov a ľudi, ktorí v tom majú milióny..To je ten hnací motor, ktorý vytvára pernamentny tlak a podla mojho nazoru, tvrdim to uz mesiac, sa nakoniec turnaje, minimálne grandslamové, odohrajú v nejakom núdzovom režime..
Reagovat
paddy
Nevyšly ti Wimbledon a OH, a když nebudou zbývající GS, tak si dej bacha, abys zase nespadl ze židličky :)

OH nejsou jisté ani příští rok, ale mají pojištění proti zrušení, takže mohou být v klidu

https://www.idnes.cz/oh/tokio-2020/oh-tokio-2021-koronavirus-organizatori.A200410_152611_olympiada-tokio-2020_par

Společenské akce budou to poslední, co se uvolní. Z tenistů mohou udělat pendlery, ale jak tam dostanou diváky, to nechápu
Reagovat
paddy
správný odkaz
https://www.idnes.cz/oh/tokio-2020/thomas-bach-koronavirus-tokio-olympijske-hry-finance.A200413_121522_olympiada-tokio-2020_tof
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvrdis, ze sa cely rok hrat nebude, ja tvrdim opak..

Tu nejde o nejaké dielčie turnaje, Rím, Wimbledon..Nikdy som nehovoril, ze sa bude v júni hrat, kedy mal W začat. Len som ako fanusik v to dufal.

September mi pride omnoho bezpečnejsi, vzhladom na fakt, ze máme polovicu aprila a napriklad uz aj v cechach sa ide otvárat. Je jednoduche si domysliet, co bude nasledovat.
Reagovat
paddy
před pár dny jsem tady psal, že vir se bude dokola vracet v rytmu uvolnění-restrikce
(objevily se dokonce zprávy, že vyléčení to dostali znovu)

člen Fedu (centrální banka USA) hovoří podobně

Without an effective therapy or a vaccine for the novel coronavirus, the U.S. economy could face 18 months of rolling shutdowns as the outbreak recedes and flares up again, Federal Reserve Bank of Minneapolis President Neel Kashkari said.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-12/fed-s-kashkari-says-u-s-may-face-18-months-of-rolling-shutdowns
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, bude sa vracat. A preto je nemyslitelné udrzat 100% opatrenia po dobu rokov. Nakoniec sa bude musiet prejst na plán B, ktory bude o tom, naucit sa s virusom zit, zabezpecit extra kapacity pre pripadny masovy skrat a sprisnit opatrenia v ramci beznych aktivit. Moj odhad.

Niekto si moze povedat, ze ved je to len sport, ale zaroven je to podnik, ma zamestnancov, je sucastou ekonomiky, ked sa uvolnia opatrenia, uvolni sa aj sport..Snad
Reagovat
Nola
mozno sa tie GS odohraju niekde v jaskyni, po morskou hladinou, alebo tenistov vynesie raketa do vesmiru a odohraju to trebars na Mesiaci, alebo Marsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne. Na Marse je povrch podobny skor piesku, než tráve, Nadal by mohol byt favoritom, navyse je to červená planéta...

RG deklaroval, ze vie odohrat turnaj bez divákov..Momentálne vyzera RG ako najrealnejsia moznost.

Americania su tvrdohlavi, oni nieco vymyslia, maju este 4mes, ale potrebuju sa dostat do 2mes niekde na prijatelné cisla. Uvidime.

Ja netvrdim, ze sa to bude hrat 100%, tvrdim, ze je sialene hovorit, ze sa to 100% neodphra: To je sialené. Tenis naozaj nie je kontaktny sport, je to ideálny sport na spustenie ako prvy v poradi, bez divakov. Navyse ked sa nebude hrat ziadny sport, len tenis, na televiznych pravach tenis este zarobi. Bieloruska futbalova liga dnes prekvitá, ich zápasy sa vysielaju do celej Europy :)
Reagovat
Nola
kontaktny sport to nie je, ale v kazdom pripade pridu do kontaktu s tou istou loptickou, alebo budu hra kazdu novu vymenu s novou? a co podavaci? obsluzny personal, organizatori, rozhodcovia, tim....
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to epický návrat k začiatkom, tradiciam, k tenisu ako si ho kazdy z nas pamatá..

Nadal s Djokovicom budu hrat, lopticky si budu podavat sami, sami si budu aj hlasit outy..Ako decka tak zacinali, tak snad nebudu fajnoví :)
Reagovat
Nola
kedze sa obaja momentalne nachadzaju v tej istej krajine, mozu si zapas kludne strihnut aj v Rafovej akademii, ak mu Rafa posle lietadlo, dokonca mam pocit, ze na vsetkych povrchoch :DDD
Reagovat
Kozoroh
Tyto tlaky na uskutečnění turnajů jsou mi dobře známy, sám jsem psal, že RG je pod finančním tlakem, do uskutečnění letošního ročníku vložili 260 milionů eur a na rozdíl od Wimbledonu není RG pojištěno. Jenže, pokud stát zakáže větší sportovní akce v termínu konání, tak je veškerý nátlak marný.
I bez diváků je na tenisových turnajích spousta lidí různých národností - hráči a jejich doprovod, rozhodčí, sběrači míčků, novináři atd. I v září může mít Francie zákaz vstupu cizinců na své území.
Reagovat
smazaný uživatel
Prve hranice sa otvaraju uz dnes :)

A ak sa bude hrat futbal, bude sa hrat aj tenis, nekontaktný šport, nie je o com...

W. mohol pockat, augustový termin by sa stihol.
Reagovat
Kozoroh
Fake news :)

Srovnáváš jablka a hrušky, tedy národní fotbalovou ligu s mezinárodním tenisovým okruhem. První jmenovaná soutěž nepotřebuje mít otevřené hranice, pro tu druhou jsou otevřené hranice nezbytností.

Wimbledon mohl počkat, ale musel by podstoupit složitá vyjednávání s ATP, WTA, ITF a ostatními grandslamy. Narozdíl od pořadatelů RG mají organizátoři Wimbledonu smysl pro čest.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd, osetri sa to testovanim tenistov, ved to nie su desattisíce, ale par ludi, doslova..Nic oproti denným poctom testov v zapadnej Europe..

Smysl pro cest, prd podruhykrat. Proste boli poistení, takze sportovy prinos im uz bol ukradnutý. To nie je nic, za by sa mali chválit. Ak by boli srdciari, pockali by alebo by sa posnazili viac.
Reagovat
milik254
Ta posedlost co nejdříve obnovit tenis nás může všechny stát hodně draho.
Reagovat
Fandina
V článku je odstavec o Wimbledonu, i bez diváků by se týkal pěti tisíc lidí. Zajímalo by mě, kolik by to bylo pro Řím, jestli to tam není omylem.
Reagovat
Fandina
Ale jinak OK. Info o počtu lidí ve Snímku, vypovídá o mnohém.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Není, mělo to být takové srovnání. V Římě je sice méně kurtů, takže asi i méně personálu, ale i tak si myslím, že to bude třeba polovina z těch pěti tisíc. to mělo narážet na to, že se lidé nemají stýkat, což třeba v útrobách areálu bude docela těžké.
Reagovat
Fandina
Dík, došlo mi to srovnání, viz můj příspěvek výše.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist