Mannarino si v Bogotě zahraje o první titul, Štěpánek je ve finále čtyřhry

26. 7. 2015, 09:15
Aktuality 23
ATP BOGOTA - Francouz Adrian Mannarino v Bogotě vyřadil nasazenou jedničku Iva Karloviče a podruhé v kariéře postoupil do finále. O premiérový titul se utká s obhájcem prvenství Australanem Bernardem Tomicem. Po téměř dvou letech si finále zahraje také Radek Štěpánek, kterého čeká boj o deblovou trofej.
Adrian Mannarino

Adrian Mannarino si své první finále zahrál letos v Aucklandu, kde prohrál s Jiřím Veselým. Druhou šanci na zisk premiérového titulu z turnaje ATP si sedmadvacetiletý Francouz vybojoval tento týden v Bogotě.

V sobotním semifinále čtvrtý nasazený Mannarino zdolal ve dvou tie-breacích turnajovou jedničku, předloňského šampiona a loňského finalistu Iva Kraloviče, kterému oplatil dva roky staré vyřazení. Francouzský tenista se za celý zápas nedostal k brejkbolu, sám musel dvě ošemetné situace řešit hned v úvodu.

"On když dobře podává, tak je skoro nemožné returnovat. Musíte neustále čekat, kdy se vám otevře malá šance, když netrefí první servis," komentoval Mannarino. "V tie-breacích se mi povedlo trefit dva returny, které mi moc pomohly. Bylo to opravdu vyrovnané utkání, ale dokázal jsem to, dodal 33. hráč světa. V pondělí překoná své nejlepší umístění, jímž je 29. příčka.

V nedělním finále Mannarino narazí na Bernarda Tomice, který obhajuje loňský titul a v Bogotě má bilanci 8-0. Jediný vzájemný zápas vyhrál ve třech setech letos v Acapulku o pět let mladší Australan.

Dvaadvacetiletý Tomic, který v posledních týdnech řeší spory s australským tenisovým svazem a byl vyřazen z daviscupového týmu, má v Bogotě šanci poprvé v kariéře obhájit titul. Kromě loňského triumfu zvítězil také před dvěma lety na domácí půdě v Sydney. 

V Bogotě Tomic zvládl už druhý třísetový souboj. V semifinále udolal Němce Michaela Berrera, který se v 35 letech mohl stát nejstarším hráčem, jenž se dostal poprvé do finále turnaje ATP, až po setech 6-4 6-7 7-6. V rozhodujícím setu australský mladík smazal manko brejku, byl to také jeho jediný ztracený servis v celém utkání.

"Minulý rok jsem tu hrál více uvolněně, neměl jsem co ztratit. Tento rok je to jiné, obhajuju titul a cítím na sebe tlak. Ale jsem spokojený, jak se s tím peru," řekl Tomic.

O titul ve čtyřhře si zahraje Radek Štěpánek s francouzským parťákem Edouardem Rogerem-Vasselinem, kteří v semifinále vyřadili nizozemské duo Koolhof/Middelkoop po výhře 6-1 7-6. Ve finále vyzvou třetí nasazený pár Mate Pavič a Michael Venus.

Šestatřicetiletý Štěpánek může ve svém 32. deblovém finále získat 18. titul. Naposledy si v něm zahrál před dvěma lety na US Open, kde s Indem Leanderem Paesem vybojoval svou druhou grandslamovou trofej.

• ATP 250 BOGOTA •
Kolumbie, tv. povrch, 768.915 dolarů
sobotní výsledky (25. 07. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Tomic (2-Austr.) - Berrer (Něm.) 6-4 6-7(4) 7-6(3)
Mannarino (3-Fr.) - Karlovič (1-Chorv.) 7-6(5) 7-6(5)
• Čtyřhra - semifinále •
Roger-Vasselin/Štěpánek (Fr./ČR) - Koolhof/Middelkoop (Niz.) 6-1 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
sprchon
Gratulace, chlupi! :) Hezky se na to koukalo...
Reagovat
tommr
Radek by se měl asi víc zaměřit na toho debla ve kterým má v jeho věku přece jen větší šance než v singlu ...
Zajímavý je, že k deblovýmu titulu došel právě s Rogerem-Vasselinem, kterýho v prvním kole singlu vyřadil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce se skoro povedlo totéž jako Radkovi (tj. vyhrát s parťačkou, kterou porazila v prvním kole), chyběl jen malý kousek ;-)
Reagovat
kada.tom
Dom pěkně :-))
Reagovat
kada.tom
tak Dom se chce před Novakem vytáhnout, hraje dneska excelentně a o mnoho líp jak včera s Gaelem :-))
Reagovat
gigin
Ještě kousek :)
Reagovat
kada.tom
hraje parádně, doufám, že ten titul urve :-)
Reagovat
gigin
Jj :)
Reagovat
a.magerova
A já myslela, žes na baby..... ale i přesto TO mám u Tebe :-P
Reagovat
gigin
Jj, díky moc :)) BAMOOOOS!!! Krásná hra, fakt se na to dobře koukalo. 27 winnerů, 11 UE, využil 5 ze 6 brejkbolů.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CK3Tr8JUwAAADe2.png
Reagovat
a.magerova
To skoro vypadá jako Cena Thálie :-P

http://media.novinky.cz/203/162033-top_foto1-lm0ax.jpg?1241074801
Reagovat
gigin
Viděl někdo včera? Domi hrál tak dobře, nebo Gael měl nějaký limit? Díky..
Reagovat
kada.tom
Dominic hrál hodně slušně :-)
Reagovat
gigin
Jj, tak díky :)

1/6 6/3 6/1 against Gael Monfils. I am super happy about my victory today! The first set was incredibly good played by Gael, in the second set I had to save a break point right at the beginning which turned the match into my favor. I served and played volley pretty well. Gael is very fair opponent, it's great to play against him! See you at the final!
Reagovat
gigin
https://youtu.be/3u9cdVLViqE?t=339
Reagovat
EllNino
lol to háro :D Lunetic
Reagovat
a.magerova
Tak to je pěkný víkend, mé "stáji" se daří :-))

Tommy, Adrian.... Benoit je taky můj, ale proti Tommymu mu budu fandit miň...
Reagovat
gigin
No a v Umagu? ;)
Reagovat
a.magerova
Tam to pro mě není tak žhavý :-P
Reagovat
gigin
Hmmm... rozumím :)) Ale tak snad trošku bys potlačit mohla, no :DDD
Reagovat
a.magerova
Tak teda joooo, no :-P
Reagovat
gigin
Bamos!! A díky! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist