Marseille: Hájek kvůli zranění kolena vzdal, Tsonga a Gasquet nezaváhali

19. 2. 2014, 23:46
Aktuality 3
Pro Jana Hájka skončil halový turnaj v Marseille už během prvního setu. Český tenista ve Francii nedohrál zápas prvního kola proti Berankisovi, kterému vzdal kvůli zranění kolena. Naopak nezaváhali oba domácí favorité Gasquet ani Tsonga, kteří postoupili už do čtvrtfinále.
Jan Hájek

Jan Hájek se do druhého kola turnaje ATP dostal naposledy loni v červenci na antuce v Kitzbühelu, od té doby skončil čtyřikrát v prvním kole a neuhrál ani set.

Dnes v hale v Marseille přitom neměl špatně rozehraný zápas s Litevcem Ricardasem Berankisem. V prvním setu vedl 5-3 a měl servis, k setbolu se ale nedostal, dvakrát o podání přišel a za stavu 5-6 kvůli zranění pravého kolena vzdal.

Naopak se dařilo domácím Francouzům. Své úvodní zápasy zvládli Julien Benneteau, Nicolas Mahut a také šampion z roku 2010 Michael Llodra, který si proti Slováku Lukáši Lackovi připsal první výhru v sezoně. Už v duelech druhého kola uspěli i nejvýše nasazení Gasquet s Tsongou.

Richard Gasquet proti Slovinci Blaži Kavčičovi využil tři z jedenácti brejkbolů a zvítězil dvakrát 6-3. Už pouhým postupem do čtvrtfinále vyrovnal své místní maximum ze sezony 2007 a 2012. O jeho překonání bude hrát v pátek proti Chorvatu Dodigovi, nebo Němci Kamkemu.

Obhájce titulu a také vítěz z roku 2009 Jo-Wilfried Tsonga se na výhru proti zkušenému Rusovi Nikolaji Davyděnkovi nadřel o poznání více. I díky 19 esům však nezaváhal a vyhrál ve dvou zkrácených hrách.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 621.560 eur)
středeční výsledky (19. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Berankis (Lit.) - Hájek (ČR) 6-5 skreč H.
Llodra (Fr.) - Lacko (SR) 6-3 7-6(2)
Struff (Něm.) - Guez (Fr.) 3-6 6-1 6-1
Bautista (Šp.) - Brown (Něm.) 7-5 4-6 6-3
Benneteau (7-Fr.) - Huta Galung (Niz.) 6-1 6-4
Mahut (8-Fr.) - De Schepper (Fr.) 7-6(2) 6-3
Dvouhra - 2. kolo:
Gasquet (1-Fr.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 6-3
Tsonga (2-Fr.) - Davyděnko (Rus.) 7-6(4) 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Gulbis
Zvláštní je, že v 99% skrečuje zápas prohrávající hráč...
Reagovat
24tomas
možná by neprohrávali, kdyby neměli zdravotní potíže. hehe
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis ma tak volnou cestu k titulu...;)
---
Delray:
Veterani Tommy a Lleyton to taky nechali mladsim...;)
John tady bude utocit na titul...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist