Martincová: Pár chyb a celé se mi to sesypalo. Chybí mi zápasy

25. 7. 2022, 22:51
Rozhovory 11
Terezu Martincovou po prohře v 1. kole turnaje Livesport Prague Open mrzela nejen pátá porážka za sebou, ale i fakt, že nedokázala na domácím turnaji obhájit loňské finále. Rodačka z Prahy nedotáhla nadějně rozehraný duel se 102. hráčkou světa Francouzkou Chloé Paquetovou a po prohře 6-2 4-6 3-6 se s turnajem loučí. V nejbližší budoucnosti plánuje účast na turnajích v USA a věří, že se jí podaří v Americe restartovat.
Profily hráčů
Tereza Martincová

"To, že jsem tu byla vloni ve finále, mi už vypadlo. Nicméně jsem to teď neobhájila a mrzí mě to. Nedá se nic dělat," řekla Martincová na tiskové konferenci.

Souhlasila, že domácí turnaje v oblibě příliš nemá, jelikož se jí na nich příliš nedaří. "Bohužel. Minulý rok byl spíš taková výjimka. Ani letos jsem nepředvedla svůj nejlepší výkon. Začátek nebyl sice špatný, ale pak se mi to sesypalo a nemohla jsem se do toho vrátit zpět," uvedla.

Sedmadvacetiletá tenistka byla proti Paquetové v první sadě při svém servisu stoprocentní a ve druhém setu vedla i přes jedno ztracené podání 3-1. Poté ale přišla o servis ještě čtyřikrát a o rok starší Francouzka duel otočila.

"Nevyšlo mi tam pár úderů. Co si pamatuju, udělala jsem několik jednoduchých chyb za sebou a pak se mi to celé sesypalo. Nebyla jsem schopná se vrátit zpět," zopakovala Martincová.

Od chvíle, co vzdala v červnu semifinále turnaje v Nottinghamu s Beatriz Haddadovou Maiaovou kvůli bolavému kolenu, prohrála na dalších čtyřech turnajích vždy v prvním kole. "Chybí mi odehrané zápasy, protože se mi to teď nesešlo. Člověk se snaží vrátit zpět, ale spíš bojuje sám se sebou, než aby řešil hru na kurtu soupeře," řekla Martincová.

Na neúspěšnou sérii z prvních kol však během zápasu nemyslela. "Ačkoliv se mi nesešlo pár prvních kol, bývá to i ovlivněné losem. S tím člověk nic neudělá. Občas se to tak sejde. Během zápasu jsem si na to ani nevzpomněla," uvedla Martincová.

Rodačka z Prahy se chystá v příštích týdnech odletět do USA, kde ji čeká šňůra dalších zápasů na tvrdém povrchu. Na konci srpna pak začne grandslam US Open. "Asi bude lepší se pokusit o restart tam," dodala Martincová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Pavol
To ako po nešťastne prehranom prvom sete vypustila druhý je tiež pre skúseného psychológa. smile
Nevidel som ale priebeh zápasu hovorí jasnou rečou.
Reagovat
Pavol
Ešte dodatok. Uč sa od toho Djokoviča ten hryzie až do konca vždy aj s Nadalom ten vevypúšťa nikdy. Jedine pozitívum tvojej prehry je že si v turnaji nechala ovečku ktorá zrejme v ďalšom kole skončí.
Reagovat
Pavol
* nevypúšťa *
Reagovat
tommr
na Slovensku je to po konci Cibulkový a Rybárikový velká bída. Ani mezi juniorkami tam nevidím žádnou naději ...
Reagovat
Pavol
Aspoň Molčan je svetielko nádeje na konci tunela.
Ešte niekedy Horanský poteší - prekvapí. Dievčatá musia pridať . Ono nestačí byť lepším práčom, to treba potvrdiť aj proti nepriaznivo sa vyvíjajúcemu sa stavu. Vzoprieť sa osudu ako Odyseus ak si to dobre pamätám .
Reagovat
Pavol
* hráčom - práčom * v podstate hráč má byť protivný ale troška menej ako Krejčíková
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teda v Terezu vyPakovalasmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně nezapomenout recept na betony: becher, tonik, promíchat, protřepat, přidat led a citrónsmilesmile

A vono to pude, né že nésmile
Reagovat
Mony
To pohnojila.. Místo tonicu si tam prý nalila sodovku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no tak vidíš, jedna chyba a dostala sodusmile
Kdepa, nic se nemá podcenit.
Reagovat
Pavol
Hlavne mysli pozitívne. Odkukaj od Bouzkovej. Zaber - hlavne zrýchli a spresni svoju hru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist