Martincová se proti Xinyu Wang oklepala z kanára a přerušila šňůru porážek

2. 8. 2022, 23:51
Aktuality 7
WTA WASHINGTON - Tereza Martincová ve Washingtonu zdolala 0-6 6-4 6-4 Číňanku Xinyu Wang a přerušila sérii pěti porážek. Ve druhém kole vyzve bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová od červnového postupu do semifinále v Nottinghamu, v němž vzdala kvůli zranění pravého kolena, nevyhrála pět zápasů po sobě. Naposledy minulý týden v pražské Stromovce neudržela vedení 6-2 a 3-1 a neobhájila své jediné finále na okruhu WTA.

Blízko šesté porážce v řadě byla dnes ve Washingtonu. V prvním zápase na US Open Series čelila Číňance Xinyu Wang a podruhé v sezoně dostala kanára. Druhý set navíc začala již čtvrtou ztrátou podání a prohrávala 0-6 a 0-1. Až celkově osmý game získala na svou stranu a dostala se do zápasu. 

27letá Češka si po boji vynutila třetí set, ale opět ho nezačala ideálně. V úvodní hře sice zlikvidovala oba brejkboly, ale o pár minut později už prohrávala 1-3 a čelila dalším brejkbolům. Klíčové okamžiky ovšem zvládla a nakonec po boji zvítězila nad 78. hráčkou světa 0-6 6-4 6-4.

Martincová, jež zůstala po odhlášení čerstvě šampionky z Prahy Marie Bouzkové jedinou Češkou v soutěži singlistek, si o postup do čtvrtfinále zahraje se světovou dvacítkou Viktorií Azarenkovou. Ta dnes ve svém prvním zápase od květnového French Open přehrála 6-4 6-0 Ukrajinku Dajanu Jastremskou.


Keninová se po pěti měsících vrátila porážkou, Raducanuová má za sebou úspěšný vstup
Sofia Keninová se po pětiměsíční pauze zaviněné zraněním vrátila porážkou s Camilou Osoriovou. Třiadvacetiletá Američanka, která od senzačního triumfu na Australian Open 2020 prochází krizí a v žebříčku je až v páté stovce, za stavu 6-5 nedopodávala úvodní set a pak už uhrála jen jeden game.

Letošní bilanci si tak zhoršila na 2-7 a zaznamenala sedmou prohru v řadě, poslední vítězství slavila v lednu po cestě do čtvrtfinále v Adelaide. Bývalá světová čtyřka podobnou zdravotní přestávku absolvovala i loni, během předchozí sezony odehrála jen 21 zápasů a rok uzavřela už po Wimbledonu.

Právě Osoriová bude příští soupeřkou Emmy Raducanuové. Devatenáctiletá Britka, která znovu změnila trenéra a na zkoušku najala Dmitrije Tursunova, ve Washingtonu začala výhrou 6-4 6-2 nad bývalou 58. a v současnosti 216. hráčkou světa Louisou Chiricovou a připsala si teprve 12. vítězství od senzačního triumfu na US Open. Proti Kolumbijce bude nasazená dvojka usilovat o třetí čtvrtfinále od loňského září.

Tatjana Mariaová absolvovala svůj první zápas od senzačního semifinále Wimbledonu a neuspěla. Čtyřiatřicetiletá Němka, nejstarší debutantka v semifinále grandslamů v open éře, prohrála 2-6 5-7 s čínskou kvalifikantkou Xiyu Wang.

Sloane Stephensová na 9. z 12 letošních turnajů vypadla v prvním kole. Na domácí půdě ve Washingtonu americká šampionka z roku 2015 prohrála 1-6 4-6 s Australankou Ajlou Tomljanovicovou.

• WTA 250 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 251.750 dolarů
úterní výsledky (02. 08. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Xinyu Wang (Čína) 0-6 6-4 6-4
Raducanuová (2-Brit.) - Chiricová (USA) 6-4 6-2
Azarenková (4-) - Jastremská (Ukr.) 6-4 6-0
Petkovicová (Něm.) - Tausonová (8-Dán.) 6-4 6-2
Kalinská (-) - Brengleová (USA) 6-3 6-0
Tomljanovicová (Austr.) - Stephensová (USA) 6-1 6-4
Xiyu Wang (Čína) - Mariaová (Něm.) 6-2 7-5
Osoriová (Kol.) - Keninová (USA) 7-6(2) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Naštěstí to včas utnula, po tom semifinále v Nottinghamu prohrála spoustu těsných zápasů, letos se jí to moc nescházelo, tohle pomůže :)

s Vikou může jen překvapit
Reagovat
baba
Prosím, je vůbec možno sledovat ten turnaj ITF v Polsku někde live ??? Zatím jsem nenašla jediný stream ! Pokud někdo víte, dejte vědět, chtěla bych vidět Siniakovou, Noskovou a Bartůňkovou ...
Děkuji.
Reagovat
tommr
je to k vidění třeba zde: https://live.itftennis.com/en/live-streams/video.php?vid=35117859
Reagovat
baba
díky za tip, koukala jsem.
Reagovat
Nenela
LInda: https://live.itftennis.com/en/live-streams/video.php?vid=35079897
Reagovat
Ela-fon-isi
Žasnu a blahopřeju! Po prvním setu jsem šla spát. smile Před pár lety by Tereza zápas mentálně vzdala, dnes je úplně jiná. Obdivuhodné!
Reagovat
tommr
je fajn že Tereza zlomila tu šnůru porážek i když to po prvním setu nevypadalo moc pravděpodobný ... smile
Aby její snažení ale mělo nějakej smysl musí přidat aspon ještě jednu výhru. Proti Azarenkový to ale bude mít hodně těžký ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist