Martincová si v Mexiku připsala první skalp hráčky Top 50, Allertová nepřekvapila

4. 4. 2017, 18:10
Aktuality 251
WTA MONTERREY - Tereza Martincová v mexickém Monterrey navázala na úspěšně zvládnutou kvalifikaci, když při své letošní premiéře v hlavní soutěži turnaje WTA otočila zápas proti nasazené Američance Christině McHaleové a připsala si první skalp hráčky Top 50. Naopak ani na čtvrtý pokus se letos do druhého kola nedostala Denisa Allertová, která nestačila na favorizovanou Rusku Jekatěrinu Makarovovou a přišla tak o sérii sedmi výher z turnajů ITF.
Tereza Martincová

Tereza Martincová letos trpělivě zkoušela štěstí v kvalifikacích turnajů WTA. Sedmkrát neuspěla, než se na osmý pokus dostala poprvé v sezoně do hlavní soutěže v mexickém Monterrey. 

Dnes navíc ke třem výhrám z kvalifikace přidala už čtvrtou v řadě, když si vyšlápla na sedmou nasazenou Američanku Christinu McHaleovou. Dvaadvacetiletá Češka se sice ocitla dva míčky od porážky, ale vývoj otočila a nakonec i díky odvrácení 15 z 18 brejkbolů zvítězila po dvou a půlhodinovém boji 3-6 7-5 6-4.

Statistiky zápasu
McHaleová - Martincová
7 esa 0
6 dvojchyby 5
64 %
1. podání 'in' 66 %
74 %
úsp. 1. podání 68 %
50 %
úsp. 2. podání 51 %
3/18 brejkboly 3/9
čas: 2:29

V prvním setu Martincová dvakrát přišla o servis a sama svůj jediný brejkbol nevyužila. V druhé sadě pak nepotvrdila brejk na 2-1 a za stavu 3-6, 4-5 a 40-40 byla dva fiftýny od vyřazení. Mečbol ale bývalé 24. hráčce nenabídla a zápas otočila. 

Rozhodující dějství Martincová rozhodla hned brejkem v prvním gamu. McHaleová, která si za stavu 2-4 vyžádala ošetření kvůli závratím, sice měla tři brejkboly na 4-4, ale česká tenistka je všechny zlikvidovala a obrat proti o dva roky starší sokyni úspěšně dokonala.

160. žena světového žebříčku Martincová si tak proti aktuálně 43. tenistce světa připsala premiérový skalp hráčky Top 50, soupeřku z elitní stovky porazila teprve podruhé a má s nimi bilanci 2-15. V pondělí by se měla poprvé objevit v Top 150.

O své třetí čtvrtfinále na okruhu WTA si semifinalistka z loňského Québecu Martincová zahraje s další Američankou Julií Boserupovou. S pětadvacetiletou soupeřkou ze Spojených států, jež je 95. hráčkou světa, se utká rovněž poprvé.

Allertová neuspěla proti Makarovové
Denisa Allertová se v úvodu sezony po zranění stehenní svalu a také vinou nemoci trápila, když prohrála pět ze šesti zápasů. V březnu však našla formu na turnajích ITF v Číně, kde vyhrála sedm utkání v řadě. V Zhuhai triumfovala, v Shenzhenu pak po postupu do čtvrtfinále kvůli zdravotním potížím odstoupila.

Statistiky zápasu
Allertová - Makarovová
0 esa 7
3 dvojchyby 2
67 %
1. podání 'in' 65 %
63 %
úsp. 1. podání 75 %
35 %
úsp. 2. podání 47 %
12 winnery 15
22 nevyn. chyby 14
2/7 brejkboly 5/7
čas: 1:12

Dnes se na kurty po třech týdnech vrátila, první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje WTA si ale znovu nepřipsala. Při svém debutu v mexickém Monterrey prohrála v utkání prvního kola 4-6 3-6 s šestou nasazenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou

Allertová zaspala začátek zápasu a velmi rychle prohrávala 0-4. I když se jí pak podařilo vyrovnat na 4-4, obrat dokonat nedokázala. Ve druhé sadě měla čtyřiadvacetiletá Češka za stavu 2-1 brejkboly, ale nevyužila je. Krok s bývalou světovou osmičkou držela do stavu 3-3, pak prohrála tři gamy po sobě a turnaj pro ni skončil.

Další šanci na první letošní postup do 2. kola podniku WTA bude mít 109. hráčka světa Allertová příští týden v kolumbijské Bogotě, kde absolvuje první letošní turnaj na antuce.


"Byl to náročný zápas proti těžké soupeřce," kometovala 45. hráčka světa Makarovová, jež využila divokou kartu a v Mexiku hraje poprvé v kariéře. "Na první zápas jsem se hodně musela soustředit. Moc jsem toužila vyhrát, protože v Americe se mi letos moc nedařilo. Takže jsem šťastná, že se mi to dnes povedlo."

"Jsem šťastná, že jsem dostala divokou kartu. Je to krásné místo, moc si to tady užívám. Podmínky pro tenis jsou tady trochu těžší, protože se hraje ve vyšší nadmořské výšce a všechno musíte dělat rychleji, než obvykle," dodala vítězka loňské olympiády ve čtyřhře.


Ve druhém kole se Makarovová utká poprvé s Britkou Heather Watsonovu. Obhájkyně titulu začala téměř tříhodinovou bitvou, když udolala 6-2 6-7 6-4 dvacetiletou Srbku Ninu Stojanovičovou

Kerberová otočila zápas se Schiavoneovou
Úspěšným obratem do soutěže vstoupila největší favoritka Angelique Kerberová. Světová jednička a finalistka z roku 2013 zdolala 4-6 6-0 6-4 šestatřicetiletou Italku Francescu Schiavoneovou, s níž vyrovnala vzájemnou bilanci na
3-3.

"V prvním setu se mi nedařilo najít rytmus, protože Francesca hrála od první výměny opravdu dobře. Ale v druhém setu jsem našla svou hru a dobře jsem se pohybovala. Jsem ráda, že jsem zůstala pozitivní a vývoj otočila," řekla Kerberová.


Ve druhém kole se devětadvacetiletá Němka, která od loňského Turnaje mistryň nebyla ve finále, utká poprvé s Lucemburčankou Mandy Minellaovou.

"Budu muset být agresivní. Myslím, že jsem s ní nikdy nehrála, ale určitě to bude dobrý zápas," řekla Kerberová.

To šampionka z roku 2012 Timea Babosová odstartovala mnohem snadnější výhrou 6-1 6-3 nad Nizozemkou Lesley Kerkhoveovou. Ve druhém kole se pátá nasazená Maďarka střetne s Britkou Naomi Broadyovou.

Carla Suárezová, jež v úvodu sezony laborovala se zraněním ramena, v Monterrey porazila 6-2 6-4 Belgičanku Alison Van Uytvanckovou, přerušila sérii čtyř porážek a zaznamenala teprve druhou letošní výhru.

"Pořád se necítím být stoprocentní. Nikdy to není snadné se vracet po zranění. Ale dnes jsem se cítila dobře, myslím, že jsem odehrála dobrý zápas," řekla 25. hráčka světa Suárezová.

Ve druhém kole, v němž je poprvé od Australian Open, se
osmadvacetiletá Španělka utká s krajankou Sarou Sorribesovou (h2h 1-0).

"Znám se s ní moc dobře. Včera tu odehrála velmi dobrý zápas. Hrát proti krajance není snadné, ale je to jen další zápas, tak to musím brát. Musím se soustředit na svou hru a na všechno ostatní zapomenout," uvedla bývalá světová šestka Suárezová.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (04. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - McHaleová (8-USA) 3-6 7-5 6-4
Makarovová (6-Rus.) - Allertová (ČR) 6-4 6-3
Kerberová (1-Něm.) - Schiavoneová (It.) 4-6 6-0 6-4
Suárezová (4-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-2 6-4
Babosová (5-Maď.) - Kerkhoveová (Niz.) 6-1 6-3
Cornetová (7-Fr.) - Chromačevová (Rus.) 6-1 6-4
Watsonová (Brit.) - Stojanovičová (Srb.) 6-2 6-7(7) 6-4
Ahnová (USA) - Čepelová (SR) 6-4 6-2
Podoroská (Arg.) - Brengleová (USA) 7-5 0-6 6-3
Minellaová (Luc.) - Kostovová (Bulh.) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

251
Přidat komentář
dadaft
z mého pohledu pro Denisu těžký zápas pro návrat na okruh WTA, Makarovce se sice teď moc nedaří, ale pořád je to skvělá hráčka.
Bogota je určitě nadějnější na připsání nějaké té výhry............

Tereza dobře, hned od prvního pohledu je jasné, že má srovnané, jak to chce hrát,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no, teď ještě všechno zvednout o jeden level výš,,,,,,,, a bude to OK.
Reagovat
VlS
No, u Terezy bude tý práce dost. Výhoda je, že vypadá, že u toho myslí. Ale výška míčů, rychlost míčů, rychlost hry - to všechno potřebuje hóóódně velký zlepšení.
Proti Kris, která by hrála svůj slušnej standard by si neškrtla. Kris se hodně vyházela.
Reagovat
Fandina
Přesně, Denisa měla těžký los. Tak snad v Bogotě bude líp.

Tereza je evidentně herně nažhavená a jestli v tom bude pokračovat a trochu pdřitvrdí rány, tak si myslím, že půjde nahoru.
Reagovat
dadaft
co víme o té Júlii Boserupové?
Reagovat
George_Renel
Modrá antuka byla dobrá,
ale khaki je fajn taky. .-)
K Lucce. Bezva vítězství, bezva postup. Musím však zopakovat to co v Miami. Lucčina hra je opravdu hodně stereotypní a předvídatelná. Momentálně to uhrává kondicí, která jí přinesl zpět jistotu v úderech. Ale jinak je to pro mě prostě nuda.
Reagovat
Fandina
Je to čitelné, možná by to chtělo víc risku, jako v dábnáých dobách, kdy Šafi pálila od boku, nebo jí došla síla v rukách, že si na to tak netroufá. Každopádně, když bude vyhrávat i tak, tak super. Hlavně, aby se neuhnala sama.
Reagovat
VlS
Když Lucka pálila od boku tak se motala někde v druhý padesátce. Už Biljana jí bezhlavou střelbu vyhodila z hlavy a dostala se do dvacítky. Je to na dobrý cestě.
Reagovat
Fandina
V druhé padesátce se Šafi nikdy nemotala, ze známých důvodů tam byla vloni a předtím kdysi dávno, dole je přehled. Ale jinak souhlasím s tím, že jak hraje teď, je lepší než vyhazování se, které při tom, jak pořád útočila hrozilo.

2017 28.
2016 62.
2015 9.
2014 16.
2013 29.
2012 17.
2011 25.
2010 33.
2009 41.
2008 63.
2007 23.
2006 42.
2005 47.

http://www.livesport.cz/hrac/safarova-lucie/C6Gh75fM/
Reagovat
horska.kraslice
Tak, je to Lucčin styl, navíc Varvara ji k útoku nebo k postupu na síť nedávala moc šancí.
Reagovat
tommr
loni vypadla v Charlestonu už v prvním kole takže dnešní výhra pro ní znamená další plusový body do žebříčku ve kterým je pořád na 28.místě.
V letošní Race už dokonce přeskočila Báru a posunula se na 18.místo ... :)
Reagovat
VlS
Bucie zítra na rozpisu nemá.
Reagovat
EllNino
Hlavně teda nebudou hrát na centru, což je trochu škoda :/ Hlavně že tam zase nacpali Monči s Kasatkinou a debla
Reagovat
misa
Ale čas je dobrý, Lucka může déle odpočívat.
Reagovat
misa
Super!
Reagovat
horska.kraslice
Pořadatelé správně zareagovali. Přece jen o pár č.1 je třeba pečovat :-)
Reagovat
VlS
nehrála vůbec špatně, hodně těžkej zápas.
Reagovat
misa
Oproti loňskému zápasu ve Wuhanu hrála hodně dobře. Tehdy měla Lucka zápas ve svých rukách, dnes to bylo velmi vyrovnané.
Reagovat
Frick
Jestli se ptáte, kdy naposledy se to Lucce povedlo, tak v roce 2007. To ale těch úvodních zápasů turnajů vyhrála NEUVĚŘITELNÝCH 14!!!

http://www.tenisportal.cz/hrac/safarova/?annual=2007
Reagovat
misa
A 17 výher na okruhu WTA na začátku dubna neměla ještě nikdy.
Reagovat
Fandina
A teď koukám, že zelená antuka je v tomhle osvětlení úplně hnědá. Sam proti Jankovic, tak držím palce Sam!
Reagovat
Frick
Ve 2. setu si Lucka uškodila tou ztrátou servisu ze *40:15, jakoliv je laciné tvrdit, že by bez jeho ztráty ten set vyhrála, dejme tomu, těch 6:4.

No, tak ve druhém kolu bude třeba doufat, že Miami bylo pro BMS spíše takový "sólovým zábleskem" + Lucka se bude muset odprostit o "kamarádkovského" komplexu. Dyžtak ať cinkne Muguhrůze, ta bude vědět, jak na to. :-P
Reagovat
Frick
https://youtu.be/M_eXr-NQ3hM?t=4m6s
Reagovat
fera
jen doufám, že ji ta skoro tříhodinová řežba nevzala moc sil.

Luci, veliká gratulace :)
Reagovat
Frick
Taky by nemusela si ještě přibírat debla. Vyjma GS, PM a TM....
Reagovat
horska.kraslice
Kdo nehraje čtyřhru, tak v té době trénuje, podle mně je čtyřhra lepší. A když je navíc úspěšná, tak ještě psychicky nabíjí :-)
Reagovat
misa
nakonec svou soupeřku přes kondici udolala ;-) Teď jí přeju sladký spánek, za pár hodin čeká další kolo.
Reagovat
horska.kraslice
A čtyřhra.
Reagovat
tommr
tu ale hraje BMS taky ... :)
Reagovat
misa
To je hodně špatné. Hodně špatné. Debl budou hrát určitě zítra, takže singl dají zřejmě na začátek programu, tj. za 12 hodin a něco. Lucii se letos daří ve dvouhže, další zapojení v deblových turnajích by ve svém věku měla víc promyslet.
Reagovat
tommr
já bych debla být na jejím místě rozhodně nevypouštěl. V singlu se jí nemusí dařit donekonečna a tak dobrou partnerku jako je BMS by už nemusela nikdy najít ... :)
Reagovat
Frick
Vypouštět ne, ale hrát ho jen na největších turnajích.

Tak co jako. Pozice deblový no. 1 rádá nechá BMS, a jestli bude 2., 3., 4... to je fuk...

22 000 USD za deblový titul jí asi taky nebude moc "rajcovat"...

BMS si může zahrát s kymkoliv jinym. Ta by skutečně neměla mít problém se sehnáním parťačky.
Reagovat
Fandina
Proč by měla vypouštět debl, když je v tom úspěšná? Může být světovou jedničkou a vzdá to? Byla by hloupá, kdyby se nedržela toho, v čem se jí daří. Takové věci se neodmítají.
Reagovat
horska.kraslice
Navíc, společný trénink s týmem Bětky Lucce vyloženě svědčí a prospívá.
Reagovat
misa
Je vidět, že Lucka má už kondici zase v nejlepším pořádku, což je skvělé zjištění. Lepčenková ji místy slušně honila, v mnoha výměnách byla ta aktivnější, ale Lucka se nevzdala. Antukové galeje :)

DObře že ženy nehrají pětisetové zápasy, ty poslední sety by asi měly příšernou úroveň. Kdysi se hrálo finále ženského TM na tři vítězné, v jednom ročníku udolala Grafová Hingisovou až v tom pátém. Martina se na kurtu místo hraní spíše válela v křečích. Ale to byla ještě dítě.
Reagovat
misa
Mělo to jít nahoru, ale když jsou dvě hodiny v noci :)
Reagovat
VlS
Míšo, Caro se v hale v Moskvě válela v křečích ve standardním na dva,Věrka Zvonareva se jí chystala dávat umělý dejchání a Caro vstala z mrtvejch a vyhrála. Od tý komedie Caro moc nemusím.
Reagovat
EllNino
to nebylo v hale v Moskvě ale venku v Doha na Turaji Mistryň 2009 ...
Reagovat
Dobry-den
No sláva. Ale to to trvalo. Tak gratulka a dobrou-noc.
Reagovat
horska.kraslice
Konec dobrý, všechno dobré :-)
Reagovat
VlS
No a je to, H2H 5:0. Zejtřek s Beth ti nezávidím
Reagovat
misa
Matteková na antuce? Záleží, jak Lucka zregeneruje ... Samozřejmě, běžná tenistka by chtěla svou soupeřku bez milosti zaříznout, kamarádka, nekamarádka. No, Lucka taková není, hlava bude hrát taky svou roli.
Reagovat
tommr
s BMS je to pro Lucku vždycky těžký. Snad to nebude takovej horror jako naposledy ve Wimbledonu ... :)
Reagovat
Fandina
tři poslední game byly v režii Šafinky. Gratulace Šafi!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
A komentátor na SuperTennisu bravisimo Šafarova :-))
Reagovat
Mac
o co, ze to nedopodava...
Reagovat
Mac
popel na hlavu si sypu!
Reagovat
VlS
A do hlavy sypeš co?
Reagovat
Fandina
v pohodě, hlavně, když to zafungovalo!!!!!!!!!!!
Reagovat
Mac
aspon nekdo me pochopil...
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
VlS
Luci klid, nehnoj to
Reagovat
Fandina
Basa ... krásně Lucinko :-)))
Reagovat
misa
Lucinku mají lidi většinou rádi :)
Reagovat
Fandina
Joooooooooo Šafi 5:3 tak pojď dopodávat!!!!!!!!
Reagovat
Mac
ty voleje...mela by si obcas zahrat 4hru aby se to naucila...
Reagovat
VlS
Měl bys jí to ukázat
Reagovat
Fandina
myslel Varvaru
Reagovat
VlS
Nemyslel, myslel Lucky vyhozenou smeč.
Reagovat
Mac
a ne jednu...
Reagovat
Fandina
:-) neber všechno tak vážně
Reagovat
VlS
Ale, co to? Všechny opravuješ a pak tohle? No toto???
Reagovat
Fandina
Otravuješ nebo opravuješ? Já jsem úplně mimo ... :-)))
Legrace musí být, i kdyby na chleba nebylo ...... joooooooooooo
Reagovat
VlS
Opravuješ. Tak nějakou legraci někdy udělej!
Reagovat
Fandina
Musíš se umět smát vnitřně, nebo i nahlas u počítače, to neznamená, že budeš dělat Chaplina a ostatní se ti budou smát. Ty se musíš sám smát, bavit, ne se nechat bavit druhým ... úsměv
Ale třeba mě někdy něco vtipného napadne i tak a dám ti vědět :-)).
Reagovat
VlS
Hlavně, že se umíš uspokojit sama.
Reagovat
Fandina
A ty ne?
Reagovat
Fandina
... a teď se přitom zároveň dvojsmyslu moc směju ........
Reagovat
FulnekUltras
tak to je pěkné ;)))
Reagovat
Fandina
A co je na tom pěkného? Je to normální dvojsmysl. :-)
Reagovat
VlS
Teda na co ty myslíš, se červenám
Reagovat
Fandina
Je vidět, že se ještě hodně musíš učit :-)))

A zase se neuvěřitelně směju :-)
Reagovat
Fandina
Smích má funkci odvolání poplachu a působí na dvou úrovních - do okolí smějícího se jedince i dovnitř těla.

Pokud se začneme smát, je to signál pro ostatní, že poplach, který bezprostředně před smíchem hrozil, je zažehnán. Že nebudeme bojovat ani utíkat. Všichni přátelé kolem mohou být v klidu a pohodě.

Směrem dovnitř pak v organismu probíhá mnoho pochodů. Dojde k uvolnění vnitřního napětí, zmizí tonus svalů a tělo se přestane chystat na útok. Srdce, nadledviny, trávicí soustava, plíce a další orgány se ze stavu pohotovosti vrátí do stavu klidu. Organismus může zase začít dál v klidu pracovat. Ale je omyl, že se smějí jen lidé. Smějí se i zvířátka, dokonce prý i myšky.
Reagovat
Fandina
Zkopírováno z netu ... úsměv
Reagovat
Fandina
Nicméně omluvou pro muže může být to, že podle průzkumů a odborníků se víc umí smát ženy, takže možná proto nechápou, čemu všemu se může žena smát :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no vsak si take predstav tu katastrofu, kdyby jim zmizel svalovy tonus a muzi nebyli pripraveni na utok.. ;-) Proto moc obdivuju ty, kteri obcas zariskuji.. :-)))
Reagovat
Fandina
To je fakt, ale obecně bych řekla, že když tak tělu ten smích prospívá a já si myslím, že to tak je, protože vždycky, když se od srdce zasměju, tak se mi pak všechno líp dělá, tak se nelze divit, že se ženy dožívají vyššího věku než muži. :-))
Reagovat
Fandina
Ale nejlepší je pochopitelně se zasmát a zase začít bojovat :-)))
Reagovat
turista
To ale není smíchem ten o 7 let delší průměrný věk dožití žen. To je dané biologicky tím, že když ženy mají ta miminka tak je příroda vybavila výkonnějším imunitním systémem než mají muži.
Reagovat
EllNino
vtipe vyskoč ...
Reagovat
Fandina
odkud?
Reagovat
Fandina
ale tady jich je tedy
http://www.evtipy.cz/
Reagovat
horska.kraslice
Že ona ta Lucka nechce hrát proti parťačce....
Reagovat
tommr
taky mě to napadlo ... :)
Reagovat
Fandina
Tildenův game, pojď Šafi!!!
Reagovat
Mac
to je hrozny, jak ma bball tak to musi okamzite zvorat...a kdyz proti sobe, tak taky...
Reagovat
Mac
hele, neco mi uteklo...
Reagovat
Mac
jak se nedivam, hned je lepe...
Reagovat
Fandina
2:2 a pak že nerostou
Reagovat
tommr
a s Luckou to vypadá velice zle ... :(
Reagovat
Dobry-den
Lucko, víš, že to mohlo být 3:0?
Reagovat
misa
Taky chybí trochu štěstí, kolik čar už Lepčenková trefila.
Reagovat
Fandina
score se nám zatoulalo ...
Reagovat
misa
Lucka má šance, ale nedokáže je využít. Což není pro psychiku moc povzbudivé.
Reagovat
misa
Bohužel, takový je tenis... Teď už zbývá jen utahat Lepčenkovou přes kondici.
Reagovat
misa
No jo, má toho plné zuby :)
Reagovat
tommr
Lucka nebo Lepchenko? :)
Reagovat
misa
Lep.
Reagovat
misa
No, tak to skrečujte, paní rozhodčí :)
Reagovat
VlS
Teď se začne ukazovat kondička.
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavicka.. :-)
Reagovat
VlS
neupadla Varvara v těch sprchách?
Reagovat
smazaný uživatel
pickame si na tiskove prohlaseni.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
sakra Lucy.. :-( ale co uz, POJD! :-))
Reagovat
Dobry-den
Lucka tak nějak tahá za kračí konec, nemyslíte? A teď si dovolila prohrát tajbrejk. Já chcu jít spat, kurňa...
Reagovat
misa
Prakticky celý zápas je pasivnější.
Reagovat
tommr
a Lepchenko dává překvapivě i větší rány. Za některejma jejíma winnerama se Lucka jen ohlížela ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Já považuji Lepčenko za velmi nebezpečnou soupeřku. Divím se, že je tak nízko v žebříčku. A mlátička, to ona byla vždycky. Podobný typ jako třeba Yanina.
Reagovat
smazaný uživatel
jenze mlaticka se nekdy vymlati.. ;-)
Reagovat
misa
Asi proto, že se většinou vymlátí do autu nebo sítě :)
Reagovat
horska.kraslice
Doufejme :-)
Reagovat
horska.kraslice
Tak zatím se nám vyhazuje spíš Lucka...:-(
Reagovat
tommr
letos není Lepchenko ve formě. Bylo by nepříjemný kdyby se chytla zrovna na Lucce ... :(
Reagovat
misa
3. set s Lepčenkovou, ach jo..........
Reagovat
tommr
já sice doufám, že je to jen zbytečná komplikace, ale nevypadá to moc dobře ... :(
Reagovat
misa
Jestli jí ještě zbyly po náročném Miami nějaké síly.
Reagovat
Fandina
Když se nedívám, tak Šafi zaboduje, takže teĎ ještě třikrát!
Reagovat
Fandina
Nějak mi ta antuka zhnědla, nicméně, Šafinka má brejk zpět, tak třeba to ještě bude ve dvou setech. Šafi pojĎ!!!
Reagovat
horska.kraslice
Zdá se mi, že Lucka má trochu problém s tím, že proti ní hraje levačka.
Reagovat
misa
Předtím ji 4x porazila.
Reagovat
Fandina
game ve druhém setu je hezky zakončené esem, tak by bylo potřeba si teď vzít zpět brejk, Šafinko pojď!!!
Reagovat
VlS
Lucka je tam asi sama, co?
Reagovat
misa
Paní Čermáková asi usoudila, že toho času s Luckou strávil její manžel už dost :)
Reagovat
horska.kraslice
Nemaluj čerta na zeď.....
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne, aby ho nemalovala pani Cermakova.. :-)
Reagovat
Fandina
tak tak, a takhle se šíří pomluvy
Reagovat
VlS
což se dá po měsíci pochopit
Reagovat
tommr
má sice první set, ale v závěru si to dost komplikovala a Lepchenko zřejmě bude ještě hodně kousat ...
Reagovat
misa
Pokud Lucka nepřidá na aktivitě a razanci úderů, tak bude mít velký problém...
Reagovat
misa
Lucka vydřela 1. set jen tak tak...
Reagovat
VlS
1. set by byl, tak ještě ten druhej
Reagovat
smazaný uživatel
ufff.. :-)
Reagovat
VlS
Lucy tam začla dělat ty její 10 cm chyby
Reagovat
janek_da
tuhej druhej?

klasické Cvokhausen derby
Reagovat
Fandina
souhlas, cvok to sledovat nemůže :-)
Reagovat
smazaný uživatel
porad je to jen jeden brejk, to je jak ze zivota.. ;-)
Reagovat
janek_da
A pak že nerostou. Málem eso, a Lucka dala skvělý return.
Reagovat
Fandina
Na O2 TV Tenis fialovo červená Šafi a to samé na SuperTennise.
A na O2 TV Tenis komentuje Basa, už jsem ho dlouho neslyšela :-))
Reagovat
Frick
A to na Supertennise má hrát v zeleno-hnědym?
Reagovat
Fandina
Ne, jen že to samé je na SuperTennise. A zelenohnědá je ta antuka, taky na obou telkách :-))
Reagovat
VlS
se asi nechystá zastavovat na dálnici, tak nehraje v bezpečnostní vestě
Reagovat
smazaný uživatel
barvicka super a brejk taky.. :-)
Reagovat
EllNino
luxus :)
Reagovat
Frick
Ne, že nepřekvapila. Regulérně zklamala, bohužel. :-(
Reagovat
EllNino
proč ?
Reagovat
Frick
Hrála silně pod svoje možnosti.
Reagovat
EllNino
silně ne, zase tak vysoko ty možnosti nejsou, buď trochu soundnej, Makarova i pres ne moc dobrou formu hrajr podobně jako ona a styl na styl způsobil to vyhazování podobně jako třeba s Cibulkovou na AO ...

Denisa sice nepatří na 107. místo na světě, ale zase z ní nedělej buhvíco :)
protož tenhle alibismus "silně pod svoje možnsoti" už tu opauješ poněkolikáté a ty ty možnoti stále nepřišly ... naposledy na konci loňského roku
Reagovat
EllNino
pořád víc a víc mi její kariéra připomíná karieru Petry Cetkovské, skvělé výkony proti top 10 hráčkám, časté kolapsy a výpadky formy a hlavně častá zranění ...

Denisa se hlavně musí naučit trochu liftovat údery a stabilizovat servis, protože tenhle vabank style, co hraje teď přináší to, co vidíme, loni na konci roku u hry přemýšlela a vypadalo to uplně jinak ... teď je z ní druhá Hradecká se mi zdá ...
Reagovat
VlS
Jen jestli ty její možnosti nevidíš až moc růžově.
Reagovat
Frick
Nevim, mne přijde, že třeba Katka by výjkonu, co předvedla Denča třeba v IW, schopna nebyla.

Opravdu jsem předvědčen, že Denčiny herní limity jsou skutečně hodně vysoko, leč jí sráží nekonzistence.
Reagovat
EllNino
Mně se zdá, že na Denisu, Týnu a Katku máš větší nároky, než čeho jsou schopny, všiml jsem si toho už nekolikrát ...

Denisa umí zahrát skvěle, má dobré ploché údery, ale nemá absolutně žádnou kontrolu poslední dobou, hraje hodně nízko nad sítí, často chybuje, hraje přes struny nebo rámem, je to prostě hrozně riskantní styl, který nemá moc jistot, není tam skoro žádný lift, nikdy si nejsem jistej jestli ten míček zahraje dobře, to třeba u Lucky, Báry nebo Káji nemám, ani u Katky nebo té Týny, tohle mám fakt jenom u Hrádi a Denisy :D Občas jsem to míval u Petry
Reagovat
Frick
Jenže u tebe mi přijde, že bys mi podobně argumentoval i u Káji před třema rokama. To jí bylo 22 let (tj. už ne vyložený "děcko"), 73. místo, slabší hráčky sice porážela pravidelně, ty silnější už ale ne.
Reagovat
EllNino
To je uplně jiný příběh, Denisa je schopná porážet nejlepší, ale není zdravá a má hrozný výkyvy ... proto není ve třicítce, ale ve 2. stovce
Reagovat
Frick
No a teď jsi celkem popsal důvody mého zklamání. Jsem zklamán z toho, že (dosti hladce) prohrála s hráčkou, co se spíše hledá, přestože vím, jak Denča umí zahrát. A důvodem jasné prohry byla opět ta nekonzistentnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Frick je zklamán :-D
Pozitivních zpráv není nikdy dost.
Drž se!
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
blixa
A svět pořád nechce fungovat podle Fricka. Nechce a nechce. Aspoň že ty dávky vyplácejí pravidelně a včas, viď ;-)
Reagovat
EllNino
ale kolikrát takhle dokázala zahrát a dokázala někdy tuhle formu udržet víc než pár týdnů ? ...
Reagovat
VlS
Tak když tak miluješ statistiky, tak mi ty ruˇžový možnosti posledních 6 měsících ukaž.
Reagovat
Frick
Já se ale nebavim o posledních 6 měsících.
Reagovat
VlS
Jenže ty jsou jaksi relevantní
Reagovat
Frick
Nejsou. Nebo mi tedy sděl důvod, proč by nemohla zahrát jak třeba v Kantonu 2015...
Reagovat
EllNino
protože je víc zraněná než hraje
Reagovat
VlS
Protože, jak se ukazuje - není
Reagovat
EllNino
No poslední dobou opravdu tragédie, 12 proher zasebou už zaznamenala, od vyhraného domácího Istranbulu nevyhrála 2 zápasy v řadě ... bude následovat asi velký pád ...
Reagovat
dunphy
A dneska to vypadá, že neuhraje ani gem.
Reagovat
dunphy
Achjo, chudák.
Reagovat
EllNino
13. prohra a s double kanárem, to je hodně hluboká krize
Reagovat
dunphy
Schmiedlová 2.0

Teď když jsem to napsal, tak přemýšlím, kde té je konec, musím to zčeknout.
Reagovat
dunphy
Hmmm...v Santa Margherita di Pula. Myslím, že Cagla by mohla začít už zkoušet něco podobného raději.
Reagovat
EllNino
radši se nedívej, z toho je mi vždycky hrozně smutno, zhasla dřív než se stačila pořádně rozsvítit
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Nechápu, nechatá se ani na ITF...
Reagovat
tommr
zaslouženě slaví senzační výhru nad osmou nasazenou hráčkou. Na nepříjemný hře McHaleový si přitom vylámaly zuby už všechny naše elitní hráčky a o to je ta dnešní výhra cennější. McHaleový nepomohl ani trochu neférovej MTO v závěru zápasu, kterej si brala čistě za účelem rozhození soupeřky ... :)
Tereza nebude bez šance ani v příštím kole ve kterým jí čeká další Američanka, která ale není tak silná jako McHaleová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
McH byla ale hodne pod svym obvyklym vykonem, myslim, ze sa skutecne necitila dobre..
Reagovat
tommr
McHaleová určitě umí hrát líp než předvedla dneska, ale to nemění nic na tom, že ten MTO krátce před koncem byl čistě účelovej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, jak se mi nezdala, zamerila jsem se na jeji projev a zdalo se mi, ze taha levou nohu, ta se ale nakonec vubec neresila..
Reagovat
turista
No výhra Martincové nad McHaleovou je bomba. Přece jen je víc než o 100 míst níže a dlouho vypadala na to,že půjde spíše ve stopách Kurnikovové.
Reagovat
EllNino
pokud vím, tak Kurnikova byla v desítce, tedy strčí tyhle dvě hravě do kapsy u kalhot ...
Reagovat
VlS
A to nemluvíme o designu :-))
Reagovat
tommr
jj Kurnikovová byla prostě neskutečnej kus. Tereza je taky pěkná holka a mě se líbí, ale srovnávat jí s Kurnikovovou je trochu mimo ... :)
Reagovat
EllNino
tak turista je obecně trochu mimo ... viz jeho řeči o vyhlazení holek v kvaldě od Marie, když ani nevěděl, že na kvaldu nemá potřebný ranking
Reagovat
turista
Myslím, že design Martincové je super.
Reagovat
smazaný uživatel
z tohoto pohledu by si je mohla zastrcit do ponozek... nad kotniky to nevidim.. :-))
Reagovat
VlS
asi tak
Reagovat
Frick
Kurnik nemá potetovanou pr.del
Reagovat
Frick
Držela se výměnách a dnes to neslo ovoce. Samozřejmě, že McHale dělala chyb jak máku, ale co už.

Druhé kolo z kvady je pochopitelně pro hráčku z druhé stovky cenný zápis, téměř na úrovni vyhraného 25k turnaje. Tady ale bude mít šanci si počet bodů ještě navýšit.

Terka je z našich holek, co nikdy nebyly v TOP 100, bezpochyby nejlepší, co se týče prosazování na WTA turnajích. Už si na nich připsala 7. výhru, vč. účasti v SF a ČF. Ostatní holky došly max. do druhého kola (Bára Kr. 3x, Bára Š. 1x, Markéta 1x)
Reagovat
Fandina
A ještě k tomu přišla o Petrohrad.
Reagovat
EllNino
to byla ale kvalifikace
Reagovat
Fandina
druhé kolo, ale co kdyby došla do MD
Reagovat
tommr
ale nebejt zářezu od rozhodčích tak měla dobře našlápnuto k účasti v MD ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak Fialovy cop to dal! Rozhodla jsem se sice, ze ji nebudu fandit, ale dneska me dostala.. :-))) Jeste ji to lita dost vysoko nad siti a nechava souperce prilis casu, ale hrala do plnych, variabilne, odhodlane, pekne! :-)
Reagovat
tommr
mě Tereza naopak překvapila, že do toho nešla bezhlavě jak je u ní obyčejně zvykem, ale hrála relativně opatrně a zbytečně se nevyhazovala. Zřejmě se pozorně dívala na zápas McHaleový s Muguruzou v Miami ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
aha, ja ji celkem nesleduju (mne ten Petrohrad totiz vubec nebyl z jeji strany sympaticky, taky nemam rada "poruseni radu") ;-) takze mi chybela ta primka, bylo by to rychlejsi a usetri se sily. Ale urcite lepsi a hlavne chytrejsi nez se vyhazet.. :-)
Reagovat
tommr
co se v Petrohradu odehrálo víme vlastně jen z vyprávění Terezy a já bych se spíš přikláněl k její verzi a neviděl bych v tom žádnej zásadní problém i když jinak hádky s rozhodčíma taky moc nemiluju. Tresty který za to vyfásla ale byly zcela neúměrný provinění a jen dokazujou, že WTA neměří všem stejným metrem ...
Reagovat
smazaný uživatel
taky neznam podrobnosti, jde mi primarne o vulgaritu, kterou nesnasim... a mozna se dala interpretovat i jako vyhrozovani.. ale taky citim, ze je to dost pritazene za vlasy.. :-)
Reagovat
d@ve
V tom máš mé sympatie Sojko, taky nemám rád vulgarity a hlavně u děvčat/žen..
Reagovat
VlS
Rád bych viděl tvou reakci, kdyby tam místo Terezy byla Niculescu, to bys jí chtěl vidět na hranici, ne?
Reagovat
tommr
moje reakce by byla úplně stejná. Poznámku ke kamarádce v hledišti jakkoli neuctivou rozhodně nelze považovat za nějakou hrozbu a trest byl prostě hrubě neadekvátní ...
Reagovat
lukassb
Tereza paradne..13 BP odvracenejch :D tak snad to v pristim kole potvrdi:)
Reagovat
Fandina
Tereze, líbilo se mi, jak hrála, jak si pořád šla za míčem a některé ty výměny neuvěřitelně doběhla. Gratulace!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
Dneska teda není o dramata nouze, Shelby zmákla Praguay a je to ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tery
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace Tereze! Líbil se mi její bojovný duch :-)
Reagovat
EllNino
mazec Rezko :D
Reagovat
George_Renel
Ani balkánská finta nepomohla.
Tereza bravo!
Reagovat
r176
Velká gratulace Terko!!!!
Reagovat
r176
40:15
Reagovat
tommr
bude podávat na zápas. To u našich hráček obvykle nevěstí nic dobrýho ... :(
Reagovat
Fandina
:-)) jo a teď to neplatilo!!!!!!!!!!!!
Je to tááááááááááááááááám!!!!!!!!!!!
Reagovat
r176
Servis s problémy udržen a teď jen jeden gam!!Terko Pojď!!
Reagovat
smazaný uživatel
no jo teď ji nic neboli, svině
Reagovat
r176
MTO se dalo čekat u té fňukny
Reagovat
George_Renel
http://video.idnes.cz/?c=A170401_095506_spolecnost_bib&idVideo=V170404_105257_ona_salv
Reagovat
EllNino
MTO za sudého stavu Chris? .. Hraješ si na Kikinu ?
Reagovat
tommr
myslím si, že před svým servisem na to má právo ...
Reagovat
bIbec
já třeba ty MTO takhle beru. Přijde mi to lepší za sudého stavu než před servisem soupeřky.
Reagovat
EllNino
já MTO neberu vůbec no :) buď mužu hrát nebo ne ...
Reagovat
bIbec
Terko, bojujem, bojujem!
Reagovat
dadaft
McHale je slušně mimo, teď na příjmu poslala slaboučký ustrašený druhý servis 4m do autu.
Reagovat
dadaft
ale nic proti výkonu Terezy - hraje s přehledem.
Reagovat
tommr
hlavně nezmatkuje a nevyhazuje se což proti McHaleový není úplně jednoduchý ... :)
Reagovat
Fandina
Marterka hraje docela dobře, já ji mockrát neviděla, ale líbí se mi, jak je nekompromisní a jde do toho. Tak držím palce. Pojď!!!
Reagovat
lukassb
Martincova vzala McHale set. Ikdyz ji k tomu souperka v zaveru dost pomohla, tak Tereza hrala paradne a bylo k videni dost napinavejch balonu. Jen tak dal!
Reagovat
tommr
se zatím proti favorizovaný McHaleový překvapivě dobře drží. McHaleová je přitom jedna z nejméně oblíbených soupeřek našich top-hráček - žádná z nich s ní nemá aktivní bilanci ... :)
Reagovat
dadaft
Terezka má set. ))
Reagovat
Frick
Vyjma toho 1. gemu byla Denisa nulová v odvracení BB, to je fakt dost tristní.

Přitom pár hezkých výměn tam bylo, ale pokud nebude v tý hře "řád", tak to zkrátka nepůjde :-(
Reagovat
EllNino
pořád to aspoň na tu padesátku je pořád strašně nevyrovnané a nekonzistentní, marně teď hledám holku, která je během jednoho zápasu takhle nekonzistentní, protože ona umí zahrát pasáž zápasu jako top 10, a pak dělá neuvěřitelný chyby ...
Reagovat
Dobry-den
A co Petra?
Reagovat
EllNino
píšu teď ... v posledních pár týdnech, navíc Petra poslední dobou tyto excesy omezovala a byla na nejlepší cestě na vrchol
Reagovat
Fandina
Petra i přes nevyrovnané výkony byla pořád top.
Reagovat
EllNino
Vítězka juniorky US Open 2007 dál do 2. kola :D Ale byl to porod !
Reagovat
smazaný uživatel
Je vlastně aspoň na jednom z turnajů možnost jestřábího oka?
Reagovat
EllNino
na antuce určitě ne :D ... ale v Monterrey myslím normálka jo
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo,proč toho Denisa už nevyužila...
Bylo tam několik sporných míčů.
Reagovat
dadaft
mě z tebe picne
Reagovat
EllNino
to mělo cenu to dotáhnout ...
Reagovat
EllNino
co to bylo za nadhozy pane bože ...připomínalo mi to Anu Ivanovic
Reagovat
EllNino
DOufal jse, že už ji nikdy neuvidím hrát singla, úbor děs, chování otřes a navíc na druhé straně Ying Ying Duan, která se na antuce pohybuje jako slon v porcelánu :D
Reagovat
EllNino
a ta je na antuce tak marná, že jí nechá převzít otěže zápasu
Reagovat
Haitik
V kvaldě měla asi zase nějaký výstup.. :D Viděl jsem video, jak jí ani Vickery nepodala ruku
Reagovat
EllNino
a nemáš je ? :D .... achjo a navíc má 1. set, a to vedla Duan 5:3 40:15 na servisu
Reagovat
Haitik
Hledám.. :D
Reagovat
Haitik
UŽ jsem našel.. :D
Tady první, jak si Vickery stěžuje u rozhodčí..
https://twitter.com/uncdanward/status/848238901366063105

A tady konec.. :D
https://twitter.com/uncdanward/status/848243772555227136

Holky na sebe během zápasu pořvávaly, Vickery prej řekla, že se Rodionova chová jak padesátiletá bába.. Vickery si pak vzala MTO, což Rodionova okomentovala slovy:"pfft...not surprised, especially from her!"

Prostě takovej klasickej zápas no.. :DDD
Reagovat
EllNino
tyvole :D :D ...tak teď už ji fakt nesnášim ...a navíc Duan asi porazí
Reagovat
EllNino
Hm ta se uplně rozpadla ...
Reagovat
EllNino
Putina dostala obloženého kanára ... sice ošetřování, ale i tak to Magda zvládla skvěle :)

A Denisa se konečně srovnala na servisu
Reagovat
tommr
což je v poslední době už téměř pravidlem. Já jsem si vybral ke sledování zápas Terezy Martincový, která se zatím proti favoritce drží statečně ... :)
Reagovat
dadaft
go go go
davaj davaj davaj
Reagovat
EllNino
ten servis je horší než býval, přitom ho takhle nevyrovnaný neměla
Reagovat
VlS
No, nějak to dře zatím. 0:3
Reagovat
Fandina
A obě už na place a v MD O2 TV tenis. Pojďte holky!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist