Martincová v Birminghamu skončila v prvním kole a neobhájí čtvrtfinále

15. 6. 2022, 14:42
Aktuality 3
WTA BIRMINGHAM - Tereza Martincová dohrávku prvního kola na trávě v Birminghamu nezvládla a neobhájí loňské čtvrtfinále. Sedmadvacetiletá Češka včera v úvodním dějství nevyužila dva setboly a nasazené trojce Camile Giorgiové dnes podlehla 6-7(7) 4-6. Na Italku nestačila ani na letošním Australian Open.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová do travnaté části sezony vstoupila skvěle, když před týdnem v Nottinghamu bez ztráty setu prošla do svého pátého semifinále na nejvyšším okruhu. V něm však kvůli zranění pravého kolene vzdala pozdější šampionce Beatriz Haddadové Maiaové.

Včera ale byla v Birminghamu, kde obhajovala čtvrtfinálovou účast, schopná nastoupit k utkání prvního kola proti Camile Giorgiové. S nasazenou trojkou držela krok, dokonce měla setbol na returnu a další šancí získat úvodní sadu disponovala v dramatickém tie-breaku. Set nicméně po hodině ztratila a zápas byl kvůli tmě přerušen.

V dnešní dohrávce Martincová favorizované Italce třikrát nedovolila potvrdit brejk, jenže za stavu 4-5 zaváhala znovu a po hodině a tři čtvrtě se s turnajem rozloučila.

Duel prvního kola naopak včera stihla dohrát Petra Kvitová, dvojnásobná wimbledonská šampionka však nedokázala zastavit rozjetou Haddadovou Maiaovou.

Simona Halepová ve podvečerním duelu přehrála snadno 6-3 6-2 domácí Harriet Dartovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se rumunská vítězka Wimbledonu z roku 2019 utká s další Britkou Katie Boulterovou (h2h 0-0), jež vyřadila pátou nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou.

• WTA 250 BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 dolarů
středeční výsledky (15. 6. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Halepová (2-Rum.) - Dartová (Brit.) 6-3 6-2
Cirsteaová (6-Rum.) - Kruničová (Srb.) 6-1 6-1
Boulterová (Brit.) - Garciaová (Fr.) 7-6(5) 6-1
Vekičová (Chorv.) - McNallyová (USA) 7:5, 6:3
• Dvouhra - 1. kolo •
Giorgiová (3-It.) - Martincová (ČR) 7-6(7) 6-4
Shuai Zhang (8-Čína) - Fettová (Chorv.) 5-7 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Dobry-den
Na to, že byla v sobotu takřka smrtelně zraněná a nemohla dohrát 2 gamy, to bylo výtečné. smile
Opravdu obdivuhodný výkon, Terynko, jen tak dál. smile
Reagovat
makro99
:) Tereza je prostě takový Nezmar... ale nedokážu říct, jestli spíš hnědý nebo zelený...
Reagovat
Pavol
Preveliká škoda. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist