Kvitová začala na trávě porážkou, v Birminghamu nezastavila šampionku z Nottinghamu

14. 6. 2022, 22:53
Aktuality 0
WTA BIRMINGHAM - Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová první letošní zápas na trávě prohrála. V Birminghamu vítězka z let 2017 a 2018 podlehla 6-7 2-6 Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové, která v neděli v Nottinghamu slavila premiérový triumf na okruhu WTA.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová nezačala travnatou část sezony úspěšně. Dvojnásobná wimbledonská vítězka skončila na turnaji v Birminghamu už v prvním kole, poté co podlehla Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové 6-7 2-6.

Dvaatřicetiletá Kvitová prohrála na turnajích WTA šestý z posledních sedmi zápasů. V této sezoně prošla jen jednou přes třetí kolo, a to na březnovém turnaji v Miami. Naopak Haddadová Maiaová navázala na životní triumf z turnaje v Nottinghamu z předchozího týdne. Zde vyřadila v semifinále také Martincovou, která tehdy duel kvůli zdravotním potížím skrečovala.

Jednatřicátá hráčka světa Kvitová, která v Birminghamu v letech 2017 a 2018 turnaj vyhrála, vstoupila do utkání nadějně a v prvním setu si vypracovala vedení 5:3. Výhodu ale nevyužila a duel dospěl do zkrácené sady, kterou o šest let mladší Brazilka vyhrála 7:4.

Ve druhém setu se rodačka z Bílovce k žádnému brejkbolu nedostala. Naopak soupeřka dvakrát prolomila její servis a využila hned první mečbol. Dvaatřicátá hráčka světa Haddadová Maiaová vyzve v dalším kole Polku Magdalenu Frechovou.

Tereza Martincová stihla s Italkou Camilou Giorgiovou odehrát jeden set. Nevyužila v něm dva setboly a tie-break ztratila (7-9), načež byl duel kvůli tmě přerušen.

Nejvýše nasazená Jelena Ostapenková odstartovala vydřenou výhrou 6-2 5-7 6-3 nad kanadskou kvalifikantkou Rebeccou Marinovou. Lotyška přitom mohla vyhrát mnohem snadněji, ve druhém setu ale neudžela vedení 5-1. O třetí čtvrtfinále v tomto dějišti si zahraje s Dajanou Jastremskou.

• WTA 250 BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 dolarů
úterní výsledky (14. 06. 2022) >
• Dvouhra - 1. kolo •
Haddadová Maiaová (Braz.) - Kvitová (5-ČR) 7:6 (7:4), 6:2
Ostapenková (1-Lot.) - Marinová (Kan.) 6:2, 5:7, 6:3
McNallyová (USA) - Mertensová (4-Belg.) 3:6, 6:4, 7:5
Cirsteaová (6-Rum.) - Rogersová (USA) 6:3, 4:6, 6:1
Boulterová (Brit.) - Riskeová (7-USA) 6:4, 6:3
Jastremská (Ukr.) - Linetteová (Pol.) 6:4, 6:3
Frechová (Pol.) - Parrizasová (Šp.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist