Martincová zahájila boj o první start na French Open výhrou nad Savinychovou

22. 9. 2020, 22:24
Aktuality 0
FRENCH OPEN - Tereza Martincová zvládla úspěšně vstup do kvalifikace Roland Garros, na kterém si hlavní soutěž dosud nikdy nezahrála.. Čtvrtá nasazená Češka porazila v úvodním kole Rusku Savinychovou za necelou hodinu a půl 6-3 7-5.
Tereza Martincová

Tereza Martincová si před dvěma týdny v Istanbulu zahrála semifinále a vyrovnala své maximum na okruhu WTA. Nyní se svou formu snaží prodat na antuce v Paříži, kde se snaží poprvé projít tříkolovou kvalifikací French Open. Z předchozích čtyř pokusů se jen jednou dostala do 2. kola. 

Letos už své maximum  vyrovnala, když si poradila 6-3 7-5 s Ruskou Valerií Savinychovou. Jediné zaváhání přišlo v polovině druhého setu, kdy ztratila podání, dokázala ale okamžitě odpovědět a dvěma brejky dotáhla zápas k vítězství.

Pětadvacetiletá Martincová se ve druhém kvalifikačním kole utká s Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou z Nizozemska (h2h 1-0). Pokud ji porazí, může v závěrečném kole narazit na finalistku Roland Garros z roku 2013 Italku Saru Erraniovou.

Martincová je letos jedinou Češkou v kvalifikace pařížského grandslamu. V mužské části turnaje prošli prvním kolem už v pondělí Tomáš Macháč a Lukáš Rosol, skončil pouze Zdeněk Kolář po nevyužití pěti mečbolů.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
úterní výsledky (22. 09. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Martincová (4-ČR) - Savinychová (Rus.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist