Masters v Indian Wells nejspíše čeká zrušení i v dalším roce

8. 12. 2020, 10:46
Aktuality 17
Prestižní turnaj Masters v Indian Wells byl letos první obětí pandemie koronaviru. A kvůli zhoršení situace v kalifornské oblasti i Spojených státech amerických obecně má být dle dostupných informací zrušen i v příštím roce.
Indian Wells

V Indian Wells se v březnu měl konat podnik zaštiťující turnaje ATP Masters 1000 a WTA Premier Mandatory, ale vypadá to, že "pátý grandslam" bude stejně jako letos zrušen, přestože svět by se mohl v příštím roce díky vyvinutým vakcínám proti koronaviru vrátit do normálu. Na rozdíl od letošního ročníku, kdy se již nejlepší tenisté do Kalifornie sjeli a čekali na start turnaje, by zrušení turnaje proběhlo s dostatečným předstihem.

Tenisový svět se na začátku příštího roku do normálu rozhodně nevrátí. Sezona totiž s největší pravděpodobností nezačne australským létem, jak jsme zvyklí, a úvodní grandslam sezony Australian Open se má posunout až o tři týdny a vypuknout 8. února. Právě tohle může být částečným důvodem pro zrušení Indian Wells, které obvykle začíná v první polovině března.

Dalším problémem je prudce se zvyšující počet nakažených ve Spojených státech amerických, přičemž situace přímo v Riverside County, kde se turnaj koná, není vůbec příznivá. Pořadatelé by rádi ve svém areálu přivítali alespoň čtvrtinu obvyklé kapacity diváků, to však zřejmě nebude možné a turnaj by měl být během několika dní oficiálně zrušen. Hovoří se i tom, že se Indian Wells posune těsně před US Open a bude sloužit jako jedna z generálek na obvykle závěrečný grandslam sezony. Po Indian Wells se má hrát akce stejné kategorie v Miami, kterou může potkat stejný osud.

Tenisový rok 2021 bude minimálně na začátku plný změn. Vedení obou okruhů by ráda sezonu odstartovala mimo Austrálii, kvalifikace Australian Open se má uskutečnit mimo dějiště úvodního grandslamu sezony a s velkým předstihem na úplně jiném kontinentu a teď hrozí zrušení Indian Wells. Z toho by paradoxně mohli těžit únorové halové podniky jako třeba Rotterdam (ATP) nebo Petrohrad (WTA) či jihoamerické antukové turné, které kolidují s novým termínem Australian Open a mohly by se uskutečnit s měsíčním zpožděním v březnu.

WTA i ATP usilovně pracují na kalendáři pro nadcházející sezonu. Více informací se snad dozvíme v nejbližších dnech.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
RFanousek
Proboha kdy už to skončí
Reagovat
blixa
Už nikdy. Teda jo, skončí. Až všichni zemřeme .. smile
Reagovat
misa
Asi se můžeme těšit na "neodečítací" žebříček i v roce 2021, takže Barty bude světová jednička na věčné časy :) Klidně může po AO ukončit sezonu.
Reagovat
blixa
Vznikne tzv. žebříček "na věčné časy". smile
Reagovat
Patik
Djokovičov rekord v počte týždňov na poste jednotky bude pravdepodobne spochybňovaný na veky vekov..a chudák bude zase smutný z toho že opäť pokoril Federera..a stále to ľudom nestačí..až keď éra big3 kompletne zapadne prachom a na časy s koronashit sa zabudne až potom si niekto veci neznalý povie vau..Djokovič 500 týždňov numberone..to sa mu ako podarilo..? nevieme to sa píše len v tabulkách..
Reagovat
TML
A netroufne si zorganizovat to, co se pouze s malými škobrtnutími podařilo US Open a RG?
Reagovat
tommr
v IW jsou ideální podmínky na tzv. tenisovou bublinu a navíc mají jako majitele miliardáře. Pokud ani toho pořadatelé nedokážou využít tak to s celou příští sezónou vidím velice černě ... smile
Reagovat
FulnekUltras
modré tlaky spolehlivě fungují - když Gates prohlásí, že "poslušné" země by mohly mít klid koncem roku 2021, tak pro to jeho pohůnci holt musejí udělat vše
Reagovat
turista
Je to syčák.
Reagovat
FulnekUltras
obludný predátor
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
FulnekUltras
a ještěr ohavnej...
Reagovat
turista
Je to blbý.
Reagovat
woody
Že v době, kdy se hraje o to, kdo bude z BIG3 nejlepśí bude už druhá sezóna celkem fraška...
Reagovat
Patik
navyše keď trebárs taký Federer mohol ešte zabojovať o rekord v počte titulov..
Reagovat
Marduch
Asi už to beru tak, že éře Big3 odzvonilo. Jen Rafa ještě jednou, dvakrát, třikrát vyhraje RG smile
Reagovat
turista
Novak to buď nepřipustí nebo na to nějak odpoví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist