Mauresmová vyřadila Jankovičovou, zraněná Serena odstoupila

14. 2. 2009, 17:48
Aktuality 8
WTA PAŘÍŽ - Ve velkém stylu prochází turnajem v Paříži domácí vítězka z let 2001 a 2006 Amelie Mauresmová. Po třech suverénních výhrách dnes porazila také třetí hráčku světa Jankovičovou a po dvou letech může získat titul. O něj si zahraje s Dementěvovou, která postoupila bez boje: Serena Williamsová kvůli zranění kolena odstoupila.
Amelie Mauresmová

Amelie Mauresmová hrála ve finále naposledy v květnu 2007, svůj poslední triumf získala přesně před dvěma lety na halovém podniku v Antverpách. V dalších měsících se spíše více trápila a jeden čas dokonce uvažovala o konci kariéry. Chmury ze špatných výsledků však rychle zažehnala a před letošní sezonou se nechala slyšet, že by se ráda vrátila mezi elitu.

To se jí postupně začíná vyplňovat, když po semifinálové účasti v Brisbane se devětadvacetiletá Francouzka prezentuje na letošním ročníku Gaz de France Open vynikající formou. V úvodních třech zápasech ztratila celkem pouhých sedm gamů a dnes si vyšlápla také na třetí hráčku světa Jelenu Jankovičovou.

Úvodní sadu vyhrála 6-2 a Jankovičová, kterou částečně limitovaly puchýře na chodidlech, jen navázala na včerejší trápení na servisu. Přesto se Mauresmová nevyvarovala výpadku a v druhém setu neuhrála ani game. Jako klíčový se nakonec ukázal třetí game v rozhodujícím dějství. Mauresmová odvrátila pět brejkbolů a dlouhý game nakonec získala ve svůj prospěch. Vyhrála i následné čtyři gamy a Jankovičovou zdolala už v šestém ze sedmi vzájemných střetnutí.

K radosti fanoušků se těší již šestého postupu do finále tohoto klání. O třetí triumf si zahraje s Ruskou Dementěvovou.

Serena je zraněná
Světová jednička Serena Williamsová dnes kvůli zranění pravého kolena nenastoupila k semifinále proti Jeleně Dementěvové. Bolest už prý cítila včera v utkání proti Loitové. "Vždy mám zraněné levé koleno, teď se však jedná o pravé. Když jsem se ráno vzbudila, bolest byla ještě horší. Při tréninku jsem se nemohla pohybovat. Neměla bych dnes šanci," omluvila se v Paříži sedmadvacetiletá Američanka.

"Jsem strašně zklamaná. Miluji Paříž, takže doufám, že se sem brzy vrátím. Chtěla bych fanouškům udělat radost, ale prostě hrát nemůžu," uvedla šampionka pařížského turnaje z let 1999 a 2003. Přemožitelka Ivety Benešové z prvního kola mohla přidat další úspěch, protože na turnaji hrála v dobré formě a zatím neztratila ani set.

"Asi je to znamení, že bych si měla den dva odpočinout a připravit se na další turnaj. V poslední době jsem hrála hodně často," řekla Williamsová, která by se měla příští týden představit v Dubaji. "Zkusím to. Myslím, že to půjde, jen budu muset koleno posílit," dodala.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Dementěvová (3-Rus.) - S. Williamsová (1-USA) bez boje
Mauresmová (8-Fr.) - Jankovičová (2-Srb.) 6-2 0-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Amelii jsem to dnes přál..a to nejen proto, že jsem ji měl na tiketu :-D. Kloubouk dolů, jak to na začátku třetího setu urvala na svou stranu. Tam byla obrovská vůle a bojovnost.. Přišlo mi zajímavé, jak se po posledním míčku ve druhém zpackaném setu rozběhla s hlavou vztyčenou na lavičku.. Tam bylo vidět, že ten nepovedený kus zápasu hází za hlavu a začíná novej zápas na jeden vítězný. Žádný ohlížení a jedeme dál. Jinak souhlasím, že ten třetí gem posledního setu byl zlomový.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale klidně to mohlo dopadnout opačně, Jankovič není žádný ořezávátko. Stačí když vyjde pár rozhodujících míčů nebo brejk a ta druhá se už může nalomit.
Reagovat
skott
jj treti hra v rozhodujicim setu byla rozhodujici.A co si myslis o koucovani behem zapasu, ano nebo ne?Sanchez zase exceloval, Yuriho uz zdarne prekonal:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně nevadí, když přijde trenér na lavičku a řekne postřehy..psychicky povzbudí.. ale Sanchéz je fakt kašpárek :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Tutovka, která by neměla chybět na žádném zítřejším tiketu, DEMENTIEVA : MAURESMO 1
Reagovat
smazaný uživatel
Amelie to válí zase jako za mlada! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, uvidíš že brzo doválí. Ty její loňské chvástavé řeči o návratu na post jedničky byly legrační. Já jsem Amélii viděl nedávno proti Baltáče, hrála dost hrozně a vyhrála jedině díky tomu, že se nakonec Elena asi lekla slavného jména soupeřky a postupu. Třetí sety představují pro tyhle snaživky ze spodku žebříčku značný psychický záhul.
Reagovat
skott
Tak na posledni titul Amelie si velice dobre pamatuju, bylo to pri emotivnim louceni Kim Clijsters se svymi fanousky:( Skoro se mi nechce uverit, ze od te doby znovu nevyhrala...V Parizi hraje opet po dlouhe dobe svuj nejlepsi tenis, ale presto vic favorizuju Lenu, rekl bych dokonce ve dvou setech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist