McEnroe: Sereno, udělej mi laskavost a překonej tu 'bláznivou tetu' Courtovou

27. 1. 2020, 21:04
Aktuality 67
Bývalý americký tenista John McEnroe se opřel do neméně slavné australské hráčky Margaret Courtové, která během dnešního programu Australian Open dostala v Melbourne zvláštní trofej k 50. výročí zisku kalendářního Grand Slamu. McEnroeovi se nelíbí její kontroverzní názory ohledně sexuality a doufá, že její rekord v počtu grandslamových titulů ještě letos překoná Američanka Serena Williamsová.
Profily hráčů
John McEnroe (© AFP)

"Kvalita ovzduší není jedinou noční můrou, které čelí australský tenisový svaz. Tou druhou je Margaret Courtová. Letos je 50. výročí, kdy získala Grand Slam, a svaz řeší dilema, co si s touhle bláznivou tetou počít," řekl McEnroe, který působí jako komentátor stanice Eurosport.

"Existuje jen jeden delší seznam než ten s tenisovými úspěchy Margaret Courtové. Je to seznam jejích urážlivých a homofobních výroků," prohlásil šedesátiletý vítěz sedmi grandslamů ve dvouhře McEnroe, podle kterého nejde oddělit osobnost od jejích úspěchů.

"Sereno, udělej mi prosím laskavost: vyhraj letos ještě dva grandslamové tituly, ať jich máš 25 a můžeme poslat Courtovou i její urážky do minulosti, kam patří. Děkuji ti," zakončil McEnroe. Letos v Melbourne už Williamsová další grandslam nepřidá, neboť vypadla ve třetím kole s Číňankou Qiang Wang.

Sedmasedmdesátiletá držitelka rekordních 24 grandslamových titulů ve dvouhře Courtová, jež je křesťanskou pastorkou, se odmítavě vymezuje proti gayům a kritizuje lesby z řad tenistek. Před třemi lety se veřejně postavila proti uzákonění manželství párů stejného pohlaví, kvůli čemuž se stala terčem kritiky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
FulnekUltras
na vodní dělo to zatím ještě není, ale... ;-)

https://sport.aktualne.cz/tenis/navratilova-se-znovu-chtela-pustit-do-homofobni-courtove/
Reagovat
paddy
když má někdo méně titulů než Courtová, tak ho to musí pořádně iritovat :)
Reagovat
aligo
Ji nikdy nepřekoná... Jestli ještě vyhraje někdy 1 nebo 2 turnaje takzvané velké čtyřky, tak budiž, ale někdy nebude mít kalendářní GS, a to Margaret nikdo nesebere. Někdy to možná nějaká hračka znovu dokáže, ale myslím že S.W. to nebude...
Reagovat
Kozoroh
Celkově vzato Serena už Courtovou dávno předčila. Většina titulů Courtové je méněcenná, buď je získala před otevřenou érou, nebo na AO, které v době Courtové mělo slabé obsazení.
Reagovat
FulnekUltras
odečti posledních deset let pod dopingem - a máš krakatici přesně tam, kam patří
Reagovat
misa
Máš smůlu.
Reagovat
Ereinion
McEnroe si ještě pamatuje, jak po něm šli, když řekl, že Serena není "greatest player of all time", ale jen "greatest female player of all time"...prostě chce mít dál job komentátora, v tom bych viděl hlavní motivaci tohoto útoku.
Reagovat
smazaný uživatel
tak sa mal John opravit ze je to najlepsi muzsky tenista vsetkych cias,aby kritikom docvaklo ako su mimo,co pochybujem ak vysiluju nad takou hlupostou
Reagovat
Vlk-v-trave
K BigMacovi: Proste zij a nech zit.

Ke Courtove: Miluj blizniho sveho...drz se vaseho desatera a hlavne nam nic nepredavej, ...to tve "Jen předávám dál, co říká Bible" toz spis spravne bys mela rikat to, co rika nekolikanasobne predelana kniha rimskymi sockami, ktere si zjednodusili zivot a cestu k tomu, aby ovladli bohatsvi jejich predchudcu, ktere zastihl moralni upadek, takze v tomhle prostredi se nam to tak nejak cele zvrtlo...a reformatori to jeste dovrtili...toz kazdy si to interpretuje jak chce no.

Za mne vyreseny.

*
Jsem zvedav na toho Tennyse s Federerem:)
Reagovat
FulnekUltras
křesťani i jehoviti kradli od počátku tak nějak průběžně a co jen mohli - poradili si s nimi teprve a pouze komunisti

stejně jako by si dnes poradili s "neutrálními" pochcanými prkýnky

což nic nemění na tom, že věci tenisové mají v tenise taky zůstat - a neprokládat to neofašistickými duhovými agitkami o ničem - sexuální abnormality jsou dnes po právu tolerovány, ale rozhodně by se neměly povyšovat na veřejnou normu, a její adoraci dokonce ještě "povinně" vyžadovat po ostatních
Reagovat
paddy
Reagovat
svetova.dvojka
Já si ještě pamatuji , jak tu v 80.letech působily různé kapely, které se vymezovali vůči Apartheidu v JAR, a husákův režim je toleroval a dokonce i podporoval. Takže aspoň něco dělali tehdy dobře.

Free for Mandela stejná práva pro všechny :-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
svetova.dvojka
Vskutku vzácná sebekritika od soudruha, to se jen nevidí...
Reagovat
FulnekUltras
jako vždy záleží na úhlu pohledu
Reagovat
FulnekUltras
https://www.ctidoma.cz/kultura/lunik-ix-honosna-chlouba-kosic-se-zmenila-v-nejvetsi-romske-ghetto-evropy
Reagovat
svetova.dvojka
Mimochodem volební právo až od 18 let může být diskriminační a tím pádem protiústavní, nejsilnější senátní strana STAN má 19 senátorů , podala podnět na Ústavní soud, zda je v pořádku ,aby občané mohli volit až od 18 let, STAN se domnívá, že by se mělo volit už od 16ti let.

Takže ústavní soud rozhodne a to je dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
volebne pravo by malo byt az po tridsiatke,kym deti dostanu aspon trocha rozum,rozumiem,ze mlade decka sa lahko manipuluju,mna na zakladke ocarili zelení,teraz by som im to nehodil ani bohovi
Reagovat
svetova.dvojka
blbost, mladí jsou stejně manipulovatelní jako staří.
Reagovat
FulnekUltras
tak věkové zastoupení na Letné apod. je opravdu docela pestré ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mladí maju menej skusenosti,urcite veci neoklames,su viac idealistickí,aj ja som bol(som?),casom mnohí pochopia,ze nejde o nejake klima ci cernouskov ale len o obycajne prachy,stratia iluzie,ale to budu na ich mieste demonstrovat dalsi mladí
Reagovat
FulnekUltras
asi tak - když tak řešit spíš tu hranici spodní - viz třeba některé zákony a právní způsobilost v ušákově
Reagovat
Stan_Borowitz
To by se museli na Ústavním soudě zbláznit, aby něco takového nesmetli ze stolu. Absolutně mne nenapadá žádný právní důvod, proč aktivní volební právo pouze pro dospělé mohlo být diskriminační.

Ale to je problém všech těchhle neúspěšných stran, které jsou přesvědčeny, že ony to dělají dobře a voliči jsou blbci. Snaží se využívat všemožných právních kliček a co je hrozné, měnit elektorát ve svůj prospěch. Ať už návrhy na udělení aktivního volebního práva dětem, nebo snahou měnit strukturu obyvatelstva.

V podstatě to jsou křiváci co neumí bojovat čestně.
Reagovat
svetova.dvojka
A co církevní restituce, tedy jejich opětovné zdanění, které ve sněmovně prosadilo, rudo-hnědo-populistické komando ANO-SPD a KSČM, to ústavní soud po právu zrušil.

V Rakousku mají volební právo od 16 let, a žádná revoluce se tam nekonala.
16 letý občan má přehled o politice jako každý jiný.
Proč by nemohli volit ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale klidně třeba od školky, ono vám to stejně nepomůže...
Reagovat
spaniel
Mne by se libilo, kdyby volit mohli jen lidi, co odvadi dane...zadne deti, studenti, nezamestnani, statni urednici a duchodci.
Reagovat
Vlk-v-trave
+1111
Reagovat
Vlk-v-trave
proste aktivni obcan:)
Reagovat
FulnekUltras
elitáři bezohlední fašizoidní
Reagovat
baggik
Johne udělej mi laskavost a buď aspoň občas zticha.
Reagovat
svetova.dvojka
Serena je příkladná šampiónka, charita, boj za rovnoprávnost žen, pomoc utlačovaným a diskriminovaným, nejen skvělá tenistka ,ale hlavně krásný čistý člověk.

Je vidět, že Courtová ještě žila v pravěku, tak má ještě pravěké názory...
Reagovat
paddy
https://en.wikipedia.org/wiki/Serena_Williams#Match_controversies
Reagovat
FulnekUltras
dávky a dotace chodí včas? ;-)
Reagovat
blixa
Světové dvojce i Frickovi zcela určitě ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
no jistě na transparentní účet.
Reagovat
FulnekUltras
ten, který zveřejníte ;-)
Reagovat
baggik
Obviňovat každého hned z rasismu a nenávisti k ženám, když si dovolí zahlásit Sereně aut, to je opravdu příkladný boj za rovnoprávnost.
Reagovat
svetova.dvojka
Nesmysl, Serena má jen zdravé sebevědomí, zdravé americké sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze vyhlasenia Johna su vyrazne za čiarou.

To je taky problem oddelit sport od politiky?..

Stavim sa, ze vacsia polovica globalne najvyznamnejsich sportovcov su za kamerami vacsie hovada ako sa zda. A tuto ide lynčovat tu ubohu tetu, ktora je trochu staromódna v nazoroch. A co. Sloboda prejavu by mala byt tolerovaná bez ohladu na obsah.
Reagovat
FulnekUltras
Teď se teprve dívám na tu šílenou agitku - a kam se hrabou soustružníci s dojičkama a traktoristkama. ;-)))))))))))))

ozaj žalostná figúrka, tento enrou...
Reagovat
FulnekUltras
Jinak ten Ben Rothenberg bude asi placený z podobných zdrojů jako "jachtařka" Gréta nebo "hlídací pes" Neumann. Ale to už jen tak pro úplnost. Dneska hraje Petra... ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
Pokud má Courtová vážně takové názory, tak ať jde do zádele.
Obhajovat rasistický Apartheid v Jaru, který utlačoval černochy, bral jim jejich majetky, jejich půdu, demonstrace rozháněl ostrou střelbou a pitnou vodu měli černoši na příděl..., no to může vážně jen hovado.
A ty jeho homofobní kecy, to už je jen takový perlička.

Zrovna dnes máme výročí 75 let od osvobození vyhlazovacího tábora v Osvětimi, aspoň si lidé na celém světě můžou udělat tak nějak představu o tom, kam vedou názory jako má Courtová...
Reagovat
svetova.dvojka
její...
Reagovat
FulnekUltras
ad JAR - Lendl na něj tehdy u komunistů dojel, a bylo to OK

a pak už SSM aspoň u nás moc dlouho netrval

dneska se zase kdekdo tváří, jak má zářící oči a modrou košili - ale ve skutečnosti je hnědej až na půdu
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš alespoň rámcovou představu o tom, co se v JAR děje od té doby, co to vzali do ruky ti hodní černoušci? V porovnání s tím tam měli za apartheidu tu rasovou otázku bohužel opravdu poměrně dobře zvládnutou.

Navíc je samozřejmě otázka, co opravdu MC řekla, co tomu předcházelo a tak. Od jisté doby věřím jen nesestříhaným autentickým záznamům. I když i s jejich věrohodností bude brzy taky konec.

Osvětim je agrumentační faul, zcela mimo mísu. Požadovala snad někdy MC, aby lesbám zakázali hrát tenís, zavírali je do vězení nebo něco podobného? Momentálně tvrdí naopak "liberální" strana, že do příštích prezidentských voleb musí vymřít několik set tisíc důchodců (Jiří Pehe, politolog) nebo že by se měli ze země deportovat všichni obyvatelé nad 40 let (Nora Fridrichová, ČT), aby bylo líp. Takže on ten Auschwitz hrozí spíš z druhé strany...
Reagovat
svetova.dvojka
Vždyť to byla jenom nadsázka a satira na to, že Babiše volí hlavně důchodci v pokročilém věku a obávám se také že v pokročilém stádiu Alzheimera...Což je pravda dle všech výzkumných agentur.
Dle mého názoru, by skutečně měla být nějaký horní hranice volebního práva, není přece normální ,aby o naší budoucnosti rozhodovali posraní důchodci v plenkách se stařeckou demencí.

Volební právo by mohlo od 16 do 69 let.
Reagovat
FulnekUltras
Platíš ještě za odpadky? ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tvoji kámoši naopak chtějí dát volební právo i osobám zbaveným svéprávnosti... to je už hodně kuriózní.

Volební právo musí mít každá dospělá svéprávná osoba, čili starší 18 let. Jakékoli jeho omezování je nepřípustné. Jaký je rozdíl sebrat volební právo lidem nad 70 let a sebrat ho ženám? Nebo blonďákům?

A proč by měly o osudu země rozhodovat děti, které ještě nesmí ani řídit auto? Nebo hrát v pornu :-)

On právě ten Auschwitz taky začínal jen takovými "nadsázkami a satirami". Zásadní charakteristikou každé totality je, že neúspěchy shazuje na nějakou skupinu obyvatel a tvrdí, že jejím odstraněním pomine i problém.
Reagovat
svetova.dvojka
16 letý občan není dítě, a v pornu hrát může, ale nesmí na to nikdo přijít...
Ale pravda , ono se to otočí.
Nikoho nebudeme omezovat, oni jsou omezení už dost... :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je opravdu zvláštní pojetí práva.... takže krást se taky může, ale nesmí na to nikdo přijít?

A jinak: Definice dítěte (článek 1): Pro účely této úmluvy se dítětem rozumí každá lidská bytost mladší 18 let, pokud podle právního řádu, jež se na dítě vztahuje, není zletilosti dosaženo dříve...

úmluva o právech dítěte - Unicef
Reagovat
Stan_Borowitz
A mimochodem, proč by nemohli důchodci nebo kdokoli jiný volit Babiše? Nemám ho sice rád, ale uznávám, že ve svobodné soutěži politických stran dosáhl vítězství. To není jeho chyba, ale těch ostatních, že neumí oslovit voliče.
Reagovat
svetova.dvojka
Protože má sklony a autokracii, k totalitě, nejraději by vše řídil sám..., hraje si na autoritáře, byl aktivním členem STB, a hlavně se točí po větru jako korouhvička, jednou chválí Havla, pak prosí komunisty, aby mu schválili rozpočet, podporuje svobodnou Ukrajinu bez ruského vlivu a pak řekne , že Putin je dobrý politik, navštěvoval Kliniku a najednou proti ní začal brojit, a našlo by se toho mnohem víc, je to prostě naprosto perverzní populista.

Kdyby si občané přáli modrou trávu, tak Babiše ještě ten večer navštíví všechny obchody s malířskými potřebami a vykoupí veškerou modrou barvu a začne trávu barvit na modro.

Pro Boha jak toto může někdo volit..., populismus je cesta do pekel, ale ono se to projeví za 10,20 let a my mladí to budeme muset řešit...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jo, spousta z toho je určitě pravda, ale problém je, že ti ostatní buď mají taky podobné máslo na hlavě (třeba ODS, TOP09, ČSSD), nebo jsou tak neschopní, že lidé cítí, že svěřit jim stát by byla katastrofa (například Piráti, SPD)... u některých subjektů se tyto charakteristiky navíc doplňují.
Reagovat
svetova.dvojka
No Já bych to Pirátům nechal...
Rozhodně to není strana která má neschopné členy, to je mimo...
Reagovat
misa
Těžko se soupeří s někým, kdo může na vlastní propagaci vydávat spoustu milionů a kolem sebe rozhazovat miliardy ze státního.
Reagovat
Andrew89
Ja bych volebni pravo daval lidem na zaklade IQ
Reagovat
Gulbis
Ty si myslíš, že nebudeš nikdy posranej důchodce?
Reagovat
Haitik
Tak JAR je momentálně dosti v pr*Eli, to se ví, kór jestli projde plán na zestátnění majetku bílých obyvatel, tak to bude totálně v zadní části těla, ale teda pořád je to lepší než období 1948 až 1994!

Ta Fridrichová.. :DDD Ten byl skvělý! :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nevím, neříkám, že to tam bylo nějak dobrý, obzvlášť pro "afro-africkou komunitu". Třeba pro Nelsona Mandelu, který začínal jako prachsprostý terorista, za což byl odsouzen na doživotí, a podobně jako Jásir Arafat to dotáhl na Nobelovku.
Problém ale je, že tehdy byli obětmi hlavně ti, co dělali bordel. Neříkám, že to schvaluju, ale pořád je to lepší, než když se dnes vraždí třeba celé rodiny bílých i černých farmářů. Statistiky zločinnosti jsou tam naprosto šílené, skoro 30 000 vražd ročně, a to je ještě vylepšujou...
Reagovat
svetova.dvojka
Ale houby... Mandela byl bojovník za lidská práva a svobody a po právu je vyspělým západním světem oceňován jako hrdina, co se postavil zlu.

Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem.

To byste pak mohl za zločince označit i Čechy co se účastnili operace Antropoid, která nakonec docílila zabití Reinharta Heydricha.

Režim v JAR za Apartheidu byl uznán jako zločinný. A trestný čin Apartheidu má na paměti i náš trestní zákoník , který apartheid zakazuje, pod hroznou odnětí svobody.

Mandela bojoval za svobodu a demokracii. A upřímně s těmi bílými rasisty, to vážně po dobrém nešlo, tak jak to nešlo po dobrém s německými nacisty.
Koneckonců Mandela nebyl vězněn za terorismus, ale za protistátní činnost, tedy stejný smyšlený paragraf, na základě kterého byla popravena Milada Horáková.
Takže asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Mandela bojoval za slobodu a ludske prava,dopadlo to ako vzdy...,ona ta uplna rovnost neexistuje ani medzi dvoma ludmi(manzelstvo),vid na zapade bojuju za "rovnost" pohlavi,rasy a nejako sa To zvrtava a to este zdaleka nie sme v poslednom kole
Reagovat
smazaný uživatel
cital som knihu jedneho cestovatela,presiel aj cernoske geta v amerike,pisal ze tusil do coho ide,ale nevedel,ze je to az take zle,uplne peklo,co môze byt asi v afrike?,cudujem sa juhoafrickym farmarom ze este neodisli,hlavne po skusenostiach zo Zimbabwe
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu rasizmu,ten tam urcite bol a aj je,ale ako mohli biely zobrat ciernym ich majetky a pôdu,ked cierny v JAR nic nevlastnili,pôvodnych krovakoch biely pristahovalci takmer do nohy vybili,cierny vlastne prisli az po bielych,z casti za pracou z casti za vidinou lepsieho,za par rokov bude newspeak tvrdit,ze sme ciernym zobrali pôdu a majetky aj na slovensku,problem je ze sucasna "elita"je toho schopna
Reagovat
Stan_Borowitz
vaporizovat, Johne?
Reagovat
Nola
nikdy som si nemyslela, ze napisem, ze McEnroe je magor....
Reagovat
Stan_Borowitz
John, který za svůj život a kariéru zcela adresně urážel spoustu konkrétních lidí (žádné abstraktní a na první pohled bláznivé vyhrožování peklem a tak), si najednou hraje na moralistu...to jsou paradoxy.

Každopádně respekt pro Australany, že se nenechali zastrašit. V USA nebo GB by jí už ty tituly možná dávno odebrali.
Reagovat
FulnekUltras
Zklamal jsi mě, bratře náčelníku. Jako kdybys trpěl nejistotou starobního důchodu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist