McEnroe: Z Murrayho spolupráce s Lendlem může něco být

9. 1. 2012, 13:53
Aktuality 3
Legendárního amerického tenistu Johna McEnroea překvapilo, že se jeho někdejší rival Ivan Lendl stal trenérem Brita Andyho Murrayho. Ačkoliv Lendl nikdy nepatřil k McEnroeovým oblíbencům, známý bouřlivák připustil, že spolupráce s nejúspěšnějším českým tenistou všech dob by mohla pro Murrayho znamenat výkonnostní posun.
John McEnroe

"Rozhodně jsem něco takového nečekal. Absolutně jsem netušil, že by měl Lendl zájem někdy trénovat," řekl novinářům v Adelaide McEnroe. "Nerad oceňuji Lendlovy kvality, ale bezpochyby má co nabídnout," dodal McEnroe, který je známý tím, že jej s vítězem osmi grandslamových turnajů Lendlem nepojí zvlášť přátelský vztah.

Murray, v současnosti čtvrtý hráč světa, oznámil spolupráci s Lendlem na Silvestra. Věří, že pod jeho vedením konečně dosáhne na grandslamový titul. Zatím byl "jen" třikrát ve finále. Turnajových prvenství má na okruhu ATP 22, to poslední získal o víkendu v Brisbane právě už pod Lendlovým dohledem.

"Murray potřeboval udělat něco neočekávaného, aby opět nastartoval svoji kariéru, a s novým trenérem se mu to opravdu může podařit," komentoval Murrayho rozhodnutí McEnroe. A připomněl, že kariéry talentovaného Brita a Lendla mají jeden společný fakt. "Lendl do čtyřiadvaceti nevyhrál žádný grandslam a Murraymu je čtyřiadvacet let, pokud se nemýlím. Budu tuhle dvojici se zájmem sledovat, jak se jim povede," uvedl sedminásobný grandslamový vítěz.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Stan_Borowitz
že to Johna nepustilo ani po těch letech. Ale možná, že to řekl v legraci a novináři to nafoukli a překroutili, jak je jejich dobrým zvykem.
Reagovat
VlS
No, ona se trojka John, Jimi a Ivan opravdu neměla hodně ráda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem to chápal, dokud byl Lendl vyslancem satelitu Říše zla zpoza železné opony, tehdy byl pro ně něco jako Ivan Drago z Rockyho. Ale když potom emigroval a zůstal v US, tak jsem si myslel, že se to zklidnilo. Nota bene dnes, kdy už jsou oba pánové dávno v tenisovém důchodu a v nejlepších letech...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist