Medveděv je čtvrtým jistým účastníkem letošního Turnaje mistrů

14. 9. 2020, 12:34
Aktuality 9
Daniil Medveděv se díky postupu do semifinále US Open stal čtvrtým jistým účastníkem letošního Turnaje mistrů, který je na programu od 15. do 22. listopadu v londýnské O2 Areně. Připojil se tak k Novakovi Djokovičovi, Rafaelovi Nadalovi a čerstvému grandslamovému šampionovi Dominicovi Thiemovi.
Profily hráčů

Čtyřiadvacetiletý Medveděv, který si na akci pro osm nejlepších tenistů sezony loni odbyl svůj debut, letos v premiérovém ročníku ATP Cupu za Rusko skóroval ve čtyřech z pěti utkání, zahrál si osmifinále Australian Open, čtvrtfinále ze Cincinnati do New Yorku přesunutého Masters a semifinále US Open, v němž podlehl pozdějšímu šampionovi Thiemovi. Dnes se stal prvním ruským tenistou od roku 2009, který se na Turnaj mistrů kvalifikoval dvě sezony po sobě (Nikolaj Davyděnko).

Dalšími žhavými kandidáty na účast jsou úřadující vítěz Stefanos Tsitsipas a předloňský šampion Alexander Zverev, jenž včera na US Open odehrál své premiérové grandslamové finále.

V deblové soutěži mají prozatím jistý start jen vítězové letošního Australian Open Rajeev Ram s Joem Salisburym a nově Mate Pavič s Brunem Soaresem, kteří ovládli US Open.

Bude se jednat o jubilejní 50. ročník závěrečného vrcholu sezony. Od roku 2009 se koná v londýnské O2 Areně, kde se letos (od 15. do 22. listopadu) bude bojovat naposledy a kvůli pandemii koronaviru nejspíše poprvé bez diváků. Od příštího roku bude Turnaj mistrů po dobu pěti let hostit italský Turín.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
A sakra, uspávač hadů na TMsmile
Reagovat
FulnekUltras
jako ušák by tady zřejmě pro kdekoho byl přinejhorším excentrický mág ;-)))
Reagovat
Fandina
Nemohu najít race.
Reagovat
com
hledej šmudlo smile
Reagovat
annah
Je to normálně v sekci Žebříčky.
Kvitová je sedmá, Plíšková asi osmnáctá.
Reagovat
Fandina
Holky jsem nezkoumala, ale u kluků je tam stav k březnu a pořadí neodpovídá tomu, co čtu v článku. Jsou tam jiná jména na prvních čtyřech místech.
Reagovat
Fandina
A nenašla jsem ho ani na ofiko ATP webu.
https://www.atptour.com/en/rankings
Reagovat
annah
Aha. Já jsem zas automaticky hledala naše baby. :-)
Reagovat
svetova.dvojka
To se bude hrát ? A bez diváků a z rozestupy že... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist